T-Com DSL - info, novinky,...

Všetko o sieťach, nastaveniach, problémoch ...
filipec12
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 187
Dátum registrácie: Št 21. Júl, 2016, 23:37

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Príspevok od užívateľa filipec12 » Pi 25. Máj, 2018, 14:52


b1gLoRD
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 26
Dátum registrácie: Pi 04. Feb, 2011, 11:47

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Príspevok od užívateľa b1gLoRD » So 02. Jún, 2018, 17:44

Zdravim, stretol sa uz niekto s problemom na routri po burke kde sa parametre linky na downstream zhoršili max raty na polovicu a Line Attenuation skocilo z 13 na 33 dB. Upstream parametre ostali viac menej rovnake. No druhy router nemal 2 hodiny bez chyb bezat na povodnych ratoch bez chyb a vypadku, takze problem nebude asi na trase.
Moze nejaky el vyboj takto zhorsit parametre zariadenia s tym ze ostane stale funkcne ?

CageJ
Redaktor
Redaktor
Príspevky: 6312
Dátum registrácie: Ne 02. Jan, 2011, 01:43
Bydlisko: Brno, Prešov

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Príspevok od užívateľa CageJ » Po 04. Jún, 2018, 20:58

jo, preplo ta na inu ustrednu.. zrejme blesk poskodil vedenie

Sugyi
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 72
Dátum registrácie: Št 24. Nov, 2011, 15:17

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Príspevok od užívateľa Sugyi » Pi 08. Jún, 2018, 17:03

DSL sa vie prepnut na inu ustrednu? Nie su vzdy kable tahane len k jednej?

Užívateľov profilový obrázok
Kaper
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 369
Dátum registrácie: Po 09. Nov, 2015, 15:31
Bydlisko: Kysuce/Žilina

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Príspevok od užívateľa Kaper » Pi 08. Jún, 2018, 18:07

TIež si myslím že sú k jednej :/. Ale neviem, ak vie niekto viac nech dá viedeť ako to funguje.
Spoiler: ukázať
CPU: Intel Core i5-7600k @ 4,8GHz with Spartan 3 PRO
MB: MSI Tomahawk Z270
RAM: DDR4 2x8GB Corsair Vengeance RED LED @ 3000MHz
GPU: RX 480 MSI Gaming X 4G @ 1300MHz / 7000MHz
PSU: EVGA 430W
Case: Corsair 100R
Monitor: BENQ 23" GW2320 (1920x1080)
OS: Win 10 64-bit

CageJ
Redaktor
Redaktor
Príspevky: 6312
Dátum registrácie: Ne 02. Jan, 2011, 01:43
Bydlisko: Brno, Prešov

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Príspevok od užívateľa CageJ » Pi 08. Jún, 2018, 18:16

nie sú k jednej.. existuju odbocky musi sa to nejak presmerovat

b1gLoRD
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 26
Dátum registrácie: Pi 04. Feb, 2011, 11:47

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Príspevok od užívateľa b1gLoRD » Pi 08. Jún, 2018, 21:31

Tak dnes mi telekom "inteligencia" tvrdi ze pokles max rychlosti zo dna na den z 80 na 50 je normalny a kedze linka funguje nevedia tam nic riesit/opravit. Dalsi z nich uz bol inteligentnejsi a priznal ze kedze sa to stalo takto nahle je mozne ze sa poskodilo vedenie a je mozne aby som bol zapojeny na iny par ak je volny, ale co z neznamych pricin nemoze byt nahlasene ako porucha ale jedine na to mozem podat reklamaciu (ktoru samozrejme musim nahlasit na inu linku kde teta netusi o co sa jedna a podla jej skusenosti kym je dosiahnuta minimalna granatovana rychlost reklamacia bude zamietnuta).
To ze sa im snazim vysvetlit ze len na ich zariadeni je vysoky utlm linky a na druhom je to uz v poriadku nikto nechape.
Posledna moznost, zapajam svoj router, technik zadava ziadost o navysenie profilu a budem dufat ze to prejde a ze to bude stabilne.
Kvalita podpory v telekome ide nejak rapidne dole, dostat na telefon niekoho kto vie nieco vyriesit a da sa s nim rozpravat na nejakej technickej urovni je zazrak.

edit.
Tak ako som hovoril, nahodil som iny router a dnes uz nemal technik problem pustit plny profil, bez vypadkov... ale proste budu tvrdit dookola ze tam nie je problem ze sa viac neda dat a ze mam nechat ich router... no coment

filipec12
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 187
Dátum registrácie: Št 21. Júl, 2016, 23:37

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Príspevok od užívateľa filipec12 » St 13. Jún, 2018, 16:11

Inak to sa fakt neda pouzit vlastny DSL router ak mam aj pevnu linku ? internet aj magio by som nejak rozbehal aj na routri ASUS DSL AC52U ktory chcem kupit ale pevnu linku ani s pouzitim splittera nie ? Resp. cez technika by to nebolo mozne ?

4040
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 787
Dátum registrácie: Št 30. Okt, 2014, 23:27

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Príspevok od užívateľa 4040 » Št 14. Jún, 2018, 22:16

Stále fungoval telefón cez splitter, tak sa spýtaj, či to nemôžu tak zapojiť.

matuskorv
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 170
Dátum registrácie: Po 16. Júl, 2012, 17:19
Bydlisko: Rožňava

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Príspevok od užívateľa matuskorv » Pi 15. Jún, 2018, 08:50

oni zrejme chcú zrušiť klasické fóny... preto to dávajú na tie smiešne routre... ja som mal tiež dilemu čo spraviť.. či zobrať ich router alebo kúpiť druhý (ale nenašiel som niečo dobré do relatívnej ceny tých 60 eur) nakoniec som zobral ich ale je na ňom vypnuté wifi a buchol za neho pôvodný môj router bez dhcpčka.... wifi na tých ich routroch je úplne oničom... aj na adb aj na zte... ale nech sa nemajú aspoň na čo vyhovárať pri poruche....

filipec12
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 187
Dátum registrácie: Št 21. Júl, 2016, 23:37

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Príspevok od užívateľa filipec12 » Pi 15. Jún, 2018, 21:31

Naschval som vymenil ten ich router za ASUS a maximalna dosiahnutelna rychlost sa zvysila na 53 Mbit, pri ich zariadeni je to iba 40 Mbit. Takze v telekome velmi setria na zariadeniach ktore ponuknu zakaznikom k sluzbam.

http://imgWorld.cz/s3/UCDARhCBQB.jpg

filipec12
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 187
Dátum registrácie: Št 21. Júl, 2016, 23:37

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Príspevok od užívateľa filipec12 » Pi 15. Jún, 2018, 21:42

ohladom toho analogoveho zapojenia pevnej som sa pytal... pri VDSL sa to neda, pri ADSL to mozne bolo

Napísať odpoveď

Návrat na "Siete"