Mikrotik - pre zaciatocnikov

Všetko o sieťach, nastaveniach, problémoch ...
Užívateľov profilový obrázok
janci11
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1045
Dátum registrácie: Št 24. Aug, 2006, 02:00
Bydlisko: Partizánske

Re: Mikrotik - pre zaciatocnikov

Príspevok od užívateľa janci11 » St 14. Nov, 2018, 23:02

delete
Naposledy upravil/-a janci11 v Ne 18. Nov, 2018, 21:23, upravené celkom 1 krát.
CPU: AMD Ryzen R5 1600x @ 3,9 GHz (1.36 V) CPU Cooler: SilentiumPC Fortis 3 MBU: Asus Strix X370-F Gaming RAM: Corsair VENGEANCE® RGB 2x8GB @ 3260 MHz CL14 (1,38V) GPU: Asus Strix GTX1070 8GB SSD: Adata XPG SX8200Pro NVMe 512GB + Crucial MX500 1TB+500GB PSU: Seasonic Focus Plus GOLD 750W Case: NZXT S340 Elite White

Užívateľov profilový obrázok
Snake
Administrátor
Administrátor
Príspevky: 13633
Dátum registrácie: Ne 23. Júl, 2006, 02:00
Bydlisko: Bratislava/Galanta
Kontaktovať užívateľa:

Re: Mikrotik - pre zaciatocnikov

Príspevok od užívateľa Snake » Št 15. Nov, 2018, 02:19

Daj si to do nakupnej poradne
#rollerman

Užívateľov profilový obrázok
janci11
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1045
Dátum registrácie: Št 24. Aug, 2006, 02:00
Bydlisko: Partizánske

Re: Mikrotik - pre zaciatocnikov

Príspevok od užívateľa janci11 » So 24. Nov, 2018, 21:24

prosim vas da sa nejak nastavit router aby som sa vedel pripojit na tie dve anteny? router je 760iGS (hex s)Obrázok
CPU: AMD Ryzen R5 1600x @ 3,9 GHz (1.36 V) CPU Cooler: SilentiumPC Fortis 3 MBU: Asus Strix X370-F Gaming RAM: Corsair VENGEANCE® RGB 2x8GB @ 3260 MHz CL14 (1,38V) GPU: Asus Strix GTX1070 8GB SSD: Adata XPG SX8200Pro NVMe 512GB + Crucial MX500 1TB+500GB PSU: Seasonic Focus Plus GOLD 750W Case: NZXT S340 Elite White

Užívateľov profilový obrázok
MacTukahan
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 678
Dátum registrácie: Št 28. Aug, 2008, 15:36
Bydlisko: Trnava

Re: Mikrotik - pre zaciatocnikov

Príspevok od užívateľa MacTukahan » Pi 30. Nov, 2018, 13:52

Odkial pripojit. Ved z routra sa tam pripojis :) btw. preco mas tam taku mega masku?

Užívateľov profilový obrázok
Matej.T
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1738
Dátum registrácie: Pi 11. Mar, 2011, 22:09
Bydlisko: Piešťany/Brno

Re: Mikrotik - pre zaciatocnikov

Príspevok od užívateľa Matej.T » Ut 25. Dec, 2018, 00:08

Hello,

ďakujem za radu. Kúpil som RBD52G-5HacD2HnD-TC a splnil svoj účel ako AP na výbornú. Teraz by som chcel vymeniť "master" router. Aktuálne tam je AC-66ka od Asusu a začína už štrajkovať. V domácnosti je HTPC na ktorom beží Plex server. Neviem či tento router mám nahradiť taktiež mikrotikom, lebo neviem si predstaviť ho zapnúť cez WOL z WANu. (asi najlepšie cez DDNS)

Napísať si skript a lokálne ho spustiť mi príde easy, ale ako to spraviť z WANu pomocou napr. telefónu čo robí drvivá väčšina v domácnosti a userov toho Plexu.
 Macbook Pro 2.4/8/256 (Late 2013) + Samsung Galaxy S9 Midnight Black DUOS
Gaming: Intel i5 8600k | delid by Gabo |+ Barrow CPU block | EVGA GTX 1080 SC + EKWB nickel plated block | ASRock Z370 Extreme4 | Corsair Dominator 16GB DDR4 3200Mhz | Corsair RM650i | Fractal Design Define R6 TG | Samsung EVO 850 250GB | EK-DuraClear + EK D5+ EKWB PE 360 + EKWB XE 240 + Acer Predator XB271HU + Corsair K70 RGB + Corsair Scimitar Pro
HTPC: Intel Xeon 1225v3 | MSI H87I | Crucial 8GB | Fractal Node 304 | Seasonic G Series 360

Užívateľov profilový obrázok
Chris
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 4599
Dátum registrácie: Pi 13. Jan, 2006, 02:00
Bydlisko: Bratislava
Kontaktovať užívateľa:

Re: Mikrotik - pre zaciatocnikov

Príspevok od užívateľa Chris » Ut 25. Dec, 2018, 00:25

cez VPNku ? ako blbne AC66 ?
Master of PaloAlto NGFWs, Cisco ASAs

Užívateľov profilový obrázok
16cmfan
VIP
VIP
Príspevky: 2710
Dátum registrácie: Ne 12. Júl, 2009, 09:31
Bydlisko: Bardejov

Re: Mikrotik - pre zaciatocnikov

Príspevok od užívateľa 16cmfan » Ut 25. Dec, 2018, 00:25

NATko... magic packet z nejakej appky presmerujes na Plex server.. je na to milion navodov pre MikroTik
PC: Asus M5A97 R 2.0 - FX-6300@3.8GHz - 16G RAM@1866MHz - MSi GTX 960 4G Gaming@1400Mhz
Mobil: Huawei P Smart Z

Užívateľov profilový obrázok
Matej.T
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1738
Dátum registrácie: Pi 11. Mar, 2011, 22:09
Bydlisko: Piešťany/Brno

Re: Mikrotik - pre zaciatocnikov

Príspevok od užívateľa Matej.T » Ut 25. Dec, 2018, 00:42

@Chris, občas sa do neho ani nedá dostať, kvôli WOL (potrebný manuálny reštart), niekedy prestane vysielať 2.4 (reštart). Je to verzia A1, takže Merlin podpora prestala
 Macbook Pro 2.4/8/256 (Late 2013) + Samsung Galaxy S9 Midnight Black DUOS
Gaming: Intel i5 8600k | delid by Gabo |+ Barrow CPU block | EVGA GTX 1080 SC + EKWB nickel plated block | ASRock Z370 Extreme4 | Corsair Dominator 16GB DDR4 3200Mhz | Corsair RM650i | Fractal Design Define R6 TG | Samsung EVO 850 250GB | EK-DuraClear + EK D5+ EKWB PE 360 + EKWB XE 240 + Acer Predator XB271HU + Corsair K70 RGB + Corsair Scimitar Pro
HTPC: Intel Xeon 1225v3 | MSI H87I | Crucial 8GB | Fractal Node 304 | Seasonic G Series 360

Užívateľov profilový obrázok
Snake
Administrátor
Administrátor
Príspevky: 13633
Dátum registrácie: Ne 23. Júl, 2006, 02:00
Bydlisko: Bratislava/Galanta
Kontaktovať užívateľa:

Re: Mikrotik - pre zaciatocnikov

Príspevok od užívateľa Snake » Ut 25. Dec, 2018, 01:14

16cmfan napísal:
Ut 25. Dec, 2018, 00:25
NATko... magic packet z nejakej appky presmerujes na Plex server.. je na to milion navodov pre MikroTik
Magic packet je L2
#rollerman

Užívateľov profilový obrázok
Memnon
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 3947
Dátum registrácie: Po 11. Sep, 2006, 02:00
Bydlisko: Bratislava
Kontaktovať užívateľa:

Re: Mikrotik - pre zaciatocnikov

Príspevok od užívateľa Memnon » Pi 18. Jan, 2019, 13:46

zdravim mal by som otazku(casom asi budu pribudat)
potrebujem smerovat trafiku do vnutra siete, na konkretnu cestu, problem nasledovny
povedzme 10.0.0.1->router->192.168.0.10/konkretna_url?/
viem toto nejak vzriesit?
MB:ASUS Maximus XI Hero / CPU:i9 9900k@5GHz(1.252V) / CPUcooler:Noctua NH-U14S/2x NF-A15+mx2 / RAM:4x8GB Patriot Viper, 4133Mhz(1.4V) / GPU:ASUS Strix GeForce GTX1080ti@2000/12000 / SSD:Samsung EVO 1TB / HeadSet:Steelseries Arctis 7 / mouse:Fnatic Clutch2 / keyboard:Fnatic Streak RGB / PSU:Seasonic Focus Plus 850 gold / case:Fractal Design Define R4 Titanium Grey + Noctua NF-A14 PWM / monitor:HP Omen X 35

Užívateľov profilový obrázok
16cmfan
VIP
VIP
Príspevky: 2710
Dátum registrácie: Ne 12. Júl, 2009, 09:31
Bydlisko: Bardejov

Re: Mikrotik - pre zaciatocnikov

Príspevok od užívateľa 16cmfan » Pi 18. Jan, 2019, 13:55

PC: Asus M5A97 R 2.0 - FX-6300@3.8GHz - 16G RAM@1866MHz - MSi GTX 960 4G Gaming@1400Mhz
Mobil: Huawei P Smart Z

Užívateľov profilový obrázok
Chris
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 4599
Dátum registrácie: Pi 13. Jan, 2006, 02:00
Bydlisko: Bratislava
Kontaktovať užívateľa:

Re: Mikrotik - pre zaciatocnikov

Príspevok od užívateľa Chris » Pi 18. Jan, 2019, 14:12

router ti nespravi rewrite url, na to ti treba napr. server s nginx
Master of PaloAlto NGFWs, Cisco ASAs

Užívateľov profilový obrázok
Memnon
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 3947
Dátum registrácie: Po 11. Sep, 2006, 02:00
Bydlisko: Bratislava
Kontaktovať užívateľa:

Re: Mikrotik - pre zaciatocnikov

Príspevok od užívateľa Memnon » Pi 18. Jan, 2019, 14:36

diky za rychle info, samo NAT som skusal ale nepodarilo sa mi, nevedel som ci tam niekde nieco take nie je
kazdopadne jedna sa len o info konzolu nic strasne, budem na nu pristupovat cez winserver co je vnutri v sieti, nic take kvoli comu by som chcel dat dalsi element do siete, mozno casom :)
MB:ASUS Maximus XI Hero / CPU:i9 9900k@5GHz(1.252V) / CPUcooler:Noctua NH-U14S/2x NF-A15+mx2 / RAM:4x8GB Patriot Viper, 4133Mhz(1.4V) / GPU:ASUS Strix GeForce GTX1080ti@2000/12000 / SSD:Samsung EVO 1TB / HeadSet:Steelseries Arctis 7 / mouse:Fnatic Clutch2 / keyboard:Fnatic Streak RGB / PSU:Seasonic Focus Plus 850 gold / case:Fractal Design Define R4 Titanium Grey + Noctua NF-A14 PWM / monitor:HP Omen X 35

Užívateľov profilový obrázok
Snake
Administrátor
Administrátor
Príspevky: 13633
Dátum registrácie: Ne 23. Júl, 2006, 02:00
Bydlisko: Bratislava/Galanta
Kontaktovať užívateľa:

Re: Mikrotik - pre zaciatocnikov

Príspevok od užívateľa Snake » St 13. Feb, 2019, 22:39

https://medium.com/tenable-techblog/mak ... 0705459bc6

Dufam ze teraz vsetci co to tu ponukaju ludom do domacnosti (zabit vas je malo), tak to pojdu pekne aj updatnut :).
#rollerman

Užívateľov profilový obrázok
Snake
Administrátor
Administrátor
Príspevky: 13633
Dátum registrácie: Ne 23. Júl, 2006, 02:00
Bydlisko: Bratislava/Galanta
Kontaktovať užívateľa:

Re: Mikrotik - pre zaciatocnikov

Príspevok od užívateľa Snake » Št 21. Feb, 2019, 19:36

#rollerman

Napísať odpoveď

Návrat na "Siete"