Mikrotik - pre zaciatocnikov

Všetko o sieťach, nastaveniach, problémoch ...
Užívateľov profilový obrázok
Chris
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 4597
Dátum registrácie: Pi 13. Jan, 2006, 02:00
Bydlisko: Bratislava
Kontaktovať užívateľa:

Re: Mikrotik - pre zaciatocnikov

Príspevok od užívateľa Chris » Po 02. Júl, 2018, 17:44

Nefungoval NAT? Ci si logy vobec nepozeral?
Master of PaloAlto NGFWs, Cisco ASAs

Užívateľov profilový obrázok
Odar
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 4290
Dátum registrácie: St 13. Okt, 2010, 17:10
Bydlisko: PD / NR Slovensko

Re: Mikrotik - pre zaciatocnikov

Príspevok od užívateľa Odar » Po 02. Júl, 2018, 18:01

Netusim. V LOGu nic. Ako pisem, toto sa mi este s MikroTik-om nestalo. Ked lahol net, bol problem v skatuli pred nim, nie v routeri.
nechodia mi e-maily o prijati SS, tak sa prosim nehnevajte, ak Vam reagujem s odstupom casu

Hexaris

Re: Mikrotik - pre zaciatocnikov

Príspevok od užívateľa Hexaris » Po 02. Júl, 2018, 20:12

Do MT si sa dostal ? Ci ping bol priamo z MT ? Skus to nejak upresnit, inak je bezne, ze s orig adapterom 300mA pri zakolisani el. bezne vytuhne 🙂. Proste je to normal. Setri sa hodne aj u MT.

Užívateľov profilový obrázok
molnart
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 4158
Dátum registrácie: Ut 19. Jún, 2012, 23:03
Bydlisko: Bratislava/Samorin

Re: Mikrotik - pre zaciatocnikov

Príspevok od užívateľa molnart » Po 02. Júl, 2018, 20:37

changelog winboxu je tiez vtipny. v 3.13 odstranili podporu RouterOS 5.x, v 3.16 ho vratili
Spoiler: ukázať
CPU: Intel Core i5 3570K with Gelid Tranquillo rev.2 MB: Asus P8Z77-M Pro RAM: 2x 4GB Corsair 1600 Mhz DDR3 GPU: Sapphire Pulse Radeon RX580 8 GB HDD: Samsung EVO850 500GB, Western Digital WD7501AALS 750GB; Seagate Barracuda Green 2000DL003 2TB PSU: Seasonic S12-II 520W Bronze Case: Fractal Arc Mini Monitor: Dell U2711 OS: Win 10 64-bit + ArchLinux 64-bit with KDE/Cinnamon

Užívateľov profilový obrázok
Odar
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 4290
Dátum registrácie: St 13. Okt, 2010, 17:10
Bydlisko: PD / NR Slovensko

Re: Mikrotik - pre zaciatocnikov

Príspevok od užívateľa Odar » Po 02. Júl, 2018, 21:47

Hej, pingal som z terminalu z MikroTik-u. Uvidim, ci sa to udeje znova. Snad zas v novej verzii cosi nedodrbali :facepalm:
nechodia mi e-maily o prijati SS, tak sa prosim nehnevajte, ak Vam reagujem s odstupom casu

Užívateľov profilový obrázok
Snake
Administrátor
Administrátor
Príspevky: 13627
Dátum registrácie: Ne 23. Júl, 2006, 02:00
Bydlisko: Bratislava/Galanta
Kontaktovať užívateľa:

Re: Mikrotik - pre zaciatocnikov

Príspevok od užívateľa Snake » Po 02. Júl, 2018, 21:51

To si zvyknes, current preto uz nepouzivam, je to v podstate beta
#rollerman

Užívateľov profilový obrázok
16cmfan
VIP
VIP
Príspevky: 2708
Dátum registrácie: Ne 12. Júl, 2009, 09:31
Bydlisko: Bardejov

Re: Mikrotik - pre zaciatocnikov

Príspevok od užívateľa 16cmfan » Po 02. Júl, 2018, 22:52

Bug fix only... mne sa stala raz tiez haluz ze som znenil nieco tusim heslo v quick setupe a ma hodilo do Wisp mode... obcas haluzi... tak ako snake pisal ROS je gut ale asi si dali velke veci na seba.. nec riesia zaklad... ja ako domacnost alebo nejaka skolka, bar som ok ale na velke veci musia popracovat. Lebo tiez sa nebudem zakazke vyhovarat lebo toto lebo tamto..
PC: Asus M5A97 R 2.0 - FX-6300@3.8GHz - 16G RAM@1866MHz - MSi GTX 960 4G Gaming@1400Mhz
Mobil: Huawei P Smart Z

shajek
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 4350
Dátum registrácie: Ut 12. Aug, 2008, 12:16
Bydlisko: Pravenec
Kontaktovať užívateľa:

Re: Mikrotik - pre zaciatocnikov

Príspevok od užívateľa shajek » Po 02. Júl, 2018, 23:17

ako ja sa bojim prejst aj z 6.40.5 na 6.40.8 :D
CPU: AMD Phenom X3 720 BE 2,8 GHz @ 3,9 GHz 1,45V @@@ Phenom x4 3,6Ghz 1,375V (batch no. 0905 FPMW)CPU Cooler: Gelid Tranquillo rev.2 MB: Gigabyte 790XTA-UD4 RAM: 2x4GB ADATA Xtreme Series 2000 Mhz 8-7-6-15 tRC 11 CR 1T GPU: Asus EAH5850 DirectCU (985@5200MHz(1300MHz)) Monitory: 2x 24" LCD shit CRT HDD: WD 10EALS, ST Barracuda ST1000DM003 PSU:Seasonic M12II 620W 80Plus OS: Windows 7 Ultimate SP1 x64, Myš: nejaká Canyon Klávesnica : Microsoft Natural Elite, 3DMark Vantage : P16326 3DMark 06 : 21345

Hexaris

Re: Mikrotik - pre zaciatocnikov

Príspevok od užívateľa Hexaris » Po 02. Júl, 2018, 23:41

To ste este na tom dobre x)) ... aktualna deravost presla do stadia, ze sa vlastne uz presne nevie ako sa tam sajrajt aktualne do ROS dostava aj po aktualizacii. Ono je je trochu scary, ze asi winbox nezobrazuje vsetky fw pravidla a je tu moznost, ze vam to kompletne obide drop na inpute x)) ... viac na ispfore alebo MT fore. Samozrejme su to spekulacie ... treba to brat s rezervou.

Užívateľov profilový obrázok
Snake
Administrátor
Administrátor
Príspevky: 13627
Dátum registrácie: Ne 23. Júl, 2006, 02:00
Bydlisko: Bratislava/Galanta
Kontaktovať užívateľa:

Re: Mikrotik - pre zaciatocnikov

Príspevok od užívateľa Snake » Ut 03. Júl, 2018, 07:14

No MT stale keca o tom ze robot si cekol heslo, nic nespravil, klient updatol, a potom robot vliezol dnu cez heslo, co je sprostost, neni ani zaznam o logine a ani o nicom v logoch, porobi si to skripty a nikto nevie odkial to doslo...

Nuz ale hlavne ze mame kid control...
#rollerman

Hexaris

Re: Mikrotik - pre zaciatocnikov

Príspevok od užívateľa Hexaris » Ut 03. Júl, 2018, 08:40

Este padla uvaha, po vlezeni do MT sa spravi binarna zaloha, uploadne sa von na server. Tam sa spravi uprava hesla + features, nahraje sa spat a da sa obnovit. Dojde k restaru a clovek v podstate nic neuvidi, hiddden partition, veci ktore sa neposlu do logu ... no proste parada. Inak este dalsi level je hack ktory zas odstranuje dany bordel 😅 ... viz icmp z urcitym mtu a dostanes sa do MT do address listu, a nasledne mas pristup, kde si to uz das do poriadku ... lovely

Užívateľov profilový obrázok
Snake
Administrátor
Administrátor
Príspevky: 13627
Dátum registrácie: Ne 23. Júl, 2006, 02:00
Bydlisko: Bratislava/Galanta
Kontaktovať užívateľa:

Re: Mikrotik - pre zaciatocnikov

Príspevok od užívateľa Snake » Ut 03. Júl, 2018, 08:47

sors daky mas?
#rollerman

Hexaris

Re: Mikrotik - pre zaciatocnikov

Príspevok od užívateľa Hexaris » Ut 03. Júl, 2018, 09:25

Vacsinou najdes spominane veci tu https://ispforum.cz/viewtopic.php?f=5&t ... 4c805cee67 vratane odkazov na MT forum. Niektore veci su uvaha mna s kolegom. Inak teraz sa uvolnil zoznam https://blog.squidblacklist.org/?p=1658 (opatrne s nim).

xvydra
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 487
Dátum registrácie: St 27. Aug, 2008, 16:39
Bydlisko: Bratislava

Re: Mikrotik - pre zaciatocnikov

Príspevok od užívateľa xvydra » Ut 17. Júl, 2018, 05:54

Zdravim. Neviete nahodou ako nastavit DNS? aby som bol v bittorente ako aktiv?

Užívateľov profilový obrázok
shiro
najsilnejší, najkrajší, najmúdrejší BOSS
najsilnejší, najkrajší, najmúdrejší BOSS
Príspevky: 7005
Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00
Bydlisko: Banska Bystrica
Kontaktovať užívateľa:

Re: Mikrotik - pre zaciatocnikov

Príspevok od užívateľa shiro » Ut 17. Júl, 2018, 09:01

to s dns nic nema. aby si bol aktiv, potrebujes forwardnut porty. ked dojdem domov, poslem ti commandy, kde si len zmenis IPcky ci cislo portu a das to vo winboxe do terminalu
Xeon E3-1231v3, 16GB DDR3, Gigabyte Z97-D3H, Samsung 840evo 120GB, Crucial MX300 525GB, 2x WD 1TB, Gainward GTX1060 6GB, Corsair RM550x, 24" BenQ GW2470H
iPad Air 16GB, iPhone SE 32GB

Napísať odpoveď

Návrat na "Siete"