Strana 2 z 2

Re: Prenos LAN bez "strat"? Cez PowerONLine to nejde..

Napísané: Ut 17. Jan, 2017, 11:08
od užívateľa faugusztin
Powerline je technicky viac-menej wifi cez elektricky kabel. Teda prenosove pasmo je zdielane vsetkymi powerline adaptermi, tak ako je zdielane WiFi pasmo. Ak teda mas PowerLine 500 adapter, tak sa bavime o 500MBps teoreticke maximum na prenosovej vrstve. Realne to hned mozes dat tak na 40% tohto cisla pre realny maximalny vykon, aj to viac menej iba vtedy, ked su adaptery na rovnakej vetve v rovnakej miestnosti. Vzdialenostou prenosova rychlost dost rapidne klesa - napriklad u mamy mam PowerLine 200 adaptery, iba krizom cez byt (adaptery od seba asi tak 6m vzduchom) je rychlost ~90 megabitov, na druhom konci bytu (asi 10m vzdusnou ciarou) to klesa na slabych 30-40 megabitov. A to je este pasmo zdielane pre download a upload.

Kludne moze byt tvoj problem so sekanim sposobeny napriklad aj nejakym updatovacim mechanizmom (napriklad zacne stahovat novy televizny program, drobne aktualizacie a podobne).

Re: Prenos LAN bez "strat"? Cez PowerONLine to nejde..

Napísané: Ut 17. Jan, 2017, 16:38
od užívateľa felipe25
uz to funguje... antik o vrateni skrinky nechcel ani pocut... (riesil som aj vratenie, kedze to nejde..)

ale odpisali, ze ju mozem zapojit aj za router /zevraj funguje ako smart tv box aj mimo siete antik/
akonahle je zapojena za router /nie za STB - ale tiez cez tie 500mbps huwaei adaptery/ funguje bez problemov.. cize tie adaptery az take zle nebudu.. pre ludi mimo antiku odporucaju rychlost aspon 2mpbs... tolko asi daju.
otazka je, naco potrebuje riadny STB ovela vyssie rychlost... o HD kanaloch sa tu ani nebavim, pretoze sekali aj normalne nie HD...

cize tie skrinky STB JuicePRO obsahuju nieco, co to "blokuje", spomaluje, alebo neviem co..

antik strikne vyzaduje, aby vsetky TV STB boli zapajane priamo z kablu zo strechy, nie za router.. dokonca v navode k skrinke co mam je napisane, ze za routrom fungovat nebude... :?


kazdopadne, dobra skusenosti, ze treba investovat, ak chce clovek lepsie rychlosti. :)

Re: Prenos LAN bez "strat"? Cez PowerONLine to nejde..

Napísané: Ne 12. Máj, 2019, 17:34
od užívateľa salik
ahojte, kto pouzivate powerline, aka je tam strata pingu, skusal niekto?

Re: Prenos LAN bez "strat"? Cez PowerONLine to nejde..

Napísané: Ne 12. Máj, 2019, 17:57
od užívateľa quicky
Ja som mal powerliny velmi dlho, elektroinstalacis naozaj na zamyslenie 200-300mbit to islo stabilne. Alw to boli ozaj kvalitne powerliny.

Predtym som mal lacnejsie a isli 80+-