Problem s fungovanim wifi

Všetko o sieťach, nastaveniach, problémoch ...
Užívateľov profilový obrázok
Tonci20
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1534
Dátum registrácie: Št 04. Okt, 2007, 08:00
Bydlisko: Liptovský Mikuláš

Problem s fungovanim wifi

Príspevok od užívateľa Tonci20 » Po 24. Júl, 2017, 19:29

Ahojte, vy bytovke kde byvam je spravena lokalna siet pre kazdy byt(kazdy byt ma internetovu zasuvku). Ked do nej zapojim ethernet kabel a ten pichnem do pc vsetko ide ako ma, ked do nej zapichnem providerom dodany "wifi vysielac" funguje wifi v byte. Problem nastava ked chcem byt na desktope a sucasne uzivat wifi. Ked pouzijem switch cize: zasuvka ----switch----desktop internet na desktope ide ale kombinacia zasuvka ---switch----"wifi vysielac" uz nejde (vysielac sa vobec nezapne). Vysielac je napajany len cez ethernet kabel(ziadne externe napajanie)
Jedna sa o Unifi AP AC lite.

Potreboval by som spojazdnit wifi a sucastne kablove pripojenie.

Užívateľov profilový obrázok
mosqa
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 258
Dátum registrácie: Št 09. Dec, 2010, 11:30
Bydlisko: Sliac

Re: Problem s fungovanim wifi

Príspevok od užívateľa mosqa » Po 24. Júl, 2017, 20:55

k tej wifi budes potrebovat extra napajaci adapter za switchom - zo zasuvky ti ide okrem netu aj stava pre wifi, ale cez switch to napajanie uz neprejde. adapter by mal byt pribaleny, ale ak si dostal len zariadenie od providera tak sa bud popytaj u neho alebo to za par e kupis - malo by to byt 24V/0.5A https://www.alza.sk/ubiquiti-poe-24-12w ... 24.htm?o=3
zapojenie potom: zasuvka-->switch-->adapter-->wifi

dalsia moznost by bolo jednoducho kupit daku wifi sietovku do toho PC - podla narocnosti prevadzky a "terenu" kupis wifi do usb od ~6e

Užívateľov profilový obrázok
Tonci20
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1534
Dátum registrácie: Št 04. Okt, 2007, 08:00
Bydlisko: Liptovský Mikuláš

Re: Problem s fungovanim wifi

Príspevok od užívateľa Tonci20 » Po 24. Júl, 2017, 21:08

wifi usb sietovku vylucim hned lebo je podmienena zapnutym desktopom. Ta wifina nema ziaden konektor na extra napajanie. Ten adapter co si postol berie odkial napajanie?? zasuvka--switch--adapter zapojeny do elektr.siete--wifina?

Užívateľov profilový obrázok
mosqa
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 258
Dátum registrácie: Št 09. Dec, 2010, 11:30
Bydlisko: Sliac

Re: Problem s fungovanim wifi

Príspevok od užívateľa mosqa » Po 24. Júl, 2017, 21:19

adapter ma vstup na internetove pripojenie a el.napajanie zo zasuvky, na vystupe je potom jeden sietovy kabel ktory vedie signal aj el. napajanie (teraz, zjednodusene, ten adapter je uz dakde v pivnici a do zastrcky ti ide rovno signal aj s napajanim)

s tou wifi usb sa asi nechapeme - tu by si zapojil do pc aby si aj na pc mohol byt pripojeny cez wifi, takze by si nechal len ten wifi vysielac co mas teraz napojeny tak ako je priamo zo zasuvky a zneho by si mal net aj do pc.. co ma samozrejme vyznam len ked je pc zapnute, ale wifi vysielac moze ist nezavisle na tom stale aj pre ostatne zariadenia..

Užívateľov profilový obrázok
Tonci20
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1534
Dátum registrácie: Št 04. Okt, 2007, 08:00
Bydlisko: Liptovský Mikuláš

Re: Problem s fungovanim wifi

Príspevok od užívateľa Tonci20 » Št 27. Júl, 2017, 14:19

adapter mi dnes prisiel...zapojil som to a prestal ist hned na to net uplne....zasuvka nema uz ziaden signal

Užívateľov profilový obrázok
HellAngel
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 8526
Dátum registrácie: Po 29. Dec, 2008, 00:15
Bydlisko: Turčianske Teplice

Re: Problem s fungovanim wifi

Príspevok od užívateľa HellAngel » Št 27. Júl, 2017, 15:32

tak hadam si to nezapol opacne, ze vystup POE z adaptera si nepichol do zasuvky.
Ja byt na tovjom mieste, najprv by som sa opytatl providera
NB: Dell Latitude 5480

Užívateľov profilový obrázok
Tonci20
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1534
Dátum registrácie: Št 04. Okt, 2007, 08:00
Bydlisko: Liptovský Mikuláš

Re: Problem s fungovanim wifi

Príspevok od užívateľa Tonci20 » Št 27. Júl, 2017, 15:40

zapojil som to: internetova zasuvka---> switch---> poe adapter---> poe vstup do wifiny a lan vstup som napojil na switch.
Wifi sa zapla, zablikala ale to bolo vsetko. Ked som desktop prepojil so switchom uz pisalo ziadne sietove pripojenie. Jedine ze tam maju daku ochranu nastavenu a ta odstavila celu zasuvku v byte.

Napísať odpoveď

Návrat na "Siete"