PowerLine Adapter

Všetko o sieťach, nastaveniach, problémoch ...
matias90
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 451
Dátum registrácie: Po 05. Jan, 2009, 23:56
Bydlisko: Košice - Stare Mesto
Kontaktovať užívateľa:

PowerLine Adapter

Príspevok od užívateľa matias90 » Ut 01. Sep, 2020, 15:21

Ahojte,

Mam situaciu kde potrebujem v dvoch budovach cca 150m od seba ( aj menej ale budis :D, su po jednej faze na jednom dvore po jednom kabli :-) ).

Doteraz som tam mal pouzite TP Link PowerLine TL-PA2010, konekcia fungovala bezproblemovo, kamerka, atd.
Situacia sa zmenila a potreboval by som tam nieco silnejsie a tu prichadza kamen urazu.

Vyskusal som uz niekolko Powerline adapterov kde rychlost bola deklarovana na 1000mbit popripade 1300. No zial ani jeden sa nebol schopny sparovat s druhym z danej sady na tu vzdialenost. Na malu vzdialenost to funguje bezproblemovo. Tak isto ak pripojim tie stare na tu vzdialenost, tak tie su sparovane okamzite. Nemam uz velmi naladu kupovat dalsie a zistovat ze to znova nejde.

Ma prosim niekto skusenost so sadou ktora by bola vhodna na moje pouzitie? Kedze Powerline mi pride ako najjednoduchsie riesenie, alebo ak mi vie niekto poradit, nebude lepsie zacat rozmyslat nad vystavbou Wifi siete ?

Momentalne by cez to sli 4 IP kamerky.

Dakujem za kazdu vasu radu :-)

Užívateľov profilový obrázok
kovinator
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1964
Dátum registrácie: Št 20. Jún, 2013, 23:25
Bydlisko: Bratislava

Re: PowerLine Adapter

Príspevok od užívateľa kovinator » Ut 01. Sep, 2020, 16:32

Je problem medzi nimi natiahnut kabel?
Spoiler: ukázať
BUILD LOG: http://pretaktovanie.zoznam.sk/viewtopi ... =6&t=99040
CASE Fractal R4 Black, CPU i5-4670k + Coollaboratory Liquid Ultra @ 4.5 GHz 1.2 V, COOLER Raijintek Ereboss @ Black & White + Alpenföhn WingBoost2 + Arctic MX-4, MB MSI Z97S SLI Krait Edition, GPU Palit GTX 1070 Ti Jetstream, RAM Corsair Vengeance LP 1x8GB CL9 1600 MHz Black, Kingston HyperX 1x8GB CL10 1600MHz White PSU Seasonic M12II-520W, SSD Samsung 840 Pro 128 GB, Samsung 750 Evo 500GB HDD Seagate Barracuda 3TB 7200.14, Seagate Barracuda 4TB SC S.M.S.L M2, HP Beyerdynamic DT 990 Premium 250 Ohm + Cable Mod / Superlux HD660 + Brainwavz Angled HM5 pads + Cable Mod / Knowledge Zenith ZS3 Glossy / Knowledge Zenith ZST Candy + Braided Silver-plated cable / SoundMAGIC es18, SPEAKERS Bose Companion 3 Series II, KEYBOARD Keebio Iris rev 4 + Zilents V2 67g + MDA Big Bang 2.0/ SteelSeries 6gv2 + PBT keycaps , MOUSE SteelSeries Rival / A4Tech V8M , MOUSEPAD Razer Goliathus

matias90
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 451
Dátum registrácie: Po 05. Jan, 2009, 23:56
Bydlisko: Košice - Stare Mesto
Kontaktovať užívateľa:

Re: PowerLine Adapter

Príspevok od užívateľa matias90 » Ut 01. Sep, 2020, 16:44

kovinator napísal:
Ut 01. Sep, 2020, 16:32
Je problem medzi nimi natiahnut kabel?

FTPcko tak po plote trebars ? :D nemam rad take riesenia, je skoda ze kabel nieje v zemi popri elektrine.
Dalsia vec je ze ak sa medzi najazdnikmi najde aj trochu rozumnejsi a mi strihne kabel tak z toho zaznamu nebude nic.

Užívateľov profilový obrázok
HellAngel
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 9668
Dátum registrácie: Po 29. Dec, 2008, 00:15
Bydlisko: Turčianske Teplice

Re: PowerLine Adapter

Príspevok od užívateľa HellAngel » Ut 01. Sep, 2020, 16:50

na 150m uz ano, ak by sa to tahalo metalikou, uz su tam straty. Bez switchu urceneho na vyzsie vzdialenosti nebude konektivita stabilna.ak tahat tak len optikou, len treba ratat s vyzsou prvotnou investiciou a ak nemas zvaracku na optiku, sam to neurobis.

Druha moznost je to spojit bezdrotovo cez mesh, napriklad ubiquti:
https://www.alza.sk/ubiquiti-unifem-ap- ... 10.htm?o=9

pripadne ak to robis len kvoli kamere, tak ta kamera sa neda pripojit bezdrotovo? ak ano o problem menej. Staci ti srpavit kvalitne wifi pokrytie na mieste kde mas kameru a mas postarane.
NB: Apple MacBookPro 2017

Užívateľov profilový obrázok
shiro
najsilnejší, najkrajší, najmúdrejší BOSS
najsilnejší, najkrajší, najmúdrejší BOSS
Príspevky: 7795
Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00
Bydlisko: Banska Bystrica
Kontaktovať užívateľa:

Re: PowerLine Adapter

Príspevok od užívateľa shiro » Ut 01. Sep, 2020, 16:55

tahat kameru 150m wifinou mi pride haluzne....
a ak to predsalen bude chciet, tak je tu otazka zabezpecenia. aby to WEP/WPA (ak vobec kamera podporuje) niekto za par minut/desiatok minut/jednotiek hodin hodin neprelomil
uz zalezi, aku velku hodnotu ma chraneny majetok.
CPU: Ryzen 7 3700X, CPU fan: SilentiumPC Fera 3, MB: Asrock X570M Pro4, RAM: Patriot Viper 4 Blackout 16GB DDR4-3600 CL17, SSD OS: Samsung 970evo plus 250GB NVMe, SSD Data + zalohy: 2x Corsair MP510 1TB NVMe, SSD Games: Crucial MX300 525GB SATA, GPU: Gainward GTX1060 6GB, PSU: Corsair RM550x, Monitor: 24" BenQ GW2470H, Case fans: 3x Noctua NF-S12B redux 1200 PWM
iPad Air 16GB, Xiaomi Mi 9 Lite 64GB

Užívateľov profilový obrázok
HellAngel
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 9668
Dátum registrácie: Po 29. Dec, 2008, 00:15
Bydlisko: Turčianske Teplice

Re: PowerLine Adapter

Príspevok od užívateľa HellAngel » Ut 01. Sep, 2020, 17:03

nie je to ideal, ale najlacnejsia alternativa k tomu co ma. Smerova antena, nema problem s rychlostou na tuto vzdialenost. Nemyslel som spravit wifi siet na dvore 20€ tplinkom

tak hadam nema kameru z doby kamenej a nejake to zabezpecenie heslom podporuje. 8 znakove heslo s velkym, malym pismenom, cislom a dvoma znakmi len tak nerozlusknes. Jedoduchsie si je dat kuklu na hlavu a kupit rusicku wifi z aliexpresu za par supou ako hodiny prelamovat heslo. A aj ked ho prelomis, dalsie heslo ma kamera v sebe. Cize sa len tak lahko do nej nedostanes. Ak teda nenehas vsetko defaulth od vyrobcu
NB: Apple MacBookPro 2017

Užívateľov profilový obrázok
shiro
najsilnejší, najkrajší, najmúdrejší BOSS
najsilnejší, najkrajší, najmúdrejší BOSS
Príspevky: 7795
Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00
Bydlisko: Banska Bystrica
Kontaktovať užívateľa:

Re: PowerLine Adapter

Príspevok od užívateľa shiro » Ut 01. Sep, 2020, 17:09

vies ake to dnes je. kupim kamerovy set z aliku za 150e a potom sa cudujem ze si moje kamery pozera cinska vlada :laugh:
CPU: Ryzen 7 3700X, CPU fan: SilentiumPC Fera 3, MB: Asrock X570M Pro4, RAM: Patriot Viper 4 Blackout 16GB DDR4-3600 CL17, SSD OS: Samsung 970evo plus 250GB NVMe, SSD Data + zalohy: 2x Corsair MP510 1TB NVMe, SSD Games: Crucial MX300 525GB SATA, GPU: Gainward GTX1060 6GB, PSU: Corsair RM550x, Monitor: 24" BenQ GW2470H, Case fans: 3x Noctua NF-S12B redux 1200 PWM
iPad Air 16GB, Xiaomi Mi 9 Lite 64GB

Užívateľov profilový obrázok
HellAngel
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 9668
Dátum registrácie: Po 29. Dec, 2008, 00:15
Bydlisko: Turčianske Teplice

Re: PowerLine Adapter

Príspevok od užívateľa HellAngel » Ut 01. Sep, 2020, 17:15

Tak k cinskym kamerovym setom sa nevyjadrujem. To ze nejake video z mojej garaze vidia niekde na cinskom urade ma az tak netrapi. Co ma trapi je kvalita kamier a videa - strasne. Podpora vyrobcu - ziadna. Pripojenie cez priahliadac, iba cez explorer 9 a po nainstalovani pochybneho doplnku. Nie dakujem, ani zadarmo.
NB: Apple MacBookPro 2017

matias90
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 451
Dátum registrácie: Po 05. Jan, 2009, 23:56
Bydlisko: Košice - Stare Mesto
Kontaktovať užívateľa:

Re: PowerLine Adapter

Príspevok od užívateľa matias90 » Ut 01. Sep, 2020, 18:00

@HellAngel,

dik za to link pozriem na to.

este doplnim, na druhej strane som mal APcko a nanho sa mi pripajali zariadenia, optiku sam nedam, FTPcko by som ale nechcem to riesenie ako som pisal, islo by to jedine po plote a to........

Skusim sa pozriet po tej wifine. Este otazka, to APcko na druhej strane by bolo teda v bridge mode kde sa bude pripajat na signal z tej anteny co si poslal link alebo uz ho uplne vypustit.

dik za radu.

Užívateľov profilový obrázok
HellAngel
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 9668
Dátum registrácie: Po 29. Dec, 2008, 00:15
Bydlisko: Turčianske Teplice

Re: PowerLine Adapter

Príspevok od užívateľa HellAngel » Ut 01. Sep, 2020, 18:03

Ano, musel by si spravit bridge. To znamena kupu 2 tych mesh zariadeni a sparovat ich.
NB: Apple MacBookPro 2017

matias90
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 451
Dátum registrácie: Po 05. Jan, 2009, 23:56
Bydlisko: Košice - Stare Mesto
Kontaktovať užívateľa:

Re: PowerLine Adapter

Príspevok od užívateľa matias90 » St 02. Sep, 2020, 15:44

HellAngel napísal:
Ut 01. Sep, 2020, 18:03
Ano, musel by si spravit bridge. To znamena kupu 2 tych mesh zariadeni a sparovat ich.
dakujem ti za tip, ta antenka ma uplne nadchla :D idem to nastudovat a dufam ze to bude top riesenie nech mam od toho pokoj.

matias90
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 451
Dátum registrácie: Po 05. Jan, 2009, 23:56
Bydlisko: Košice - Stare Mesto
Kontaktovať užívateľa:

Re: PowerLine Adapter

Príspevok od užívateľa matias90 » Št 19. Nov, 2020, 10:28

to: HellAngel

Dakujem, antenu som zrealizoval az nedavno, zatial len jeden ks v provisioning mode a wifi mam az tam kde potrebujem (domace meranie mobilom na dve palicky z 3 ), dnes hadam bude cas aby som vyskusal aj video stream z kamier. Na telefone som si v pohode pustil videjko z internetu takze myslim ze by to malo stacit, v pripade ze by to bolo po dnesnom teste malo tak tam skusim pridat externu antenu a nechavam to teda v provisioning mode.

dik este raz.

Užívateľov profilový obrázok
HellAngel
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 9668
Dátum registrácie: Po 29. Dec, 2008, 00:15
Bydlisko: Turčianske Teplice

Re: PowerLine Adapter

Príspevok od užívateľa HellAngel » Št 19. Nov, 2020, 14:34

neni zac, tie anteny su dost silne. ak mas v podstate 70% signal na mobile, tak je to OK. Rychlost by mala byt uplne v poriadku, aj ked signal nie je 100%.
NB: Apple MacBookPro 2017

matias90
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 451
Dátum registrácie: Po 05. Jan, 2009, 23:56
Bydlisko: Košice - Stare Mesto
Kontaktovať užívateľa:

Re: PowerLine Adapter

Príspevok od užívateľa matias90 » Po 23. Nov, 2020, 09:40

HellAngel napísal:
Št 19. Nov, 2020, 14:34
neni zac, tie anteny su dost silne. ak mas v podstate 70% signal na mobile, tak je to OK. Rychlost by mala byt uplne v poriadku, aj ked signal nie je 100%.

Slubujem ze posledny dotaz :D

Hladam este antenu, ideal dual band ak tomu rozumiem spravne.
Problem je v danom objekte kde tlacim ten signal, tak uz mam nulu. Von pred objektom to este ide pekne ale dnu to uz neprejde.
Doslova tam chyba par metrov, tak by som to rad zosilil.

Dakujem za pomoc.

mk

Napísať odpoveď

Návrat na "Siete"