Telekom FTTH/GPON

Všetko o sieťach, nastaveniach, problémoch ...
Používateľov profilový obrázok
molnart
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 5178
Dátum registrácie: Ut 19. Jún, 2012, 23:03
Reputácia: 19
Bydlisko: Bratislava/Samorin

Re: Telekom FTTH/GPON

Príspevok od používateľa molnart »

je to arris a nema to ziadne nastavenia siete, akurat viem zistit ziskanu ip adresu, ale neda sa tam nastavit nic.

dex, tebe nerozumiem co sa snazis povedat. fakt je jednoduchy: dhcp na huawei vypnuty - magiobox nejde. dhcp zaputne: magiobox ide
Spoiler: ukázať
CPU: Intel Core i5 3570K with Gelid Tranquillo rev.2 MB: Asus P8Z77-M Pro RAM: 2x 4GB Corsair 1600 Mhz DDR3 GPU: Sapphire Pulse Radeon RX580 8 GB HDD: Samsung EVO850 500GB, Western Digital WD7501AALS 750GB; Seagate Barracuda Green 2000DL003 2TB PSU: Seasonic S12-II 520W Bronze Case: Fractal Arc Mini Monitor: Philips 272B7QPJEB
HP EliteBook 840 G6
HP Microserver Gen8 Xeon E3-1265Lv2, 16GB ECC DDR3 OS: PVE + OMV + OPNsense
Používateľov profilový obrázok
Hexaris
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 406
Dátum registrácie: Št 11. Júl, 2019, 19:35
Reputácia: 27
Bydlisko: ///mammoths.doorbell.settlements

Re: Telekom FTTH/GPON

Príspevok od používateľa Hexaris »

Ako pise dex, potom je to asi multicast dhcp relay a na to mas (tusim) vyhradene porty u huawei, tam nezmenis nic ohladom ip. Ja som nejak zabudol, ze dnes sa este stale pouziva multicast :)
Neviem nic ... ale obcas sa nieco naucim
Používateľov profilový obrázok
d3Xter
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1179
Dátum registrácie: Po 07. Apr, 2008, 14:00
Reputácia: 13
Bydlisko: Spišská Nová Ves/Košice

Re: Telekom FTTH/GPON

Príspevok od používateľa d3Xter »

narazal som nato, ze tvoj tv box sa dozaduje IP na core boxe kde je L3 interface a ten ma v sebe dalej helper pre dhcp server, aby si teda lepsie rozumel, mas tam iba L2 pre tv
ten prevodnik/huawei/router alebo neviem ako to nazvat zrejme nepusti discover dalej ak dhcp nie je globalne zapnuty , co mi ale pride divne (nemal si vypnuty dhcp snooping?) ... nemam preklikane tie zariadenia takze neviem co vsetko to vie :D

YT co by si na telku pouzil? :)
Používateľov profilový obrázok
Hexaris
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 406
Dátum registrácie: Št 11. Júl, 2019, 19:35
Reputácia: 27
Bydlisko: ///mammoths.doorbell.settlements

Re: Telekom FTTH/GPON

Príspevok od používateľa Hexaris »

Unicast udp + mirror dcn ... ved tak to je u magio go, ci ako sa to vola? Jako ja viem preco multicast vznikol, ale uz sa doba posunula a hlavne na multicast potrebujes kvalitnu infrastrukturu. To je uz, ale na ine vlakno ...
Neviem nic ... ale obcas sa nieco naucim
Používateľov profilový obrázok
molnart
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 5178
Dátum registrácie: Ut 19. Jún, 2012, 23:03
Reputácia: 19
Bydlisko: Bratislava/Samorin

Re: Telekom FTTH/GPON

Príspevok od používateľa molnart »

d3Xter napísal: St 22. Júl, 2020, 09:34 (nemal si vypnuty dhcp snooping?)
taku moznos mi nedava
https://paste.pics/582fbd0ede832aa34cfd4869ed888be7
Spoiler: ukázať
CPU: Intel Core i5 3570K with Gelid Tranquillo rev.2 MB: Asus P8Z77-M Pro RAM: 2x 4GB Corsair 1600 Mhz DDR3 GPU: Sapphire Pulse Radeon RX580 8 GB HDD: Samsung EVO850 500GB, Western Digital WD7501AALS 750GB; Seagate Barracuda Green 2000DL003 2TB PSU: Seasonic S12-II 520W Bronze Case: Fractal Arc Mini Monitor: Philips 272B7QPJEB
HP EliteBook 840 G6
HP Microserver Gen8 Xeon E3-1265Lv2, 16GB ECC DDR3 OS: PVE + OMV + OPNsense
Používateľov profilový obrázok
d3Xter
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1179
Dátum registrácie: Po 07. Apr, 2008, 14:00
Reputácia: 13
Bydlisko: Spišská Nová Ves/Košice

Re: Telekom FTTH/GPON

Príspevok od používateľa d3Xter »

tak skus len ten relay zapnut, lebo ten tv box asi aj tak nedostal IP z 192.x.x.x ci ano?
Používateľov profilový obrázok
molnart
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 5178
Dátum registrácie: Ut 19. Jún, 2012, 23:03
Reputácia: 19
Bydlisko: Bratislava/Samorin

Re: Telekom FTTH/GPON

Príspevok od používateľa molnart »

praveze dostal, ma ip 192.168.5.220

Kód: Vybrať všetko

Host Name	IP Address	        MAC Address	      Remaining Lease Time	                Device Type
                   192.168.5.220	2c:95:69:c1:6b:ae	        9151(s)	                        MSFT_IPTV
Spoiler: ukázať
CPU: Intel Core i5 3570K with Gelid Tranquillo rev.2 MB: Asus P8Z77-M Pro RAM: 2x 4GB Corsair 1600 Mhz DDR3 GPU: Sapphire Pulse Radeon RX580 8 GB HDD: Samsung EVO850 500GB, Western Digital WD7501AALS 750GB; Seagate Barracuda Green 2000DL003 2TB PSU: Seasonic S12-II 520W Bronze Case: Fractal Arc Mini Monitor: Philips 272B7QPJEB
HP EliteBook 840 G6
HP Microserver Gen8 Xeon E3-1265Lv2, 16GB ECC DDR3 OS: PVE + OMV + OPNsense
Používateľov profilový obrázok
d3Xter
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1179
Dátum registrácie: Po 07. Apr, 2008, 14:00
Reputácia: 13
Bydlisko: Spišská Nová Ves/Košice

Re: Telekom FTTH/GPON

Príspevok od používateľa d3Xter »

to akoze dava rovnaku siet aj pre LAN aj pre IPVT? :D tu uz mi rozum ostava stat, ako je to urobene, tym padom je to este za natkom? ved setobox by mal mat nejaku 10kovu ip

edit: tebe to tlaci do internetu, nemas ty magioGo box? tam potom ides normalne unicast nie multicast - tym padom je vsetko jasne a neplatis za klasicku tv iba net, tak potom aj static IP su OK, ale ked vravis, ze sa to tam neda tak si nepomozes, mozno skusit zmenit range IP na /30 pripadne dat to na mac aby mal stale to iste
tyler91
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 188
Dátum registrácie: Ne 26. Dec, 2010, 11:45
Reputácia: 0

Re: Telekom FTTH/GPON

Príspevok od používateľa tyler91 »

v objednávke som nechal zaškrtnuté,že chcem neverejnú dynamickú IP adresu,dá sa cez telefonátom vybaviť aby to prepli späť na verejnú dynamickú IP ?
Používateľov profilový obrázok
patro16
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2427
Dátum registrácie: Ne 12. Aug, 2007, 08:00
Reputácia: 6
Bydlisko: Trenčín<okolie

Re: Telekom FTTH/GPON

Príspevok od používateľa patro16 »

v okoli TN telekom planuje rozsirovanie FTTH optiky /zatial trencianske stankovce, trencianska turna, nemsova, dolna suca, horna suca/,

momentalne rozposiela suhlas/nesuhlas "k umiestneniu a zhotoveniu sucasti verejnej elektronickej komunikacnej siete - opticka pripojka"

hoci konkurencia nespi :D Antik začne v prvých lokalitách poskytovať symetrické 10-gigabitové pripojenie

edit:
Telekom pokryl optikou ďalšie lokality
Spoiler: ukázať
CPU: Intel Core i7-4790K@4,5Ghz
Cooler: Noctua NH-D15 chromax.black+NT-H1
MB: MSI Z97 PC Mate
RAM: Kingston HyperX Fury Black 1866Mhz CL10 16GB kit
GPU: Sapphire RX 580 8GB Nitro+ Special Edition
SSD: Samsung 850 EVO 250GB
HDD: Seagate SV35 1TB 64MB cache+Cooler: SCYTHE SQD-1000 QUIET DRIVE
DVD: Lite-On iHAS124 (xbox 360 XGD3 ready)
PSU: Enermax Platimax 500W
Case: Corsair Vengeance C70 Military Green
+outtake: Noctua NF-A15 PWM + NF-S12A PWM, intake: 2x Noctua NF-S12A PWM
Monitor: AOC Q3279VWFD8 & HP ZDisplay Z27i
Periferie: Microsoft Sidewinder X4 SK, A4tech XL-750BK
Printer: HP LaserJet 1018
NB: ACER TravelMate 5760G >CPU: Intel Core i5-2520M, RAM: 2x4GB 1600MHz, GPU: HD3000 + Nvidia Optimus GT520M, HDD: WD Scorpio Blue 750GB 5400rpm, SSD: Intel 520 180GB
Mobile: Samsung Galaxy S20
Car: M3 2007 Black
tunner1024
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 241
Dátum registrácie: Ut 17. Nov, 2015, 17:34
Reputácia: 0

Re: Telekom FTTH/GPON

Príspevok od používateľa tunner1024 »

Tak už aj súčania 😀 a čo také Bierovce. Podpisoval sa súhlas skoro pred rokom ..
Používateľov profilový obrázok
patro16
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2427
Dátum registrácie: Ne 12. Aug, 2007, 08:00
Reputácia: 6
Bydlisko: Trenčín<okolie

Re: Telekom FTTH/GPON

Príspevok od používateľa patro16 »

a co take borcice (vid. link hore) aj ked nie cele :D

inak ma to robit profi-network (stankovce, turna, obe suce ) a ttl group (nemsova) resp. dalsi dodavatelia pre nich, co viem, ze stankovce maju ciastocne pripraveny projekt a v dolnej suci 1.juna prebehla obhliadka spolu so starostom a zastupcami spolocnosti.

terminy ukoncenia zatial nezname :laugh:
Spoiler: ukázať
CPU: Intel Core i7-4790K@4,5Ghz
Cooler: Noctua NH-D15 chromax.black+NT-H1
MB: MSI Z97 PC Mate
RAM: Kingston HyperX Fury Black 1866Mhz CL10 16GB kit
GPU: Sapphire RX 580 8GB Nitro+ Special Edition
SSD: Samsung 850 EVO 250GB
HDD: Seagate SV35 1TB 64MB cache+Cooler: SCYTHE SQD-1000 QUIET DRIVE
DVD: Lite-On iHAS124 (xbox 360 XGD3 ready)
PSU: Enermax Platimax 500W
Case: Corsair Vengeance C70 Military Green
+outtake: Noctua NF-A15 PWM + NF-S12A PWM, intake: 2x Noctua NF-S12A PWM
Monitor: AOC Q3279VWFD8 & HP ZDisplay Z27i
Periferie: Microsoft Sidewinder X4 SK, A4tech XL-750BK
Printer: HP LaserJet 1018
NB: ACER TravelMate 5760G >CPU: Intel Core i5-2520M, RAM: 2x4GB 1600MHz, GPU: HD3000 + Nvidia Optimus GT520M, HDD: WD Scorpio Blue 750GB 5400rpm, SSD: Intel 520 180GB
Mobile: Samsung Galaxy S20
Car: M3 2007 Black
Používateľov profilový obrázok
Jerry
Administrátor
Administrátor
Príspevky: 2113
Dátum registrácie: Ut 22. Feb, 2005, 20:00
Reputácia: 162
Bydlisko: Trenčín

Re: Telekom FTTH/GPON

Príspevok od používateľa Jerry »

Neboj, do roka budeš pripojený .. ja som tiež nedúfal a už som na optike, tiež som dedina, ale v podstate už sme mesto ...
Spoiler: ukázať
Intel i7 10700K Gigabyte Aorus RTX 3070 • Gigabyte Z490 AORUS Elite AC • 32GB DDR4 HyperX Predator 256 GB NVMe Gigabyte
1 TB NVMe Kingston Seasonic Focus GX 650 W Gold • Creative I-Trigue L3800Win 10 64 bit • Dell Gaming S2721 DGF
Logitech G513 + G403
FEAR1
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 11
Dátum registrácie: Št 10. Jún, 2021, 23:48
Reputácia: 0

Re: Telekom FTTH/GPON

Príspevok od používateľa FEAR1 »

Z vlastnej skusenosti: od podpisovej akcie na suhlas po realnu dostupnost ubehol rok.
tunner1024
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 241
Dátum registrácie: Ut 17. Nov, 2015, 17:34
Reputácia: 0

Re: Telekom FTTH/GPON

Príspevok od používateľa tunner1024 »

Keby som si to tak vedel s vonkajšou anténou nejako pokryť doma. S paušalom T nekonečno Max to ide v meste parádne. Alebo aj pri tescu napr. A to není od Bieroviec vôbec ďaleko vzdušnou čiarou.. :(

Návrat na "Siete"