2x internet = vysoky ping

Všetko o sieťach, nastaveniach, problémoch ...
josa
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 210
Dátum registrácie: So 04. Aug, 2007, 08:00
Bydlisko: Nové Zámky

2x internet = vysoky ping

Príspevok od užívateľa josa » So 20. Máj, 2017, 11:49

Nevedel by mi niekto poradit ako vyriesit nasledovny problem:
Mam v pc 2x sietovu kartu.
Do jednej je pripojeny dsl modem (hlavny net).
Do druhej je pripojeny lte modem (sekundarny net).

Ak bezim len na dsl tak je vsetko ok. Pingy do 25ms.
Po zapnuti druhej sietovky to nejaky cas ide v poriadku, ale po urcitom case na tom dsl pripojeni vyskocia pingy az na 500ms + dropy.

Dsl ma ip 192.168.10.1 metrics 25
Lte ma 192.168.20.1 metrics 125
V dsl modeme som zablokoval aj mac adresu lte modemu a v lte modeme mac adresu dsl.

Užívateľov profilový obrázok
16cmfan
VIP
VIP
Príspevky: 2708
Dátum registrácie: Ne 12. Júl, 2009, 09:31
Bydlisko: Bardejov

Re: 2x internet = vysoky ping

Príspevok od užívateľa 16cmfan » So 20. Máj, 2017, 11:53

Mas zapnute 2 sietovky naraz?
PC: Asus M5A97 R 2.0 - FX-6300@3.8GHz - 16G RAM@1866MHz - MSi GTX 960 4G Gaming@1400Mhz
Mobil: Huawei P Smart Z

josa
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 210
Dátum registrácie: So 04. Aug, 2007, 08:00
Bydlisko: Nové Zámky

Re: 2x internet = vysoky ping

Príspevok od užívateľa josa » So 20. Máj, 2017, 12:03

Ano. Potrebujem aby oba internety bezali naraz.
Jeden je na vsetko, lte je len pre konkretny program v ktorom si vyberam ktoru siet ma pouzit.

Maju rozne ip aj metriku

Užívateľov profilový obrázok
16cmfan
VIP
VIP
Príspevky: 2708
Dátum registrácie: Ne 12. Júl, 2009, 09:31
Bydlisko: Bardejov

Re: 2x internet = vysoky ping

Príspevok od užívateľa 16cmfan » So 20. Máj, 2017, 12:08

Od temy: nie je lepsie si pre tento ucel kvoli inej IP zriesit vpn alebo ist cez proxy?
PC: Asus M5A97 R 2.0 - FX-6300@3.8GHz - 16G RAM@1866MHz - MSi GTX 960 4G Gaming@1400Mhz
Mobil: Huawei P Smart Z

mp3turbo
Čierna listina bazáru
Čierna listina bazáru
Príspevky: 6531
Dátum registrácie: St 27. Apr, 2011, 11:16
Bydlisko: Spišská Nová Vec

Re: 2x internet = vysoky ping

Príspevok od užívateľa mp3turbo » So 20. Máj, 2017, 12:20

cudne - skus vysvetlit podrobnejsie preco konkretny program musi ist cez LTE (fakt ma to zaujima).

Dalsia otazka, dany program sa pripaja na nejake konkretne adresy ? Je to ucelene konecna mnozina ktoru mozeme vyspecifikovat alebo je to "pripaja sa na facebook.com" s cim to nebude identicky jednoduche ? V tomto pripade ti viem velmi jednoducho pomoct.
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.

josa
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 210
Dátum registrácie: So 04. Aug, 2007, 08:00
Bydlisko: Nové Zámky

Re: 2x internet = vysoky ping

Príspevok od užívateľa josa » So 20. Máj, 2017, 12:29

Ok. Nejde mi o to aby som mal 2 rozne IP.
LTE ma upload 2MBit ktore potrebujem na stream cez OBS. Na nic ine to LTE nie je pouzivane.
No ked som streamoval a zaroven hral cez LTE tak to lagovalo. Takze by som potreboval aby DSL islo na vsetko, ale LTE na OBS. V OBS sa da pekne nastavit, ze ide cez ten LTE modem, no Win je nejaky divny ked su 2 siete aktivne.
Povodne som to chcel riesit cez mikrotik, ale zial ten je nad moje schopnoti tak je schovany v skrini :D

mp3turbo
Čierna listina bazáru
Čierna listina bazáru
Príspevky: 6531
Dátum registrácie: St 27. Apr, 2011, 11:16
Bydlisko: Spišská Nová Vec

Re: 2x internet = vysoky ping

Príspevok od užívateľa mp3turbo » So 20. Máj, 2017, 14:05

cely ten "use case" je zlahka mimo, pretoze pouzivat LTE na nejaky konstantny upload kde potrebujes "garantovane" parametre je cele zle.

Dobre, takto : predovsetkym si na masine nastavis IP adresu 192.168.2.20 (teraz mas 192.168.1.20) na LTE sietovke. Dovod je ten aby Windows nemal obidve sietovky na jednej a tej istej TCP/IP subnete. Metriku nechas taku aku mas. Nepises aku mas masku ale ocakavam ze bude 255.255.255.0. Po prestaveni na sietovke 192.168.2.20 nenastavis ziadnu branu.

Aku ma adresu LTE zariadenie ? Musis prestavit aj to aby bolo v 192.168.2.x sieti.

Ake mas rychlosti DSL, ake na LTE a preco nemozes pouzivat DSL na upload ? Tipujem ze bude prilis pomale na tvoj OBS upload (i ked neviem co to je) a hod mi please screenshot ako konkretne nastavujes OBS cez ktoru sietovku ma streamovat (len to chcem vidiet, nech si potvrdim ze je to tak ako si myslim, ze si vyberas fyzicky interface).
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.

josa
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 210
Dátum registrácie: So 04. Aug, 2007, 08:00
Bydlisko: Nové Zámky

Re: 2x internet = vysoky ping

Príspevok od užívateľa josa » So 20. Máj, 2017, 15:50

DSL mam upload 1MBit, LTE 2MBit a je to stabilne.
Na LTE mam 192.168.20.1, DSL 192.168.10.1, takze maju ine.

Vyber kade to ma ist je uplne dole na obrazku.
S_net.png
Na prezeranie priložených súborov nemáte dostatočné oprávnenia.

mp3turbo
Čierna listina bazáru
Čierna listina bazáru
Príspevky: 6531
Dátum registrácie: St 27. Apr, 2011, 11:16
Bydlisko: Spišská Nová Vec

Re: 2x internet = vysoky ping

Príspevok od užívateľa mp3turbo » So 20. Máj, 2017, 16:41

jaaaaaaj dofrasa tie IP adresy som si neuvedomil ze mas rozlicne... som to cital 1.10 a 1.20 :)

okej takze z technickeho hladiska uz nemam vyhrady len potrebujeme zistit drobnost, preco mas supervysoke pingy na primarnej DSL sietovke :) kedze mas len 1Mbit upload, ten je velmi jednoduche zabit a potom budu sialene velke pingy. Cokolvek zacne od teba posielat data, ides do kolien.


1) vies o tom ze by si mal na pozadi zapnute nejake aplikacie ktore by posielali data do internetu ? Mas na pozadi zapnuty napriklad torrent, skype alebo nieco podobne ?

2) aky operacny system mas ? Nepisal si ziadne detaily.

3) ked ta budeme zlahka navigovat na pouzitie Resource Monitoru, ten by mohol ukazat ktory program prijima/posiela data, velmi sa zlaknes ? Je tam tusim 5 zaloziek, posledna z nich je Network a tam rozpise procesy ktore komunikuju na sieti... toto bude treba spravit ked budes mat problemy na DSLku a mozno to povedie k vysledku.

Ked nemas problemy s anglictinou a specialne s indickou anglictinou :) https://www.youtube.com/watch?v=saMX_hisb4o
zacina to na 1:35, a Network je od 11:45


toto cele za predpokladu ze do DSLka nemas zapojene ziadne ine zariadenie = problem je sposobeny tvojim pocitacom. Ak mas DSL pripojenie zdielane s telefonom, tabletom, bratom, sestrou, tromi inymi notebookmi, cirkus moze byt sposobeny KTORYMKOLVEK z nich. Este raz, ocakavam cirkus v zmysle "mas iba 1Mbit upload, ten ked volaco zacne vyuzivat co je velmi jednoduche tak vsetko ide do kolien". Technicky dovod v pozadi ? Neprejdu ti ani ACK pakety na ethernet urovni.
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.

josa
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 210
Dátum registrácie: So 04. Aug, 2007, 08:00
Bydlisko: Nové Zámky

Re: 2x internet = vysoky ping

Príspevok od užívateľa josa » So 20. Máj, 2017, 20:22

Mam W10 pro 64bit.
Ten resource monitor bol dobry napad, no neukazal nic. Celkovy prenos bol par bajtov.
Proste 4 hodiny to normalne fungovalo, obe sietovky zapnute, ale z nicoho nic ten ping vystrelil na 500 a koniec.
Vsetko mozne som vypol, ale bezozmeny.

Dokonca aj router ukazuje minimalny traffic. :(

Užívateľov profilový obrázok
marfan
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1603
Dátum registrácie: So 05. Jan, 2008, 14:00
Bydlisko: Veselé pri Pieš
Kontaktovať užívateľa:

Re: 2x internet = vysoky ping

Príspevok od užívateľa marfan » So 20. Máj, 2017, 21:12

Inak tie vysoké PINGy máš na všetko ?

Skusil by som sa pozrieť akú Gateway má DSLko prípadne aj ten LTE net a skús pingnúť ju. Ak bude mať DSLko veľký PING na Gateway tak je možné že majú oni poruchu nie ty. (Dva mesiace dozadu sa mi niečo také stalo na DSLku, zavolal som na poruchy a spravili to odvtedy mám pingy ako predtým).

Je to len taký návrh, možno pomôže.
Spoiler: ukázať
MB:Acrock Z77 Extreme 4, CPU:Core i7 3770k 3,5GHz, RAM:2x4GB Kingston HyperX Black 1600MHz@1833MHz,CLADIC:Thermalte NiC C4,CASE:NZXT BETA EVO PSU:Corsair VX-450W,
GPU:AMD/ATi HD5770 1GB MSI, SSD: Kingston V200 128GB HDD:WD 1TB RED SATA,Samsung 1TB, Samsung 750GB, Samsung 250GBLCD:DELL U2412M,

josa
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 210
Dátum registrácie: So 04. Aug, 2007, 08:00
Bydlisko: Nové Zámky

Re: 2x internet = vysoky ping

Príspevok od užívateľa josa » So 20. Máj, 2017, 22:09

Gateway som pingoval aj na LTE aj na DSL a ping bol 1ms. Napr. teraz po restarte routra je zase pokoj. Kazdopadne dakujem za rady.

mp3turbo
Čierna listina bazáru
Čierna listina bazáru
Príspevky: 6531
Dátum registrácie: St 27. Apr, 2011, 11:16
Bydlisko: Spišská Nová Vec

Re: 2x internet = vysoky ping

Príspevok od užívateľa mp3turbo » So 20. Máj, 2017, 22:10

tak to je potom fakt cudne. Drzime palec !
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.

Užívateľov profilový obrázok
Snake
Administrátor
Administrátor
Príspevky: 13627
Dátum registrácie: Ne 23. Júl, 2006, 02:00
Bydlisko: Bratislava/Galanta
Kontaktovať užívateľa:

Re: 2x internet = vysoky ping

Príspevok od užívateľa Snake » Ne 21. Máj, 2017, 01:45

sak nech si krista nastavi metriku na interfejs a je po probleme, win bude pustat 0.0.0.0 routu na dany interfejs z nizsou metrikou, a OBS nech si to pusta cez LTE kde sa to da manualne zvolit.
#rollerman

mp3turbo
Čierna listina bazáru
Čierna listina bazáru
Príspevky: 6531
Dátum registrácie: St 27. Apr, 2011, 11:16
Bydlisko: Spišská Nová Vec

Re: 2x internet = vysoky ping

Príspevok od užívateľa mp3turbo » Ne 21. Máj, 2017, 07:13

pise ze metriku tam ma (25 a 125). Stale nemame potvrdene ze dany stroj je jediny zapojeny v sieti, avsak mame info ze aj router ukazoval minimalny traffic (assumption : samozrejme vtedy ked boli vysoke pingy, lebo zase toto nie je priamo potvrdene).

Per partes. We are getting there per partes. Restart routra a uvidi sa, dlhodobo.
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.

Napísať odpoveď

Návrat na "Siete"