Mikrotik - pre zaciatocnikov

Všetko o sieťach, nastaveniach, problémoch ...
Užívateľov profilový obrázok
patro16
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1928
Dátum registrácie: Ne 12. Aug, 2007, 08:00
Bydlisko: Trenčín<okolie

Re: Mikrotik - pre zaciatocnikov

Príspevok od užívateľa patro16 » So 04. Aug, 2018, 19:11

Spoiler: ukázať
CPU: Intel Core i7-4790K@4,5Ghz+Cooler: Scythe Mugen 4 PCGH Edition+AC MX2+Noctua NF-F12 PWM
MB: MSI Z97 PC Mate
RAM: Kingston HyperX Fury Black 1866Mhz CL10 16GB kit
GPU: MSI RTX 2060 VENTUS 6G OC
SSD: Samsung 850 EVO 250GB
HDD: Seagate SV35 1TB 64MB cache+Cooler: SCYTHE SQD-1000 QUIET DRIVE
DVD: Lite-On iHAS124 (xbox 360 XGD3 ready)
PSU: Enermax Platimax 500W
Case: Corsair Vengeance C70 Military Green
+outtake: Noctua NF-A15 PWM + NF-S12A PWM, intake: 2x Noctua NF-S12A PWM
Monitor: AOC Q3279VWFD8 and HP ZDisplay Z27i
Periferie: Microsoft Sidewinder X4 SK, A4tech XL-750BK
Printer: HP LaserJet 1018
NB: ACER TravelMate 5760G
Mobile: Samsung Galaxy A3 White
Car: M3 2007 Black

Kaper
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 424
Dátum registrácie: Po 09. Nov, 2015, 15:31

Re: Mikrotik - pre zaciatocnikov

Príspevok od užívateľa Kaper » So 04. Aug, 2018, 19:28

xD Bože zlatý Ubqt

Užívateľov profilový obrázok
Snake
Administrátor
Administrátor
Príspevky: 13723
Dátum registrácie: Ne 23. Júl, 2006, 02:00
Bydlisko: Bratislava/Galanta
Kontaktovať užívateľa:

Re: Mikrotik - pre zaciatocnikov

Príspevok od užívateľa Snake » So 04. Aug, 2018, 19:40

Hej ubiquiti co malo heslo do zariadenia v plaintexte a dostupne cez webserver 😄, toto je iba ukazka idiotov co davaju 30€ mikrotiky do soho a potom na ne zabudnu
#rollerman

Užívateľov profilový obrázok
shiro
najsilnejší, najkrajší, najmúdrejší BOSS
najsilnejší, najkrajší, najmúdrejší BOSS
Príspevky: 7114
Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00
Bydlisko: Banska Bystrica
Kontaktovať užívateľa:

Re: Mikrotik - pre zaciatocnikov

Príspevok od užívateľa shiro » So 04. Aug, 2018, 19:40

...ktory nevie vymysliet normalne konfig. rozhranie a musis fungovat cez nejaky zlepenec v jave :D
Xeon E3-1231v3, 16GB DDR3, Gigabyte Z97-D3H, Samsung 840evo 120GB, Crucial MX300 525GB, 2x WD 1TB, Gainward GTX1060 6GB, Corsair RM550x, 24" BenQ GW2470H
iPad Air 16GB, iPhone SE 32GB

Hexaris

Re: Mikrotik - pre zaciatocnikov

Príspevok od užívateľa Hexaris » Ut 21. Aug, 2018, 14:15

https://eng.lsm.lv/article/economy/econ ... e.a289329/ 🙈 som zvedavy ci sa to realne nejak odrazi na cene/dostupnosti ...

Užívateľov profilový obrázok
Snake
Administrátor
Administrátor
Príspevky: 13723
Dátum registrácie: Ne 23. Júl, 2006, 02:00
Bydlisko: Bratislava/Galanta
Kontaktovať užívateľa:

Re: Mikrotik - pre zaciatocnikov

Príspevok od užívateľa Snake » Ne 09. Sep, 2018, 18:12

#rollerman

Hexaris

Re: Mikrotik - pre zaciatocnikov

Príspevok od užívateľa Hexaris » Ne 09. Sep, 2018, 19:28

Oni tolko veci do******, ze to ani sranda nie je. Ze po zmene pass sa dalo stare heslo vycitat ... lol ? Nejak nechapem ako ukladali hesla, perma insert, ziadny update a tag na adminov, ze ktory je aktivny ? Dalsia vec je, ze tik proste nevie alebo nechcu aby vedel default policy. Neviem si inak vysvetlit ako obcas utok proste prejde cez FW, jedina spojitost je restart zariadenia a nasledne postupna aplikacia FW (toto je vsak od zaciatku co je tik tikom, je to len povzdych :)). A samozrejme ARM stale neopravene, NV2 stale neopravena. Clovek pozera do monitorignu a chce sa mu plakat.

Užívateľov profilový obrázok
Snake
Administrátor
Administrátor
Príspevky: 13723
Dátum registrácie: Ne 23. Júl, 2006, 02:00
Bydlisko: Bratislava/Galanta
Kontaktovať užívateľa:

Re: Mikrotik - pre zaciatocnikov

Príspevok od užívateľa Snake » Ne 09. Sep, 2018, 22:34

hej ja som tiez sepalil v kaviarni jedneho tika cez Chimay Red, len tak, na skusku, ako podsunut payload, rebootnut WS a stiahnut si binarku a potom posielat nanho prikazy a ziadny auth?

Tak ale za to moze kopa idiotov co davali tiky aj do home lebo to vela vie a autoupdate nenastavili, co uz no...
#rollerman

Užívateľov profilový obrázok
Snake
Administrátor
Administrátor
Príspevky: 13723
Dátum registrácie: Ne 23. Júl, 2006, 02:00
Bydlisko: Bratislava/Galanta
Kontaktovať užívateľa:

Re: Mikrotik - pre zaciatocnikov

Príspevok od užívateľa Snake » So 15. Sep, 2018, 17:33

Mikrotik uchylarcina at its finest...

Nadrbme vsade MikroTik miesto riadneho APcka, a samozrejme este pozastavme sluzby (ked zistili ze som tam), no tak ked sa chcu hrat tak som si na FS nahodil reverse SSH a busybox, takze vlastne admina nepotrebujem ked bezim ako root.

Ako zachranu mi spravil block input na moju IP co tu mam :D no nic, tak Random hardware address a pokracujeme.

Rozmyslam ze tam nahodim proxy a miner na coinhive, nech sa aspon ta kava zaplati.
Na prezeranie priložených súborov nemáte dostatočné oprávnenia.
#rollerman

shajek
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 4409
Dátum registrácie: Ut 12. Aug, 2008, 12:16
Bydlisko: Pravenec
Kontaktovať užívateľa:

Re: Mikrotik - pre zaciatocnikov

Príspevok od užívateľa shajek » So 15. Sep, 2018, 18:06

to mi tak pripomenulo ... nahodit 6.40.9 vsade :D (samozrejme joke, vsade je davno nasadena, na current stale nemam gule u MikroTiku :D)
CPU: AMD Phenom X3 720 BE 2,8 GHz @ 3,9 GHz 1,45V @@@ Phenom x4 3,6Ghz 1,375V (batch no. 0905 FPMW)CPU Cooler: Gelid Tranquillo rev.2 MB: Gigabyte 790XTA-UD4 RAM: 2x4GB ADATA Xtreme Series 2000 Mhz 8-7-6-15 tRC 11 CR 1T GPU: Asus EAH5850 DirectCU (985@5200MHz(1300MHz)) Monitory: 2x 24" LCD shit CRT HDD: WD 10EALS, ST Barracuda ST1000DM003 PSU:Seasonic M12II 620W 80Plus OS: Windows 7 Ultimate SP1 x64, Myš: nejaká Canyon Klávesnica : Microsoft Natural Elite, 3DMark Vantage : P16326 3DMark 06 : 21345

Užívateľov profilový obrázok
Snake
Administrátor
Administrátor
Príspevky: 13723
Dátum registrácie: Ne 23. Júl, 2006, 02:00
Bydlisko: Bratislava/Galanta
Kontaktovať užívateľa:

Re: Mikrotik - pre zaciatocnikov

Príspevok od užívateľa Snake » Ut 02. Okt, 2018, 17:53

6.42.9 posunuli ako bugfix...fuck me...
#rollerman

Užívateľov profilový obrázok
Danix64
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 790
Dátum registrácie: Po 12. Máj, 2008, 14:00
Bydlisko: Spišská Nová Ves, Košice

Re: Mikrotik - pre zaciatocnikov

Príspevok od užívateľa Danix64 » Št 11. Okt, 2018, 19:59

Ahojte,
vopred oznamujem, ze nie som sietar, ale nejake zaklady ovladam.
Taku mam topologiu (prosim nesmejte sa, nepoznam SW pre tvorbu tych sietarskych diagramov, tak som to narychlo nacmaral vo FastStone Vieweri :-D ): download/file.php?id=12451 (alebo vid prilohu)

Vsetko funguje, speedtest.net mam aj >80 Mbit/s (na PC cez kabel) ale WiFi ide strasne pomaly, max. 4-6 Mbit/s. :smutny:
DHCP mam len na hlavnom routri zapnute, na mAP pripojene zariadenia dostavaju IP z rozsahu od DHCP z hlavneho routra. Skusal som aj vypnut vsetky pravidla firewallu v mAP a stale to bolo pomale.
Nemoze to byt tym, ze je vela WiFi sieti v okoli (2.4 GHz) ? Prikladam screenshot z appky WiFiAnalyzer: https://i.imgur.com/SdF5X30.png - je to vela?
A nenasiel som kde sa da nastavit wifi channel (co je ten standardny rozsah 1-13 ci tak nejak), kde sa to v MikroTiku nastavuje?

... Hmm, to je divne, dnes som znovu meral a nameral som uz 23/43 Mbps cez speedtest.net na mobile cez WiFi (predosle vysledky boli zo vcera). Ze by teraz momentalne bolo ovzdusie menej zarusene?

Tu je config: https://i.imgur.com/M2B8eiC.png - ak to nestaci, prilozim full system export

Dakujem za odpoved

// komentar k obrazku: mAP je konkretne mAP 2nd
// napajanie je 12V a kabel, cez ktory tecu data+12V by mal byt CAT6 o dlzke iba 50cm.
Na prezeranie priložených súborov nemáte dostatočné oprávnenia.

Užívateľov profilový obrázok
16cmfan
VIP
VIP
Príspevky: 2732
Dátum registrácie: Ne 12. Júl, 2009, 09:31
Bydlisko: Bardejov

Re: Mikrotik - pre zaciatocnikov

Príspevok od užívateľa 16cmfan » Pi 12. Okt, 2018, 12:57

Skus to nastavit takto.. lebo mas automaticky kanal... https://imgur.com/a/B1TM4Ai
PC: Asus M5A97 R 2.0 - FX-6300@3.8GHz - 16G RAM@1866MHz - MSi GTX 960 4G Gaming@1400Mhz
Mobil: Huawei P Smart Z

Užívateľov profilový obrázok
Matej.T
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1758
Dátum registrácie: Pi 11. Mar, 2011, 22:09
Bydlisko: Piešťany/Brno

Re: Mikrotik - pre zaciatocnikov

Príspevok od užívateľa Matej.T » Po 22. Okt, 2018, 11:16

Hello, ktoré zariadenie mi odporučíte do domácnosti? Asus AC66U začína pomaly dochádzať a rád by som ho nahradil Mikrotikom. DHCP + WOL jedine potrebujem a to si dokážem podľa návodov nastaviť.

Setup: v každej miestonosti 2 LAN zásuvky (reálne sa využívajú v celom byte 3), 1 Gbit/s linka od Orange, 1x PoE Ubina

https://www.i4wifi.cz/MikroTik-RouterBo ... ac-L4.html
 Macbook Pro 2.4/8/256 (Late 2013) + Samsung Galaxy S9 Midnight Black DUOS
Gaming: Intel i5 8600k | delid by Gabo |+ Barrow CPU block | EVGA GTX 1080 SC + EKWB nickel plated block | ASRock Z370 Extreme4 | Corsair Dominator 16GB DDR4 3200Mhz | Corsair RM650i | Fractal Design Define R6 TG | Samsung EVO 850 250GB | EK-DuraClear + EK D5+ EKWB PE 360 + EKWB XE 240 + Acer Predator XB271HU + Corsair K70 RGB + Corsair Scimitar Pro
HTPC: Intel Xeon 1225v3 | MSI H87I | Crucial 8GB | Fractal Node 304 | Seasonic G Series 360

Užívateľov profilový obrázok
16cmfan
VIP
VIP
Príspevky: 2732
Dátum registrácie: Ne 12. Júl, 2009, 09:31
Bydlisko: Bardejov

Re: Mikrotik - pre zaciatocnikov

Príspevok od užívateľa 16cmfan » Po 22. Okt, 2018, 14:15

PC: Asus M5A97 R 2.0 - FX-6300@3.8GHz - 16G RAM@1866MHz - MSi GTX 960 4G Gaming@1400Mhz
Mobil: Huawei P Smart Z

Napísať odpoveď

Návrat na "Siete"