prepojenie dátových zásuviek

Všetko o sieťach, nastaveniach, problémoch ...
mirko285
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 644
Dátum registrácie: Št 03. Sep, 2009, 19:47
Bydlisko: Košice

prepojenie dátových zásuviek

Príspevok od užívateľa mirko285 » So 01. Aug, 2020, 23:02

Ahojte, budem sa to snažiť napísať zrozumiteľne, bude mi vedieť niekto z vás poradiť? Mám dátovú zásuvku A a dátovú zásuvku B. Ak by som do prednej časti dátovej zásuvky A zapojil kábel s internetovým signálom a kábel zo zadnej časti dátovej zásuvky A zapojil do zadnej časti dátovej zásuvky B, bude mi fungovať internet, ak zapojím nejaké zariadenie do prednej časti dátovej zásuvky B?
Na prezeranie priložených súborov nemáte dostatočné oprávnenia.

Užívateľov profilový obrázok
YTdecoy
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 232
Dátum registrácie: Št 11. Júl, 2019, 19:35
Bydlisko: Záhorák

Re: prepojenie dátových zásuviek

Príspevok od užívateľa YTdecoy » So 01. Aug, 2020, 23:07

Jasne, datova zasuvka ma len prepojovaciu funkciu. Takze fungovat ti to bude.
RS120PA2/DL380g6/DL360g6/RX100/R320+modded perc ... aka pazrave pieskovisko
A false sense of security is worse than no security at all ...

shajek
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 4616
Dátum registrácie: Ut 12. Aug, 2008, 12:16
Bydlisko: Pravenec
Kontaktovať užívateľa:

Re: prepojenie dátových zásuviek

Príspevok od užívateľa shajek » So 01. Aug, 2020, 23:08

Samozrejme, za predpokladu ze to zapojís všetko korektne. Sú to proste len konektory. A naozaj ti idú káble medzi dvoma zásuvkami?
CPU: AMD Phenom X3 720 BE 2,8 GHz @ 3,9 GHz 1,45V @@@ Phenom x4 3,6Ghz 1,375V (batch no. 0905 FPMW)CPU Cooler: Gelid Tranquillo rev.2 MB: Gigabyte 790XTA-UD4 RAM: 2x4GB ADATA Xtreme Series 2000 Mhz 8-7-6-15 tRC 11 CR 1T GPU: Asus EAH5850 DirectCU (985@5200MHz(1300MHz)) Monitory: 2x 24" LCD shit CRT HDD: WD 10EALS, ST Barracuda ST1000DM003 PSU:Seasonic M12II 620W 80Plus OS: Windows 7 Ultimate SP1 x64, Myš: nejaká Canyon Klávesnica : Microsoft Natural Elite, 3DMark Vantage : P16326 3DMark 06 : 21345

mirko285
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 644
Dátum registrácie: Št 03. Sep, 2009, 19:47
Bydlisko: Košice

Re: prepojenie dátových zásuviek

Príspevok od užívateľa mirko285 » So 01. Aug, 2020, 23:39

Áno, viem, je to hlúposť, ale už mám urobené krabičky v stenách a jednu dátovú zásuvku som si navrhol zbytočne naviac, pretože až potom som si uvedomil, že v mieste, kde je dátová zásuvka bude konvertor a tým pádom ju nebudem potrebovať, tak by som tú zásuvku mohol aspoň využiť takýmto spôsobom - potiahnuť signál do druhej. Ďakujem chalani za rýchle odpovede :good:

Užívateľov profilový obrázok
michalesku
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 65
Dátum registrácie: So 02. Jún, 2012, 11:56

Re: prepojenie dátových zásuviek

Príspevok od užívateľa michalesku » Ne 02. Aug, 2020, 08:27

Co je na opacnom konci tych kablov? Rackovy Patch Panel, alebo su zakoncene len RJ45 konektormi, ktore budu zapojene v nejakom routeri / switchi?

Ja velmi pochybujem, ze by niekto navrhoval dve krabicky priamo prepojene medzi sebou, takze v prvom pripade by si len prepojil prislusne porty v paneli, v druhom musel pouzit RJ45 spojku..
Spoiler: ukázať
PC1: CPU Intel Core2 Quad Q9550 2.83GHz + Scythe Ashura SCASR-1000 | MB MSI P45-8D Memory Lover | RAM Kingston DDR2-1066 HyperX 4x2GB | VGA NVIDIA Quadro K4000 3GB | SSD Intel 520 Series 2x120GB RAID0 | HDD WD RE3 2x1TB RAID0 + WD Caviar Blue 2TB + WD Caviar Blue 500GB | DVD±RW Samsung SH-S224DB | DVD-ROM Plextor PX-130A | CD-RW Plextor Premium | FDD + Card Reader Teac FD-CR7 | Audio Creative SB Audigy 2 ZS Platinum + KOSS PRO4AA Titanium | TV AVerTV Hybrid+FM PCI A16D | PS Gigabyte ODIN Pro 550W Modular | Keyboard Fujitsu KB520 | Mouse ROCCAT Kone v2 + SteelSeries QcK mini | LCD Fujitsu P24W-6 IPS + Fujitsu B23T-6 LED
PC2: Dell Precision T1650 | CPU Intel Xeon E3-1240 v2 3.40GHz | RAM Samsung DDR3-1600 ECC 4x4GB | VGA NVIDIA Quadro K420 2GB | SSD Lite-On S900 128GB | HDD Hitachi 160GB | DVD±RW Philips DH-16ACS | Keyboard + Mouse SPEEDLINK Mediato 2.4GHz Wireless Deskset | LCD Fujitsu P24W-6 IPS (shared)
NB1: Fujitsu LIFEBOOK S782 vPro | 14" HD+ | CPU Intel Core i7-3540M 3.0GHz | RAM 2x8GB | SSD Samsung PM871a 512GB | 4G/LTE w/GPS | 2nd Battery | 2nd HDD | Port Replicator
NB2: Fujitsu LIFEBOOK E782 | 15.6" FHD | CPU Intel Core i7-3632QM 2.2GHz | RAM 2x4GB | SSD Plextor M6 PRO 256GB | 3G/UMTS w/GPS | 2nd Battery
2in1: Fujitsu STYLISTIC Q702 vPro | 11.6" IPS HD | CPU Intel Core i5-3427U 1.8GHz | RAM 4GB | SSD Toshiba 256GB mSATA | 4G/LTE w/GPS
NAS: Synology DS1515+ | CPU Intel Atom C2538 2.4GHz | RAM 2x8GB | Storage HDD Seagate IronWolf 4x4TB RAID5 + SSD Intel 520 Series 180GB

mirko285
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 644
Dátum registrácie: Št 03. Sep, 2009, 19:47
Bydlisko: Košice

Re: prepojenie dátových zásuviek

Príspevok od užívateľa mirko285 » Ne 02. Aug, 2020, 13:05

Do dátovej zásuvky A by šiel RJ45 kábel z routra cez RJ45 konektor

Užívateľov profilový obrázok
HellAngel
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 9231
Dátum registrácie: Po 29. Dec, 2008, 00:15
Bydlisko: Turčianske Teplice

Re: prepojenie dátových zásuviek

Príspevok od užívateľa HellAngel » Ne 02. Aug, 2020, 13:40

otazka je, ci tie zasuvky maju niekde ukoncenie, resptiktive zaciatok. Ci su len tak nahodene v stene bez privodneho kabla?

vacsinou je to tak, ze Router (pismeno A), Patchpanel (B), datove zasuvky (C)

instalacia: z A je potiahnuty kabel do B. Z B sa tahaju kable do C. C zasuviek mas podla potreby
NB: Dell Latitude 5480

4040
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 965
Dátum registrácie: Št 30. Okt, 2014, 23:27

Re: prepojenie dátových zásuviek

Príspevok od užívateľa 4040 » Ne 02. Aug, 2020, 13:58

Veď to napísal.A je začiatok kábla,B je koniec kábla v stene.Do A privedie net z routra ,ktorý potom z B použije ďalej.

Užívateľov profilový obrázok
HellAngel
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 9231
Dátum registrácie: Po 29. Dec, 2008, 00:15
Bydlisko: Turčianske Teplice

Re: prepojenie dátových zásuviek

Príspevok od užívateľa HellAngel » Ne 02. Aug, 2020, 15:09

Mne je to divne, ze niekto takto robil prepoj, ako sa aj pytal Michalesku. Nevidim v tom zmysel, nieco takto riesit. Radsej sa ujistim, ze zasuvka B, naozaj nema pripoj z routra, ale je tahana zo zaskuvky A
NB: Dell Latitude 5480

Užívateľov profilový obrázok
michalesku
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 65
Dátum registrácie: So 02. Jún, 2012, 11:56

Re: prepojenie dátových zásuviek

Príspevok od užívateľa michalesku » Ne 02. Aug, 2020, 15:57

HellAngel napísal:
Ne 02. Aug, 2020, 13:40
instalacia: z A je potiahnuty kabel do B. Z B sa tahaju kable do C. C zasuviek mas podla potreby
Netreba zabudnut, ze pred Patch Panelom este zvykne byt switch, kedze maloktory router ma tolko portov, kolko mas zasuviek.. Resp. malokedy mas len 4 zasuvky v byte/dome/firme..
Spoiler: ukázať
PC1: CPU Intel Core2 Quad Q9550 2.83GHz + Scythe Ashura SCASR-1000 | MB MSI P45-8D Memory Lover | RAM Kingston DDR2-1066 HyperX 4x2GB | VGA NVIDIA Quadro K4000 3GB | SSD Intel 520 Series 2x120GB RAID0 | HDD WD RE3 2x1TB RAID0 + WD Caviar Blue 2TB + WD Caviar Blue 500GB | DVD±RW Samsung SH-S224DB | DVD-ROM Plextor PX-130A | CD-RW Plextor Premium | FDD + Card Reader Teac FD-CR7 | Audio Creative SB Audigy 2 ZS Platinum + KOSS PRO4AA Titanium | TV AVerTV Hybrid+FM PCI A16D | PS Gigabyte ODIN Pro 550W Modular | Keyboard Fujitsu KB520 | Mouse ROCCAT Kone v2 + SteelSeries QcK mini | LCD Fujitsu P24W-6 IPS + Fujitsu B23T-6 LED
PC2: Dell Precision T1650 | CPU Intel Xeon E3-1240 v2 3.40GHz | RAM Samsung DDR3-1600 ECC 4x4GB | VGA NVIDIA Quadro K420 2GB | SSD Lite-On S900 128GB | HDD Hitachi 160GB | DVD±RW Philips DH-16ACS | Keyboard + Mouse SPEEDLINK Mediato 2.4GHz Wireless Deskset | LCD Fujitsu P24W-6 IPS (shared)
NB1: Fujitsu LIFEBOOK S782 vPro | 14" HD+ | CPU Intel Core i7-3540M 3.0GHz | RAM 2x8GB | SSD Samsung PM871a 512GB | 4G/LTE w/GPS | 2nd Battery | 2nd HDD | Port Replicator
NB2: Fujitsu LIFEBOOK E782 | 15.6" FHD | CPU Intel Core i7-3632QM 2.2GHz | RAM 2x4GB | SSD Plextor M6 PRO 256GB | 3G/UMTS w/GPS | 2nd Battery
2in1: Fujitsu STYLISTIC Q702 vPro | 11.6" IPS HD | CPU Intel Core i5-3427U 1.8GHz | RAM 4GB | SSD Toshiba 256GB mSATA | 4G/LTE w/GPS
NAS: Synology DS1515+ | CPU Intel Atom C2538 2.4GHz | RAM 2x8GB | Storage HDD Seagate IronWolf 4x4TB RAID5 + SSD Intel 520 Series 180GB

Užívateľov profilový obrázok
HellAngel
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 9231
Dátum registrácie: Po 29. Dec, 2008, 00:15
Bydlisko: Turčianske Teplice

Re: prepojenie dátových zásuviek

Príspevok od užívateľa HellAngel » Ne 02. Aug, 2020, 20:47

jj to je pravda. Tak ci onak, nechce sa mi verit, ze by len tak bola osadena zasuvka v stene, bez privodneho kabla
NB: Dell Latitude 5480

Napísať odpoveď

Návrat na "Siete"