Mikrotik - pre zaciatocnikov

Všetko o sieťach, nastaveniach, problémoch ...
Užívateľov profilový obrázok
Chris
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 4864
Dátum registrácie: Pi 13. Jan, 2006, 02:00
Bydlisko: Bratislava
Kontaktovať užívateľa:

Re: Mikrotik - pre zaciatocnikov

Príspevok od užívateľa Chris » Po 02. Júl, 2018, 17:44

Nefungoval NAT? Ci si logy vobec nepozeral?
Master of PaloAlto NGFWs, Cisco ASAs

Užívateľov profilový obrázok
Odar
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 4894
Dátum registrácie: St 13. Okt, 2010, 17:10
Bydlisko: PD / NR Slovensko

Re: Mikrotik - pre zaciatocnikov

Príspevok od užívateľa Odar » Po 02. Júl, 2018, 18:01

Netusim. V LOGu nic. Ako pisem, toto sa mi este s MikroTik-om nestalo. Ked lahol net, bol problem v skatuli pred nim, nie v routeri.
- PC
Spoiler: ukázať
Seasonic Focus 80 Plus Gold modular 450W
Jonsbo C2 Black
Crucial Ballistix Sport LT 16GB 2400MHz CL16
WD Blue 3D NAND 500 GB M.2
Gigabyte AB350N-Gaming Wifi
Ryzen 5 2400G
Noctua NH-L12S + NF-P14 FLX
AOC Q3279VWF
-- HTPC
Spoiler: ukázať
Streacom ST-NANO150 HTPC PSU 150 Watt
Streacom ST-F7CS EVO
HyperX Fury 8GB 2133MHz DDR4 CL14
Samsung 850 EVO 500 GB SATA
MSI H110I PRO
i3-6100
Noctua NH-L9x65
WD My Cloud 3 TB

Hexaris

Re: Mikrotik - pre zaciatocnikov

Príspevok od užívateľa Hexaris » Po 02. Júl, 2018, 20:12

Do MT si sa dostal ? Ci ping bol priamo z MT ? Skus to nejak upresnit, inak je bezne, ze s orig adapterom 300mA pri zakolisani el. bezne vytuhne 🙂. Proste je to normal. Setri sa hodne aj u MT.

Užívateľov profilový obrázok
molnart
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 4713
Dátum registrácie: Ut 19. Jún, 2012, 23:03
Bydlisko: Bratislava/Samorin

Re: Mikrotik - pre zaciatocnikov

Príspevok od užívateľa molnart » Po 02. Júl, 2018, 20:37

changelog winboxu je tiez vtipny. v 3.13 odstranili podporu RouterOS 5.x, v 3.16 ho vratili
Spoiler: ukázať
CPU: Intel Core i5 3570K with Gelid Tranquillo rev.2 MB: Asus P8Z77-M Pro RAM: 2x 4GB Corsair 1600 Mhz DDR3 GPU: Sapphire Pulse Radeon RX580 8 GB HDD: Samsung EVO850 500GB, Western Digital WD7501AALS 750GB; Seagate Barracuda Green 2000DL003 2TB PSU: Seasonic S12-II 520W Bronze Case: Fractal Arc Mini Monitor: Dell U2711 OS: Win 10 64-bit + ArchLinux 64-bit with KDE/Cinnamon
HP EliteBook 840 G6
HP Microserver Gen8 PVE + OMV + OPNsense

Užívateľov profilový obrázok
Odar
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 4894
Dátum registrácie: St 13. Okt, 2010, 17:10
Bydlisko: PD / NR Slovensko

Re: Mikrotik - pre zaciatocnikov

Príspevok od užívateľa Odar » Po 02. Júl, 2018, 21:47

Hej, pingal som z terminalu z MikroTik-u. Uvidim, ci sa to udeje znova. Snad zas v novej verzii cosi nedodrbali :facepalm:
- PC
Spoiler: ukázať
Seasonic Focus 80 Plus Gold modular 450W
Jonsbo C2 Black
Crucial Ballistix Sport LT 16GB 2400MHz CL16
WD Blue 3D NAND 500 GB M.2
Gigabyte AB350N-Gaming Wifi
Ryzen 5 2400G
Noctua NH-L12S + NF-P14 FLX
AOC Q3279VWF
-- HTPC
Spoiler: ukázať
Streacom ST-NANO150 HTPC PSU 150 Watt
Streacom ST-F7CS EVO
HyperX Fury 8GB 2133MHz DDR4 CL14
Samsung 850 EVO 500 GB SATA
MSI H110I PRO
i3-6100
Noctua NH-L9x65
WD My Cloud 3 TB

Užívateľov profilový obrázok
Snake
.
Príspevky: 14229
Dátum registrácie: Ne 23. Júl, 2006, 02:00
Bydlisko: Bratislava/Galanta
Kontaktovať užívateľa:

Re: Mikrotik - pre zaciatocnikov

Príspevok od užívateľa Snake » Po 02. Júl, 2018, 21:51

To si zvyknes, current preto uz nepouzivam, je to v podstate beta





.

Užívateľov profilový obrázok
16cmfan
VIP
VIP
Príspevky: 3007
Dátum registrácie: Ne 12. Júl, 2009, 09:31
Bydlisko: Bardejov

Re: Mikrotik - pre zaciatocnikov

Príspevok od užívateľa 16cmfan » Po 02. Júl, 2018, 22:52

Bug fix only... mne sa stala raz tiez haluz ze som znenil nieco tusim heslo v quick setupe a ma hodilo do Wisp mode... obcas haluzi... tak ako snake pisal ROS je gut ale asi si dali velke veci na seba.. nec riesia zaklad... ja ako domacnost alebo nejaka skolka, bar som ok ale na velke veci musia popracovat. Lebo tiez sa nebudem zakazke vyhovarat lebo toto lebo tamto..
#povinnakarantenaforever
#igornahrad
#sitojederave

shajek
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 4617
Dátum registrácie: Ut 12. Aug, 2008, 12:16
Bydlisko: Pravenec
Kontaktovať užívateľa:

Re: Mikrotik - pre zaciatocnikov

Príspevok od užívateľa shajek » Po 02. Júl, 2018, 23:17

ako ja sa bojim prejst aj z 6.40.5 na 6.40.8 :D
CPU: AMD Phenom X3 720 BE 2,8 GHz @ 3,9 GHz 1,45V @@@ Phenom x4 3,6Ghz 1,375V (batch no. 0905 FPMW)CPU Cooler: Gelid Tranquillo rev.2 MB: Gigabyte 790XTA-UD4 RAM: 2x4GB ADATA Xtreme Series 2000 Mhz 8-7-6-15 tRC 11 CR 1T GPU: Asus EAH5850 DirectCU (985@5200MHz(1300MHz)) Monitory: 2x 24" LCD shit CRT HDD: WD 10EALS, ST Barracuda ST1000DM003 PSU:Seasonic M12II 620W 80Plus OS: Windows 7 Ultimate SP1 x64, Myš: nejaká Canyon Klávesnica : Microsoft Natural Elite, 3DMark Vantage : P16326 3DMark 06 : 21345

Hexaris

Re: Mikrotik - pre zaciatocnikov

Príspevok od užívateľa Hexaris » Po 02. Júl, 2018, 23:41

To ste este na tom dobre x)) ... aktualna deravost presla do stadia, ze sa vlastne uz presne nevie ako sa tam sajrajt aktualne do ROS dostava aj po aktualizacii. Ono je je trochu scary, ze asi winbox nezobrazuje vsetky fw pravidla a je tu moznost, ze vam to kompletne obide drop na inpute x)) ... viac na ispfore alebo MT fore. Samozrejme su to spekulacie ... treba to brat s rezervou.

Užívateľov profilový obrázok
Snake
.
Príspevky: 14229
Dátum registrácie: Ne 23. Júl, 2006, 02:00
Bydlisko: Bratislava/Galanta
Kontaktovať užívateľa:

Re: Mikrotik - pre zaciatocnikov

Príspevok od užívateľa Snake » Ut 03. Júl, 2018, 07:14

No MT stale keca o tom ze robot si cekol heslo, nic nespravil, klient updatol, a potom robot vliezol dnu cez heslo, co je sprostost, neni ani zaznam o logine a ani o nicom v logoch, porobi si to skripty a nikto nevie odkial to doslo...

Nuz ale hlavne ze mame kid control...





.

Hexaris

Re: Mikrotik - pre zaciatocnikov

Príspevok od užívateľa Hexaris » Ut 03. Júl, 2018, 08:40

Este padla uvaha, po vlezeni do MT sa spravi binarna zaloha, uploadne sa von na server. Tam sa spravi uprava hesla + features, nahraje sa spat a da sa obnovit. Dojde k restaru a clovek v podstate nic neuvidi, hiddden partition, veci ktore sa neposlu do logu ... no proste parada. Inak este dalsi level je hack ktory zas odstranuje dany bordel 😅 ... viz icmp z urcitym mtu a dostanes sa do MT do address listu, a nasledne mas pristup, kde si to uz das do poriadku ... lovely

Užívateľov profilový obrázok
Snake
.
Príspevky: 14229
Dátum registrácie: Ne 23. Júl, 2006, 02:00
Bydlisko: Bratislava/Galanta
Kontaktovať užívateľa:

Re: Mikrotik - pre zaciatocnikov

Príspevok od užívateľa Snake » Ut 03. Júl, 2018, 08:47

sors daky mas?





.

Hexaris

Re: Mikrotik - pre zaciatocnikov

Príspevok od užívateľa Hexaris » Ut 03. Júl, 2018, 09:25

Vacsinou najdes spominane veci tu https://ispforum.cz/viewtopic.php?f=5&t ... 4c805cee67 vratane odkazov na MT forum. Niektore veci su uvaha mna s kolegom. Inak teraz sa uvolnil zoznam https://blog.squidblacklist.org/?p=1658 (opatrne s nim).

xvydra
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 489
Dátum registrácie: St 27. Aug, 2008, 16:39
Bydlisko: Bratislava

Re: Mikrotik - pre zaciatocnikov

Príspevok od užívateľa xvydra » Ut 17. Júl, 2018, 05:54

Zdravim. Neviete nahodou ako nastavit DNS? aby som bol v bittorente ako aktiv?

Užívateľov profilový obrázok
shiro
najsilnejší, najkrajší, najmúdrejší BOSS
najsilnejší, najkrajší, najmúdrejší BOSS
Príspevky: 7569
Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00
Bydlisko: Banska Bystrica
Kontaktovať užívateľa:

Re: Mikrotik - pre zaciatocnikov

Príspevok od užívateľa shiro » Ut 17. Júl, 2018, 09:01

to s dns nic nema. aby si bol aktiv, potrebujes forwardnut porty. ked dojdem domov, poslem ti commandy, kde si len zmenis IPcky ci cislo portu a das to vo winboxe do terminalu
CPU: Ryzen 7 3700X, CPU fan: SilentiumPC Fera 3, MB: Asrock X570M Pro4, RAM: Patriot Viper 4 Blackout 16GB DDR4-3600 CL17, SSD OS: Samsung 970evo plus 250GB NVMe, SSD Data + zalohy: 2x Corsair MP510 1TB NVMe, SSD Games: Crucial MX300 525GB SATA, GPU: Gainward GTX1060 6GB, PSU: Corsair RM550x, Monitor: 24" BenQ GW2470H, Case fans: 3x Noctua NF-S12B redux 1200 PWM
iPad Air 16GB, Xiaomi Mi 9 Lite 64GB

Napísať odpoveď

Návrat na "Siete"