Telekom - optika - Prevodnik Huawei aj ako router?

Všetko o sieťach, nastaveniach, problémoch ...
Užívateľov profilový obrázok
felipe25
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 5835
Dátum registrácie: Po 19. Júl, 2010, 13:00
Bydlisko: Košice

Telekom - optika - Prevodnik Huawei aj ako router?

Príspevok od užívateľa felipe25 » Ne 11. Sep, 2016, 22:19

Zdravim.

Znamy ma optiku od telekomu na dedine.

Ma tam zariadenie - prevodnik: https://www.alibaba.com/product-detail/ ... 00946.html
z neho ide LAN kabel do routra TLLINK Archer C2. Az ten sa chova ako wifi-router.

Kedze vsak aj ten prevodnik samotny ma antenky, a naspodku heslo k wifi sieti- moja otazka znie - je mozne pouzivat ten Huawei ako wifi router, a ten tplink c2 dat inde/dalej.. pre lepsi signal/, alebo to mozne nieje? Wifi totiz ten huawei nema zapnute, aj ked naspodnom stitku je nazov SSID aj heslo,ale nevysiela ju. Otazka znie, ci mozem ja ako user konfigurovat ten huawei, a prip. wifi povolit? /kedze tie zariadenia su telekomacke../
Spoiler: ukázať
Main PC: Fractal Define Black R5 window, Z97-GD65 GAMING, Intel Core i5 4690K, 8GB DDRAM3 (2x4GB) Kingston 1600MHz HyperX, SSD Samsung 850EVO 250GB + 2 x 3TB 7200rpm Seagate rpm + 4TB WD Green 5400rpm, ATI HD5770, Blue-Ray LG, 23" Fujitsu Siemens LED LCD, key: Hama uRAGE, mouse: Logitech G700, Windows 10 Pro 64bit

NB work: Fujitsu Siemens Esprimo Mobile U9200 12", Windows 10 Pro 64bit

Samsung Galaxy S7 32GB Black
Apple iPhone 6S 16GB Space Grey
Apple iPad Mini 4 Cellular 16GB Black

Užívateľov profilový obrázok
srebalat
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2275
Dátum registrácie: Št 10. Aug, 2006, 02:00
Bydlisko: Štrba (32)
Kontaktovať užívateľa:

Re: Telekom - optika - Prevodnik Huawei aj ako router?

Príspevok od užívateľa srebalat » Ne 11. Sep, 2016, 22:33

mozes ho pouzit ako obycajny modem pre jeden PC, resp. jednu IPTV a telefon, tot vsjo podla ich manualu k tomu zariadeniu ;)
Desktop: Intel Core i5 7400 - CoolerMaster Hyper 212+ GIGABYTE B150-HD3 nVidia GTX970 4Gb Crucial MX100 256GB + 2TB WD Green 12GB DDR3 1600MHz CL9 Seasonic S12 II 430W SilentiumPC Regnum RG4TF Frosty White TG LG 29UM58 Logitech Z-4e Logitech UltraX + Logitech G102 + SteelPad QCK mini
LAN NB: Asus XDAB AMD Athlon X2 Dual-Core QL-65 2,1GHz ATI Radeon HD 4570 512MB 32gb SSD 4GB DDR2 Razer Krait + SteelPad QCK mini
Mobile: Iphone 8 64gb + Iphone SE 64gb
TV: LG 55LB870V

Užívateľov profilový obrázok
felipe25
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 5835
Dátum registrácie: Po 19. Júl, 2010, 13:00
Bydlisko: Košice

Re: Telekom - optika - Prevodnik Huawei aj ako router?

Príspevok od užívateľa felipe25 » Po 12. Sep, 2016, 00:10

cize anteny, a blbosti na spodku ako wifi pass, PIN a WPS atd su zbytocne?
Spoiler: ukázať
Main PC: Fractal Define Black R5 window, Z97-GD65 GAMING, Intel Core i5 4690K, 8GB DDRAM3 (2x4GB) Kingston 1600MHz HyperX, SSD Samsung 850EVO 250GB + 2 x 3TB 7200rpm Seagate rpm + 4TB WD Green 5400rpm, ATI HD5770, Blue-Ray LG, 23" Fujitsu Siemens LED LCD, key: Hama uRAGE, mouse: Logitech G700, Windows 10 Pro 64bit

NB work: Fujitsu Siemens Esprimo Mobile U9200 12", Windows 10 Pro 64bit

Samsung Galaxy S7 32GB Black
Apple iPhone 6S 16GB Space Grey
Apple iPad Mini 4 Cellular 16GB Black

Užívateľov profilový obrázok
srebalat
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2275
Dátum registrácie: Št 10. Aug, 2006, 02:00
Bydlisko: Štrba (32)
Kontaktovať užívateľa:

Re: Telekom - optika - Prevodnik Huawei aj ako router?

Príspevok od užívateľa srebalat » Po 12. Sep, 2016, 11:46

asi ano, kedze to telekom takto riesil
Desktop: Intel Core i5 7400 - CoolerMaster Hyper 212+ GIGABYTE B150-HD3 nVidia GTX970 4Gb Crucial MX100 256GB + 2TB WD Green 12GB DDR3 1600MHz CL9 Seasonic S12 II 430W SilentiumPC Regnum RG4TF Frosty White TG LG 29UM58 Logitech Z-4e Logitech UltraX + Logitech G102 + SteelPad QCK mini
LAN NB: Asus XDAB AMD Athlon X2 Dual-Core QL-65 2,1GHz ATI Radeon HD 4570 512MB 32gb SSD 4GB DDR2 Razer Krait + SteelPad QCK mini
Mobile: Iphone 8 64gb + Iphone SE 64gb
TV: LG 55LB870V

Užívateľov profilový obrázok
killswitch
Čarovný
Čarovný
Príspevky: 5691
Dátum registrácie: Pi 21. Jan, 2005, 20:00
Bydlisko: BA-Okolie
Kontaktovať užívateľa:

Re: Telekom - optika - Prevodnik Huawei aj ako router?

Príspevok od užívateľa killswitch » Po 12. Sep, 2016, 13:53

mne technik povedal, ze to planuju spristupnit az v buducnosti. z akeho dovodu tam tieto funkcie povolene nie su mi povedat nevedel :)
Plne príležitostný moderátor.

4040
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 907
Dátum registrácie: Št 30. Okt, 2014, 23:27

Re: Telekom - optika - Prevodnik Huawei aj ako router?

Príspevok od užívateľa 4040 » Po 12. Sep, 2016, 15:36

Mne technik povedal, že wifi nefunguje, pretože je nejaký chybný firmware a vraj už min.2 roky s tým nikto nič nerobí.Preto to používajú iba ako konvertor + k tomu dávajú router.Ja som ho preto nezobral a dal mi klasický konvertor, bez zbytočných antén.

Marfy
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 159
Dátum registrácie: So 24. Nov, 2007, 08:00
Bydlisko: Zlaté Moravce, Bratislava

Re: Telekom - optika - Prevodnik Huawei aj ako router?

Príspevok od užívateľa Marfy » Po 12. Sep, 2016, 17:13

Ak sa nemýlim tak buď presne toto, alebo HG8240H mám od orangu a slúži aj ako AP/router. Funguje bez problémov. Telekom, ale často používa vlastný firmvér a možno ešte nestihli upraviť tento aby im vyhovoval (čítaj ešte neotvorili telnet na wan-e ako to spravili u dir-2641r). Tuším, že som čítal, že HG8245H uNATuje aj 700mbit, Archer C2 zvládne okolo 200mbit. Aj kvôli Archer C2 mávajú ľudia problém s internet xl programom.

Užívateľov profilový obrázok
lukasko
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 856
Dátum registrácie: St 01. Mar, 2006, 02:00
Bydlisko: Bratislava Petrzalka
Kontaktovať užívateľa:

Re: Telekom - optika - Prevodnik Huawei aj ako router?

Príspevok od užívateľa lukasko » Ut 05. Dec, 2017, 01:34

hrali ste sa niekto s tymto zariadenim dalej? dostal som ho tento tyzden k optike. Pri podpise zmluvy sa ma pytali ci xcem router do prenajmu, alebo mam vlastny (samozrejme ze mam vlastny radsej, ako by som mal platit najom). Ale ked mi to prisli nainstalovat, tak som zistil aky konvertor mi davaju a xcel som vyuzivat wifi v nom. No ale technik natiahol vzdialene nastavenia a tam bolo ze som nexcel wifi a tuto moznost deaktivovali. Snazil som sa pripojit z NB priamo cez LAN port kablom do routra, aby som si to aktivoval, ale po 1.nepridelilo mi IP na NB, tak som si setol na pevno 2. pingal som router, ale nevedel som sa dostat na webrozhranie. Tak som na komplet zresetoval router do defaultu (optika odpojena) a uz som sa dostal na default WLAN, zmenil admin heslo a viem menezovat konvertor, ale ked sa pripojim cez fyzicky port, tak stale neprideli IP a teda sa ani nedostanem na webrozhranie/internet.

Otazka: da sa toto zariadenie pouzit tak, ze za neho uz potom pripojim len switch? alebo musim pouzit dalsi router, ktory nakonfigurujem az potom pripojim switch (potom je built-in wifi nanic, kedze aj tak potrebujem dalsi device)
CPU: AMD Ryzen 1700 3200@3850 // AC Freezer 64PRO MB: GA-AB350-Gaming RAM: Kingston 16 GB KIT DDR4 3200 MHz CL16 HyperX@none Grafika: MSI GTX 970 GAMING 4G 1279/1140@none HDD: SSD 960 EVO NVMe M.2 250GB Samsung 850 EVO 120GB ,Samsung HD154UI 1,5TB Zvuk: Logitech Z-5500 Skrinka:[/color] NZXT S340 + Corsair CX400 Ostatne: Card reader 32in1, Logitech VX Revolution, G940, Sony Dualshock3

for sale: CPU: AMD FX 4100 3600@4300 // AC Freezer 64PRO MB: GA-970A-UD3 RAM: 2*4GB Corsair XMS3 1600MHz CL9@none Zvuk:Audigy4 > Digital I/O Modul Skrinka:Eurocase ML 5412 DVD: Optiarc AD-7203S (LabelFlash), TEAC DV-W516GC

Užívateľov profilový obrázok
Leon
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 5920
Dátum registrácie: St 05. Dec, 2007, 08:00
Bydlisko: Košice

Re: Telekom - optika - Prevodnik Huawei aj ako router?

Príspevok od užívateľa Leon » Ut 05. Dec, 2017, 02:43

Som si azaz teraz vsimol temu. No neviem ale mne k optike tiez dali presne tento router. Tiez robena optika na dedine cca mesiac aj nieco. Cez lan napojene 2 PC, setobox a telka. Na wifi 4 telefony, 2 notebooky a tablet. A uz zniesol aj 12 telefonov ked bola oslava :D Funguje vsetko. Pri montovani nikto nevravel nic o tom co tu pisete (mal som samoinstalaciu). Pocujem prvykrat taketo maniere, co sme v 2003? :D
.

4040
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 907
Dátum registrácie: Št 30. Okt, 2014, 23:27

Re: Telekom - optika - Prevodnik Huawei aj ako router?

Príspevok od užívateľa 4040 » Ut 05. Dec, 2017, 16:25

Už je spojazdnené wifi aj na HG8240H alebo nebolo to tak.Jednoducho wifi nešlo.Akurát neviem o žiadnom prenájme.Je to súčasť k optike.

Užívateľov profilový obrázok
lukasko
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 856
Dátum registrácie: St 01. Mar, 2006, 02:00
Bydlisko: Bratislava Petrzalka
Kontaktovať užívateľa:

Re: Telekom - optika - Prevodnik Huawei aj ako router?

Príspevok od užívateľa lukasko » Ut 19. Dec, 2017, 12:30

Leon napísal:
Ut 05. Dec, 2017, 02:43
Som si azaz teraz vsimol temu. No neviem ale mne k optike tiez dali presne tento router. Tiez robena optika na dedine cca mesiac aj nieco. Cez lan napojene 2 PC, setobox a telka. Na wifi 4 telefony, 2 notebooky a tablet. A uz zniesol aj 12 telefonov ked bola oslava :D Funguje vsetko. Pri montovani nikto nevravel nic o tom co tu pisete (mal som samoinstalaciu). Pocujem prvykrat taketo maniere, co sme v 2003? :D
do ktorych portov mas co zapojene? ako mas nastavene DHCP v tom konvertore?
CPU: AMD Ryzen 1700 3200@3850 // AC Freezer 64PRO MB: GA-AB350-Gaming RAM: Kingston 16 GB KIT DDR4 3200 MHz CL16 HyperX@none Grafika: MSI GTX 970 GAMING 4G 1279/1140@none HDD: SSD 960 EVO NVMe M.2 250GB Samsung 850 EVO 120GB ,Samsung HD154UI 1,5TB Zvuk: Logitech Z-5500 Skrinka:[/color] NZXT S340 + Corsair CX400 Ostatne: Card reader 32in1, Logitech VX Revolution, G940, Sony Dualshock3

for sale: CPU: AMD FX 4100 3600@4300 // AC Freezer 64PRO MB: GA-970A-UD3 RAM: 2*4GB Corsair XMS3 1600MHz CL9@none Zvuk:Audigy4 > Digital I/O Modul Skrinka:Eurocase ML 5412 DVD: Optiarc AD-7203S (LabelFlash), TEAC DV-W516GC

Užívateľov profilový obrázok
Leon
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 5920
Dátum registrácie: St 05. Dec, 2007, 08:00
Bydlisko: Košice

Re: Telekom - optika - Prevodnik Huawei aj ako router?

Príspevok od užívateľa Leon » Ut 19. Dec, 2017, 13:32

lukasko napísal:
Ut 19. Dec, 2017, 12:30
do ktorych portov mas co zapojene? ako mas nastavene DHCP v tom konvertore?
V 4 setobox - tak kázal technik,... ostatné sú lan do desktopov.

v DHCP všetko zafajknuté, klasicky start IP 192.168.1.2 a end 192.168.1.254
lease 3 dni ale to neviem čo je :D
.

Napísať odpoveď

Návrat na "Siete"