Vypínanie Wifi

Všetko o sieťach, nastaveniach, problémoch ...
Užívateľov profilový obrázok
PROViSiON
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 102
Dátum registrácie: Ut 08. Apr, 2008, 14:00
Bydlisko: Levoča
Kontaktovať užívateľa:

Vypínanie Wifi

Príspevok od užívateľa PROViSiON » Po 04. Apr, 2016, 08:30

Zdravím vás,

potreboval by som poradiť so sieťou. Konkrétne sa jedná o to, aby mala vypínateľné Wifi. Samozrejme, viem to urobiť cez nastavenie routra, ale v mojom prípade je to nepraktické. Existuje nejaká možnosť, ja neviem anténa alebo neviem čo, čo sa dá pripojiť k doteraz používanému ADSL modemu (nemá vymeniteľnú anténu) cez sieťový kábel? Ide o to, aby som mohol v nastaveniach vypnúť Wifi a zapínať ho jednoducho stlačením gombíka, resp. pripojením toho "čohosi" sieťovým káblom len vtedy, keď potrebujem bezdrôtovú sieť. Keby išlo o mňa, ani by som to neriešil a fungoval by som ako doteraz ale...

Vďaka za rady. Prajem vám pekný deň.

Užívateľov profilový obrázok
DankoPR
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 561
Dátum registrácie: Št 07. Feb, 2013, 20:25
Bydlisko: TN

Re: Vypínanie Wifi

Príspevok od užívateľa DankoPR » Po 04. Apr, 2016, 08:56

ak ťa dobre chápem, tak máš ADSL router bez wifi a chceš aby mal wifi? Pochybujem, že by ti v tom išiel nejaký usb wifi stick, takže jediné riešenie je kupiť nový modem aj s wifi a tlačidlom na vypinanie, alebo kupiť nejaký lacny wifi router, ktorý budeš len vypinať

Užívateľov profilový obrázok
PROViSiON
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 102
Dátum registrácie: Ut 08. Apr, 2008, 14:00
Bydlisko: Levoča
Kontaktovať užívateľa:

Re: Vypínanie Wifi

Príspevok od užívateľa PROViSiON » Po 04. Apr, 2016, 09:00

Mám wifi router. Ide len o vypínanie wifi bez toho, aby som obmedzil v používaní ostatných užívateľov, čo sú pripojený po kábli (nevypínať router, iba wifi). Existuje nejaký ADSL router, ktorý ma vypínanie wifi na tlačidlo?

Užívateľov profilový obrázok
DankoPR
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 561
Dátum registrácie: Št 07. Feb, 2013, 20:25
Bydlisko: TN

Re: Vypínanie Wifi

Príspevok od užívateľa DankoPR » Po 04. Apr, 2016, 09:05


Užívateľov profilový obrázok
felipe25
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 5869
Dátum registrácie: Po 19. Júl, 2010, 13:00
Bydlisko: Košice

Re: Vypínanie Wifi

Príspevok od užívateľa felipe25 » Po 04. Apr, 2016, 10:25

no, viem ze, niektore routre maju okrem tlacidla - mechanicke ON OFF aj tlacidlo zvlast na Wifi. Takze, ak chces fyzicke riesenie, asi ti treba iny router, ktory to ma takto vyriesene. Neviem si predstavit inak to riesit, lebo ak by si dorobil tlacidlo na vypnutie (ak ho nemas), vypnes cely router a nielen wifi.

alebo moznost: nechas si sucasny router, vypnes v nom wifi, a kupis si dalsi wifi router s tlacitkom, a ten budes vypinat zapinat podla potreby...

btw, nechapem, naco riesis vypinanie wifi. ked sa bojis ziarenia, tu je toho tolko, ze skoda pisat:D

dankoPR lenze to tlacitko nema stavy 0/1 iba sa da stlacit, teda, nebude vediet, ci zapol alebo vypol wifi, ci ma kontrolku? mas to odskussane? treba to minitlacitko drzat, ci len stlacit?
Spoiler: ukázať
Main PC: Fractal Define Black R5 window, ASUS ROG STRIX Z390-E GAMING, Intel Core i5 9600K, Patriot Viper4 Series 16GB KIT DDR4 3000MHz CL16, ADATA XPG GAMMIX S5 SSD 256 GB SSD, 1x5TB + 1x4TB, GIGABYTE 1060 GTX 3GB, Blue-Ray LG, 23" Fujitsu Siemens LED LCD, key: Hama uRAGE, mouse: Logitech G700, Windows 10 Pro 64bit

NB work: Fujitsu Siemens Esprimo Mobile U9200 12", Windows 10 Pro 64bit

Huawei Mate 20 Pro
Motorola G7 Power
Apple iPad Mini 2 16GB

Užívateľov profilový obrázok
lepermessiah
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2008
Dátum registrácie: Št 30. Dec, 2010, 02:41
Bydlisko: ZV / BJ

Re: Vypínanie Wifi

Príspevok od užívateľa lepermessiah » Po 04. Apr, 2016, 10:55

vypnut WiFi v routri, dokupit AP (access point) a ten zapinat/vypinat podla potreby hoci vypinacom na predlzovacke alebo vytahovanim z elektriky ..
Spoiler: ukázať
CPU: Intel Core i5 - 4590
MB: ASUS H97M-Plus
RAM: 2x8GB Crucial Ballistix Elite 1866 CL9 1.5V @ 1600 CL9 CR1
HDD: Samsung 960 Pro 512GB, WD RED 2TB R.1, WD MyBook3 Studio 1.5TB
GPU: GB 7950 3GB OC
Sound: ASUS Xonar Essence ST
PSU: Seasonic X-660
CASE: BitFenix Phenom M
WATER: XSPC EX240 + 2xNoctuaP12, HWLabs Nemesis GTX140 + NoctuaA14PWM, EK Acetal + EN CPU & GPU, ACool VPP655 + EK-D5 X-RES 140
LCD: Dell UltraSharp U2913WM + blink(1) + ambiledHD
Peripherals: Gigaworks T20 r.1, Superlux HD-662B, Logitech G810 + G403 Wireless, MS LifeCam Studio, 1TB mSATA USB-C Samsung 840EVO
+ laptop: Lenovo X1 Yoga 20JE-S0AJ00 + Samsung 970 EVO 1TB + Samsung 840 1TB mSATA / USB-C

mp3turbo
Čierna listina bazáru
Čierna listina bazáru
Príspevky: 6531
Dátum registrácie: St 27. Apr, 2011, 11:16
Bydlisko: Spišská Nová Vec

Re: Vypínanie Wifi

Príspevok od užívateľa mp3turbo » Po 04. Apr, 2016, 10:56

keby si mal Mikrotik, je to skript na pol riadku.

Ale prd pol, sotva stvrtinu.
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.

Užívateľov profilový obrázok
molnart
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 4766
Dátum registrácie: Ut 19. Jún, 2012, 23:03
Bydlisko: Bratislava/Samorin

Re: Vypínanie Wifi

Príspevok od užívateľa molnart » Po 04. Apr, 2016, 11:58

aj na inom routri, nepotrebujes mat k tomu mikrotik. napr. novsie asusy alebo hocijaky router kde vies nainstalovat tomato alebo dd-wrt. mozes si nastavit cas kedy sa ti ma wifi zapnut a vypnut, namapovat funkciu na tlacitko apod. ja som to tak mal riesene pred par rokmi ze ked som prisiel domov rucne som to na routri zapol, a potom o 01:00 sa mi to automaticky vyplo, vsetko krasne s indikaciou na led. teraz uz mam ale router schovany na nedostupnom mieste a nechce sa mi chodit na rebrik len aby som to zapinal.
Spoiler: ukázať
CPU: Intel Core i5 3570K with Gelid Tranquillo rev.2 MB: Asus P8Z77-M Pro RAM: 2x 4GB Corsair 1600 Mhz DDR3 GPU: Sapphire Pulse Radeon RX580 8 GB HDD: Samsung EVO850 500GB, Western Digital WD7501AALS 750GB; Seagate Barracuda Green 2000DL003 2TB PSU: Seasonic S12-II 520W Bronze Case: Fractal Arc Mini Monitor: Dell U2711 OS: Win 10 64-bit + ArchLinux 64-bit with KDE/Cinnamon
HP EliteBook 840 G6
HP Microserver Gen8 PVE + OMV + OPNsense

Užívateľov profilový obrázok
hopkok
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 6073
Dátum registrácie: St 22. Nov, 2006, 02:00
Bydlisko: Žabokreky nad Nitrou
Kontaktovať užívateľa:

Re: Vypínanie Wifi

Príspevok od užívateľa hopkok » Po 04. Apr, 2016, 13:46

ten TPlink ma na to kontrolku, myslim ze asi kazdy wifi-router ma kontrolku zapnutia wifi, ci nie? Elektrosmog z routra je ale ozaj chujovina vobec riesit, chlope tu ti na hlava ziaria ine veci :)

Užívateľov profilový obrázok
DankoPR
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 561
Dátum registrácie: Št 07. Feb, 2013, 20:25
Bydlisko: TN

Re: Vypínanie Wifi

Príspevok od užívateľa DankoPR » Po 04. Apr, 2016, 14:21

felipe25 napísal:
dankoPR lenze to tlacitko nema stavy 0/1 iba sa da stlacit, teda, nebude vediet, ci zapol alebo vypol wifi, ci ma kontrolku? mas to odskussane? treba to minitlacitko drzat, ci len stlacit?
samozrejme mám odskúšané, všetky tplinky majú na wifi kontrolku :)

Napísať odpoveď

Návrat na "Siete"