MikroTik hAP ac

Všetko o sieťach, nastaveniach, problémoch ...
mp3turbo
Čierna listina bazáru
Čierna listina bazáru
Príspevky: 6531
Dátum registrácie: St 27. Apr, 2011, 11:16
Bydlisko: Spišská Nová Vec

Re: MikroTik hAP ac

Príspevok od užívateľa mp3turbo » Ne 17. Apr, 2016, 19:24

predtym si vravel ze mas 6.35, teraz vravis ze si daval 6.35rc49 co je Release Candidate - treba zdoraznit ze RC49 je verzia PRED plnou verziou 6.35. Takze si vlastne spravil downgrade, jedine zeby si predtym nenapisal presne, teda si nemal plnu verziu 6.35.

Bacha na to, su to velmi dolezite detaily. Plna verzia 6.35 nema ziadne RC v svojom oznaceni.

Nasledne, presne toto spravanie ako mas ty bolo zaznamenane inymi uzivatelmi a malo by byt odstranene tymi Intel drivermi. Nepises vobec aku mas verziu ovladacov a z toho co si napisal ani nevyplyva ze by si teraz tie Intelacke drivre updatoval z liniek ktore som ti poskytol. Takze ten driver update na klientovi doporucujem zrealizovat.
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.

Užívateľov profilový obrázok
Odar
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 4354
Dátum registrácie: St 13. Okt, 2010, 17:10
Bydlisko: PD / NR Slovensko

Re: MikroTik hAP ac

Príspevok od užívateľa Odar » Ne 17. Apr, 2016, 22:11

Bože to sú magori :laugh: Aj keď moja chyba :facepalm: Ale automaticky som predpokladal, že RC bude novšia. A máš pravdu - RC, ktorú som dal dnes je z 12. 4. a verzia, ktorú som dal v piatok (final) bola zo 14. 4. (teraz som to pozrel v routeri).

No nevadí, dám to naspäť a skúsim ešte tie drivery na wifi pozrieť. Myslím si, že keby boli novšie, tak to lenovo update dotiahne. Keď bude čas, pozriem presne verzie, čo sú tam natiahnuté a skontrolujem, či priamo Intel nemá novšie.
..

mp3turbo
Čierna listina bazáru
Čierna listina bazáru
Príspevky: 6531
Dátum registrácie: St 27. Apr, 2011, 11:16
Bydlisko: Spišská Nová Vec

Re: MikroTik hAP ac

Príspevok od užívateľa mp3turbo » Ne 17. Apr, 2016, 22:41

okej, takze Mikrotik software vyriesis. Uprimne povedane si nemyslim ze sa spravanie zmeni, ale ved vyskusas.

S tymi drivermi pre Intel : fakt neverim ze Lenovo dokazalo od 29.3. co Intel spravil tie najnovsie 18.16.1 drivre pripravit update verzie. Ono to typicky takto superrychlo proste nefunguje, ale moze sa stat. Preto som ti specificky pisal ze nestaci vyhmatat Lenovo ci maju novy driver - treba sa rozhodne pozriet k Intelu a presne som ti prdol aj linky aby si sa s tym nemusel dlho trapit.

Drzime palce v tvojom boji !
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.

Užívateľov profilový obrázok
Odar
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 4354
Dátum registrácie: St 13. Okt, 2010, 17:10
Bydlisko: PD / NR Slovensko

Re: MikroTik hAP ac

Príspevok od užívateľa Odar » Po 18. Apr, 2016, 06:32

Moj aktualny driver je 18.40.0.9. Najnovsi je pre Intel® Dual Band Wireless-AC 7265 tu.

K testom sa ale dostanem najskor az v piatok, lebo cez tyzden som rozlietany. A skusat to zas stylom "mam pol hodinku cas" nema zmysel, lebo potom robim hovadiny :facepalm:

Zatial dakujem.

EDIT: Reinstaloval som balicek pre wifi a novsi driver tam nedalo. Cize ten, ktory mam je posledny. To cislovanie je trosku chaos - na webe 18.40.0. Ked to pozriem cez Device Manager, tak je tam 18.40.0.9. V kazdom pripade mam ale pre Intel® Dual Band Wireless-AC 7265 aktualny driver.
..

Užívateľov profilový obrázok
Odar
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 4354
Dátum registrácie: St 13. Okt, 2010, 17:10
Bydlisko: PD / NR Slovensko

Re: MikroTik hAP ac

Príspevok od užívateľa Odar » Št 30. Jún, 2016, 08:30

Podla tohto prispevku ak vymenim wireless-cm2 balik za wireless-rep, malo by to X250tke pomoct. Instalacia wireless-rep nie je zlozita, to som si pozrel na Youtube.

Ako sa zachova RouterOS, ked vymenim tieto balicky a neskor spravim update firmware Mikrotik-u (ked vyjde novsia verzia RouterOS)? Naspat tam nainstaluje wireless-cm2 balik a wireless-rep tam budem musiet zas nainstalovat rucne, alebo ponecha wireless-rep a upgradne jeho verziu (ak bude k dispozicii novsia)?

Doteraz som sa na to neriesil, lebo X250tku doma nepouzivam. Ale niekedy, ked budem mat cas, by som chcel vyskusat, ci to bude po vymene wireless balicku chodit tak, ako ma.
..

Užívateľov profilový obrázok
Odar
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 4354
Dátum registrácie: St 13. Okt, 2010, 17:10
Bydlisko: PD / NR Slovensko

Re: MikroTik hAP ac

Príspevok od užívateľa Odar » Št 15. Sep, 2016, 14:29

Po case nejake novinky.

Na forum.mikrotik.com som sa docital, ze Intel sietovkam pomoze, ked sa pouziva namiesto wireless-cm2 balicka wireless-rep balicek. Mam teraz doma sluzobnu X250 s poslednym driverom pre wifi, tak reku skusim, ci sa zmenila situacia. S RouterOS 6.36.3 download tragickych 15 Mbit. Tak som spravil upgrade na RouterOS 6.37.rc34, ktory uz wireless-cm2 nepouziva a pouziva iba balicek wireless, ktory je premenovany wireless-rep. Dal som Speedtest.net. Download cez AC wifi cez 100 Mbit. HURA. Vyriesene. Po ranajkach a kave, reku idem to otestovat - dal som cez jDownloader a ul.to Premium account tahat cosi vacsie. Par sekund super rychlost, cez 200 Mbit, potom pad na uplne dno, disconnect. Zas sa connectol, chvilu potahal, zas disconnect . . . cele zle.

Tak som tam dal naspat aktualnu 6.36.3. Disabloval wireless-cm2 balicek a doinstaloval tam rucne wireless-rep balicek - ako odporuca jeden pan na forum.miktorik.com. "Performance" pri downloade par kbps, disconnect, connect, disconnect. Tak som to dal cele do povodneho stavu a kaslem na to.

Na 5 GHz na n-kovej wifi to chodi pekne. Ale akonahle sa pripojim cez AC, je to peklo. Neviem, dokedy to chcu "riesit", ale po tychto skusenostiach by som asi dokupil radsej na 5 GHz Ubiquiti AP. To ACcko je pre mna na hAP AC uplne nepouzitelne. Jedina "vyhoda" je ta, ze doma momentalne AC klienta nemam, iba sluzobny notebook, ktory bezne domov nenosim. Takze zily mi to netrha. Snad to vo finalnej verzii RouterOS 6.37 vyriesia. Tam ma byt uz len jeden balicek wireless, v ktorom slubuju podporu pre Intel wifi karty tak, ako ma byt.

Som z MikroTiku v tomto jemne sklamany.

BTW kto nepostrehol, je nova Tik-App pre Android a je fajn :)
Naposledy upravil/-a Odar v Št 15. Sep, 2016, 14:43, upravené celkom 1 krát.
..

Užívateľov profilový obrázok
16cmfan
VIP
VIP
Príspevky: 2722
Dátum registrácie: Ne 12. Júl, 2009, 09:31
Bydlisko: Bardejov

Re: MikroTik hAP ac

Príspevok od užívateľa 16cmfan » Št 15. Sep, 2016, 14:38

A ja som lutoval, ze nemam na NB AC kartu ale len N kovu 5Ghz :D inak dnes som testoval trosku prakticky to wifi - dnes som u suseda co byva podomnou sa pripojil na svoju 5GHZ cez NB - bol som lenivy ist hore tak som stiahol zo zdielaneho priecinka na Desktope.. nakoniec sa rychlost downloadu drzala na 10 - 11MB/s - za 5 min som stiahol windows (3,70GB) k sebe do NB... cize tak ako vravis, N-kovu cast maju dobru....

AC zariadenie nemam ziadne zatial tak nemam moznost testnut...

Inak to zdielanie cez domacu skupinu ala FTP.. dedikovane NASko by mi myslite pomohlo ? Ze ci ma nahodou aj toto nebrdzi. Co sa tyka vzdialenosti, tak bol som v tej istej miestnosti, tak ako som povedal, len o poschodie nizsie ale na druhom konci miestnosti. Bytovka panelova - vzdialenost NB - MT vzdusnou ciarou cca 6 - 7m

Tolko k praxi.

Jedna otazka trosku mimo:

VPN alebo verejna ak chcem pristupovat k MT, popripade aj za MT ?
PC: Asus M5A97 R 2.0 - FX-6300@3.8GHz - 16G RAM@1866MHz - MSi GTX 960 4G Gaming@1400Mhz
Mobil: Huawei P Smart Z

Užívateľov profilový obrázok
Chris
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 4630
Dátum registrácie: Pi 13. Jan, 2006, 02:00
Bydlisko: Bratislava
Kontaktovať užívateľa:

Re: MikroTik hAP ac

Príspevok od užívateľa Chris » Št 15. Sep, 2016, 15:26

vyzera to ako dobry mordor :D moj cisco s tomatoUSB zastrcim a ide s AC bez problemov :D
Master of PaloAlto NGFWs, Cisco ASAs

Užívateľov profilový obrázok
Odar
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 4354
Dátum registrácie: St 13. Okt, 2010, 17:10
Bydlisko: PD / NR Slovensko

Re: MikroTik hAP ac

Príspevok od užívateľa Odar » Št 15. Sep, 2016, 16:27

Co narobis. S 2,4 GHz som mal dobre skusenosti, tak som veril, ze 5 GHz router od nich bude tiez super a vidis. Ja som chcel k RB951G-2HnD, ktory mam dokupit RBwAPG-5HacT2HnD, ale ked vidim, ako na ACcko seru, tak asi fakt pojdem radsej do Ubiquiti UniFi UAP-AC (Pro). Aj ked cez CAPSMAN by bol management krajsi.
..

Užívateľov profilový obrázok
16cmfan
VIP
VIP
Príspevky: 2722
Dátum registrácie: Ne 12. Júl, 2009, 09:31
Bydlisko: Bardejov

Re: MikroTik hAP ac

Príspevok od užívateľa 16cmfan » So 17. Sep, 2016, 12:58

Mate s tym skusenosti ? https://www.i4wifi.cz/MikroTik-RouterBo ... html?cur=1

Chcem to napajat cez POE od mojho 952Ui... chcem pretiahnut kabel z jednej miestnosti do druhej nech maju lepsie pokrytie fotrovci

Inak tiez dufam, ze to 5GHZ poriesia.. musime cakat no :/
PC: Asus M5A97 R 2.0 - FX-6300@3.8GHz - 16G RAM@1866MHz - MSi GTX 960 4G Gaming@1400Mhz
Mobil: Huawei P Smart Z

Užívateľov profilový obrázok
Chris
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 4630
Dátum registrácie: Pi 13. Jan, 2006, 02:00
Bydlisko: Bratislava
Kontaktovať užívateľa:

Re: MikroTik hAP ac

Príspevok od užívateľa Chris » So 17. Sep, 2016, 14:01

Odar napísal:Co narobis. S 2,4 GHz som mal dobre skusenosti, tak som veril, ze 5 GHz router od nich bude tiez super a vidis. Ja som chcel k RB951G-2HnD, ktory mam dokupit RBwAPG-5HacT2HnD, ale ked vidim, ako na ACcko seru, tak asi fakt pojdem radsej do Ubiquiti UniFi UAP-AC (Pro). Aj ked cez CAPSMAN by bol management krajsi.

njn, ked kupis router za 70e a k tomu AP za 150e, aby to nejako spolu fungoalo :-)
Master of PaloAlto NGFWs, Cisco ASAs

Užívateľov profilový obrázok
16cmfan
VIP
VIP
Príspevky: 2722
Dátum registrácie: Ne 12. Júl, 2009, 09:31
Bydlisko: Bardejov

Re: MikroTik hAP ac

Príspevok od užívateľa 16cmfan » So 17. Sep, 2016, 18:51

Skusali ste sken frekvencii cez terminal ? Celkom pekna vecicka :D

2.4GHZ /interface wireless spectral-history range=2412-2462

5GHZ /interface wireless spectral-history range=5150-6000
PC: Asus M5A97 R 2.0 - FX-6300@3.8GHz - 16G RAM@1866MHz - MSi GTX 960 4G Gaming@1400Mhz
Mobil: Huawei P Smart Z

mp3turbo
Čierna listina bazáru
Čierna listina bazáru
Príspevky: 6531
Dátum registrácie: St 27. Apr, 2011, 11:16
Bydlisko: Spišská Nová Vec

Re: MikroTik hAP ac

Príspevok od užívateľa mp3turbo » So 17. Sep, 2016, 20:43

to tam maju uz dlho.
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.

Užívateľov profilový obrázok
Odar
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 4354
Dátum registrácie: St 13. Okt, 2010, 17:10
Bydlisko: PD / NR Slovensko

Re: MikroTik hAP ac

Príspevok od užívateľa Odar » Po 03. Okt, 2016, 19:31

Tak sa zda, ze s verziou 6.37 to uz ide, ako ma. Rychlost pri stahovani z ul.to sa mi drzi okolo 200 Mbit stabilne. Lenovo X250. Aktualne drivery a dnes flashnuty BIOS.
Obrázok

Obrázok

Uz je zas aj novsi RouterOS 6.37.1. Snad ked updatnem, tak to pofrci stale stabilne :laugh: Ked bude viac casu, skusim, co to da vramci vnutornej siete pri kopirovani suborov.

EDIT:
Tak aj s RouterOS 6.37.1 drzi rychlost stabilne.
..

mp3turbo
Čierna listina bazáru
Čierna listina bazáru
Príspevky: 6531
Dátum registrácie: St 27. Apr, 2011, 11:16
Bydlisko: Spišská Nová Vec

Re: MikroTik hAP ac

Príspevok od užívateľa mp3turbo » Po 03. Okt, 2016, 20:48

super ! Asi toto bolo riesenie v 6.37cke :

"wireless - improved driver support for RB953, hAP ac, wAP ac"
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.

Napísať odpoveď

Návrat na "Siete"