T-Com DSL - info, novinky,...

Všetko o sieťach, nastaveniach, problémoch ...
b1gLoRD
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 53
Dátum registrácie: Pi 04. Feb, 2011, 11:47

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Príspevok od užívateľa b1gLoRD » Pi 31. Júl, 2020, 15:14

matuskorv napísal:
Pi 31. Júl, 2020, 10:30
pri záťaží sieti snr klesá.... aj mne doma padá snr aj o 2 - 3 db.... aj max rate skáče 92 mbit na 85 mbit... už u mňa menili kábel, menili pár, menili port v ústredni... trošku sa to zlepšilo, lebo predtým mi viac chybovala linka ale zrejme tam budeš mať nejaký problém... buď na vonkajšom kábli (ak ide) alebo v zemi... tie káble už dosluhujú bohužiaľ... teraz aj preto môžu skákať rýchlosti, lebo bola tá akcia s vyšším internetom ... dotklo sa to bohužiaľ tých čo mali najvyššie programy, že sa im zhoršili parametre..... kým nezaznamenávaš nejaké kolísanie rýchlosti, alebo veľkú chybovosť linky asi by som tom neriešil... ideálne je riešiť v telekome problém s viacerými na ulici... vtedy sa pohnú ľady a niečo aj riešia.. ak to riešiš sám väčšinou znižujú profily.... na telekom fóre som čítal a odporúčajú vlastné zariadenia od asusu najviac.. ale na vdsl internet slušný router vyjde 150 eur a viac

čo sa týka tých parametrov.. je to ok zatiaľ aj po tých 6 dňoch... ja mám po 35 dňoch konektu doma cca 15000 crc chýb...
dik za odpoved. Pouzivam prave asus vdsl 150€ router, zo zaciatku bolo vsetko super. Rozumiem ze snr kolise v priebehu dna. pri zatazi, ale mne prave v idle po kazdom 10s refreshi skocilo snr z 8 na 6 o 10s na 4 atd. co jednoznacne musi byt niekde problem.
no ale co sa nestalo dnes pridem z prace a pozeram ze linka dole, dsl len blika, kuknem logy o 23 spadla linka resp Failed to get IP for interface ppp0, po modem resete linku hned synchronizovalo a SNR drzalo 8,8 - 9,1 asi hodinu a max raty ktore mi posledny rok drzali 120 000 su nazad na 140 000. Po hodine SNR stuplo na 13 a max raty na 150 000.
Moznost 1 bud nieco v noci menili, moznost 2 ze znizovali profily ludom co mali v ramci akcie rychlejsi program takze sa linka odrusila.
Toto by tu mohol niekto potvrdit co mal v ramci akcie zvysene raty.

b1gLoRD
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 53
Dátum registrácie: Pi 04. Feb, 2011, 11:47

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Príspevok od užívateľa b1gLoRD » So 01. Aug, 2020, 22:30

Tak pravdepodobne som prisiel na pricinu preco sa zazracne zlepsila linka, doteraz roky mi v logu svietilo:
DSL modulation ITU G.993.2(VDSL2)
No od vcerajska tam je:
DSL modulation ITU G.993.5(G.Vectoring)

ktora bola v routri zapnuta no pravdepodobne DSLAM ju mal vypnutu / nepodporoval ju.
Zaujimave je ze kamarat z okresu ale ineho mesta mal presne v rovnaky den rovnaku zmenu. Takze to vyzera na nejaky sw/hw update ustredni.

matuskorv
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 225
Dátum registrácie: Po 16. Júl, 2012, 17:19
Bydlisko: Rožňava

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Príspevok od užívateľa matuskorv » Ne 02. Aug, 2020, 10:37

pri magiu je dobre mat rezervu.... kvoli vytazeniu liniek... aby to nezacalo blbnut...

pri vectoringu sa nerusia az tak pary medzi sebou... takze preto su parametre lepsie...

CageJ
Redaktor
Redaktor
Príspevky: 7278
Dátum registrácie: Ne 02. Jan, 2011, 01:43
Bydlisko: Praha, Prešov

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Príspevok od užívateľa CageJ » Ne 02. Aug, 2020, 10:58

Vectoring posledné dni a týždne masívne spúšťajú...

Tak pri súčasnom nastavení, keď dám 2× Magio HD, tak mi ide internet okolo 37Mbps, takže za mňa asi OK :).

matuskorv
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 225
Dátum registrácie: Po 16. Júl, 2012, 17:19
Bydlisko: Rožňava

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Príspevok od užívateľa matuskorv » Ne 02. Aug, 2020, 17:39

cca 5 -6 mbit taha jeden hd program .. 38 je fajn... 39 ide standardne tento net na 42 mbitovom profile... hej?? kde si o tom cital alebo kde dali tuto info??

CageJ
Redaktor
Redaktor
Príspevky: 7278
Dátum registrácie: Ne 02. Jan, 2011, 01:43
Bydlisko: Praha, Prešov

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Príspevok od užívateľa CageJ » Ne 02. Aug, 2020, 18:46

WTF
Spomeň čerta, dnes som mal mikrovýpadok.. pozerám do routra hej... No mal som profil 52/5Mbps

Uptime
9 days, 9 hours, 41 minutes, 56 seconds
DSL Downstream
63519kBit/s
DSL Upstream
5245kBit/s
DSL / Link
In sync since 2020-08-02 17:22:18

DSL/Internet Status
Online since 2020-08-02 17:22:47

Transmission mode
VDSL2-17A Annex B
CRC Errors (Down/Up)
10
FEC Errors (Down/Up)
0
SNR (Down/Up)
12.6 / 16.0dB
Attenuation (Down/Up)
18.0 / 20.5dB

inak za 9 dní som mal cca 2500 chýb CRC.
Zlepšil sa inak i ping ale upload je furt limit 3mbps.

matuskorv
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 225
Dátum registrácie: Po 16. Júl, 2012, 17:19
Bydlisko: Rožňava

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Príspevok od užívateľa matuskorv » Ne 02. Aug, 2020, 19:07

tento profil nastavuju na full na magio plus 2 tv... ja mam este stale povodny profil zvyseny na xl... divne ze upload nemas cez 4 mbit..,

CageJ
Redaktor
Redaktor
Príspevky: 7278
Dátum registrácie: Ne 02. Jan, 2011, 01:43
Bydlisko: Praha, Prešov

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Príspevok od užívateľa CageJ » Po 03. Aug, 2020, 09:41

Pri jednej bežiacej TV:
https://www.speedtest.net/result/9853431259.png

No nejde... inak začne to ťahať 58-59Mbps a tak to sekne.

matuskorv
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 225
Dátum registrácie: Po 16. Júl, 2012, 17:19
Bydlisko: Rožňava

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Príspevok od užívateľa matuskorv » Po 03. Aug, 2020, 11:41

ono je to softvérovo zrazené.. ten profil je tam vyšší kvôli mágiu... teraz cez tú akciu to bolo pustené že to išlo na doraz.. buď rád že je tam navýšený profil.. kopec ľudí má magio a majú profily nastavené 42 mb.. zapneš 2 mágia a rýchlosť je 28 mbit... a to si platíš za 40 mbit net...

Užívateľov profilový obrázok
d3Xter
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 992
Dátum registrácie: Po 07. Apr, 2008, 14:00
Bydlisko: Spišská Nová Ves/Košice
Kontaktovať užívateľa:

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Príspevok od užívateľa d3Xter » Po 03. Aug, 2020, 12:42

platis si za "az do vysky" xmbps...nikto ti nepredava garantovanu sluzbu...

Užívateľov profilový obrázok
quicky
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 10823
Dátum registrácie: Št 12. Máj, 2005, 20:00
Bydlisko: Nitra

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Príspevok od užívateľa quicky » Ut 04. Aug, 2020, 09:22

podla ich vyjadrenia : az do ... rychlost (negarantovana) a je to v poriadku aj nepada rychlost pod nizsi profil (rozumej 90mbit je ok, ak nepada pod 40mbit. postacuje, ze ide 41mbit a poslu ta do prdele ako mna)
King is back from VACation :D

matuskorv
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 225
Dátum registrácie: Po 16. Júl, 2012, 17:19
Bydlisko: Rožňava

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Príspevok od užívateľa matuskorv » Ut 04. Aug, 2020, 09:47

by som ani neplatil za takú 90... to už potom volíš zobrať to l+... len som zvedavý či budú pri tých profiloch navyšovať kde bude možné o mágio niečo... ja by som napríklad pri adsl internete nezobral ani mágio.. najlepšie ak som sa s nimi hádal ak mi nastavili na začiatku 40 mbit profil aby mi to navýšili o to mágio ako zvyknú.. a 3 operátorov som na technickej schytal, ktorí mi tvrdili že je to ok.. a že tak to majú nastavené gro ľudí... nakoniec mi to ústredňa nastavila sama po cca 8 dňoch....

Užívateľov profilový obrázok
d3Xter
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 992
Dátum registrácie: Po 07. Apr, 2008, 14:00
Bydlisko: Spišská Nová Ves/Košice
Kontaktovať užívateľa:

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Príspevok od užívateľa d3Xter » Ut 04. Aug, 2020, 10:06

urcite lebo ten msan sa sam rozhodol :hysterical:
ked chces garantovanu, kludne si to daj nacenit, potom ale budes spokojny aj s tym co mas teraz

matuskorv
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 225
Dátum registrácie: Po 16. Júl, 2012, 17:19
Bydlisko: Rožňava

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Príspevok od užívateľa matuskorv » Ut 04. Aug, 2020, 10:35

neboj sa viem koľko sa platí za garantovanú linku.. máme ju aj v robote... (konkrétne my za smiešnych 10 mbit - 300eur - stará zmluva, ale štát to nerieši...) ako obec, kde žijem sme si dali naceniť garantovanú linku na internet wifi4eu tak to vychádzalo na 30 mbit okolo 109 eur bez dph... takže mi o tom nemusíš hovoriť.... oni nastavujú testovací profil na dajme tomu službu magio internet l + tv.. po týždni cca naskočí normálna rýchlosť aká je maximálne možná.... technik vie to nastaviť aj napevno, alebo nechá možnosť nastavenia aj ústredňou... mám to z overeného zdroja... veľa ľudí, ktorí majú problémy riešia individuálne.... oni nie len pre srandu králikov vymysleli tieto profily... vieš koľko ľudí je čo nedosahujú 40 mbit ale len 25 mbit.. tí sa večne sťažujú... a tou 60 si chcú prilákať ďalších ľudí, ktorí nechcú platiť 90 mbit, keď im to má chodiť len 50 mbit...

Užívateľov profilový obrázok
quicky
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 10823
Dátum registrácie: Št 12. Máj, 2005, 20:00
Bydlisko: Nitra

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Príspevok od užívateľa quicky » Ut 04. Aug, 2020, 13:45

tak ja uz som tiez rozmyslal,ze to zrusim alebo nieco, len nechcem do toho moc rypat kedze to mam tak vselijako zapojene/zazmluvnene,ze somv podstate rad,ze mam vobec nejaky net...

druha vec,ze 36eur za 45mbit net + telku (kde neni ani normalny archiv) povazujem v 21 storoci za absurdne... ked orange fiber s tv 300mbit moze stat okolo 21 eur, tak toto je vysmech ludom, ktori su na to odkazani
King is back from VACation :D

Napísať odpoveď

Návrat na "Siete"