Prenos LAN bez "strat"? Cez PowerONLine to nejde..

Všetko o sieťach, nastaveniach, problémoch ...
Užívateľov profilový obrázok
felipe25
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 5835
Dátum registrácie: Po 19. Júl, 2010, 13:00
Bydlisko: Košice

Prenos LAN bez "strat"? Cez PowerONLine to nejde..

Príspevok od užívateľa felipe25 » Po 16. Jan, 2017, 18:01

Zdravim.

Mam byt, kde su 2set top box od antiku... Chcu tam dat treti box, avsak tak daleko, ze k danemu miestu nieje mozne tahat LAN kabel od druheho set top boxu. Tak som kupil power on line adaptery /sice najlacnejsie, ale maju 500Mbps/, a prepojil to takto.
Set top boxy z antiku je nutne zapajat tak, ze kabel ktory prichadza do bytu ide do STB1, nasledne z toho STB1 sa napaja STB2 dalsim LAN kablom, a STB3 musi byt napojeny z STB2. Cize.. nemoze to byt napojene cez router - neslo by to.

Problem je, ze ta IPTV skrinka od antiku chvilu ide, po par minutach vsak zacne obraz neuveritelne sekat, spomalovat, nefungovat. To iste robi aj skrinka 2, z ktorej ide kabel do prveho poweronline adaptera /na konci ktoreho je druhy adapter a za nim 3STB/. Akonahle vytiahnem LAN kabel z STB2, obraz sa ihned rozbehne.. Cize, to mrznutie, sekanie sposobuju "adaptery".

Ak to zapojim LAN kablom, ide to bez problemov.

Takze, problem vidim v adapteroch. Nedokaze preniest signal takym sposob, aby to "fungovalo". Kedze to chvilu funguje, rychlost asi problem nebude...
Vie niekto poradit, ako preniest LAN "signal" bez tahania LAN kablu?

Alebo skusit ine, drahsie powerline adaptery? Prip. skusit APwifi bod na jednej strane kablu a AP"client" na druhej? Lenze, kvoli funkcnosti boxu nesmu mat ziadne IP.. proste, musia "preniest" signal holy tak jak pride. Da sa to vobec? Dik
Spoiler: ukázať
Main PC: Fractal Define Black R5 window, Z97-GD65 GAMING, Intel Core i5 4690K, 8GB DDRAM3 (2x4GB) Kingston 1600MHz HyperX, SSD Samsung 850EVO 250GB + 2 x 3TB 7200rpm Seagate rpm + 4TB WD Green 5400rpm, ATI HD5770, Blue-Ray LG, 23" Fujitsu Siemens LED LCD, key: Hama uRAGE, mouse: Logitech G700, Windows 10 Pro 64bit

NB work: Fujitsu Siemens Esprimo Mobile U9200 12", Windows 10 Pro 64bit

Samsung Galaxy S7 32GB Black
Apple iPhone 6S 16GB Space Grey
Apple iPad Mini 4 Cellular 16GB Black

mp3turbo
Čierna listina bazáru
Čierna listina bazáru
Príspevky: 6531
Dátum registrácie: St 27. Apr, 2011, 11:16
Bydlisko: Spišská Nová Vec

Re: Prenos LAN bez "strat"? Cez PowerONLine to nejde..

Príspevok od užívateľa mp3turbo » Po 16. Jan, 2017, 19:56

>> Chcu tam dat treti box, avsak tak daleko, ze k danemu miestu nieje mozne tahat LAN kabel od druheho set top boxu.

co byvas tu ? http://d.ibtimes.co.uk/en/full/1449393/ ... palace.jpg


Priklanal by som sa k zmene tych powerlajnov, to co mas mozno bude lajno.
Tie masinky chodia ako layer2 bridge, co vleze na jednej strane vyleze nezmenene na druhej.
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.

Užívateľov profilový obrázok
shiro
najsilnejší, najkrajší, najmúdrejší BOSS
najsilnejší, najkrajší, najmúdrejší BOSS
Príspevky: 7005
Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00
Bydlisko: Banska Bystrica
Kontaktovať užívateľa:

Re: Prenos LAN bez "strat"? Cez PowerONLine to nejde..

Príspevok od užívateľa shiro » Po 16. Jan, 2017, 20:24

felipe25 napísal:tak daleko, ze k danemu miestu nieje mozne tahat LAN kabel od druheho set top boxu.
felipe25 napísal:Ak to zapojim LAN kablom, ide to bez problemov.
tak ako teda, ked pises ze kablom to neni mozne prepojit lebo vzdialenost? Nonsens, limit 100Mbit LAN je 100m.
prepoj to kablom a nespekuluj. Stupidna poziadavka na absenciu kabla ti vyrobi dalsich X problemov, ktore by si nemal, keby si to prepojil kablom - vyriesis jednu vec, nie X dalsich z ktorych kazda ma este X svojich komplikacii co mozu nastat.
Treba presadit prepojenie kablom, bez debaty.
Xeon E3-1231v3, 16GB DDR3, Gigabyte Z97-D3H, Samsung 840evo 120GB, Crucial MX300 525GB, 2x WD 1TB, Gainward GTX1060 6GB, Corsair RM550x, 24" BenQ GW2470H
iPad Air 16GB, iPhone SE 32GB

Užívateľov profilový obrázok
felipe25
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 5835
Dátum registrácie: Po 19. Júl, 2010, 13:00
Bydlisko: Košice

Re: Prenos LAN bez "strat"? Cez PowerONLine to nejde..

Príspevok od užívateľa felipe25 » Po 16. Jan, 2017, 22:05

vsetko je tam prerobene, neprichadza do uvahy tam vrtat..bohuzial, je to najvzdialenejsie miesto od bodu A, a treba 4x vrtat, tie najhrubsie panely, nehovoriac o tom, ze vedeniekabla si neviem predstavit /dlazba sa isto sekat nebude/, listy tam nechcu.

takze, problem...
ake powerlajny by si tam turbo dal?

neriesime ako sa neda, ale ako sa da... ale LAN kablom to proste nebude - keby to slo, uz je natiahnuty
Spoiler: ukázať
Main PC: Fractal Define Black R5 window, Z97-GD65 GAMING, Intel Core i5 4690K, 8GB DDRAM3 (2x4GB) Kingston 1600MHz HyperX, SSD Samsung 850EVO 250GB + 2 x 3TB 7200rpm Seagate rpm + 4TB WD Green 5400rpm, ATI HD5770, Blue-Ray LG, 23" Fujitsu Siemens LED LCD, key: Hama uRAGE, mouse: Logitech G700, Windows 10 Pro 64bit

NB work: Fujitsu Siemens Esprimo Mobile U9200 12", Windows 10 Pro 64bit

Samsung Galaxy S7 32GB Black
Apple iPhone 6S 16GB Space Grey
Apple iPad Mini 4 Cellular 16GB Black

mp3turbo
Čierna listina bazáru
Čierna listina bazáru
Príspevky: 6531
Dátum registrácie: St 27. Apr, 2011, 11:16
Bydlisko: Spišská Nová Vec

Re: Prenos LAN bez "strat"? Cez PowerONLine to nejde..

Príspevok od užívateľa mp3turbo » Po 16. Jan, 2017, 23:37

neviem :( nepouzivam zastrckove siete. Urcite vsak existuju kvalitnejsie a menej kvalitne veci, tak ako vsade na svete.
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.

Užívateľov profilový obrázok
Odar
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 4295
Dátum registrácie: St 13. Okt, 2010, 17:10
Bydlisko: PD / NR Slovensko

Re: Prenos LAN bez "strat"? Cez PowerONLine to nejde..

Príspevok od užívateľa Odar » Po 16. Jan, 2017, 23:42

..

Užívateľov profilový obrázok
felipe25
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 5835
Dátum registrácie: Po 19. Júl, 2010, 13:00
Bydlisko: Košice

Re: Prenos LAN bez "strat"? Cez PowerONLine to nejde..

Príspevok od užívateľa felipe25 » Po 16. Jan, 2017, 23:48

fu, tak to mozem fakat.. ked kupim daco co pise 500 a real ma 20? :D
skoda, ze som si necital recky na alze, na tplink /ten sice nemam/ pisu az 10x nizsiu speed..

mam kupene 2x huawei..

ok, tak skusim namerat, kolko to vlastne prejde z bodu A do bodu B, a skusim nieco "drahsie"...
Spoiler: ukázať
Main PC: Fractal Define Black R5 window, Z97-GD65 GAMING, Intel Core i5 4690K, 8GB DDRAM3 (2x4GB) Kingston 1600MHz HyperX, SSD Samsung 850EVO 250GB + 2 x 3TB 7200rpm Seagate rpm + 4TB WD Green 5400rpm, ATI HD5770, Blue-Ray LG, 23" Fujitsu Siemens LED LCD, key: Hama uRAGE, mouse: Logitech G700, Windows 10 Pro 64bit

NB work: Fujitsu Siemens Esprimo Mobile U9200 12", Windows 10 Pro 64bit

Samsung Galaxy S7 32GB Black
Apple iPhone 6S 16GB Space Grey
Apple iPad Mini 4 Cellular 16GB Black

Richard_12
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 235
Dátum registrácie: Ut 11. Aug, 2009, 22:29

Re: Prenos LAN bez "strat"? Cez PowerONLine to nejde..

Príspevok od užívateľa Richard_12 » Ut 17. Jan, 2017, 00:09

Všetko je tam prerobené. Asi nie. V dnešnej dobe zabudnúť na ethernet je veľká chyba. Viesť sieť cez elektrické vedenie je nezmysel ako keby to vymyslel Pat a Mat. Vŕtať sa dá aj popri zárubni. Kábel je kábel.

Užívateľov profilový obrázok
quicky
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 10463
Dátum registrácie: Št 12. Máj, 2005, 20:00
Bydlisko: Nitra

Re: Prenos LAN bez "strat"? Cez PowerONLine to nejde..

Príspevok od užívateľa quicky » Ut 17. Jan, 2017, 00:32

felipe poviem ti velmi realnu skusenost :)

1.powerliny z orange - smejd sekalo to, realny prenos mozno 30mbit?
2. TPlink TL-PA4010 kit - islo to normalne ,celkova rychlost cca 60mbit.
3. D-Link DHP-701AV - realne cca 200mbit plus.

takze naozaj verit tomu na skatulne,ze su 500mbit ,je smiesne :D p.s. zalezi aj od elektroinstalacie - v starom byte tie tplinky isli 100 stable, v novom byte(novostavba) nmax 60.
King is back from VACation :D

Užívateľov profilový obrázok
Andrew007
Čierna listina bazáru
Čierna listina bazáru
Príspevky: 1750
Dátum registrácie: Ne 28. Dec, 2008, 20:14
Bydlisko: Senec

Re: Prenos LAN bez "strat"? Cez PowerONLine to nejde..

Príspevok od užívateľa Andrew007 » Ut 17. Jan, 2017, 09:46

Ked si kupoval, mal si zistit ake su v stenach rozvody. Med je topka, hlinik nkomentujem . Tam som mal problem cez jeden istic tlacit aspon tych 50Mbit . Ty hlavne potrebujes zariadenie, ktore je schopne prepajat rozvody viacfazovo ...na alze to podporuje znacka Devolo, priprav si penazenku, ale fungovat to bude krasne .
Spoiler: ukázať
ego si nehonim

Užívateľov profilový obrázok
quicky
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 10463
Dátum registrácie: Št 12. Máj, 2005, 20:00
Bydlisko: Nitra

Re: Prenos LAN bez "strat"? Cez PowerONLine to nejde..

Príspevok od užívateľa quicky » Ut 17. Jan, 2017, 10:01

Tie devolo sú dobré podľa testov:) cena výkon najlepšie vysiel dlink čo som postol.(keď som to riešil pár mesiacov späť)
King is back from VACation :D

Užívateľov profilový obrázok
felipe25
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 5835
Dátum registrácie: Po 19. Júl, 2010, 13:00
Bydlisko: Košice

Re: Prenos LAN bez "strat"? Cez PowerONLine to nejde..

Príspevok od užívateľa felipe25 » Ut 17. Jan, 2017, 10:06

ale ja som to mal na skusku, a pri prepojeni 1STB a 2STB to slo perfektne.. lenze skusal som to par minut..

ked som to dal naostro (powerline uz neviem vratit , 14dni preslo), dokupil 3STB tak to tiez ide par minut, a po 5-6minut zacne totalne sekat /preco to ale vobec ide 5 minut ok?/.. neviem no, ale vidim to tiez na tu speed.

vobec som to netestoval.. proste, ked to slo medzi 1 a 2 STB myslel som, ze to pojde aj medzi 2 a 3 dlhodobo.


stacili by aj tieto?
https://www.alza.sk/devolo-dlan-550-duo ... ?o=5#popis

ved ked nepojde, da sa vratit, takze tak..
alebo treba az 1000cky?
Spoiler: ukázať
Main PC: Fractal Define Black R5 window, Z97-GD65 GAMING, Intel Core i5 4690K, 8GB DDRAM3 (2x4GB) Kingston 1600MHz HyperX, SSD Samsung 850EVO 250GB + 2 x 3TB 7200rpm Seagate rpm + 4TB WD Green 5400rpm, ATI HD5770, Blue-Ray LG, 23" Fujitsu Siemens LED LCD, key: Hama uRAGE, mouse: Logitech G700, Windows 10 Pro 64bit

NB work: Fujitsu Siemens Esprimo Mobile U9200 12", Windows 10 Pro 64bit

Samsung Galaxy S7 32GB Black
Apple iPhone 6S 16GB Space Grey
Apple iPad Mini 4 Cellular 16GB Black

Užívateľov profilový obrázok
Odar
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 4295
Dátum registrácie: St 13. Okt, 2010, 17:10
Bydlisko: PD / NR Slovensko

Re: Prenos LAN bez "strat"? Cez PowerONLine to nejde..

Príspevok od užívateľa Odar » Ut 17. Jan, 2017, 10:38

To je tazko. Najlepsie skusit, lebo velmi zalezi od rozvodov. A este jedna vec - kludne to moze v specifickych casoch trebars rusit nejaky spotrebic (vysavac, mikrovlnka . . . ).
..

Užívateľov profilový obrázok
felipe25
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 5835
Dátum registrácie: Po 19. Júl, 2010, 13:00
Bydlisko: Košice

Re: Prenos LAN bez "strat"? Cez PowerONLine to nejde..

Príspevok od užívateľa felipe25 » Ut 17. Jan, 2017, 10:45

no, nebolo pustene nic "navyse"..

a problemom bolo aj to, ze zacala sekat aj skrinka c2. ktora akurat posielat signal cez to, aj ked chapem, ze je tam aj upload smerom k nej,
po vytiahnuti kablu to hned prestalo.. keby to ovplyvnovalo len skrinku c3 tak ok.. no neviem, skusim.
Spoiler: ukázať
Main PC: Fractal Define Black R5 window, Z97-GD65 GAMING, Intel Core i5 4690K, 8GB DDRAM3 (2x4GB) Kingston 1600MHz HyperX, SSD Samsung 850EVO 250GB + 2 x 3TB 7200rpm Seagate rpm + 4TB WD Green 5400rpm, ATI HD5770, Blue-Ray LG, 23" Fujitsu Siemens LED LCD, key: Hama uRAGE, mouse: Logitech G700, Windows 10 Pro 64bit

NB work: Fujitsu Siemens Esprimo Mobile U9200 12", Windows 10 Pro 64bit

Samsung Galaxy S7 32GB Black
Apple iPhone 6S 16GB Space Grey
Apple iPad Mini 4 Cellular 16GB Black

Užívateľov profilový obrázok
Odar
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 4295
Dátum registrácie: St 13. Okt, 2010, 17:10
Bydlisko: PD / NR Slovensko

Re: Prenos LAN bez "strat"? Cez PowerONLine to nejde..

Príspevok od užívateľa Odar » Ut 17. Jan, 2017, 11:01

Skoda, ze si nestihol tie, co tam mas teraz poriadne otestovat v ramci 14tich dni. Cosi podobne riesil kamos v byte. Neslo mu to podla predstav (potreboval streamovat hry cez X Box). Tak to vratil a no problem.
..

Napísať odpoveď

Návrat na "Siete"