Mikrotik - pre zaciatocnikov

Všetko o sieťach, nastaveniach, problémoch ...
thor29
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 1
Dátum registrácie: Ne 27. Mar, 2011, 13:29

Re: Mikrotik - pre zaciatocnikov

Príspevok od užívateľa thor29 » Št 21. Feb, 2019, 20:44

Defaultne nastavenie firewallu nedovoluje pripojenie cez Winbox z WAN strany. To ze to niekto povoli a serie na aktualizacie je jeho vec.
Viac tu: https://forum.mikrotik.com/viewtopic.php?f=2&t=145600
MB: ASUS Z97 PRO |CPU: Intel® Core™ i5-5675C | Cooler: Gelid Tranquillo rev. 3 | RAM: Kingston 2x8GB DDR3L 1600MHz CL10 HyperX Fury Black |GPU: Intel Iris Pro 6200 | PS: Fortron Aurum CM 750 | CASE: In Win G7 | HDD1: Samsung 850 EVO 250GB |HDD2: WD Green WD20EARX 2TB 64MB |SC: Sound Blaster X-Fi HD|LCD: Philips BDM3270QP 2560 x 1440

Užívateľov profilový obrázok
Odar
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 4108
Dátum registrácie: St 13. Okt, 2010, 17:10
Bydlisko: PD / NR Slovensko

Re: Mikrotik - pre zaciatocnikov

Príspevok od užívateľa Odar » Št 21. Feb, 2019, 21:20

snake --> Vies odporucit cosi na domace pouzitie, aby clovek nemusel zacat rozpredavat svoje organy? Mohol by si postnut nejaky konkretny kusok HW, ktory podla teba stoji za to.

Užívateľov profilový obrázok
16cmfan
VIP
VIP
Príspevky: 2553
Dátum registrácie: Ne 12. Júl, 2009, 09:31
Bydlisko: Bardejov

Re: Mikrotik - pre zaciatocnikov

Príspevok od užívateľa 16cmfan » So 23. Feb, 2019, 09:48


Užívateľov profilový obrázok
Odar
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 4108
Dátum registrácie: St 13. Okt, 2010, 17:10
Bydlisko: PD / NR Slovensko

Re: Mikrotik - pre zaciatocnikov

Príspevok od užívateľa Odar » So 23. Feb, 2019, 11:18

Vdaka. To nevyzera zle. Pozriem detailnejsie, ked budem mat cas.

Užívateľov profilový obrázok
Chris
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 4455
Dátum registrácie: Pi 13. Jan, 2006, 02:00
Bydlisko: Bratislava
Kontaktovať užívateľa:

Re: Mikrotik - pre zaciatocnikov

Príspevok od užívateľa Chris » So 23. Feb, 2019, 11:41

Prenatuje len 600Mbit, ak mas nahodou rychlejsi net :-)
Master of PaloAlto NGFWs, Cisco ASAs

Užívateľov profilový obrázok
molnart
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 3996
Dátum registrácie: Ut 19. Jún, 2012, 23:03
Bydlisko: Bratislava/Samorin

Re: Mikrotik - pre zaciatocnikov

Príspevok od užívateľa molnart » St 13. Mar, 2019, 21:24

mam taky problem - snazim sa na mikrotiku premapovat WAN z port 1 na port 5. postupujem podla tohto navodu https://www.youtube.com/watch?v=UvMtn9y ... st=WL&t=0s no ako nahle nastavenia ulozim tak uz sa neviem dostat do mikrotiku ani cez winbox ani cez web, proste nereaguje, ani net nejde. nejaky napad?
Spoiler: ukázať
CPU: Intel Core i5 3570K with Gelid Tranquillo rev.2 MB: Asus P8Z77-M Pro RAM: 2x 4GB Corsair 1600 Mhz DDR3 GPU: Sapphire Pulse Radeon RX580 8 GB HDD: Samsung EVO850 500GB, Western Digital WD7501AALS 750GB; Seagate Barracuda Green 2000DL003 2TB PSU: Seasonic S12-II 520W Bronze Case: Fractal Arc Mini Monitor: Dell U2711 OS: Win 10 64-bit + ArchLinux 64-bit with KDE/Cinnamon

Užívateľov profilový obrázok
16cmfan
VIP
VIP
Príspevky: 2553
Dátum registrácie: Ne 12. Júl, 2009, 09:31
Bydlisko: Bardejov

Re: Mikrotik - pre zaciatocnikov

Príspevok od užívateľa 16cmfan » St 13. Mar, 2019, 21:35

a nemas nieco vo firewall pre ether 5 nastavene co ta odstrihne ? na router sa nepripojis ani cez MAC ? (vo winbox to ide)

Užívateľov profilový obrázok
molnart
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 3996
Dátum registrácie: Ut 19. Jún, 2012, 23:03
Bydlisko: Bratislava/Samorin

Re: Mikrotik - pre zaciatocnikov

Príspevok od užívateľa molnart » St 13. Mar, 2019, 22:33

nemyslim si, vzdy zacinam od default configu, kedze inak sa neviem do routra dostat
Spoiler: ukázať
CPU: Intel Core i5 3570K with Gelid Tranquillo rev.2 MB: Asus P8Z77-M Pro RAM: 2x 4GB Corsair 1600 Mhz DDR3 GPU: Sapphire Pulse Radeon RX580 8 GB HDD: Samsung EVO850 500GB, Western Digital WD7501AALS 750GB; Seagate Barracuda Green 2000DL003 2TB PSU: Seasonic S12-II 520W Bronze Case: Fractal Arc Mini Monitor: Dell U2711 OS: Win 10 64-bit + ArchLinux 64-bit with KDE/Cinnamon

Užívateľov profilový obrázok
16cmfan
VIP
VIP
Príspevky: 2553
Dátum registrácie: Ne 12. Júl, 2009, 09:31
Bydlisko: Bardejov

Re: Mikrotik - pre zaciatocnikov

Príspevok od užívateľa 16cmfan » St 13. Mar, 2019, 22:39


Užívateľov profilový obrázok
molnart
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 3996
Dátum registrácie: Ut 19. Jún, 2012, 23:03
Bydlisko: Bratislava/Samorin

Re: Mikrotik - pre zaciatocnikov

Príspevok od užívateľa molnart » Št 14. Mar, 2019, 07:22

vsak presne to iste som spravil. akurat bez tych masterov, ten navod je spred 5 rokov a nastavenia bridge sa medzitym trosku zmenili
Spoiler: ukázať
CPU: Intel Core i5 3570K with Gelid Tranquillo rev.2 MB: Asus P8Z77-M Pro RAM: 2x 4GB Corsair 1600 Mhz DDR3 GPU: Sapphire Pulse Radeon RX580 8 GB HDD: Samsung EVO850 500GB, Western Digital WD7501AALS 750GB; Seagate Barracuda Green 2000DL003 2TB PSU: Seasonic S12-II 520W Bronze Case: Fractal Arc Mini Monitor: Dell U2711 OS: Win 10 64-bit + ArchLinux 64-bit with KDE/Cinnamon

Napísať odpoveď

Návrat na "Siete"