Padá internet

Všetko o sieťach, nastaveniach, problémoch ...
Užívateľov profilový obrázok
Graddy
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 81
Dátum registrácie: St 21. Jan, 2015, 13:16
Bydlisko: Piešťany

Padá internet

Príspevok od užívateľa Graddy » Po 02. Mar, 2015, 17:35

Čaute, od nového roka sme boli predlzit zmluvu v telekom z kedysi 10/0.5 Mb/s na 10/1 Mb/s no vsak odvtedy mam same problemy. Internet padal kazdy den asi 10x a po minute sa nahadzoval. Technici tu boli uz tak 6x a najskor povedli ze je zly ruter ze kabel je bez chyby. Kupili sme router TP link TD-W8970B asi tyzden to islo v pohode potom to zacalo zas. Vacsinou je to podvecer proste pada internet tak na minutu kazdych 10 minut, niekedy aj cez den. Technici aj znizili rychlost uploadu naspat na 0.5 Mb/s ale nepomohlo, pristroj ukazuje ze zvladne aj 1.4 Mb/s upload ale 0.4 musi byt rezerva takze tu moju 1 Mb/s by mal v pohode zvladat. Pristroj ukazuje na kabli 0 chybovost. Technik hovori ze sa moze pretazit siet ked sa viacery susedia naraz pripoja lebo sme spojeny na 1 ustredni, coz je podla mna blbost, lebo 4 roky som nemal ziadny vypadok. Neviete co by to mohlo byt?
No matter how good you are, there is always an Asian better than you
Spoiler: ukázať
Moja PC Zostava :
CPU : Intel® Core i5-6600k 4.2Ghz
COOLER : Scythe Ninja 4
MB : Asrock Z170 Extreme 4
HDD : WD Red 1TB
SSD : Samsung 850 EVO 250GB
GPU : MSI R9 390 GAMING 8G
RAM : Kingston 16GB Kit 2400Mhz
PSU : EVGA SuperNOVA 750 G2
Case : Fractal Design Define S
OS : Windows 10 Pro 64-bit
Monitor : 24" BenQ XL2411Z
Myš : A4tech Bloody V8 V-Track Core
Klávesnica : Genius Imperator
Headset : Kingston HyperX Cloud

4040
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 971
Dátum registrácie: Št 30. Okt, 2014, 23:27

Re: Padá internet

Príspevok od užívateľa 4040 » Po 02. Mar, 2015, 17:40

Problémy zvykne robiť splitter,ak je zapojený.Skús na skúšku bez neho.

Užívateľov profilový obrázok
Graddy
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 81
Dátum registrácie: St 21. Jan, 2015, 13:16
Bydlisko: Piešťany

Re: Padá internet

Príspevok od užívateľa Graddy » Po 02. Mar, 2015, 19:11

splitter som aj menil je zapojeny lebo sme teraz rusili telefonu linku
No matter how good you are, there is always an Asian better than you
Spoiler: ukázať
Moja PC Zostava :
CPU : Intel® Core i5-6600k 4.2Ghz
COOLER : Scythe Ninja 4
MB : Asrock Z170 Extreme 4
HDD : WD Red 1TB
SSD : Samsung 850 EVO 250GB
GPU : MSI R9 390 GAMING 8G
RAM : Kingston 16GB Kit 2400Mhz
PSU : EVGA SuperNOVA 750 G2
Case : Fractal Design Define S
OS : Windows 10 Pro 64-bit
Monitor : 24" BenQ XL2411Z
Myš : A4tech Bloody V8 V-Track Core
Klávesnica : Genius Imperator
Headset : Kingston HyperX Cloud

Užívateľov profilový obrázok
Arťom
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 121
Dátum registrácie: Po 15. Sep, 2014, 16:03

Re: Padá internet

Príspevok od užívateľa Arťom » Po 02. Mar, 2015, 19:18

mne presne toto isté robilo, hlavne večer a hlavne ak som hral online, atď.
pomohla kúpa nového routra http://www.nay.sk/tp-link-td-w8951nb-ad ... i-n-router odvtedy ani ťuk, samozrejme som predtým otestoval kamarátov router u mňa doma , aby som určite vedel či to robí router, s jeho routrom to išlo ako po masle
net mám taky tak po telefónnej metalickej linke od telekomu
najskôr by som si od niekoho požičal router, keď to bude aj tak padať tak to bude pravdepodobne vada linky
Spoiler: ukázať
CPU Intel G3258 @4,2Ghz | MB AsRock z97m pro4 | RAM Adata 8GB 1600MHZ XPG V1.0 | GPU Sapphire HD 7770 VAPOR-X OC | SSD Crucial BX100 250GB | CASE Fractal Arc Mini R2 | PSU Seasonic S12G 450W | MONITOR Benq GW2470H | WIN W7 64 bit

Užívateľov profilový obrázok
Graddy
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 81
Dátum registrácie: St 21. Jan, 2015, 13:16
Bydlisko: Piešťany

Re: Padá internet

Príspevok od užívateľa Graddy » Po 02. Mar, 2015, 21:33

Ved som hore pisal ze som kupil novy router :facepalm:
No matter how good you are, there is always an Asian better than you
Spoiler: ukázať
Moja PC Zostava :
CPU : Intel® Core i5-6600k 4.2Ghz
COOLER : Scythe Ninja 4
MB : Asrock Z170 Extreme 4
HDD : WD Red 1TB
SSD : Samsung 850 EVO 250GB
GPU : MSI R9 390 GAMING 8G
RAM : Kingston 16GB Kit 2400Mhz
PSU : EVGA SuperNOVA 750 G2
Case : Fractal Design Define S
OS : Windows 10 Pro 64-bit
Monitor : 24" BenQ XL2411Z
Myš : A4tech Bloody V8 V-Track Core
Klávesnica : Genius Imperator
Headset : Kingston HyperX Cloud

Užívateľov profilový obrázok
Arťom
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 121
Dátum registrácie: Po 15. Sep, 2014, 16:03

Re: Padá internet

Príspevok od užívateľa Arťom » Ut 03. Mar, 2015, 15:07

veď dobre, ja som ti len popísal moju situáciu, zamálo
Naposledy upravil/-a Arťom v So 25. Apr, 2015, 10:48, upravené celkom 1 krát.
Spoiler: ukázať
CPU Intel G3258 @4,2Ghz | MB AsRock z97m pro4 | RAM Adata 8GB 1600MHZ XPG V1.0 | GPU Sapphire HD 7770 VAPOR-X OC | SSD Crucial BX100 250GB | CASE Fractal Arc Mini R2 | PSU Seasonic S12G 450W | MONITOR Benq GW2470H | WIN W7 64 bit

Užívateľov profilový obrázok
Hrochy
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1260
Dátum registrácie: St 01. Sep, 2004, 14:00
Bydlisko: Modra

Re: Padá internet

Príspevok od užívateľa Hrochy » Pi 27. Mar, 2015, 02:07

Skusal si teda este nejaky 3. router? Ja si chcem totiz kupit ten isty ADSL2+ router kvoli tomu, ze ma 1Gbit/s porty.
Inak, funguje tam moznost odhlasit sa a prihlasit z PPPoE? Aby som dostal novu IP adresu na WAN bez restartu celeho routra?

Diky :)
Spoiler: ukázať
PC: C2D E8400@4.3GHz, Asus P5K + Freezer 13, 4x2GB Corsair 800MHz 4-4-4-12, GTX 660, 2 TB Hitachi, Samsung 850 PRO 256GB, 2 TB HDD WD Green, LCD DELL U2515H.
Notebooky:
DELL 110L - 1,7GHz PentiumM, 1,25GB RAM, 80GB HDD, 15" 1024x768
Macbook Pro retina 13 - i5 4258U @2.4GHz, 8GB RAM, 256GB SSD, 13" 2560x1600
HP Elitebook 8440p - i5 580M, 6GB RAM, Samsung 840 EVO 250 GB, 14,1" 1366x768
HP Elitebook 2540p - i5 540M, 8GB RAM, Samsung 850 EVO 250 GB, 12,1" 1280x800
Lenovo G570 - i3, 8GB RAM, Samsung 850 PRO 256 GB, 15,6" 1366x768

Napísať odpoveď

Návrat na "Siete"