Ethernetový hub

Všetko o sieťach, nastaveniach, problémoch ...
Gernit
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 25
Dátum registrácie: Ut 20. Jún, 2017, 14:21

Ethernetový hub

Príspevok od užívateľa Gernit » Ut 20. Jún, 2017, 14:50

Ahoj, potreboval by som nejaký rozbočovač na ethernetové pripojenie na internet. Našiel som že sa to volá ethernetový hub, ale chcem sa spýtať ako to funguje, normálne len z jednej strany ho pripojím k routeru a z druhej strany môžem pripojiť káble k viac počítačom ?

Užívateľov profilový obrázok
Odar
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 4289
Dátum registrácie: St 13. Okt, 2010, 17:10
Bydlisko: PD / NR Slovensko

Re: Ethernetový hub

Príspevok od užívateľa Odar » Ut 20. Jún, 2017, 15:55

Napíš, od koho máš internet a aké zariadenie (presný typ) používaš teraz. Možno stačí switch. Ale možno router.
nechodia mi e-maily o prijati SS, tak sa prosim nehnevajte, ak Vam reagujem s odstupom casu

Gernit
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 25
Dátum registrácie: Ut 20. Jún, 2017, 14:21

Re: Ethernetový hub

Príspevok od užívateľa Gernit » St 21. Jún, 2017, 15:23

Router je Orange Flybox 4G a internet, a internet je 4G logicky od Orange :D ale neviem či som ti napísal všetko čo si chcel vedieť :D

Užívateľov profilový obrázok
16cmfan
VIP
VIP
Príspevky: 2708
Dátum registrácie: Ne 12. Júl, 2009, 09:31
Bydlisko: Bardejov

Re: Ethernetový hub

Príspevok od užívateľa 16cmfan » St 21. Jún, 2017, 19:55

Kup switch staci nieco lacne od tplink.. huby sa uz nerobia pozri si na youtube rozdiel medzi hub switch a router a zistis preco..
A ano od routera do switchu a potom veselo dasie zariadenia od switchu
PC: Asus M5A97 R 2.0 - FX-6300@3.8GHz - 16G RAM@1866MHz - MSi GTX 960 4G Gaming@1400Mhz
Mobil: Huawei P Smart Z

Užívateľov profilový obrázok
marfan
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1603
Dátum registrácie: So 05. Jan, 2008, 14:00
Bydlisko: Veselé pri Pieš
Kontaktovať užívateľa:

Re: Ethernetový hub

Príspevok od užívateľa marfan » St 21. Jún, 2017, 20:38

Ja som si domov kúpil tento switch https://www.alza.sk/d-link-dgs-108-e-d367678.htm a som spokojný s ním. Reálne som skúšal preniesť velký objem dát a išiel skutočne 1Gbps presnejšie 998Mbps.
Spoiler: ukázať
MB:Acrock Z77 Extreme 4, CPU:Core i7 3770k 3,5GHz, RAM:2x4GB Kingston HyperX Black 1600MHz@1833MHz,CLADIC:Thermalte NiC C4,CASE:NZXT BETA EVO PSU:Corsair VX-450W,
GPU:AMD/ATi HD5770 1GB MSI, SSD: Kingston V200 128GB HDD:WD 1TB RED SATA,Samsung 1TB, Samsung 750GB, Samsung 250GBLCD:DELL U2412M,

Gernit
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 25
Dátum registrácie: Ut 20. Jún, 2017, 14:21

Re: Ethernetový hub

Príspevok od užívateľa Gernit » Št 22. Jún, 2017, 14:53

ooukej díky moc ďalšia otázka by bola aký switch si mám kúpiť ale marfan ma predbehol takže ďakujem :D

Gernit
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 25
Dátum registrácie: Ut 20. Jún, 2017, 14:21

Re: Ethernetový hub

Príspevok od užívateľa Gernit » Po 26. Jún, 2017, 13:43

takže switch som kúpil a aj zapojil, sú v ňom 2x PC, 1x PS4, 1x Xbox a 2x tlačiareň, problém nastáva v tom že tlačiarne nefungujú vo všetkých portoch, ale napríklad PC ide vo všetkých, akože při správnej konštalácií ktorú nájsť mi trvalo asi pol dňa všetko ide, ale je to normálne aby nefungovali všetky porty rovnako ?

Užívateľov profilový obrázok
HellAngel
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 8528
Dátum registrácie: Po 29. Dec, 2008, 00:15
Bydlisko: Turčianske Teplice

Re: Ethernetový hub

Príspevok od užívateľa HellAngel » Po 26. Jún, 2017, 16:02

nie je to zvlastne, ja ho mam tiez, ale este sa mi nestalo, ze by nejake zariadenie malo problem s nim
NB: Dell Latitude 5480

Gernit
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 25
Dátum registrácie: Ut 20. Jún, 2017, 14:21

Re: Ethernetový hub

Príspevok od užívateľa Gernit » Ut 27. Jún, 2017, 11:42

a dá sa s tým niečo spraviť ? keď to teda nie je zvláštne

Napísať odpoveď

Návrat na "Siete"