Mikrotik - pre zaciatocnikov

Všetko o sieťach, nastaveniach, problémoch ...
xvydra
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 487
Dátum registrácie: St 27. Aug, 2008, 16:39
Bydlisko: Bratislava

Re: Mikrotik - pre zaciatocnikov

Príspevok od užívateľa xvydra » St 02. Máj, 2018, 22:58

urobil som to ako pisal shiro. ale stale to pise port is closed.a kde sa to nastavuje v Kaspersky total security netusim.

Užívateľov profilový obrázok
Erazer
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 793
Dátum registrácie: St 11. Aug, 2010, 11:00
Bydlisko: Trenčín

Re: Mikrotik - pre zaciatocnikov

Príspevok od užívateľa Erazer » Št 03. Máj, 2018, 15:19

shiro napísal:
Ut 01. Máj, 2018, 19:00
Tiez som prisiel na to, ze logovanie do pamate je blbost, tak po novom logujem na disk routra :-)
Ja som do neho pichol USB key a logujem naň. Môj MT má len 16MB flash pamäte a niekde som čítal že časté zápisy tomu nerobia moc dobre.
Notebook#1: Asus G73JH, Notebook#2: Lenovo P50, Notebook#3: Lenovo T530, Phone:Oneplus2
Diablo III battletag: Sorrow#2622, Star Citizen Handle: Erazer1
Vytvorte si účet v Star Citizen pomocou tohto ref. linku a získajte 5,000 in game kreditov zdarma
>>> STAR-K3QT-JHMS<<<

Užívateľov profilový obrázok
shiro
najsilnejší, najkrajší, najmúdrejší BOSS
najsilnejší, najkrajší, najmúdrejší BOSS
Príspevky: 6422
Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00
Bydlisko: Banska Bystrica
Kontaktovať užívateľa:

Re: Mikrotik - pre zaciatocnikov

Príspevok od užívateľa shiro » Št 03. Máj, 2018, 16:03

Moj ma 128MB a zatial jedine, co sa loguje je info. Tam su len take banality ze zariadenie sa z wifi odpojilo a pripojilo (tablet sa uspal, tak sa odpojil) a podobne. Cely log ma 4KB za par dni. Takze to ma kam expandovat a ked treba, premazem za nejaky cas.
Logy na errory, criticaly a warningy su zatial prazdne
Xeon E3-1231v3, 16GB DDR3, Gigabyte Z97-D3H, Samsung 840evo 120GB, Crucial MX300 525GB, 2x WD 1TB, Gainward GTX1060 6GB, Corsair RM550x, 24" BenQ GW2470H
iPad Air 16GB, iPhone SE 32GB

xvydra
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 487
Dátum registrácie: St 27. Aug, 2008, 16:39
Bydlisko: Bratislava

Re: Mikrotik - pre zaciatocnikov

Príspevok od užívateľa xvydra » Ne 06. Máj, 2018, 15:12

Cokolvek napisem do winboxu pise: syntax error (line 1 column 15)

beggar
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 126
Dátum registrácie: Št 10. Feb, 2005, 20:00
Bydlisko: BA

Re: Mikrotik - pre zaciatocnikov

Príspevok od užívateľa beggar » St 09. Máj, 2018, 11:53

Mam otazku na domacich pouzivatelov tychto zariadeni (pre info: Mikrotik nepouzivam), ci je mozne v RouterOS "automatizovanym" sposobom (doinstalovanim urciteho balicka/doplnku/skriptu) blokovat reklamu? Predstavujem si to priblizne tak, ze zoznam domen je priebezne automaticky aktualizovany z nejakych verejnych blacklistov + je mozne blokovanu domenu whitelistovat, pripadne zadat neblokovanu domenu manualne do blacklistu = po pripojeni chytreho telefonu na Wi-Fi su reklamy v prehliadaci automaticky odfiltrovane. Ak je nieco podobne mozne, pouzivate to niekto?
cpu i5, gpu rx 580, ram 8GB

Užívateľov profilový obrázok
16cmfan
VIP
VIP
Príspevky: 2330
Dátum registrácie: Ne 12. Júl, 2009, 09:31
Bydlisko: Bardejov
Kontaktovať užívateľa:

Re: Mikrotik - pre zaciatocnikov

Príspevok od užívateľa 16cmfan » St 09. Máj, 2018, 11:55

https://medium.com/@olegsmetanin/once-a ... 5de15c9d06

nepouzivam osobne... mas k tomu nejaky dovod ? Nestaci to riesit u klienta ?

beggar
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 126
Dátum registrácie: Št 10. Feb, 2005, 20:00
Bydlisko: BA

Re: Mikrotik - pre zaciatocnikov

Príspevok od užívateľa beggar » St 09. Máj, 2018, 14:59

Vdaka za info, poštudujem. Bolo to len pre moju zvedavost, kedze nieco podobne vyuzivam v LEDE/OpenWrt.
cpu i5, gpu rx 580, ram 8GB

shajek
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 3976
Dátum registrácie: Ut 12. Aug, 2008, 12:16
Bydlisko: Pravenec
Kontaktovať užívateľa:

Re: Mikrotik - pre zaciatocnikov

Príspevok od užívateľa shajek » Št 10. Máj, 2018, 15:21

nah, pride mi trosku ako podraz ... ze hap ac co je draha zalezitost, spravili v lacnejsej hap ac lite, a hap ac2 ... specialne hap ac2 ktory ma hw akceleraciu ipsec .. a pritom stoji polovicu .... neviem co si mam mysliet :D mate niekto na hAP ac ipsec ? aky mate vykon ?
CPU: AMD Phenom X3 720 BE 2,8 GHz @ 3,9 GHz 1,45V @@@ Phenom x4 3,6Ghz 1,375V (batch no. 0905 FPMW)CPU Cooler: Gelid Tranquillo rev.2 MB: Gigabyte 790XTA-UD4 RAM: 2x4GB ADATA Xtreme Series 2000 Mhz 8-7-6-15 tRC 11 CR 1T GPU: Asus EAH5850 DirectCU (985@5200MHz(1300MHz)) Monitory: 2x 24" LCD shit CRT HDD: WD 10EALS, ST Barracuda ST1000DM003 PSU:Seasonic M12II 620W 80Plus OS: Windows 7 Ultimate SP1 x64, Myš: nejaká Canyon Klávesnica : Microsoft Natural Elite, 3DMark Vantage : P16326 3DMark 06 : 21345

Užívateľov profilový obrázok
Odar
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 3714
Dátum registrácie: St 13. Okt, 2010, 17:10
Bydlisko: PD / NR Slovensko

Re: Mikrotik - pre zaciatocnikov

Príspevok od užívateľa Odar » Št 10. Máj, 2018, 16:16

hap ac ma aj optiku, bol to prvy MikroTik router s 5 GHz pre home & office - asi aj preto ta cena. Keby si mam dnes vybrat, tak idem do hap ac2.

shajek
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 3976
Dátum registrácie: Ut 12. Aug, 2008, 12:16
Bydlisko: Pravenec
Kontaktovať užívateľa:

Re: Mikrotik - pre zaciatocnikov

Príspevok od užívateľa shajek » Št 10. Máj, 2018, 17:36

urcite aj ja, a neminam tolko penazi na horsi HW a chybajucu ipsec hw podporu .... keby malo optiku OK, ma len SFP a pokial viem tam nejdu len tak hociake moduly :)
CPU: AMD Phenom X3 720 BE 2,8 GHz @ 3,9 GHz 1,45V @@@ Phenom x4 3,6Ghz 1,375V (batch no. 0905 FPMW)CPU Cooler: Gelid Tranquillo rev.2 MB: Gigabyte 790XTA-UD4 RAM: 2x4GB ADATA Xtreme Series 2000 Mhz 8-7-6-15 tRC 11 CR 1T GPU: Asus EAH5850 DirectCU (985@5200MHz(1300MHz)) Monitory: 2x 24" LCD shit CRT HDD: WD 10EALS, ST Barracuda ST1000DM003 PSU:Seasonic M12II 620W 80Plus OS: Windows 7 Ultimate SP1 x64, Myš: nejaká Canyon Klávesnica : Microsoft Natural Elite, 3DMark Vantage : P16326 3DMark 06 : 21345

Užívateľov profilový obrázok
yesper
Redaktor
Redaktor
Príspevky: 2870
Dátum registrácie: Ut 10. Jún, 2008, 20:41
Bydlisko: VT & BA
Kontaktovať užívateľa:

Re: Mikrotik - pre zaciatocnikov

Príspevok od užívateľa yesper » Št 10. Máj, 2018, 17:47

sfp = optika, a to ac2 nema

shajek
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 3976
Dátum registrácie: Ut 12. Aug, 2008, 12:16
Bydlisko: Pravenec
Kontaktovať užívateľa:

Re: Mikrotik - pre zaciatocnikov

Príspevok od užívateľa shajek » Št 10. Máj, 2018, 17:49

ja chapem, ze to ma PORT na SFP MODUL .... ale vravim, ze to je vyberave, a dodava sa bez modulu :D ale ac2 ma zas polovcinu cenu
CPU: AMD Phenom X3 720 BE 2,8 GHz @ 3,9 GHz 1,45V @@@ Phenom x4 3,6Ghz 1,375V (batch no. 0905 FPMW)CPU Cooler: Gelid Tranquillo rev.2 MB: Gigabyte 790XTA-UD4 RAM: 2x4GB ADATA Xtreme Series 2000 Mhz 8-7-6-15 tRC 11 CR 1T GPU: Asus EAH5850 DirectCU (985@5200MHz(1300MHz)) Monitory: 2x 24" LCD shit CRT HDD: WD 10EALS, ST Barracuda ST1000DM003 PSU:Seasonic M12II 620W 80Plus OS: Windows 7 Ultimate SP1 x64, Myš: nejaká Canyon Klávesnica : Microsoft Natural Elite, 3DMark Vantage : P16326 3DMark 06 : 21345

Užívateľov profilový obrázok
yesper
Redaktor
Redaktor
Príspevky: 2870
Dátum registrácie: Ut 10. Jún, 2008, 20:41
Bydlisko: VT & BA
Kontaktovať užívateľa:

Re: Mikrotik - pre zaciatocnikov

Príspevok od užívateľa yesper » Št 10. Máj, 2018, 17:50

nema ziaden sfp port, plus ma 2x2 anteny, v porovnani s 3x3 u prveho ac modelu

shajek
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 3976
Dátum registrácie: Ut 12. Aug, 2008, 12:16
Bydlisko: Pravenec
Kontaktovať užívateľa:

Re: Mikrotik - pre zaciatocnikov

Príspevok od užívateľa shajek » Št 10. Máj, 2018, 17:51

hap ac ma PORT na SFP, jasne ze nie ac2 ..... ale chcel som tym povedat ze nema optiku, iba PORT na optiku, ze dals problem moze byt len samotny modul ....
CPU: AMD Phenom X3 720 BE 2,8 GHz @ 3,9 GHz 1,45V @@@ Phenom x4 3,6Ghz 1,375V (batch no. 0905 FPMW)CPU Cooler: Gelid Tranquillo rev.2 MB: Gigabyte 790XTA-UD4 RAM: 2x4GB ADATA Xtreme Series 2000 Mhz 8-7-6-15 tRC 11 CR 1T GPU: Asus EAH5850 DirectCU (985@5200MHz(1300MHz)) Monitory: 2x 24" LCD shit CRT HDD: WD 10EALS, ST Barracuda ST1000DM003 PSU:Seasonic M12II 620W 80Plus OS: Windows 7 Ultimate SP1 x64, Myš: nejaká Canyon Klávesnica : Microsoft Natural Elite, 3DMark Vantage : P16326 3DMark 06 : 21345

Užívateľov profilový obrázok
Odar
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 3714
Dátum registrácie: St 13. Okt, 2010, 17:10
Bydlisko: PD / NR Slovensko

Re: Mikrotik - pre zaciatocnikov

Príspevok od užívateľa Odar » Št 10. Máj, 2018, 20:24

:D :rofl:
Ma aj silnejsie anteny. No - proste nech si to zvazi kazdy. Jaj a hAP ac ma este POE OUT. Ktory vyuzivam. Napajam z neho hAP ac2 :P

Napísať odpoveď

Návrat na "Siete"