Ethernetový hub

Všetko o sieťach, nastaveniach, problémoch ...
Gernit
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 25
Dátum registrácie: Ut 20. Jún, 2017, 14:21

Ethernetový hub

Príspevok od užívateľa Gernit » Ut 20. Jún, 2017, 14:50

Ahoj, potreboval by som nejaký rozbočovač na ethernetové pripojenie na internet. Našiel som že sa to volá ethernetový hub, ale chcem sa spýtať ako to funguje, normálne len z jednej strany ho pripojím k routeru a z druhej strany môžem pripojiť káble k viac počítačom ?

Užívateľov profilový obrázok
Odar
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 4823
Dátum registrácie: St 13. Okt, 2010, 17:10
Bydlisko: PD / NR Slovensko

Re: Ethernetový hub

Príspevok od užívateľa Odar » Ut 20. Jún, 2017, 15:55

Napíš, od koho máš internet a aké zariadenie (presný typ) používaš teraz. Možno stačí switch. Ale možno router.
- PC
Spoiler: ukázať
Seasonic Focus 80 Plus Gold modular 450W
Jonsbo C2 Black
Crucial Ballistix Sport LT 16GB 2400MHz CL16
WD Blue 3D NAND 500 GB M.2
Gigabyte AB350N-Gaming Wifi
Ryzen 5 2400G
Noctua NH-L12S + NF-P14 FLX
AOC Q3279VWF
-- HTPC
Spoiler: ukázať
Streacom ST-NANO150 HTPC PSU 150 Watt
Streacom ST-F7CS EVO
HyperX Fury 8GB 2133MHz DDR4 CL14
Samsung 850 EVO 500 GB SATA
MSI H110I PRO
i3-6100
Noctua NH-L9x65
WD My Cloud 3 TB

Gernit
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 25
Dátum registrácie: Ut 20. Jún, 2017, 14:21

Re: Ethernetový hub

Príspevok od užívateľa Gernit » St 21. Jún, 2017, 15:23

Router je Orange Flybox 4G a internet, a internet je 4G logicky od Orange :D ale neviem či som ti napísal všetko čo si chcel vedieť :D

Užívateľov profilový obrázok
16cmfan
VIP
VIP
Príspevky: 2932
Dátum registrácie: Ne 12. Júl, 2009, 09:31
Bydlisko: Bardejov

Re: Ethernetový hub

Príspevok od užívateľa 16cmfan » St 21. Jún, 2017, 19:55

Kup switch staci nieco lacne od tplink.. huby sa uz nerobia pozri si na youtube rozdiel medzi hub switch a router a zistis preco..
A ano od routera do switchu a potom veselo dasie zariadenia od switchu
#rastlinkaniejehanba

marfan
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1698
Dátum registrácie: So 05. Jan, 2008, 14:00
Bydlisko: Veselé pri Pieš
Kontaktovať užívateľa:

Re: Ethernetový hub

Príspevok od užívateľa marfan » St 21. Jún, 2017, 20:38

Ja som si domov kúpil tento switch https://www.alza.sk/d-link-dgs-108-e-d367678.htm a som spokojný s ním. Reálne som skúšal preniesť velký objem dát a išiel skutočne 1Gbps presnejšie 998Mbps.
Spoiler: ukázať
MB:ASUS PRIME X370-PRO, CPU:AMD Ryzen 7 2700x, RAM:2x8GB Patriot Viper 4 Black 3200MHz,CLADIC:Thermalte NiC C4,CASE: Fractal Core 3500, PSU:EVGA 650 G3, GPU:AMD XFX RX480 8GB, SSD: Samsung 850 EVO 500GB HDD:WD 1TB RED, GREEN ,Samsung 1TB,2TB, Samsung 750GB, LCD:DELL U2412M,

Gernit
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 25
Dátum registrácie: Ut 20. Jún, 2017, 14:21

Re: Ethernetový hub

Príspevok od užívateľa Gernit » Št 22. Jún, 2017, 14:53

ooukej díky moc ďalšia otázka by bola aký switch si mám kúpiť ale marfan ma predbehol takže ďakujem :D

Gernit
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 25
Dátum registrácie: Ut 20. Jún, 2017, 14:21

Re: Ethernetový hub

Príspevok od užívateľa Gernit » Po 26. Jún, 2017, 13:43

takže switch som kúpil a aj zapojil, sú v ňom 2x PC, 1x PS4, 1x Xbox a 2x tlačiareň, problém nastáva v tom že tlačiarne nefungujú vo všetkých portoch, ale napríklad PC ide vo všetkých, akože při správnej konštalácií ktorú nájsť mi trvalo asi pol dňa všetko ide, ale je to normálne aby nefungovali všetky porty rovnako ?

Užívateľov profilový obrázok
HellAngel
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 9129
Dátum registrácie: Po 29. Dec, 2008, 00:15
Bydlisko: Turčianske Teplice

Re: Ethernetový hub

Príspevok od užívateľa HellAngel » Po 26. Jún, 2017, 16:02

nie je to zvlastne, ja ho mam tiez, ale este sa mi nestalo, ze by nejake zariadenie malo problem s nim
NB: Dell Latitude 5480

Gernit
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 25
Dátum registrácie: Ut 20. Jún, 2017, 14:21

Re: Ethernetový hub

Príspevok od užívateľa Gernit » Ut 27. Jún, 2017, 11:42

a dá sa s tým niečo spraviť ? keď to teda nie je zvláštne

Napísať odpoveď

Návrat na "Siete"