Prenos LAN bez "strat"? Cez PowerONLine to nejde..

Všetko o sieťach, nastaveniach, problémoch ...
Užívateľov profilový obrázok
felipe25
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 5864
Dátum registrácie: Po 19. Júl, 2010, 13:00
Bydlisko: Košice

Prenos LAN bez "strat"? Cez PowerONLine to nejde..

Príspevok od užívateľa felipe25 » Po 16. Jan, 2017, 18:01

Zdravim.

Mam byt, kde su 2set top box od antiku... Chcu tam dat treti box, avsak tak daleko, ze k danemu miestu nieje mozne tahat LAN kabel od druheho set top boxu. Tak som kupil power on line adaptery /sice najlacnejsie, ale maju 500Mbps/, a prepojil to takto.
Set top boxy z antiku je nutne zapajat tak, ze kabel ktory prichadza do bytu ide do STB1, nasledne z toho STB1 sa napaja STB2 dalsim LAN kablom, a STB3 musi byt napojeny z STB2. Cize.. nemoze to byt napojene cez router - neslo by to.

Problem je, ze ta IPTV skrinka od antiku chvilu ide, po par minutach vsak zacne obraz neuveritelne sekat, spomalovat, nefungovat. To iste robi aj skrinka 2, z ktorej ide kabel do prveho poweronline adaptera /na konci ktoreho je druhy adapter a za nim 3STB/. Akonahle vytiahnem LAN kabel z STB2, obraz sa ihned rozbehne.. Cize, to mrznutie, sekanie sposobuju "adaptery".

Ak to zapojim LAN kablom, ide to bez problemov.

Takze, problem vidim v adapteroch. Nedokaze preniest signal takym sposob, aby to "fungovalo". Kedze to chvilu funguje, rychlost asi problem nebude...
Vie niekto poradit, ako preniest LAN "signal" bez tahania LAN kablu?

Alebo skusit ine, drahsie powerline adaptery? Prip. skusit APwifi bod na jednej strane kablu a AP"client" na druhej? Lenze, kvoli funkcnosti boxu nesmu mat ziadne IP.. proste, musia "preniest" signal holy tak jak pride. Da sa to vobec? Dik
Spoiler: ukázať
Main PC: Fractal Define Black R5 window, ASUS ROG STRIX Z390-E GAMING, Intel Core i5 9600K, Patriot Viper4 Series 16GB KIT DDR4 3000MHz CL16, ADATA XPG GAMMIX S5 SSD 256 GB SSD, 1x5TB + 1x4TB, GIGABYTE 1060 GTX 3GB, Blue-Ray LG, 23" Fujitsu Siemens LED LCD, key: Hama uRAGE, mouse: Logitech G700, Windows 10 Pro 64bit

NB work: Fujitsu Siemens Esprimo Mobile U9200 12", Windows 10 Pro 64bit

Huawei Mate 20 Pro
Motorola G7 Power
Apple iPad Mini 2 16GB

mp3turbo
Čierna listina bazáru
Čierna listina bazáru
Príspevky: 6531
Dátum registrácie: St 27. Apr, 2011, 11:16
Bydlisko: Spišská Nová Vec

Re: Prenos LAN bez "strat"? Cez PowerONLine to nejde..

Príspevok od užívateľa mp3turbo » Po 16. Jan, 2017, 19:56

>> Chcu tam dat treti box, avsak tak daleko, ze k danemu miestu nieje mozne tahat LAN kabel od druheho set top boxu.

co byvas tu ? http://d.ibtimes.co.uk/en/full/1449393/ ... palace.jpg


Priklanal by som sa k zmene tych powerlajnov, to co mas mozno bude lajno.
Tie masinky chodia ako layer2 bridge, co vleze na jednej strane vyleze nezmenene na druhej.
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.

Užívateľov profilový obrázok
shiro
najsilnejší, najkrajší, najmúdrejší BOSS
najsilnejší, najkrajší, najmúdrejší BOSS
Príspevky: 7564
Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00
Bydlisko: Banska Bystrica
Kontaktovať užívateľa:

Re: Prenos LAN bez "strat"? Cez PowerONLine to nejde..

Príspevok od užívateľa shiro » Po 16. Jan, 2017, 20:24

felipe25 napísal:tak daleko, ze k danemu miestu nieje mozne tahat LAN kabel od druheho set top boxu.
felipe25 napísal:Ak to zapojim LAN kablom, ide to bez problemov.
tak ako teda, ked pises ze kablom to neni mozne prepojit lebo vzdialenost? Nonsens, limit 100Mbit LAN je 100m.
prepoj to kablom a nespekuluj. Stupidna poziadavka na absenciu kabla ti vyrobi dalsich X problemov, ktore by si nemal, keby si to prepojil kablom - vyriesis jednu vec, nie X dalsich z ktorych kazda ma este X svojich komplikacii co mozu nastat.
Treba presadit prepojenie kablom, bez debaty.
CPU: Ryzen 7 3700X, CPU fan: SilentiumPC Fera 3, MB: Asrock X570M Pro4, RAM: Patriot Viper 4 Blackout 16GB DDR4-3600 CL17, SSD OS: Samsung 970evo plus 250GB NVMe, SSD Data + zalohy: 2x Corsair MP510 1TB NVMe, SSD Games: Crucial MX300 525GB SATA, GPU: Gainward GTX1060 6GB, PSU: Corsair RM550x, Monitor: 24" BenQ GW2470H, Case fans: 3x Noctua NF-S12B redux 1200 PWM
iPad Air 16GB, Xiaomi Mi 9 Lite 64GB

Užívateľov profilový obrázok
felipe25
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 5864
Dátum registrácie: Po 19. Júl, 2010, 13:00
Bydlisko: Košice

Re: Prenos LAN bez "strat"? Cez PowerONLine to nejde..

Príspevok od užívateľa felipe25 » Po 16. Jan, 2017, 22:05

vsetko je tam prerobene, neprichadza do uvahy tam vrtat..bohuzial, je to najvzdialenejsie miesto od bodu A, a treba 4x vrtat, tie najhrubsie panely, nehovoriac o tom, ze vedeniekabla si neviem predstavit /dlazba sa isto sekat nebude/, listy tam nechcu.

takze, problem...
ake powerlajny by si tam turbo dal?

neriesime ako sa neda, ale ako sa da... ale LAN kablom to proste nebude - keby to slo, uz je natiahnuty
Spoiler: ukázať
Main PC: Fractal Define Black R5 window, ASUS ROG STRIX Z390-E GAMING, Intel Core i5 9600K, Patriot Viper4 Series 16GB KIT DDR4 3000MHz CL16, ADATA XPG GAMMIX S5 SSD 256 GB SSD, 1x5TB + 1x4TB, GIGABYTE 1060 GTX 3GB, Blue-Ray LG, 23" Fujitsu Siemens LED LCD, key: Hama uRAGE, mouse: Logitech G700, Windows 10 Pro 64bit

NB work: Fujitsu Siemens Esprimo Mobile U9200 12", Windows 10 Pro 64bit

Huawei Mate 20 Pro
Motorola G7 Power
Apple iPad Mini 2 16GB

mp3turbo
Čierna listina bazáru
Čierna listina bazáru
Príspevky: 6531
Dátum registrácie: St 27. Apr, 2011, 11:16
Bydlisko: Spišská Nová Vec

Re: Prenos LAN bez "strat"? Cez PowerONLine to nejde..

Príspevok od užívateľa mp3turbo » Po 16. Jan, 2017, 23:37

neviem :( nepouzivam zastrckove siete. Urcite vsak existuju kvalitnejsie a menej kvalitne veci, tak ako vsade na svete.
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.

Užívateľov profilový obrázok
Odar
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 4887
Dátum registrácie: St 13. Okt, 2010, 17:10
Bydlisko: PD / NR Slovensko

Re: Prenos LAN bez "strat"? Cez PowerONLine to nejde..

Príspevok od užívateľa Odar » Po 16. Jan, 2017, 23:42

- PC
Spoiler: ukázať
Seasonic Focus 80 Plus Gold modular 450W
Jonsbo C2 Black
Crucial Ballistix Sport LT 16GB 2400MHz CL16
WD Blue 3D NAND 500 GB M.2
Gigabyte AB350N-Gaming Wifi
Ryzen 5 2400G
Noctua NH-L12S + NF-P14 FLX
AOC Q3279VWF
-- HTPC
Spoiler: ukázať
Streacom ST-NANO150 HTPC PSU 150 Watt
Streacom ST-F7CS EVO
HyperX Fury 8GB 2133MHz DDR4 CL14
Samsung 850 EVO 500 GB SATA
MSI H110I PRO
i3-6100
Noctua NH-L9x65
WD My Cloud 3 TB

Užívateľov profilový obrázok
felipe25
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 5864
Dátum registrácie: Po 19. Júl, 2010, 13:00
Bydlisko: Košice

Re: Prenos LAN bez "strat"? Cez PowerONLine to nejde..

Príspevok od užívateľa felipe25 » Po 16. Jan, 2017, 23:48

fu, tak to mozem fakat.. ked kupim daco co pise 500 a real ma 20? :D
skoda, ze som si necital recky na alze, na tplink /ten sice nemam/ pisu az 10x nizsiu speed..

mam kupene 2x huawei..

ok, tak skusim namerat, kolko to vlastne prejde z bodu A do bodu B, a skusim nieco "drahsie"...
Spoiler: ukázať
Main PC: Fractal Define Black R5 window, ASUS ROG STRIX Z390-E GAMING, Intel Core i5 9600K, Patriot Viper4 Series 16GB KIT DDR4 3000MHz CL16, ADATA XPG GAMMIX S5 SSD 256 GB SSD, 1x5TB + 1x4TB, GIGABYTE 1060 GTX 3GB, Blue-Ray LG, 23" Fujitsu Siemens LED LCD, key: Hama uRAGE, mouse: Logitech G700, Windows 10 Pro 64bit

NB work: Fujitsu Siemens Esprimo Mobile U9200 12", Windows 10 Pro 64bit

Huawei Mate 20 Pro
Motorola G7 Power
Apple iPad Mini 2 16GB

Richard_12
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 252
Dátum registrácie: Ut 11. Aug, 2009, 22:29

Re: Prenos LAN bez "strat"? Cez PowerONLine to nejde..

Príspevok od užívateľa Richard_12 » Ut 17. Jan, 2017, 00:09

Všetko je tam prerobené. Asi nie. V dnešnej dobe zabudnúť na ethernet je veľká chyba. Viesť sieť cez elektrické vedenie je nezmysel ako keby to vymyslel Pat a Mat. Vŕtať sa dá aj popri zárubni. Kábel je kábel.

Užívateľov profilový obrázok
quicky
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 10819
Dátum registrácie: Št 12. Máj, 2005, 20:00
Bydlisko: Nitra

Re: Prenos LAN bez "strat"? Cez PowerONLine to nejde..

Príspevok od užívateľa quicky » Ut 17. Jan, 2017, 00:32

felipe poviem ti velmi realnu skusenost :)

1.powerliny z orange - smejd sekalo to, realny prenos mozno 30mbit?
2. TPlink TL-PA4010 kit - islo to normalne ,celkova rychlost cca 60mbit.
3. D-Link DHP-701AV - realne cca 200mbit plus.

takze naozaj verit tomu na skatulne,ze su 500mbit ,je smiesne :D p.s. zalezi aj od elektroinstalacie - v starom byte tie tplinky isli 100 stable, v novom byte(novostavba) nmax 60.
King is back from VACation :D

Užívateľov profilový obrázok
Andrew007
Čierna listina bazáru
Čierna listina bazáru
Príspevky: 1777
Dátum registrácie: Ne 28. Dec, 2008, 20:14
Bydlisko: Senec

Re: Prenos LAN bez "strat"? Cez PowerONLine to nejde..

Príspevok od užívateľa Andrew007 » Ut 17. Jan, 2017, 09:46

Ked si kupoval, mal si zistit ake su v stenach rozvody. Med je topka, hlinik nkomentujem . Tam som mal problem cez jeden istic tlacit aspon tych 50Mbit . Ty hlavne potrebujes zariadenie, ktore je schopne prepajat rozvody viacfazovo ...na alze to podporuje znacka Devolo, priprav si penazenku, ale fungovat to bude krasne .
R5 3600 - B450 Mortar Max - MSI Armor 1080Ti - Patriot Viper Steel Series 16GB KIT DDR4 3600 Cl17 - 970 EVO 500 GB - Dell 2716DG 1440p -

Užívateľov profilový obrázok
quicky
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 10819
Dátum registrácie: Št 12. Máj, 2005, 20:00
Bydlisko: Nitra

Re: Prenos LAN bez "strat"? Cez PowerONLine to nejde..

Príspevok od užívateľa quicky » Ut 17. Jan, 2017, 10:01

Tie devolo sú dobré podľa testov:) cena výkon najlepšie vysiel dlink čo som postol.(keď som to riešil pár mesiacov späť)
King is back from VACation :D

Užívateľov profilový obrázok
felipe25
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 5864
Dátum registrácie: Po 19. Júl, 2010, 13:00
Bydlisko: Košice

Re: Prenos LAN bez "strat"? Cez PowerONLine to nejde..

Príspevok od užívateľa felipe25 » Ut 17. Jan, 2017, 10:06

ale ja som to mal na skusku, a pri prepojeni 1STB a 2STB to slo perfektne.. lenze skusal som to par minut..

ked som to dal naostro (powerline uz neviem vratit , 14dni preslo), dokupil 3STB tak to tiez ide par minut, a po 5-6minut zacne totalne sekat /preco to ale vobec ide 5 minut ok?/.. neviem no, ale vidim to tiez na tu speed.

vobec som to netestoval.. proste, ked to slo medzi 1 a 2 STB myslel som, ze to pojde aj medzi 2 a 3 dlhodobo.


stacili by aj tieto?
https://www.alza.sk/devolo-dlan-550-duo ... ?o=5#popis

ved ked nepojde, da sa vratit, takze tak..
alebo treba az 1000cky?
Spoiler: ukázať
Main PC: Fractal Define Black R5 window, ASUS ROG STRIX Z390-E GAMING, Intel Core i5 9600K, Patriot Viper4 Series 16GB KIT DDR4 3000MHz CL16, ADATA XPG GAMMIX S5 SSD 256 GB SSD, 1x5TB + 1x4TB, GIGABYTE 1060 GTX 3GB, Blue-Ray LG, 23" Fujitsu Siemens LED LCD, key: Hama uRAGE, mouse: Logitech G700, Windows 10 Pro 64bit

NB work: Fujitsu Siemens Esprimo Mobile U9200 12", Windows 10 Pro 64bit

Huawei Mate 20 Pro
Motorola G7 Power
Apple iPad Mini 2 16GB

Užívateľov profilový obrázok
Odar
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 4887
Dátum registrácie: St 13. Okt, 2010, 17:10
Bydlisko: PD / NR Slovensko

Re: Prenos LAN bez "strat"? Cez PowerONLine to nejde..

Príspevok od užívateľa Odar » Ut 17. Jan, 2017, 10:38

To je tazko. Najlepsie skusit, lebo velmi zalezi od rozvodov. A este jedna vec - kludne to moze v specifickych casoch trebars rusit nejaky spotrebic (vysavac, mikrovlnka . . . ).
- PC
Spoiler: ukázať
Seasonic Focus 80 Plus Gold modular 450W
Jonsbo C2 Black
Crucial Ballistix Sport LT 16GB 2400MHz CL16
WD Blue 3D NAND 500 GB M.2
Gigabyte AB350N-Gaming Wifi
Ryzen 5 2400G
Noctua NH-L12S + NF-P14 FLX
AOC Q3279VWF
-- HTPC
Spoiler: ukázať
Streacom ST-NANO150 HTPC PSU 150 Watt
Streacom ST-F7CS EVO
HyperX Fury 8GB 2133MHz DDR4 CL14
Samsung 850 EVO 500 GB SATA
MSI H110I PRO
i3-6100
Noctua NH-L9x65
WD My Cloud 3 TB

Užívateľov profilový obrázok
felipe25
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 5864
Dátum registrácie: Po 19. Júl, 2010, 13:00
Bydlisko: Košice

Re: Prenos LAN bez "strat"? Cez PowerONLine to nejde..

Príspevok od užívateľa felipe25 » Ut 17. Jan, 2017, 10:45

no, nebolo pustene nic "navyse"..

a problemom bolo aj to, ze zacala sekat aj skrinka c2. ktora akurat posielat signal cez to, aj ked chapem, ze je tam aj upload smerom k nej,
po vytiahnuti kablu to hned prestalo.. keby to ovplyvnovalo len skrinku c3 tak ok.. no neviem, skusim.
Spoiler: ukázať
Main PC: Fractal Define Black R5 window, ASUS ROG STRIX Z390-E GAMING, Intel Core i5 9600K, Patriot Viper4 Series 16GB KIT DDR4 3000MHz CL16, ADATA XPG GAMMIX S5 SSD 256 GB SSD, 1x5TB + 1x4TB, GIGABYTE 1060 GTX 3GB, Blue-Ray LG, 23" Fujitsu Siemens LED LCD, key: Hama uRAGE, mouse: Logitech G700, Windows 10 Pro 64bit

NB work: Fujitsu Siemens Esprimo Mobile U9200 12", Windows 10 Pro 64bit

Huawei Mate 20 Pro
Motorola G7 Power
Apple iPad Mini 2 16GB

Užívateľov profilový obrázok
Odar
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 4887
Dátum registrácie: St 13. Okt, 2010, 17:10
Bydlisko: PD / NR Slovensko

Re: Prenos LAN bez "strat"? Cez PowerONLine to nejde..

Príspevok od užívateľa Odar » Ut 17. Jan, 2017, 11:01

Skoda, ze si nestihol tie, co tam mas teraz poriadne otestovat v ramci 14tich dni. Cosi podobne riesil kamos v byte. Neslo mu to podla predstav (potreboval streamovat hry cez X Box). Tak to vratil a no problem.
- PC
Spoiler: ukázať
Seasonic Focus 80 Plus Gold modular 450W
Jonsbo C2 Black
Crucial Ballistix Sport LT 16GB 2400MHz CL16
WD Blue 3D NAND 500 GB M.2
Gigabyte AB350N-Gaming Wifi
Ryzen 5 2400G
Noctua NH-L12S + NF-P14 FLX
AOC Q3279VWF
-- HTPC
Spoiler: ukázať
Streacom ST-NANO150 HTPC PSU 150 Watt
Streacom ST-F7CS EVO
HyperX Fury 8GB 2133MHz DDR4 CL14
Samsung 850 EVO 500 GB SATA
MSI H110I PRO
i3-6100
Noctua NH-L9x65
WD My Cloud 3 TB

Napísať odpoveď

Návrat na "Siete"