Novy IPS pre firmu

Všetko o sieťach, nastaveniach, problémoch ...
Užívateľov profilový obrázok
Jednoduska
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 3139
Dátum registrácie: Po 19. Nov, 2012, 15:45
Bydlisko: Kosice, 040 01

Novy IPS pre firmu

Príspevok od užívateľa Jednoduska » Št 08. Sep, 2016, 13:09

Ahojte,

nemenovana mala firma v KE kupuje budovu v centre (stara rozbita, optika tam urcite nie je este), moja nemenovana priatelka dostala za ulohu zistit ci antik orange alebo Tcom ako riesenie ISP. (alebo ine...)

Je mi jasne ze treba pytat ponuky v kazdej firme a tymto smerom som aj instruoval.

Je firma ktorej sa vyhnut/uprednostnit? ak Ano, tak preco? Nieco konkretne na co sa sustredit pri vybere alebo cisto pockat na ponuku a podmienky zmluvy?

Nepytam sa teraz na navrh internej topologie a typ routrov/switchov ani nic podobne, to budem riesit ak sa podujmem byt spravcom tej siete :D momentalne cisto prvy krok - kto a preco by tam mal natahat vlakno?

Dakujem za hocijaky, aj OT input :cool:

EDIT: Uvedomujem si svoj preklep v nazve a dufam zeje kazdemu jasne ze nehladam IPS monitor ale internet service provider. peace :rep:
Spoiler: ukázať
CPU: Ryzen 2600
CASE: Fractal node 202
CPU Cooler - Noctua NH-L9i
RAM Crucial M.2 MX500 1 TB
MB - MSI B450I GAMING PLUS AC
RAM - DDR4 2x8 GB 3200Mhz Mushkin
GPU - GTX 1660
PSU - Corsair SF450 Platinum
2 ks Cryorig QF120 Silent - 120mm - PWM

Užívateľov profilový obrázok
Jednoduska
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 3139
Dátum registrácie: Po 19. Nov, 2012, 15:45
Bydlisko: Kosice, 040 01

Re: Novy IPS pre firmu

Príspevok od užívateľa Jednoduska » Pi 09. Sep, 2016, 08:16

UPIK, teda riesit iba kto zapoji co najrychlejsiu dedikovanu linku za najnizsiu cenu predpokladam.
Spoiler: ukázať
CPU: Ryzen 2600
CASE: Fractal node 202
CPU Cooler - Noctua NH-L9i
RAM Crucial M.2 MX500 1 TB
MB - MSI B450I GAMING PLUS AC
RAM - DDR4 2x8 GB 3200Mhz Mushkin
GPU - GTX 1660
PSU - Corsair SF450 Platinum
2 ks Cryorig QF120 Silent - 120mm - PWM

LordKJ
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 7148
Dátum registrácie: Po 28. Feb, 2011, 11:49
Bydlisko: Bratislava/Kežmarok
Kontaktovať užívateľa:

Re: Novy IPS pre firmu

Príspevok od užívateľa LordKJ » Pi 09. Sep, 2016, 09:10

o akej velkej firme sa bavime?, co tam bude kancle?
[......]

Užívateľov profilový obrázok
Jednoduska
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 3139
Dátum registrácie: Po 19. Nov, 2012, 15:45
Bydlisko: Kosice, 040 01

Re: Novy IPS pre firmu

Príspevok od užívateľa Jednoduska » Pi 09. Sep, 2016, 11:19

Kanclce, ~50 userov max (bude to kulturne centru mzaroven kde budu akcie a tak takze +cca 50 wifi). Tak ci tak nie je optika v lokalite takze asi VDSL 20Mbit od Telekomu zatial vyzera ako cesta.
Spoiler: ukázať
CPU: Ryzen 2600
CASE: Fractal node 202
CPU Cooler - Noctua NH-L9i
RAM Crucial M.2 MX500 1 TB
MB - MSI B450I GAMING PLUS AC
RAM - DDR4 2x8 GB 3200Mhz Mushkin
GPU - GTX 1660
PSU - Corsair SF450 Platinum
2 ks Cryorig QF120 Silent - 120mm - PWM

Užívateľov profilový obrázok
jano55
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 270
Dátum registrácie: Pi 02. Feb, 2007, 08:00
Bydlisko: Košice, Darg. Hrdinov
Kontaktovať užívateľa:

Re: Novy IPS pre firmu

Príspevok od užívateľa jano55 » Pi 30. Jún, 2017, 03:39

Ak by tam bol Antik bolo by to mozno lepsie riesenie, 100Mbit a FUP ktory niekto len tak neprekroci .
Dostunost sa da overit na nete.

Užívateľov profilový obrázok
Jednoduska
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 3139
Dátum registrácie: Po 19. Nov, 2012, 15:45
Bydlisko: Kosice, 040 01

Re: Novy IPS pre firmu

Príspevok od užívateľa Jednoduska » Pi 30. Jún, 2017, 08:44

uf, som aj zabudol na tuto temu :D budova sa nakoniec nekupila ale bude sa no ina, ak sa najde vhodnejsia. Antik ej samozrejmost ale tam v centre nebol ak to bude inde samozrejme oveir sa dostupnost.
Spoiler: ukázať
CPU: Ryzen 2600
CASE: Fractal node 202
CPU Cooler - Noctua NH-L9i
RAM Crucial M.2 MX500 1 TB
MB - MSI B450I GAMING PLUS AC
RAM - DDR4 2x8 GB 3200Mhz Mushkin
GPU - GTX 1660
PSU - Corsair SF450 Platinum
2 ks Cryorig QF120 Silent - 120mm - PWM

Napísať odpoveď

Návrat na "Siete"