Odpája ma od internetu na max 1minútu

Všetko o sieťach, nastaveniach, problémoch ...
Užívateľov profilový obrázok
skilerko
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1111
Dátum registrácie: St 19. Aug, 2009, 21:26
Bydlisko: BRATISLAVA

Odpája ma od internetu na max 1minútu

Príspevok od užívateľa skilerko » Po 11. Jan, 2016, 22:04

Zdravim pani, mam nasledovny problem odpaja ma od internetu a to takym sposobom ze odpoji ma na max 1minutu. za den to spravi max 5-6x v roznych casovych intervaloch. internet mam cez kabel, mam optiku SWAN net+tv spolu, operacny system W10. bol tu aj mechanik a meral signal a vsetko okolo toho a usudil ze modem je v poriadku.
dost mi to vadi lebo ked hram nejaku online hru tak stratim spojenie a rovnako ma odpoji aj z TS3.

viete mi pomoct? domnievam sa ze moze ist o problem aj v sietovej karte. dosku mam asrock z87extreme4.
druhy pc som neskusal ci by sa tento problem opakoval.
Spoiler: ukázať
cpu intel 4670k
cpu cooler NOCTUA NH-D14
matičná asrock z87 xtreme4
hdd WD green 620gb
ram kingston 2x4gb ddr3
vga gigabyte 7870 2gb
psu seasonic 520gm
case haf 932
keyboard roccat isku fx
headphones STEELSERIES siberia V2 navi edition

Užívateľov profilový obrázok
LeaR
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 563
Dátum registrácie: Pi 09. Sep, 2011, 19:31
Bydlisko: BA

Re: Odpája ma od internetu na max 1minútu

Príspevok od užívateľa LeaR » Po 11. Jan, 2016, 22:07

no jedine vyskúšať pichnúť to do druhej sieťovky... až potom sa budeme vedieť pohnúť ďalej :-)
MB: MSI Z370 PC PRO CPU: Intel Core i5-8600K 4,5GHz CPU FAN: be quiet! Dark Rock 3 RAM: Corsair Vengeance Black 16GB (2x8GB) DDR4 2400MHz XMP GPU: MSI GTX 1060 GAMING X 6GB HDD: Seagate Barracuda 7200.14 1TB + Western Digital 2.5" Elements 1TB SSD: Samsung 860 EVO 500GB PSU: EVGA SuperNova G2 550W CASE: NZXT Source 340 MONITOR: Dell P2417H Professional 24'' OC 67Hz MOUSE: Logitech G403 Prodigy MOUSEPAD: Steelseries QcK + KEYBOARD: Cooler Master Storm Quickfire XT Mechanical (Blue) HEADPHONES: Kingston HyperX Cloud OS: Windows 10 PRO 64bit PHONE: Samsung Galaxy S10 128GB NTB: Lenovo Thinkpad L390 13,3"

castelL
Čierna listina bazáru
Čierna listina bazáru
Príspevky: 3248
Dátum registrácie: Po 27. Jan, 2014, 21:38
Bydlisko: Košice

Re: Odpája ma od internetu na max 1minútu

Príspevok od užívateľa castelL » Po 11. Jan, 2016, 22:28

Ideálne ako prvé, vyskúšať iné zariadenie, sieťovú kartu ako už bolo spomenuté. Potom reštartovať na pôvodné hodnoty modem a tak isto nanovo nahodiť sieťové ovládače, odstrániť staré (správca zariadení). Neinštaloval si nejaké proxy, VPN poslednú dobu? Mne podobné komplikácie robilo po nainštalovaní VPN. Prípadný si poslednú dobu neinštaloval nejaký nie známy SW, ktorý sa hrabe v príliš komunikácií internetu?

Užívateľov profilový obrázok
skilerko
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1111
Dátum registrácie: St 19. Aug, 2009, 21:26
Bydlisko: BRATISLAVA

Re: Odpája ma od internetu na max 1minútu

Príspevok od užívateľa skilerko » Po 11. Jan, 2016, 23:05

pani dakujem za prispevky, v poslednu dobu som nic neinstaloval. skusim odinstalovat tu sietovku a skusim zohnat druhu sietovku
Spoiler: ukázať
cpu intel 4670k
cpu cooler NOCTUA NH-D14
matičná asrock z87 xtreme4
hdd WD green 620gb
ram kingston 2x4gb ddr3
vga gigabyte 7870 2gb
psu seasonic 520gm
case haf 932
keyboard roccat isku fx
headphones STEELSERIES siberia V2 navi edition

CageJ
Redaktor
Redaktor
Príspevky: 7321
Dátum registrácie: Ne 02. Jan, 2011, 01:43
Bydlisko: Praha, Prešov

Re: Odpája ma od internetu na max 1minútu

Príspevok od užívateľa CageJ » Po 11. Jan, 2016, 23:48

podla mna problem kompatibility lacneho routra a sietovky...
S tymto problemom sa stretavam... doma u rodicov ZIADNE odpojenie, v podnajme stary router odpajal cez Wi-Fi.. novy (opat shit) odpaja pri ethernete...

Užívateľov profilový obrázok
skilerko
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1111
Dátum registrácie: St 19. Aug, 2009, 21:26
Bydlisko: BRATISLAVA

Re: Odpája ma od internetu na max 1minútu

Príspevok od užívateľa skilerko » Ut 12. Jan, 2016, 00:32

router mi bol praveze dodany poskytovatelom internetu teda swan-om.ziadal som ich o vymenu routra
Spoiler: ukázať
cpu intel 4670k
cpu cooler NOCTUA NH-D14
matičná asrock z87 xtreme4
hdd WD green 620gb
ram kingston 2x4gb ddr3
vga gigabyte 7870 2gb
psu seasonic 520gm
case haf 932
keyboard roccat isku fx
headphones STEELSERIES siberia V2 navi edition

CageJ
Redaktor
Redaktor
Príspevky: 7321
Dátum registrácie: Ne 02. Jan, 2011, 01:43
Bydlisko: Praha, Prešov

Re: Odpája ma od internetu na max 1minútu

Príspevok od užívateľa CageJ » Ut 12. Jan, 2016, 02:05

no prave, to ale neznamena, ze to nie je shit router..

Mumaq
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2856
Dátum registrácie: Št 21. Aug, 2008, 17:34
Bydlisko: Sp.Nová Ves
Kontaktovať užívateľa:

Re: Odpája ma od internetu na max 1minútu

Príspevok od užívateľa Mumaq » Ut 12. Jan, 2016, 05:20

Aky mas router? ak je to asus, je to nim... nic neresetuj, ako ti bolo radene, prides o udaje minimalne na wifi sieti. router staci z casu na cas len restartovat.
Skusaj pingy - najprv na router, potom do sveta. ak ti vypadne ping na router, je chyba bud v lan porte, alebo sietovke. ak ti ping pojde simultanne na router, ale strati sa do sveta, tak je chyba v routri, alebo za nim... ak sa vies prihlasit na router a zistit ip z wan portu, tak pingaj aj tu, ked vypadne ping tam, je chyba na wan porte, alebo v sieti swanu. ak ti ping na wankovu ip routra pojde, ale do netu nie, je chyba za routrom.
Maximus X Formula, i7 9700k@NZXT Kraken X72(intake), G.Skill Trident-Z 16GB 3600 cl15-15-15-36 CR1, Asus GTX1080Ti@2025/6150 & Raijintek Morpheus II, Samsung 970 PRO(system), Samsung 850EVO(games), Samsung 860EVO M.2(data), Seasonic 850W Gold, NZXT H700i Black/red + 3x Corsair 140mm Outtake, Acer Predator Z35, Bowers&Wilkins PX @ SoundBlaster ZxR(PECKA!) & repro 5.0 Mission M34, M3C2, M30 @ Marantz NR1710, Logitech G15, Roccat Kone Aimo @ Roccat Hiro 3D. Samsung Galaxy Note 10+ 256GB Aura glow + Galaxy Gear s3 classic.

Užívateľov profilový obrázok
skilerko
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1111
Dátum registrácie: St 19. Aug, 2009, 21:26
Bydlisko: BRATISLAVA

Re: Odpája ma od internetu na max 1minútu

Príspevok od užívateľa skilerko » Ut 12. Jan, 2016, 11:41

router je mikrotik.a vies mi v skratke poradit ako pomeram tie pingy prosim ta?
Spoiler: ukázať
cpu intel 4670k
cpu cooler NOCTUA NH-D14
matičná asrock z87 xtreme4
hdd WD green 620gb
ram kingston 2x4gb ddr3
vga gigabyte 7870 2gb
psu seasonic 520gm
case haf 932
keyboard roccat isku fx
headphones STEELSERIES siberia V2 navi edition

Užívateľov profilový obrázok
dendroid
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 4861
Dátum registrácie: Pi 13. Jan, 2006, 02:00
Bydlisko: Košice

Re: Odpája ma od internetu na max 1minútu

Príspevok od užívateľa dendroid » Ut 12. Jan, 2016, 11:56

Ved pise, ze mu to vypadne tak 5 krat za den, nebude to narocne diagnostikovat taketo nieco pingom ? Skusil by som najprv inu sietovku a az potom sa v tom hrabal dalej. Pripadne iny PC, ak na nom budes vediet zachytit ten vypadok ... Aj ked na to ti v podstate staci pustit si nejaky stream hudby ...

Asnod
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2330
Dátum registrácie: St 25. Sep, 2013, 12:05
Bydlisko: Spisska Nova Ves

Re: Odpája ma od internetu na max 1minútu

Príspevok od užívateľa Asnod » Ut 12. Jan, 2016, 16:26

Nastav client lease time na routri na 1 den/max. moznu hodnotu. Tak isto som mal taketo problemy s pochcanym Cisco optickym routrom. Mohlo by ti to pomoct.
Na nezmyselne komenty miestnych intelektualov nereagujem.

Mumaq
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2856
Dátum registrácie: Št 21. Aug, 2008, 17:34
Bydlisko: Sp.Nová Ves
Kontaktovať užívateľa:

Re: Odpája ma od internetu na max 1minútu

Príspevok od užívateľa Mumaq » Št 14. Jan, 2016, 10:29

mikrotiky su velmi komplexne zariadenia, ja osobne som sa do konfiguracie tychto zariadeni nepustal, na to mam admina :) a nie, nieje to tazke diagnostikovat cez ping, pretoze ked hraje a odpoji ho z hry, tak cez alt+tab si prepne na prikazovy riadok a tam si skontroluje, ci a na ktory smer tie pingy vypadli.
Maximus X Formula, i7 9700k@NZXT Kraken X72(intake), G.Skill Trident-Z 16GB 3600 cl15-15-15-36 CR1, Asus GTX1080Ti@2025/6150 & Raijintek Morpheus II, Samsung 970 PRO(system), Samsung 850EVO(games), Samsung 860EVO M.2(data), Seasonic 850W Gold, NZXT H700i Black/red + 3x Corsair 140mm Outtake, Acer Predator Z35, Bowers&Wilkins PX @ SoundBlaster ZxR(PECKA!) & repro 5.0 Mission M34, M3C2, M30 @ Marantz NR1710, Logitech G15, Roccat Kone Aimo @ Roccat Hiro 3D. Samsung Galaxy Note 10+ 256GB Aura glow + Galaxy Gear s3 classic.

Užívateľov profilový obrázok
dendroid
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 4861
Dátum registrácie: Pi 13. Jan, 2006, 02:00
Bydlisko: Košice

Re: Odpája ma od internetu na max 1minútu

Príspevok od užívateľa dendroid » Št 14. Jan, 2016, 10:48

Tak ked to je max minuta, tak je to problematicke, ale mas pravdu, malo by sa to snad takto dat.

Užívateľov profilový obrázok
Pepeb007xx
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1948
Dátum registrácie: St 16. Mar, 2011, 18:22
Bydlisko: Hrachovište / Čachtice
Kontaktovať užívateľa:

Re: Odpája ma od internetu na max 1minútu

Príspevok od užívateľa Pepeb007xx » Št 14. Jan, 2016, 11:02

ak je tam mikrotik,tak sa don prihlas a v Tools > Traceroute > 8.8.8.8 > start a sleduj kde to vypadne,ci to je u teba alebo bude problem niekde inde..

ak tam nie je mikrotik tak pouzit program pingplotter > 8.8.8.8 spustit a sledovat na ktorom hope je problem,nasledne riesit..

..pamatam si,ze kedysi som mal podobny problem,hraval som DotAu a vzdy mi hra vypadla na minutu,pri W3 verzii to bol problem pretoze ta disconectlo z hry bez moznosti navratu,dlho som nemohol prist na to co to sposobuje,minutovy vypadok,nakoniec som prisiel na to,ze to robila nasa mikrovlnka (spotrebic) vzdy ked ju nasi zapli,tak mi vypadol internet,nikdy sme neprisli na to co to sposobuje,menili sme frekvencie no robila to pri kazdej,nakoniec mi pomohlo ju premiestnit dalej od signalu,tento problem uz dlho nepocitujem,samozrejme ak bude problem niekde u tvojho providera,tak problem nevyriesis,musi to vyriesit on.
Comp MB|B450i CPU fan|Ryzen5 3600@4,2GHz Be quietDR4 DDR4|16GB GPU|5700XT SSD|500GB PSU|650W LCD|32''U32H850 OS|Win10PRO64SK
GLAN Router|Mikrotik hEX NAS|Synology DS218play 2×8TB WD Red TV|Samsung QE55Q60R Mobil  iPhone Xr
#mikrotiklover #iphone4ever #grammarnazi #dotalifetimeban #GLANlover

Užívateľov profilový obrázok
m82
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 390
Dátum registrácie: Ne 04. Nov, 2007, 08:00
Bydlisko: Košice
Kontaktovať užívateľa:

Re: Odpája ma od internetu na max 1minútu

Príspevok od užívateľa m82 » St 27. Jan, 2016, 21:22

Zdravím

Mám podobný problém ale cez wifi

Internet pripojenie je od Minet Michalovce používame router tp-link tl-wr740n
Doteraz nič take nerobil ale posledné 2-3 týždne mi net vypadáva 15-20x za deň na nejakých 15-20 sekúnd. Všetko na pripája cez wifi. 1x mobil 1x tablet 1x notebook 1x stolné PC

Ďakujem za akúkoľvek radu.
CPU: Q8400 2.66 @ 3.00 CPU Cooler: Noctua MB: Gigabyte EP35-DS3 v2.1RAM: ADATA Extreme 2x2GB 800 MHz DDR2 VGA: Sapphire Ati 4850 512Mb HDD: Intel X-25M 80GB SSD; 2x Western Digital 320GB 16MB RAID 0 Zdroj: Forton BSII 500W Case: Coler Master Elite 330 Monitor: Samsung 2693HM

Macbook Air 13.3" CPU: Intel Core 2 Duo 1860 MHz SSD Disk: 128 GB VGA: GeForce 320M

Napísať odpoveď

Návrat na "Siete"