Telekom FTTH/GPON

Všetko o sieťach, nastaveniach, problémoch ...
liqua1
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 430
Dátum registrácie: So 24. Jan, 2015, 16:58

Re: Telekom FTTH/GPON

Príspevok od užívateľa liqua1 » Ne 28. Jún, 2020, 13:50

A na to si prisiel sam alebo ti niekto pomahal? Este raz, rec je o FTTH, nie FTTB, FTTC a podobne.

Kde tam mas tu metaliku ked ti ide opticke vlakno priamo do konvertora u teba v byte? Wtf?

Užívateľov profilový obrázok
molnart
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 4764
Dátum registrácie: Ut 19. Jún, 2012, 23:03
Bydlisko: Bratislava/Samorin

Re: Telekom FTTH/GPON

Príspevok od užívateľa molnart » Ne 28. Jún, 2020, 14:06

chces ilustaratvny nakres, alebo co? https://en.wikipedia.org/wiki/Fiber_to_ ... e:FTTX.svg
Spoiler: ukázať
CPU: Intel Core i5 3570K with Gelid Tranquillo rev.2 MB: Asus P8Z77-M Pro RAM: 2x 4GB Corsair 1600 Mhz DDR3 GPU: Sapphire Pulse Radeon RX580 8 GB HDD: Samsung EVO850 500GB, Western Digital WD7501AALS 750GB; Seagate Barracuda Green 2000DL003 2TB PSU: Seasonic S12-II 520W Bronze Case: Fractal Arc Mini Monitor: Dell U2711 OS: Win 10 64-bit + ArchLinux 64-bit with KDE/Cinnamon
HP EliteBook 840 G6
HP Microserver Gen8 PVE + OMV + OPNsense

liqua1
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 430
Dátum registrácie: So 24. Jan, 2015, 16:58

Re: Telekom FTTH/GPON

Príspevok od užívateľa liqua1 » Ne 28. Jún, 2020, 14:13

v Samorine mate dlhe metalicke vedenie alebo co? este raz sa ta pytam, kde je metalika, ked priamo do konvertora v domacnosti ide opticke vlakno.
ilustrativny nakres si nechaj pre shira.

Užívateľov profilový obrázok
molnart
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 4764
Dátum registrácie: Ut 19. Jún, 2012, 23:03
Bydlisko: Bratislava/Samorin

Re: Telekom FTTH/GPON

Príspevok od užívateľa molnart » Ne 28. Jún, 2020, 14:35

metalika je medzi ONT od telekomu, mojim routrom, switchom, AP-ckami, kompom apod., proste tych par m cat5e kabla co je v dome
Spoiler: ukázať
CPU: Intel Core i5 3570K with Gelid Tranquillo rev.2 MB: Asus P8Z77-M Pro RAM: 2x 4GB Corsair 1600 Mhz DDR3 GPU: Sapphire Pulse Radeon RX580 8 GB HDD: Samsung EVO850 500GB, Western Digital WD7501AALS 750GB; Seagate Barracuda Green 2000DL003 2TB PSU: Seasonic S12-II 520W Bronze Case: Fractal Arc Mini Monitor: Dell U2711 OS: Win 10 64-bit + ArchLinux 64-bit with KDE/Cinnamon
HP EliteBook 840 G6
HP Microserver Gen8 PVE + OMV + OPNsense

Užívateľov profilový obrázok
YTdecoy
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 254
Dátum registrácie: Št 11. Júl, 2019, 19:35
Bydlisko: Záhorák

Re: Telekom FTTH/GPON

Príspevok od užívateľa YTdecoy » Ne 28. Jún, 2020, 18:46

Tusim mozgova korona zasa zacina ...

Vase ucastnicke rozhranie bude vzdy metalika, ziadne vlakno. Toto nemusi platit pre firmy a pod., ktore maju p2p pripojenie. Je jedno ci to bude fttc/fttb/ftth, maximalne mozete riesit latenciu, inak rozdiel nepoznate. Ono aj tak vam z casti narastie latencia skrz TDM. Tak neviem co riesite. A ano, este raz ftth je pre vas ako koncaka metalika (je jedno ci vam konci vlakno v byte/baraku) ako rozhranie na ktorom preberate sluzbu. Je uplne jedno ci je tam router/bridge zte/huawei ...
... LaCosta/Hexaris ...
RS120PA2/DL380g6/DL360g6/RX100/R320+modded perc ... aka pazrave pieskovisko
A false sense of security is worse than no security at all ...

Užívateľov profilový obrázok
shiro
najsilnejší, najkrajší, najmúdrejší BOSS
najsilnejší, najkrajší, najmúdrejší BOSS
Príspevky: 7616
Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00
Bydlisko: Banska Bystrica
Kontaktovať užívateľa:

Re: Telekom FTTH/GPON

Príspevok od užívateľa shiro » Ne 28. Jún, 2020, 19:18

liqua1 napísal:
Ne 28. Jún, 2020, 13:29
Shiro zas pises o veciach ktorym nerozumies? Kde mas pri FTTH metaliku?
Telekom myslim dava Chrunavej HG8245H, ale neviem na 100%.
ehm, za tym huaweiom? Telekom aj Orange to maju podobne, obaja maju tieto Huaweie.
Mam to doma, viem o com hovorim.
liqua1 napísal:
Ne 28. Jún, 2020, 14:13
v Samorine mate dlhe metalicke vedenie alebo co? este raz sa ta pytam, kde je metalika, ked priamo do konvertora v domacnosti ide opticke vlakno.
ilustrativny nakres si nechaj pre shira.
FTTH = fiber to the home. A dalej to ide myslis ako? Mas optiku natahanu az po sietovku v PC, majucu SFP port? :laugh:
CPU: Ryzen 7 3700X, CPU fan: SilentiumPC Fera 3, MB: Asrock X570M Pro4, RAM: Patriot Viper 4 Blackout 16GB DDR4-3600 CL17, SSD OS: Samsung 970evo plus 250GB NVMe, SSD Data + zalohy: 2x Corsair MP510 1TB NVMe, SSD Games: Crucial MX300 525GB SATA, GPU: Gainward GTX1060 6GB, PSU: Corsair RM550x, Monitor: 24" BenQ GW2470H, Case fans: 3x Noctua NF-S12B redux 1200 PWM
iPad Air 16GB, Xiaomi Mi 9 Lite 64GB

Užívateľov profilový obrázok
d3Xter
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1028
Dátum registrácie: Po 07. Apr, 2008, 14:00
Bydlisko: Spišská Nová Ves/Košice
Kontaktovať užívateľa:

Re: Telekom FTTH/GPON

Príspevok od užívateľa d3Xter » Ne 28. Jún, 2020, 20:08

orange "nakupuje" net od telekomu a ten predava dalej, takze v podstate mas to komplet od telekomu, preto ten huawei ako KZ lebo sa pripajas na ich agregacne pristupove body, z tohto pohladu je lepsie mat asi od telekomu, lebo v pripade poruchy k tebe budu pristupovat ako k rezidentovi a nemusi to padat cez viac hotline

liqua1
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 430
Dátum registrácie: So 24. Jan, 2015, 16:58

Re: Telekom FTTH/GPON

Príspevok od užívateľa liqua1 » Ne 28. Jún, 2020, 22:34

Vam dvom junakom vyssie asi odumreli mozgy od tepla.

Tu je definicia od FTTH council Europe:

Fibre to the home (FTTH): an access network architecture in which the final connection to the subscriber’s
premises is optical fibre. The fibre optic communications path is terminated on or inside the premises for
the purpose of carrying communication services to a single subscriber.

To ako sa pripajas na ONT nikoho nezaujima, ale rozhodne to vobec nemusi byt metalika.

A ty decoy opatrne s tymi silnymi vyhlaseniami, hlavne ked su nepravdive.

Užívateľov profilový obrázok
Snake
.
Príspevky: 14230
Dátum registrácie: Ne 23. Júl, 2006, 02:00
Bydlisko: Bratislava/Galanta
Kontaktovať užívateľa:

Re: Telekom FTTH/GPON

Príspevok od užívateľa Snake » Po 29. Jún, 2020, 00:42

lenze oni sa tu bavia o tom co ti leze doma "po podlahe", to ty tu stoj co stoj trepes o tom co ti ide "do plota/do vchodu", staci citat s porozumenim.





.

Užívateľov profilový obrázok
YTdecoy
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 254
Dátum registrácie: Št 11. Júl, 2019, 19:35
Bydlisko: Záhorák

Re: Telekom FTTH/GPON

Príspevok od užívateľa YTdecoy » Po 29. Jún, 2020, 17:17

Pre klud duse a zbytocneho OT: http://www.t-com.sk/Default.aspx?CatID=901 - nech sa pokracuje v povodnej debate. OT ked tak riesme cez PM.
... LaCosta/Hexaris ...
RS120PA2/DL380g6/DL360g6/RX100/R320+modded perc ... aka pazrave pieskovisko
A false sense of security is worse than no security at all ...

Užívateľov profilový obrázok
killswitch
Čarovný
Čarovný
Príspevky: 5739
Dátum registrácie: Pi 21. Jan, 2005, 20:00
Bydlisko: BA-Okolie
Kontaktovať užívateľa:

Re: Telekom FTTH/GPON

Príspevok od užívateľa killswitch » Po 29. Jún, 2020, 18:47

liqua1 napísal:
Ne 28. Jún, 2020, 22:34
Vam dvom junakom vyssie asi odumreli mozgy od tepla.
Prosím, začni sa správať ako dospelý človek a prestaň útočiť na ostatných užívateľov. Na podobné veci tu naozaj nie sme zvedaví.
Plne príležitostný moderátor.

Sugyi
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 334
Dátum registrácie: Št 24. Nov, 2011, 15:17

Re: Telekom FTTH/GPON

Príspevok od užívateľa Sugyi » Ut 30. Jún, 2020, 15:00

d3Xter napísal:
Ne 28. Jún, 2020, 20:08
orange "nakupuje" net od telekomu a ten predava dalej, takze v podstate mas to komplet od telekomu, preto ten huawei ako KZ lebo sa pripajas na ich agregacne pristupove body, z tohto pohladu je lepsie mat asi od telekomu, lebo v pripade poruchy k tebe budu pristupovat ako k rezidentovi a nemusi to padat cez viac hotline
Uz to robi aj pri optike nielen DSL?

Užívateľov profilový obrázok
mirjak
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2006
Dátum registrácie: Št 16. Nov, 2006, 02:00
Bydlisko: Banska Bystrica

Re: Telekom FTTH/GPON

Príspevok od užívateľa mirjak » Ut 30. Jún, 2020, 15:11


tyler91
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 125
Dátum registrácie: Ne 26. Dec, 2010, 11:45

Re: Telekom FTTH/GPON

Príspevok od užívateľa tyler91 » St 01. Júl, 2020, 13:48

Optika zriadená,router mi dali HG8145V5 a nie HG8245H :?

Užívateľov profilový obrázok
mirjak
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2006
Dátum registrácie: Št 16. Nov, 2006, 02:00
Bydlisko: Banska Bystrica

Re: Telekom FTTH/GPON

Príspevok od užívateľa mirjak » St 01. Júl, 2020, 14:29

asi zalezi, aku mas sluzbu... telekom pouziva pojem Standard router a Premium router. Mne davali HG8245H ako "premium" k Internet XL. Teraz je v popise "premium" routra, ze splna 802.11ac, co nema ani jeden z tychto, len Sagemcom to splna. Zaujimave, ze HG8145V5 nespominaju na stranke vobec.

Napísať odpoveď

Návrat na "Siete"