Zapojenie IP kamier/NVR boxu

Všetko o sieťach, nastaveniach, problémoch ...
Užívateľov profilový obrázok
zodiaq
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1817
Dátum registrácie: Po 17. Aug, 2009, 09:14
Bydlisko: Nové Zámky

Zapojenie IP kamier/NVR boxu

Príspevok od užívateľa zodiaq » Po 14. Sep, 2020, 08:40

Zdravim,
Snad som trafil temu, ak nie ospravedlnujem sa.

1)
Mal som priblizne rozvrhnute, ako budem na pozemku umiestnovat kamery a na zaklade toho som potiahol aj LAN kable.
Teraz som browsoval Aliexpres a pozeram, ze tie nahravacie boxy maju LAN porty pre jednotlive kamery... :facepalm:
To som nejak nedomyslel. Pocital som s tym ze kamery pichem do AP a swichu a nasledne jednym kablom potiahnem do NVR boxu.
Da sa to nejak poriesit konfiguraciou routra, alebo musim vsetko zase povytahovat z chranicky a zacat od znova. :furious: :wallbash:
Alebo zavisi od samozneho NVR boxu ci to umoznuje? :cry:

Topologia bude nasledovna:
Modem > router > swicth > WIFI AP
2 kamery a NVR som chcel pripajat cez switch a dalsie 2 kamery cez AP

2)
Kedze by som chcel umiestnit PVR na lokaciu "switch" v mojej topologii potrebujem este dostat obraz na TV/monitor.
Tie boxy maju HDMI alebo VGA, co ale nehrozi.
Da sa k tomu dufam dostat aj cez siet, ved to by malo byt dokocna aj z vonka pristupne nie?
Sledovat co sa doma deje cez appku v mobile a pod...

Mam hladat nejake specificke sety(NVR + IP cam) aby to splnilo moje poziadavky?

Dakujem
Maybe one day I will join PCMR again, for now I am happy with PS4.

Užívateľov profilový obrázok
HellAngel
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 9330
Dátum registrácie: Po 29. Dec, 2008, 00:15
Bydlisko: Turčianske Teplice

Re: Zapojenie IP kamier/NVR boxu

Príspevok od užívateľa HellAngel » Po 14. Sep, 2020, 09:31

daj link na to NVR.
Podla mna to je len NVR s POE RJ45 portmi, nie je ale nutne kamery do tychto portov zapajat. Das na switch kamery, NVR a NVR by ich malo v pohode najist. Daj pre istotu ten link, ale nemal by si mat problem to pozapajat tak, ako si povodne chcel. Podstatne je, ze kamery a NVR su v jednej sieti.

Pripojenie k TV. Ak do TV je pripojenia ak k sieti a je smart, ze dokazes do nej nainstalovat aplikaciu, ktora sa na kamery dokaze pripojit, tak si kamery spustis aj po sieti. Ak nie, tak len HDMI.
Pripadne este nejaky SmartBox s androidom, ktory je pripojeny k TV a do neho nainstalovat tu aplikaciu
NB: Apple MacBookPro 2017

shajek
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 4665
Dátum registrácie: Ut 12. Aug, 2008, 12:16
Bydlisko: Pravenec
Kontaktovať užívateľa:

Re: Zapojenie IP kamier/NVR boxu

Príspevok od užívateľa shajek » Po 14. Sep, 2020, 09:36

Nenapisal si znacku, to je dolezite. Napr. Reolink ma kazdy jeden RJ port ako "channel" a musis to tam zapojit kedze tam je PoE+data
CPU: AMD Phenom X3 720 BE 2,8 GHz @ 3,9 GHz 1,45V @@@ Phenom x4 3,6Ghz 1,375V (batch no. 0905 FPMW)CPU Cooler: Gelid Tranquillo rev.2 MB: Gigabyte 790XTA-UD4 RAM: 2x4GB ADATA Xtreme Series 2000 Mhz 8-7-6-15 tRC 11 CR 1T GPU: Asus EAH5850 DirectCU (985@5200MHz(1300MHz)) Monitory: 2x 24" LCD shit CRT HDD: WD 10EALS, ST Barracuda ST1000DM003 PSU:Seasonic M12II 620W 80Plus OS: Windows 7 Ultimate SP1 x64, Myš: nejaká Canyon Klávesnica : Microsoft Natural Elite, 3DMark Vantage : P16326 3DMark 06 : 21345

Užívateľov profilový obrázok
zodiaq
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1817
Dátum registrácie: Po 17. Aug, 2009, 09:14
Bydlisko: Nové Zámky

Re: Zapojenie IP kamier/NVR boxu

Príspevok od užívateľa zodiaq » Po 14. Sep, 2020, 09:50

Zatial nemam este ziadny Surveillance set zakupeny. Len pripravujem kable.

Ospravedlnujem sa, su to PoE porty pri tych NVRkach, co som pozeral, len som prehliadol to oznacenie.
Spadol mi velky menhir zo srdca... Dakujem za ukludnenie.

V pripade napr. toho Reolinku MUSI byt kamera priamo pripojena do boxu? Neda sa to tam riesit cez switch?
Teoreticky 2 kamery by som dal priamo do NVR PoE a dalsie 2 su pripojene v sieti na vzdialenom switchi. to by tu fungovalo?
Alebo tu pojdu iba priamo pripojene kamery?


K TV mam pripojeny HTPC Gigabit Brix. Cez ten by som k tomu chchel pristupovat. Cize tu by tiez nemal byt ziadny problem.
Bude sa teda dat k tomu pristupovat normalne cez siet z Windows PC.
Maybe one day I will join PCMR again, for now I am happy with PS4.

Užívateľov profilový obrázok
HellAngel
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 9330
Dátum registrácie: Po 29. Dec, 2008, 00:15
Bydlisko: Turčianske Teplice

Re: Zapojenie IP kamier/NVR boxu

Príspevok od užívateľa HellAngel » Po 14. Sep, 2020, 10:33

Shajek, to mas aky stary set? Ked RJ porty su este aj chanel porty? Dnes mozes mat kamery napajane priamo POE switchom, nemusis ich zapajat do NVR/DVR ako v dobe analogu. Mame vo firme asi 140 kamier, NVR umiestnene rozne po budovach a nie je problem zapojit do NVR v budove 1, IP kameru v budove 5, ktore su vzdialene aj kilometer. Podstatne je, aby NVR kameru naslo/videlo v sieti a dalo sa do neho pridat. Obmedzenie mat pichnute kamery priamo v NVR/DVR uz nastastie skoncili.

Doma mam tiez kamery, potahane do jedneho switchu v miestnosti a ten je prepojeny s dalsim switchom v inej miestnosti a nan je pripojene NVR. NVR kamery vidi vsetky bez problemov. Preco som takto riesil umiestnenie NVR mimo kameroveho switcha je, jednak aby NVR bolo na nedostupnejsom mieste a za druhe, nakolko som chcel tiez mat kamery na TV, ale nemam moznost do neho naistalovat aplikaciu, tak som ho prepojil HDMi kablom.

Zodiak, urcite sem postni, ale pred kupou sa informuj u predajcu, ci je nutne kamery mat zapojene priamo do NVR, alebo staci, lenb ked si v jednej sieti (kamery+NVR)
NB: Apple MacBookPro 2017

Užívateľov profilový obrázok
zodiaq
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1817
Dátum registrácie: Po 17. Aug, 2009, 09:14
Bydlisko: Nové Zámky

Re: Zapojenie IP kamier/NVR boxu

Príspevok od užívateľa zodiaq » Po 14. Sep, 2020, 13:12

Dakujem za informacie, ked to budem kupovat ozvem sa.
Prajem pekny den.
Maybe one day I will join PCMR again, for now I am happy with PS4.

Napísať odpoveď

Návrat na "Siete"