Strana 31 z 32

Re: Mikrotik - pre zaciatocnikov

Napísané: Ut 23. Júl, 2019, 18:35
od užívateľa Byah
Snake napísal:
Ut 23. Júl, 2019, 01:50
chlapce tebe vobec nie je sproste si sem este bachnut partnersky link? Ludia ti tu idu radit a ty ides na nich zarabat? mas nejaku chrbtovu kost vlastne?
Nechapem aky partnersky link? Toto si vyprosim! Ospravedlnenie by urcite neurazilo ides ma tu ociernovat co vobec neni pravda nejedna sa o ziaden partnersky link a uz vobec nie o nejaku spolupracu nasiel som deal mam zaujem tak som sa spytal ako to funkcnit ak sa to da.

PS: nech sa paci screen: https://i.imgur.com/f6rKDKV.png
Mozes si to sam hodit do googlu.

Edit:// a uz vobec by som tu neskusal na niekom zarabat v prvom rade by mi to svedomie nedovolilo.
Edit2:// Bit.ly som hodil lebo povodny link bol mrte dlhy vid. foto: https://i.imgur.com/xXzRdS1.png

Re: Mikrotik - pre zaciatocnikov

Napísané: Ut 23. Júl, 2019, 21:43
od užívateľa Snake
Vyprosuj si co chces, toto je link ktory si postol cez bit.ly
Obrázok

a ano dlhy je, nakolko je tam affilate code a kampan, nabuduce daj odkaz na homepage a je.

Re: Mikrotik - pre zaciatocnikov

Napísané: St 24. Júl, 2019, 00:07
od užívateľa Byah
Slusnost kaze sa ospravedlnit aspon, kedze si napisal ci mam vobec chrbtovu kost. :) Kazdy podla svedomia(tymto je to pre mna uzatvorene)...
Ked kliknem na tu reklamu na googli je tam ten isty affiliate a myslim, ze to tak maju naschval lebo cez homepage som ten deal nevedel najst.


s5 ku teme.
Takze da "nainstalovat/nastavit" VPN priamo do/v MikroTiku ci nie? Ak ano je niekde nejaky guide ci uz pisomnej alebo video podobe? Vdaka

Edit:// To Snake: Pls, premaz tento offtopic. A ponechaj cisto vecne ku teme. Nikoho to urcite nezaujima nase dohadovanie sa. Keby nieco mame SS.

Re: Mikrotik - pre zaciatocnikov

Napísané: St 24. Júl, 2019, 09:16
od užívateľa 16cmfan
napr. https://www.youtube.com/watch?v=7JM_tHD6KIo na nete je kopec veci, ja sam som robil len server, nikdy nie klienta tak neporadim alebo asi lepsie: https://www.youtube.com/watch?v=ssrRrY8bDiA

Re: Mikrotik - pre zaciatocnikov

Napísané: St 24. Júl, 2019, 09:22
od užívateľa molnart

Re: Mikrotik - pre zaciatocnikov

Napísané: St 24. Júl, 2019, 15:56
od užívateľa YTdecoy
Vzdy je lepsie u toho rozmyslat ako copy paste, ale tak inspiruj sa ... https://support.purevpn.com/mikrotik-configuration

aj by sa turbo mohol vratit, je v tejto sekcii nuda 🙈

Re: Mikrotik - pre zaciatocnikov

Napísané: St 24. Júl, 2019, 20:01
od užívateľa Byah
molnart napísal:
St 24. Júl, 2019, 09:22
http://lmgtfy.com/?q=purevpn+mikrotik
Jeej, vdaka si true MVP. Kebyze je tu nieco ako Gold na reddite uz by si ho mal :D :good:
Vobec ma to nenapadlo takto pozret.

Re: Mikrotik - pre zaciatocnikov

Napísané: So 17. Aug, 2019, 13:17
od užívateľa shiro
No...tak som si zrobil NAS z HW co mi ostal. Je to klasicke PC, bezi na nom Openmediavault system - minimalisticky Debian Linux, riadi sa to cez webkonfig. Samozrejme chcem streamovat cez sambu filmy z NAS do vero4k multimed. krabicky cez domacu LAN. No narazil som na problem.

Sucasny stav:
ISP: Orange fiber
Zapojenie zariadeni: Orange Huawei HG8245 konvertor-wifi router (192.168.100.1) -> WAN port routra Mikrotik RB951G-2HnD (192.168.100.2)
Mikrotik robi NAT do 192.168.100.xxx -> 192.168.0.xxx

Ako su pripojene veci:
Huawei HG8245 -> orange fiber tv stb
Huawei HG8245 (192.168.100.1) -> vero4k multimedialna krabicka s OSMC systemom (defakto libreelec) a Kodi (192.168.100.5)
Huawei HG8245 (192.168.100.1) -> NAS (192.168.100.6)

Chcem to mat nejak roztriedene, snazim sa vsetky zariadenia pripojovat do mikrotiku. A huawei mat iba ako konvertor optika-metalika.
Ale:
Vero4k nefunguje na LAN, ked ho dam do mikrotiku, kde by som ho rad mal. Musim ho mat zapojene v huawei.
Proste sa sietovka vero4k nema rada s mikrotikom. Skusal som asi vsetko. Zahada.
NAS mam tiez zapojene v huawei, pretoze blba samba je navrhnuta tak, ze nevidi iny subnet.
Tieto dve veci mi moj system rozhadzuju :-)

Chcel by som skratka na vero4k (192.168.100.5) v Kodi vidiet smb share zo zariadenia na ipcke 192.168.0.3. Docital som sa, ze sa to da riesit cez vytvorenie VLAN v mikrotiku, ktora bude "premostovat" subnety. Vero4k ako aj NAS maju minimalisticky Debian Linux, kde je iba konzola a nad tym bezia prislusne programy (kodi a openmediavault) - takze akekolvek nastavenia testovacky su dost obmedzene.

V zivote som to nerobil, viete pls dakto povedat ako na to? Je vobec mozne takto oblbnut zariadenie aby si myslelo ze co nieje v jeho subnete tam je?

Uz som raz robil daco podobne, ked som sa potreboval dostat z PC s ip 192.168.0.2 do webkonfigu huawei routra na 192.168.100.1. Mam na to spravene pravidlo v mikrotik firewalle a ide to. Ale ked to zreplikujem s ipckami NASka a Vero4k, tak, ako by som to chcel mat (vero4k 192.168.100.5 a NAS 192.168.0.3) tak to nejde, vero4k nevidi ziadne samba shary.

Ak sa to neda tak prinajhorsom ostanem ako som teraz....

Re: Mikrotik - pre zaciatocnikov

Napísané: So 17. Aug, 2019, 16:50
od užívateľa Snake
Prepni si huawei do bridgu, nahadz to na mikrotik (a ziadne ze nejde a sietovka sa nema rada), a nebude treba riesit taketo hluposti, toto uz ani neni skrabanie sa pravou nohou na lavom uchu, toto je uz sebatryznenie takyto konfig

Re: Mikrotik - pre zaciatocnikov

Napísané: So 17. Aug, 2019, 17:17
od užívateľa shiro
mas pravdu, ale s tym sa nevyhadam.
Mozes kludne prist na navstevu, dame pivo, whisky a uvidis na vlastne oci logy z mikrotiku a aj nazivo, ako to nejde :-)
Tiez som cumel ako puk.

Re: Mikrotik - pre zaciatocnikov

Napísané: So 17. Aug, 2019, 20:28
od užívateľa Chris
Ja len 2 veci:
Ad.1 zbytocne ti doma 2 subnety na odseparovania prehliadaca? Ak aj tak zbytocne nemas routovaci vykon...
Ad.2 v OMV sa da cez ssh nastavovat jednotlive apply a upravovat konfigy. OMV je len orchestrator appiek, nie jeho sucast.

Re: Mikrotik - pre zaciatocnikov

Napísané: Ne 18. Aug, 2019, 08:35
od užívateľa shiro
O SSH viem, aj to pouzivam. Preto som pisal ze je nastavovanie obmedzene, lebo vsetko treba riesit textovo, atd.

Dva subnety mam kvoli tomu vero4k, ktore musi byt pichnute v orange huawei konvertor-routri. Pretoze v mikrotiku skratka nejde. Uz davno som to riesil a nevyriesil. Ani na fore OSMC (OS vero4k a ich podpore) ani na fore mikrotiku. Skusal som updaty mikrotik ROS, reset mikrotiku a znovunastavenie, updaty a reinstall OSMC na vero4k + sme s kusali rozne finty s ich OS, ine kable, LAN porty....akonahle to pichnem do mikrotiku, tak ten v logu hlasi "dhcp offered lease without success" a to sa tam opakuje. Ked nastavim staticku ip na vero4k, tak ju mikrotik niekedy vidi, niekedy nie, ale tiez sa na nu neda dostat. Ked to zapojim do huaweia, hned dostane ip od jeho dhcp v 100vkovom subnete a vsetko bezi.

Rad by som mal vsetko v mikrotiku, v jednom zariadeni a subnete. A huawei nastaveny v L2 mode, kedy sa chova len ako priechodzie zariadenie. No kvoli vyssie uvedenemu to skratka neni mozne.

Re: Mikrotik - pre zaciatocnikov

Napísané: Ne 18. Aug, 2019, 15:34
od užívateľa YTdecoy
Ak neflapuje port, chyba je v sw a verim, ze za toto urcite Sergej nemoze, vero obcas proste hapruje. Mozes presmerovat port cez dsnat bez broadcastu a nastavit si to priamo v tom vero. Proste kockopes. Pripadne, ak mas do ont pristup, vypni tam dhcp, MT daj do bridge a na nom nastav dhcp s gw ont. Asi najmenej ohavne riesenie. Pripadne mozes nechat dhcp z ont, zalezi co vsetko na MT mas. ☺️

Re: Mikrotik - pre zaciatocnikov

Napísané: Pi 20. Sep, 2019, 12:12
od užívateľa Memnon
mal by som snad jednoduchu otazku
mam viacej pripojenych PPP clientov a chcel by som obmedzit to kto sa moze kam dostat, no nejak sa mi to nedari nejak oznacit uzivatelov podla zdroja
jednej skupine som dal pull povedzme 192.168.20.0/24 a druhej 192.168.10.0/24 ako nastavim pravidlo na FW podla source addr nepusti nikoho nikam
dik

Re: Mikrotik - pre zaciatocnikov

Napísané: Pi 20. Sep, 2019, 12:46
od užívateľa YTdecoy
Bud si u usera nastavis local, remote address (v secrets) alebo si na kazdeho usera vytvor rozhranie na zaklade jeho mena (server binding). Globalne to este mozes hodit do bridge, zalezi na situacii.