Telekom FTTH/GPON (optika) - info, novinky, problémy

Všetko o sieťach, nastaveniach, problémoch ...
stefan222
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 4848
Dátum registrácie: Po 01. Sep, 2008, 18:59
Reputácia: 22
Bydlisko: Prešov(36)

Re: Telekom FTTH/GPON (optika) - info, novinky, problémy

Príspevok od používateľa stefan222 »

kazdemu zrejme inac konci viazanost..preto asi marec vidi co jun este nie.
hry- ps5
doma-HP probook
Používateľov profilový obrázok
molnart
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 5254
Dátum registrácie: Ut 19. Jún, 2012, 23:03
Reputácia: 25
Bydlisko: Bratislava/Samorin

Re: Telekom FTTH/GPON (optika) - info, novinky, problémy

Príspevok od používateľa molnart »

skor tu ponuku roluju do aplikacie postupne, prechod by mal mozny bez ohladu na dlzku viazanosti https://zive.aktuality.sk/clanok/80txrc ... iazanosti/

ja som prehodil rychlost u rodicov, lebo im koncila viazanost a telekom sa vyhrazal so zvysenim ceny ak s nimi nepodpisem novu zmluvu, povodne som chcel dat vypoved nech si to strcia, ale cez appku predlzit viazanost s vyssou rychlostou bolo jednoduchsie. na mojom nete zatial prechadzat neplanujem lebo mi predlzia viazanost aj na telku a tu planujem vypovedat.

mate niekto nenaplnenu magio skupinu? mohli by ste ma pridat, to by som presiel potom aj na nizsi pausal
Spoiler: ukázať
CPU: Intel Core i5 3570K with Gelid Tranquillo rev.2 MB: Asus P8Z77-M Pro RAM: 2x 4GB Corsair 1600 Mhz DDR3 GPU: Sapphire Pulse Radeon RX580 8 GB HDD: Samsung EVO850 500GB, Western Digital WD7501AALS 750GB; Seagate Barracuda Green 2000DL003 2TB PSU: Seasonic S12-II 520W Bronze Case: Fractal Arc Mini Monitor: Philips 272B7QPJEB
HP EliteBook 840 G6
HP Microserver Gen8 Xeon E3-1265Lv2, 16GB ECC DDR3 OS: PVE + OMV + OPNsense
Používateľov profilový obrázok
Jerry
Administrátor
Administrátor
Príspevky: 2200
Dátum registrácie: Ut 22. Feb, 2005, 20:00
Reputácia: 177
Bydlisko: Trenčín

Re: Telekom FTTH/GPON (optika) - info, novinky, problémy

Príspevok od používateľa Jerry »

Tak uz sa mi to v tej aplikacii zobrazilo a dal som to aj aplikovat. Po restarte routra uz ide vyssia rychlost.
Ale ide mi to len tych 370/70 ci kolko to ma ist a nechapem ked som v skupine magenta, preco to nejde tych 500/100 ... Mozno to este spracovavaju, uvidime ...
Spoiler: ukázať
Intel i7 10700K Asus ROG Strix RTX 3080 OC Gigabyte Z490 AORUS Elite AC • 32GB DDR4 HyperX Predator 256 GB NVMe Gigabyte
1 TB NVMe Kingston Corsair RM850 (2018) • Creative I-Trigue L3800Win 10Dell Gaming S2721 DGF • Logitech G513 + G403
Používateľov profilový obrázok
killswitch
VIP
VIP
Príspevky: 4521
Dátum registrácie: Pi 21. Jan, 2005, 20:00
Reputácia: 2
Bydlisko: BA-Okolie

Re: Telekom FTTH/GPON (optika) - info, novinky, problémy

Príspevok od používateľa killswitch »

Tiež uz mám odkaz v aplikácii.
Inak len pre info: Pri zvýšení rýchlosti/prechode na program OptikNET sa po skončení súčasnej viazanosti bude faktúrovať za programy cenniková suma, ktorá nie je len o euro vyššia :) T.j.: Štart 16 €, Ideál 21 €, Extra 26 € a Max 30 €.
Používateľov profilový obrázok
Jerry
Administrátor
Administrátor
Príspevky: 2200
Dátum registrácie: Ut 22. Feb, 2005, 20:00
Reputácia: 177
Bydlisko: Trenčín

Re: Telekom FTTH/GPON (optika) - info, novinky, problémy

Príspevok od používateľa Jerry »

Všetky uvedené ceny sú vrátane DPH a s viazanosťou na 24 mesiacov.
Nevidim nikde tie ceny co si spominal ... mam OptikNET Ideál 16,90 € mesačne
To bolo myslene po tych 24 mesiacoch?
Spoiler: ukázať
Intel i7 10700K Asus ROG Strix RTX 3080 OC Gigabyte Z490 AORUS Elite AC • 32GB DDR4 HyperX Predator 256 GB NVMe Gigabyte
1 TB NVMe Kingston Corsair RM850 (2018) • Creative I-Trigue L3800Win 10Dell Gaming S2721 DGF • Logitech G513 + G403
4040
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1064
Dátum registrácie: Št 30. Okt, 2014, 23:27
Reputácia: 4

Re: Telekom FTTH/GPON (optika) - info, novinky, problémy

Príspevok od používateľa 4040 »

Ja mám ponuku
Na prezeranie priložených súborov nemáte dostatočné oprávnenia.
Používateľov profilový obrázok
molnart
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 5254
Dátum registrácie: Ut 19. Jún, 2012, 23:03
Reputácia: 25
Bydlisko: Bratislava/Samorin

Re: Telekom FTTH/GPON (optika) - info, novinky, problémy

Príspevok od používateľa molnart »

myslim ze to tak bolo aj pri starych pausaloch. inac by bolo na case aby tie viazanosti operatorov niekto sudne napadol. viazanost chapem ked pri provnej instalacii ti pride technik, zavedie ti optiku do domu, da ti nejake koncove zariadenie, a potrebuju tieto naklady nejako rozpustit na viacero mesiacov aby si od nich neodisiel po mesiaci. ale pri viazanost po dvoch rokoch ked este okrem pausalu platis aj za prenajom routra nema ziadne opodstatnenie, je to len nenazranost
Spoiler: ukázať
CPU: Intel Core i5 3570K with Gelid Tranquillo rev.2 MB: Asus P8Z77-M Pro RAM: 2x 4GB Corsair 1600 Mhz DDR3 GPU: Sapphire Pulse Radeon RX580 8 GB HDD: Samsung EVO850 500GB, Western Digital WD7501AALS 750GB; Seagate Barracuda Green 2000DL003 2TB PSU: Seasonic S12-II 520W Bronze Case: Fractal Arc Mini Monitor: Philips 272B7QPJEB
HP EliteBook 840 G6
HP Microserver Gen8 Xeon E3-1265Lv2, 16GB ECC DDR3 OS: PVE + OMV + OPNsense
4040
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1064
Dátum registrácie: Št 30. Okt, 2014, 23:27
Reputácia: 4

Re: Telekom FTTH/GPON (optika) - info, novinky, problémy

Príspevok od používateľa 4040 »

Platím za Magio box ale nie za router.
Používateľov profilový obrázok
killswitch
VIP
VIP
Príspevky: 4521
Dátum registrácie: Pi 21. Jan, 2005, 20:00
Reputácia: 2
Bydlisko: BA-Okolie

Re: Telekom FTTH/GPON (optika) - info, novinky, problémy

Príspevok od používateľa killswitch »

Jerry napísal: St 15. Sep, 2021, 17:31
Všetky uvedené ceny sú vrátane DPH a s viazanosťou na 24 mesiacov.
Nevidim nikde tie ceny co si spominal ... mam OptikNET Ideál 16,90 € mesačne
To bolo myslene po tych 24 mesiacoch?
Ja som zrovna v polovici viazanosti s programom Magio Internet L. Ak si teraz dám nový program, tak ma to bude stáť mesačne 16,90 € namiesto pôvodných 15,90 € (bez zmeny viazanosti). Ak si nedám pozor a nepredĺžim zmluvu na budúci rok, keď mi skončí viazanosť, tak už budem mesačne platiť 21 €. Probém tohto celého je to, že neviem aké budú o rok ceny. Možno už mi nedajú akciových 16,90 €. Nie je to nejaký veľký problém, ale myslel som, že je dobré na to upozorniť.

Ceny mám z cennika, ktorý odklikávaš v aplikácii pri objednávaní tej služby :)
https://www.telekom.sk/dcpublic/CNN_Int ... df?id=2891
Používateľov profilový obrázok
mirjak
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2014
Dátum registrácie: Št 16. Nov, 2006, 02:00
Reputácia: 8
Bydlisko: Banska Bystrica

Re: Telekom FTTH/GPON (optika) - info, novinky, problémy

Príspevok od používateľa mirjak »

Mne minuly rok skoncila viazanost a este 6 mesiacov som stale mal rovnaku cenu, az potom mi to zvyslili... mali to aj niekde napisane. Takze uz tych garantovanych 6 mesiacov rovnakej ceny neplati?
Bolo tam napisane doslova toto: "Akciová cena mesačného poplatku fixného internetu platí ešte 6 mesiacov po skončení doby viazanosti."
Používateľov profilový obrázok
Jerry
Administrátor
Administrátor
Príspevky: 2200
Dátum registrácie: Ut 22. Feb, 2005, 20:00
Reputácia: 177
Bydlisko: Trenčín

Re: Telekom FTTH/GPON (optika) - info, novinky, problémy

Príspevok od používateľa Jerry »

Prosím vás a ako funguje tá Magenta 1? Chcel by som aj tie výhody, aby to išlo tých 500/100 len neviem ako to dosiahnuť. Skupina je vytvorená, členov zatiaľ 0, pridam tam rodinných príslušníkov neskôr .. ale rýchlosť je stále 3xx stále ... Toto mi píše v app ...
Takto je to správne, alebo tam má byť tých 500?
Na prezeranie priložených súborov nemáte dostatočné oprávnenia.
Spoiler: ukázať
Intel i7 10700K Asus ROG Strix RTX 3080 OC Gigabyte Z490 AORUS Elite AC • 32GB DDR4 HyperX Predator 256 GB NVMe Gigabyte
1 TB NVMe Kingston Corsair RM850 (2018) • Creative I-Trigue L3800Win 10Dell Gaming S2721 DGF • Logitech G513 + G403
Používateľov profilový obrázok
molnart
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 5254
Dátum registrácie: Ut 19. Jún, 2012, 23:03
Reputácia: 25
Bydlisko: Bratislava/Samorin

Re: Telekom FTTH/GPON (optika) - info, novinky, problémy

Príspevok od používateľa molnart »

ja by som povedal ze skupina musi mat aj nejakych clenov, nie len ze kazdy si vytvori vlastnu kde je len sam.
Spoiler: ukázať
CPU: Intel Core i5 3570K with Gelid Tranquillo rev.2 MB: Asus P8Z77-M Pro RAM: 2x 4GB Corsair 1600 Mhz DDR3 GPU: Sapphire Pulse Radeon RX580 8 GB HDD: Samsung EVO850 500GB, Western Digital WD7501AALS 750GB; Seagate Barracuda Green 2000DL003 2TB PSU: Seasonic S12-II 520W Bronze Case: Fractal Arc Mini Monitor: Philips 272B7QPJEB
HP EliteBook 840 G6
HP Microserver Gen8 Xeon E3-1265Lv2, 16GB ECC DDR3 OS: PVE + OMV + OPNsense
Používateľov profilový obrázok
Jerry
Administrátor
Administrátor
Príspevky: 2200
Dátum registrácie: Ut 22. Feb, 2005, 20:00
Reputácia: 177
Bydlisko: Trenčín

Re: Telekom FTTH/GPON (optika) - info, novinky, problémy

Príspevok od používateľa Jerry »

Tak pridal som jednoho clena ... Potom reboot router a uz ide 500/100 :)
Neviem ktore z toho zabralo, ale ide to ...
Spoiler: ukázať
Intel i7 10700K Asus ROG Strix RTX 3080 OC Gigabyte Z490 AORUS Elite AC • 32GB DDR4 HyperX Predator 256 GB NVMe Gigabyte
1 TB NVMe Kingston Corsair RM850 (2018) • Creative I-Trigue L3800Win 10Dell Gaming S2721 DGF • Logitech G513 + G403
darklol
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 752
Dátum registrácie: Št 21. Jan, 2010, 16:25
Reputácia: 5
Bydlisko: Bratislava - Petrzalka / Kosice

Re: Telekom FTTH/GPON (optika) - info, novinky, problémy

Príspevok od používateľa darklol »

nemali by to casom zvysit automaticky? a myslim ze sa to da spravit cez to mame pre vas ponuku na novy pausal
CPU: Core i7 975 EE 3.33GHz Noctua NH-D14 Motherboard: Asus P6X58D Premium Ram: Corsair Dominator 3*2GB 2000Mhz CL9 @ 1866Mhz + Kingston HyperX FURY Black Series 2*8GB 1866Mhz CL10 VGA: MSI GTX 970 GAMING 4G Audio: Asus XONAR HDAV 1.3 HDD: Samsung 840 Evo 240GB (system+games) PSU: Seasonic X-750 Gold Keyboard: Corsair K95 Mouse: Razer Naga Hex Red Screen: LG 30" W3000H-BN S-IPS Case: Lian Li PC A70F B OS: Windows 8.1
Používateľov profilový obrázok
JurajSlovakID
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 624
Dátum registrácie: Po 13. Apr, 2015, 09:35
Reputácia: 2

Re: Telekom FTTH/GPON (optika) - info, novinky, problémy

Príspevok od používateľa JurajSlovakID »

mam pravdepodobne OptikNET Extra, neviem ako sa to volalo ked som to kupoval
ide mi 590Mbps co je rovnako ako ked som to kupoval (vtedy to bolo 600Mbps)
router som restartoval, je mozne ze tam treba zavolat nech mi presteluju program?
PC: CPU: RYZEN 3900X @ 4350 1.45V @ 24vlakien, Chladic Kraken X72, RAM: G.SKill Tritent Z NEO 3800 2x8GB Dualch. CL14-14-15-14-34 RGB CR 2T GFX: AMD Vega64, MB:asus dark hero VIII X570, M.2 SSD Samsung 980 PRO 1TB

Návrat na "Siete"