Orange VDSL

Všetko o sieťach, nastaveniach, problémoch ...
urna
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 16
Dátum registrácie: Po 07. Apr, 2014, 18:07

Orange VDSL

Príspevok od užívateľa urna » Po 07. Apr, 2014, 18:09

Kedze mame novu moznost pripojenia od Orange zakladam tuto novu temu.

urna
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 16
Dátum registrácie: Po 07. Apr, 2014, 18:07

Re: Orange VDSL

Príspevok od užívateľa urna » Po 07. Apr, 2014, 18:20

V stredu 02.04.2013 som zadal objednavku cez internet, na rychlost 50/5 a dnes poobede internet vypadol. Pripojil som novy router taky ako odporuca orange. Profil sa hned pekne chytil. Zavolal som do orange kde mi povedali prihlasovacie udaje a potrebne nastavenie - k mojmu velkemu pocudovaniu internet nabehol. :-) Profil lnky mam momentalne 38844/3496 kbps.

Sanzi
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 88
Dátum registrácie: Ut 19. Aug, 2008, 08:25
Bydlisko: Doma

Re: Orange VDSL

Príspevok od užívateľa Sanzi » Po 07. Apr, 2014, 18:57

ja som to tiez objednal v stredu, štvrtok mi volal technik z Telekomu a odpojil ma s DSL a prehodil na VDSL, z Orange mi zatial neprisla ani SMS ze je vsetko zriadene, odkial mas router? volal som na 3 predajne a nikde nevedia kedy bude router skladom. dik :-) takze som od štvrtka bez netu
MB: MSI Z77A-GD65 | CPU: Intel i7 3770k + Noctua NH-D14 | RAM: Corsair 16GB @ 1600MHz |VGA: MSI GTX 1070 GAMING
SSD: Intel 520 - 120GB| SSD: Crucial MX100 - 256GB| CASE: FRACTAL Define R4 | PSU: Corsair TX 750W | Monitor: LG 34GK950G + ASUS MX279H

urna
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 16
Dátum registrácie: Po 07. Apr, 2014, 18:07

Re: Orange VDSL

Príspevok od užívateľa urna » Po 07. Apr, 2014, 19:21

Router som bral z velkoskladu swsd.sk. SMS este neprisla ani mne a rychlost mam obmedzenu na povodnu dsl 15/1... :rolleyes:

Sanzi
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 88
Dátum registrácie: Ut 19. Aug, 2008, 08:25
Bydlisko: Doma

Re: Orange VDSL

Príspevok od užívateľa Sanzi » Po 07. Apr, 2014, 19:28

ja som tam teraz volal ze novy login nepotrebujem staci uz len zohnat VDSL router , preco ti to ide 15/1 ?
MB: MSI Z77A-GD65 | CPU: Intel i7 3770k + Noctua NH-D14 | RAM: Corsair 16GB @ 1600MHz |VGA: MSI GTX 1070 GAMING
SSD: Intel 520 - 120GB| SSD: Crucial MX100 - 256GB| CASE: FRACTAL Define R4 | PSU: Corsair TX 750W | Monitor: LG 34GK950G + ASUS MX279H

urna
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 16
Dátum registrácie: Po 07. Apr, 2014, 18:07

Re: Orange VDSL

Príspevok od užívateľa urna » Po 07. Apr, 2014, 19:47

login sa mi nechcelo hladat a bolo tam potrebne este nieco zadat oproti zakladnym nastaveniam. 15/1 som mal pred tym dsl a este to nemaju v orange cele preklopene...

Sanzi
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 88
Dátum registrácie: Ut 19. Aug, 2008, 08:25
Bydlisko: Doma

Re: Orange VDSL

Príspevok od užívateľa Sanzi » St 09. Apr, 2014, 12:34

ja som dnes kupil ASUS DSL-N66U a tiez mi ide iba stara rychlost internetu , idem ich troška zdr*kat :-)
Obrázok
MB: MSI Z77A-GD65 | CPU: Intel i7 3770k + Noctua NH-D14 | RAM: Corsair 16GB @ 1600MHz |VGA: MSI GTX 1070 GAMING
SSD: Intel 520 - 120GB| SSD: Crucial MX100 - 256GB| CASE: FRACTAL Define R4 | PSU: Corsair TX 750W | Monitor: LG 34GK950G + ASUS MX279H

urna
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 16
Dátum registrácie: Po 07. Apr, 2014, 18:07

Re: Orange VDSL

Príspevok od užívateľa urna » St 09. Apr, 2014, 16:21

Ja som volal aj vcera ale ze ta no to maju 12 dni ze mam byt trpezlivy. Ten router je super asi preadam ten zyxel a kupim tiez ten asus.
Lubia sa mi u teba parametre MAX rate down a MAX rate up.

Sanzi
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 88
Dátum registrácie: Ut 19. Aug, 2008, 08:25
Bydlisko: Doma

Re: Orange VDSL

Príspevok od užívateľa Sanzi » St 09. Apr, 2014, 16:25

ako prve som stiahol najnovši firmware, v zozname uz bolo VDSL Telekom a hned sa to rozbehlo, mne dnes tiez povedali ze mam čakat, ze to je na Telekome
MB: MSI Z77A-GD65 | CPU: Intel i7 3770k + Noctua NH-D14 | RAM: Corsair 16GB @ 1600MHz |VGA: MSI GTX 1070 GAMING
SSD: Intel 520 - 120GB| SSD: Crucial MX100 - 256GB| CASE: FRACTAL Define R4 | PSU: Corsair TX 750W | Monitor: LG 34GK950G + ASUS MX279H

CageJ
Redaktor
Redaktor
Príspevky: 7314
Dátum registrácie: Ne 02. Jan, 2011, 01:43
Bydlisko: Praha, Prešov

Re: Orange VDSL

Príspevok od užívateľa CageJ » St 09. Apr, 2014, 17:13

Sanzi napísal:ja som dnes kupil ASUS DSL-N66U a tiez mi ide iba stara rychlost internetu , idem ich troška zdr*kat :-)
Obrázok
ty byvas vedla ustredne ? :good:

Sanzi
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 88
Dátum registrácie: Ut 19. Aug, 2008, 08:25
Bydlisko: Doma

Re: Orange VDSL

Príspevok od užívateľa Sanzi » St 09. Apr, 2014, 17:31

ano, ved som ti raz posielal foto :-)
ale down/up je nejako malo :rolleyes:

Data Rate Down 16895 kbps
Data Rate Up 1687 kbps
MB: MSI Z77A-GD65 | CPU: Intel i7 3770k + Noctua NH-D14 | RAM: Corsair 16GB @ 1600MHz |VGA: MSI GTX 1070 GAMING
SSD: Intel 520 - 120GB| SSD: Crucial MX100 - 256GB| CASE: FRACTAL Define R4 | PSU: Corsair TX 750W | Monitor: LG 34GK950G + ASUS MX279H

Koro
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 253
Dátum registrácie: St 24. Jan, 2007, 08:00
Bydlisko: Bratislava
Kontaktovať užívateľa:

Re: Orange VDSL

Príspevok od užívateľa Koro » Po 14. Apr, 2014, 10:03

V stredu som bol žiadať o VDSL, zobral som si nový router a od vtedy som bez netu... Najskôr sa vôbec nedalo pripojiť, čo sa vyriešilo softwarovým reštarom ústredne a od vtedy je problém v prihlasovacích údajoch. Na 905ke mi vygenerovali nové heslo ale ani s ním to nešlo, tak to bol dnes preveriť technik Telekomu a s jeho heslom to išlo. Takže problém je v tom, že tí retardi v Orange nevedia nastaviť prihlasovacie údaje.

edit: Tak po týždni prišlo na to, že chyba bola v Telekome, síce mám zatiaľ pôvodných 10Mb ale hlavne, že to funguje.

urna
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 16
Dátum registrácie: Po 07. Apr, 2014, 18:07

Re: Orange VDSL

Príspevok od užívateľa urna » Po 21. Apr, 2014, 07:56

Ide vam niekomu uz objedana rychlost na VDSL? Mne to stale ide povodnou DSL rychlostou 15/1. Naposledy to isli preverovat s telekomom ale stale nic ze mam cakat...

Ferdie
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 426
Dátum registrácie: Ne 07. Aug, 2011, 11:22
Bydlisko: Pliešovce

Re: Orange VDSL

Príspevok od užívateľa Ferdie » Po 21. Apr, 2014, 09:34

My máme VDSL od telekomu od začiatku apríla a tiež to ide iba 15/1,5. Pozerám, že to tak asi nastavujú hromadne, hajzli.
CPU: i5-3570k @ 4.3 GHz MB: Asus P8Z77V-LX GPU: RX 470 4GB RAM: Kingston HyperX Fury 16 GB 1866 MHz OS: Win 10 Pro

Sanzi
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 88
Dátum registrácie: Ut 19. Aug, 2008, 08:25
Bydlisko: Doma

Re: Orange VDSL

Príspevok od užívateľa Sanzi » Po 21. Apr, 2014, 09:43

ja mam tiež povodnu rychlost , že im zatial Telekom nič nepotvrdil
MB: MSI Z77A-GD65 | CPU: Intel i7 3770k + Noctua NH-D14 | RAM: Corsair 16GB @ 1600MHz |VGA: MSI GTX 1070 GAMING
SSD: Intel 520 - 120GB| SSD: Crucial MX100 - 256GB| CASE: FRACTAL Define R4 | PSU: Corsair TX 750W | Monitor: LG 34GK950G + ASUS MX279H

Napísať odpoveď

Návrat na "Siete"