MikroTik hAP ac

Všetko o sieťach, nastaveniach, problémoch ...
Užívateľov profilový obrázok
Odar
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 4821
Dátum registrácie: St 13. Okt, 2010, 17:10
Bydlisko: PD / NR Slovensko

MikroTik hAP ac

Príspevok od užívateľa Odar » Po 08. Feb, 2016, 17:49

Dovolim si dat do pozornosti https://linitx.com/product/mikrotik-rou ... -psu/14663 Mal by sa zacat predavat koncom februara 2016. Predbeznu cenu som videl 111 GBP, resp. 150 USD.

http://forum.mikrotik.com/viewtopic.php?f=3&t=100142
- PC
Spoiler: ukázať
Seasonic Focus 80 Plus Gold modular 450W
Jonsbo C2 Black
Crucial Ballistix Sport LT 16GB 2400MHz CL16
WD Blue 3D NAND 500 GB M.2
Gigabyte AB350N-Gaming Wifi
Ryzen 5 2400G
Noctua NH-L12S + NF-P14 FLX
AOC Q3279VWF
-- HTPC
Spoiler: ukázať
Streacom ST-NANO150 HTPC PSU 150 Watt
Streacom ST-F7CS EVO
HyperX Fury 8GB 2133MHz DDR4 CL14
Samsung 850 EVO 500 GB SATA
MSI H110I PRO
i3-6100
Noctua NH-L9x65
WD My Cloud 3 TB

Užívateľov profilový obrázok
Chris
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 4841
Dátum registrácie: Pi 13. Jan, 2006, 02:00
Bydlisko: Bratislava
Kontaktovať užívateľa:

Re: MikroTik hAP ac

Príspevok od užívateľa Chris » Po 08. Feb, 2016, 22:40

no teda, to si asi konecne kupim mikrotik :D este by mohli cenu spustit na 60e a parada
Master of PaloAlto NGFWs, Cisco ASAs

Užívateľov profilový obrázok
Odar
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 4821
Dátum registrácie: St 13. Okt, 2010, 17:10
Bydlisko: PD / NR Slovensko

Re: MikroTik hAP ac

Príspevok od užívateľa Odar » Pi 12. Feb, 2016, 10:58

- PC
Spoiler: ukázať
Seasonic Focus 80 Plus Gold modular 450W
Jonsbo C2 Black
Crucial Ballistix Sport LT 16GB 2400MHz CL16
WD Blue 3D NAND 500 GB M.2
Gigabyte AB350N-Gaming Wifi
Ryzen 5 2400G
Noctua NH-L12S + NF-P14 FLX
AOC Q3279VWF
-- HTPC
Spoiler: ukázať
Streacom ST-NANO150 HTPC PSU 150 Watt
Streacom ST-F7CS EVO
HyperX Fury 8GB 2133MHz DDR4 CL14
Samsung 850 EVO 500 GB SATA
MSI H110I PRO
i3-6100
Noctua NH-L9x65
WD My Cloud 3 TB

Užívateľov profilový obrázok
molnart
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 4655
Dátum registrácie: Ut 19. Jún, 2012, 23:03
Bydlisko: Bratislava/Samorin

Re: MikroTik hAP ac

Príspevok od užívateľa molnart » Pi 12. Feb, 2016, 12:46

realne naco je niekomu ac wifi? fixne zariadenia treba zapojit kablom, a na mobily a tablety staci aj wifi g-ckove. ked pomyslim na ten elektrosmog co to musi generovat je mi z toho zle
Spoiler: ukázať
CPU: Intel Core i5 3570K with Gelid Tranquillo rev.2 MB: Asus P8Z77-M Pro RAM: 2x 4GB Corsair 1600 Mhz DDR3 GPU: Sapphire Pulse Radeon RX580 8 GB HDD: Samsung EVO850 500GB, Western Digital WD7501AALS 750GB; Seagate Barracuda Green 2000DL003 2TB PSU: Seasonic S12-II 520W Bronze Case: Fractal Arc Mini Monitor: Dell U2711 OS: Win 10 64-bit + ArchLinux 64-bit with KDE/Cinnamon
HP EliteBook 840 G6

Sugyi
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 318
Dátum registrácie: Št 24. Nov, 2011, 15:17

Re: MikroTik hAP ac

Príspevok od užívateľa Sugyi » Pi 12. Feb, 2016, 15:49

Niektore tenke ultrabooky uz nedostavaju ani sietovku, jedine cez nejaku redukciu... U nich sa akurat rata s AC wifi. Na limit G-cka doma narazim hocikedy. Ked sme tam viaceri, resp. som daleko. Minule som pozeral fotky z NAS-ka na tablete. Ked ma fotka cez 5MB tak to aj chvilu trvalo kym ju natiahlo. Alebo ked chce clovek pustit z NAS-ka film v HD a G-cko uz nestaci na ten bitrate okolo 18Mbps.
S elektrosmogom suhlasim. Aj ked teoreticky sa da obmedzit sirka kanala pekne a vyuzit len lepsiu modulaciu a na rovnakom kanale to uz oproti G-cku spravi tiez dost.

Užívateľov profilový obrázok
shiro
najsilnejší, najkrajší, najmúdrejší BOSS
najsilnejší, najkrajší, najmúdrejší BOSS
Príspevky: 7503
Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00
Bydlisko: Banska Bystrica
Kontaktovať užívateľa:

Re: MikroTik hAP ac

Príspevok od užívateľa shiro » Pi 12. Feb, 2016, 16:19

lebo kazdy potrebuje mat 5MB fotky v 8500x6000....ludia uz nevedia co z roztopase :-)
Mas LCD stenu velkosti 4 metre, ze potrebujes take rozlisenie?

Ale inac suhlasim, g-cko nemusi stacit pri viac zariadeniach. Navyse sa uz par rokov g-only zariadenia ani nerobia... Naposledy som na to narazil pri nejakoom 10r starom dell ntb, a ze preco sa nechce pripojit. Ale to nepodporovalo ani WPA zabezpecenie, len WEP, takze to bolo orezane jak hovado. Co uz, stary dell. :-)

Ale zase ac este nejaku dobu potrva kym sa rozsiri. Ludia nebudu len kvoli tomu kupovat ntb ci mobily.
CPU: Ryzen 7 3700X, CPU fan: SilentiumPC Fera 3, MB: Asrock X570M Pro4, RAM: Patriot Viper 4 Blackout 16GB DDR4-3600 CL17, SSD OS: Samsung 970evo plus 250GB NVMe, SSD Data + zalohy: 2x Corsair MP510 1TB NVMe, SSD Games: Crucial MX300 525GB SATA, GPU: Gainward GTX1060 6GB, PSU: Corsair RM550x, Monitor: 24" BenQ GW2470H, Case fans: 3x Noctua NF-S12B redux 1200 PWM
iPad Air 16GB, Xiaomi Mi 9 Lite 64GB

Hexaris

Re: MikroTik hAP ac

Príspevok od užívateľa Hexaris » Pi 12. Feb, 2016, 19:03

Stale to bude 13 kanalov, qam 256 to nezachrani ... Radsej by to chcelo nejake bezpecne svetelne spektrum a tak nejak to po izbach distribuovat do zariadeni ...

Užívateľov profilový obrázok
shiro
najsilnejší, najkrajší, najmúdrejší BOSS
najsilnejší, najkrajší, najmúdrejší BOSS
Príspevky: 7503
Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00
Bydlisko: Banska Bystrica
Kontaktovať užívateľa:

Re: MikroTik hAP ac

Príspevok od užívateľa shiro » Pi 12. Feb, 2016, 19:49

hmm, svetlo...aku mas predstavu?
Svetlo je defakto to iste co wifi - elmag. vlnenie s nejakou vlnovou dlzkou. Ako ju znizujes tak ides smerom k UV svetlu, radiovym a mikrovlnam...
CPU: Ryzen 7 3700X, CPU fan: SilentiumPC Fera 3, MB: Asrock X570M Pro4, RAM: Patriot Viper 4 Blackout 16GB DDR4-3600 CL17, SSD OS: Samsung 970evo plus 250GB NVMe, SSD Data + zalohy: 2x Corsair MP510 1TB NVMe, SSD Games: Crucial MX300 525GB SATA, GPU: Gainward GTX1060 6GB, PSU: Corsair RM550x, Monitor: 24" BenQ GW2470H, Case fans: 3x Noctua NF-S12B redux 1200 PWM
iPad Air 16GB, Xiaomi Mi 9 Lite 64GB

Hexaris

Re: MikroTik hAP ac

Príspevok od užívateľa Hexaris » Pi 12. Feb, 2016, 20:26

Problém je, že to musí byť v každej izbe, miestnosti a poprepájané káblom (vláknom) medzi sebou. bolo to skorej narážka na smog ... Technológia existuje, len to nie je dotiahnuté do konca. Myslím, že to koexistovalo spolu so žiarovkou.

Užívateľov profilový obrázok
Odar
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 4821
Dátum registrácie: St 13. Okt, 2010, 17:10
Bydlisko: PD / NR Slovensko

Re: MikroTik hAP ac

Príspevok od užívateľa Odar » Pi 12. Feb, 2016, 21:01

molnart napísal:realne naco je niekomu ac wifi?
Na toto.

Dnes objednane. Do 10 dni by mal byt naskladneny od dodavatela.
- PC
Spoiler: ukázať
Seasonic Focus 80 Plus Gold modular 450W
Jonsbo C2 Black
Crucial Ballistix Sport LT 16GB 2400MHz CL16
WD Blue 3D NAND 500 GB M.2
Gigabyte AB350N-Gaming Wifi
Ryzen 5 2400G
Noctua NH-L12S + NF-P14 FLX
AOC Q3279VWF
-- HTPC
Spoiler: ukázať
Streacom ST-NANO150 HTPC PSU 150 Watt
Streacom ST-F7CS EVO
HyperX Fury 8GB 2133MHz DDR4 CL14
Samsung 850 EVO 500 GB SATA
MSI H110I PRO
i3-6100
Noctua NH-L9x65
WD My Cloud 3 TB

Užívateľov profilový obrázok
shiro
najsilnejší, najkrajší, najmúdrejší BOSS
najsilnejší, najkrajší, najmúdrejší BOSS
Príspevky: 7503
Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00
Bydlisko: Banska Bystrica
Kontaktovať užívateľa:

Re: MikroTik hAP ac

Príspevok od užívateľa shiro » Pi 12. Feb, 2016, 21:20

kazde pasmo sa raz zaberie, zarusi milionom krabiciek....
Kde budeme o 20r? Budeme mat wifiny na 60Ghz vsetci doma? Sak zmutujeme na Hobitov :D
skorej sa cudujem, ze XY rokov pouzivame vysokofrekv. pasma, a rozhadzuju si megahertzami ako sa im zapaci.
Preco sa nekoncentruju radsej na co minimalnejsie prekryvanie,aby bolo napr. mozne presne spravit ze 2324Mhz je wifi a 2325Mhz je co ja viem mobilna siet...a nerusilo by sa to.

Ale nie, oni potrebuju desiatky mhz co defakto zahodia, lebo sluzia len ako hranica medzi pasmom A a pasmom B.

Alebo je to inac?
CPU: Ryzen 7 3700X, CPU fan: SilentiumPC Fera 3, MB: Asrock X570M Pro4, RAM: Patriot Viper 4 Blackout 16GB DDR4-3600 CL17, SSD OS: Samsung 970evo plus 250GB NVMe, SSD Data + zalohy: 2x Corsair MP510 1TB NVMe, SSD Games: Crucial MX300 525GB SATA, GPU: Gainward GTX1060 6GB, PSU: Corsair RM550x, Monitor: 24" BenQ GW2470H, Case fans: 3x Noctua NF-S12B redux 1200 PWM
iPad Air 16GB, Xiaomi Mi 9 Lite 64GB

Užívateľov profilový obrázok
Odar
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 4821
Dátum registrácie: St 13. Okt, 2010, 17:10
Bydlisko: PD / NR Slovensko

Re: MikroTik hAP ac

Príspevok od užívateľa Odar » Pi 12. Feb, 2016, 21:25

Ja sa snazim vyriesit aktualny problem. Co bude o 20 rokov ma zatial netrapi. Uvidim, ci to pomoze.
- PC
Spoiler: ukázať
Seasonic Focus 80 Plus Gold modular 450W
Jonsbo C2 Black
Crucial Ballistix Sport LT 16GB 2400MHz CL16
WD Blue 3D NAND 500 GB M.2
Gigabyte AB350N-Gaming Wifi
Ryzen 5 2400G
Noctua NH-L12S + NF-P14 FLX
AOC Q3279VWF
-- HTPC
Spoiler: ukázať
Streacom ST-NANO150 HTPC PSU 150 Watt
Streacom ST-F7CS EVO
HyperX Fury 8GB 2133MHz DDR4 CL14
Samsung 850 EVO 500 GB SATA
MSI H110I PRO
i3-6100
Noctua NH-L9x65
WD My Cloud 3 TB

Hexaris

Re: MikroTik hAP ac

Príspevok od užívateľa Hexaris » Pi 12. Feb, 2016, 22:04

Shiro každá frekvencia ma svoje čaro a každa frekvencia reaguje nejak na určitý typ molekuly. Preto je meteoradar na presne danej frekvencii v pásme 5GHz, 60GHz zas utlmuje kyslík atd. atd.. To konzorcium zas nie je banda bláznov a je tu kopec frekvencií pre letectvo, armádu, družicový systém ... a neviem čo všetko možné :) Proste to nejak museli rozhádzať ...

Ešte len počkajte na smog z IoT :D ...

Užívateľov profilový obrázok
drastyk
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 415
Dátum registrácie: So 30. Júl, 2011, 14:41
Bydlisko: Bratislava (27)

Re: MikroTik hAP ac

Príspevok od užívateľa drastyk » Pi 12. Feb, 2016, 22:10

velmi pekny mikrotik, cena je ale dost vysoka na zariadenie do domacnosti.
Spoiler: ukázať
MB: Asus Z170 Pro Gaming CPU: i7 6700K@4,5Ghz VGA: Gainward GTX 1070 PSU: Seasonic s12 520 W RAM: Corsair 16GB@3000 Mhz CASE: Define R3 Black Pearl Monitor: Benq 2411z 144Hz" Repro: Focal Alpha 65 DAC: Audient iD14 & nuForce uDac 2 Sluchádlá: Sennheiser HD 598

Užívateľov profilový obrázok
Chris
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 4841
Dátum registrácie: Pi 13. Jan, 2006, 02:00
Bydlisko: Bratislava
Kontaktovať užívateľa:

Re: MikroTik hAP ac

Príspevok od užívateľa Chris » Pi 12. Feb, 2016, 22:43

neviem co sa tu nad tym tak vzrusujete, konkurencne znacky AC pouzivaju uz aj viacej ako 5 rokov, ja osobne dake 2-3.

Akurat presne takyto produkt mikrotiku chybal a konecne ho vyrobili. uvidime prve testy. :-)
Master of PaloAlto NGFWs, Cisco ASAs

Napísať odpoveď

Návrat na "Siete"