SWAN - TO.doma (skusenosti)

Všetko o sieťach, nastaveniach, problémoch ...
Užívateľov profilový obrázok
molnart
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 3607
Dátum registrácie: Ut 19. Jún, 2012, 23:03
Bydlisko: Bratislava/Samorin

Re: SWAN - TO.doma (skusenosti)

Príspevok od užívateľa molnart » Po 23. Apr, 2018, 22:01

o chvilu sa stahujem a budem musiet poriesit net, zatial to vyzera na swan. par otazok:
1) ako vyzera to ich zariadenie, teda antena? treba ho dat niekde do exterieru a tahat z neho kabel? musi to instalovat technik?
2) ako je to s premiestnenim? 2-3 mesiace budem docasne byvat u rodicov, takze najprv by som to chcel dat dam a potom to prehodit do domu. da sa to?
3) je mozne nejako ziskat verejnu ip adresu, idealne aj fixnu?
Spoiler: ukázať
CPU: Intel Core i5 3570K with Gelid Tranquillo rev.2 MB: Asus P8Z77-M Pro RAM: 2x 4GB Corsair 1600 Mhz DDR3 GPU: Sapphire Pulse Radeon RX580 8 GB HDD: Samsung EVO850 500GB, Western Digital WD7501AALS 750GB; Seagate Barracuda Green 2000DL003 2TB PSU: Seasonic S12-II 520W Bronze Case: Fractal Arc Mini Monitor: Dell U2711 OS: Win 10 64-bit + ArchLinux 64-bit with KDE/Cinnamon

CageJ
Redaktor
Redaktor
Príspevky: 6280
Dátum registrácie: Ne 02. Jan, 2011, 01:43
Bydlisko: Brno, Prešov

Re: SWAN - TO.doma (skusenosti)

Príspevok od užívateľa CageJ » Po 23. Apr, 2018, 22:56

Pridam sa tiez o tom pre rodicov uvazujem. Doma byva aj brat a ten hrava online hry ala LoL. Potrebuje nizke pingy najviac cca 25ms. Je to realne? na aDSL mavame cca 15ms.

Užívateľov profilový obrázok
Matej.T
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1380
Dátum registrácie: Pi 11. Mar, 2011, 22:09
Bydlisko: Piešťany/Brno

Re: SWAN - TO.doma (skusenosti)

Príspevok od užívateľa Matej.T » Po 23. Apr, 2018, 23:37

1) anténa na streche, kábel do domácnosti. My máme nejakú Zyxel krabičku na streche a cez strechu zavedené na poschodie. Lokálne spoločnost to robia, technik tvrdil, že Swan si potrpí aby to robili nazmluvnené spoločnosti kvôli kvalite prevedenia.
3) áno áno, za 5 alebo 6€ mesačne

Len si treba overiť reálnu rýchlosť, keď sa technik vyškriabe na strechu a zapojí to. Keď som testoval pingy na našej lokalite (skript bežal a overoval stabilitu a rýchlosti cca 7 dní) tak sme boli do tých 25ms. Tipujem, že to bude záležať dosť aj od lokality
 Macbook Pro 2.4/8/256 (Late 2013) + Samsung Galaxy S7
Gaming: Intel i5 8600k + Barrow CPU block | EVGA GTX 1080 SC + EKWB nickel plated block | ASRock Z370 Extreme4 | Corsair Dominator 16GB DDR4 3200Mhz | Corsair RM650i | Fractal Design Define R6 TG | Samsung EVO 850 250GB | Soft tubing + EKWB PE 360 + EKWB XE 240
HTPC: Intel i3 4160 | MSI H87I | Crucial 8GB | Fractal Node 304 | Seasonic G Series 360

Užívateľov profilový obrázok
molnart
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 3607
Dátum registrácie: Ut 19. Jún, 2012, 23:03
Bydlisko: Bratislava/Samorin

Re: SWAN - TO.doma (skusenosti)

Príspevok od užívateľa molnart » Ut 24. Apr, 2018, 12:19

takze bude treba dost pozorbijat veci na povale a vyviest novy kabel, co na 3 mesiace nestoji za to ani nahodou.
Spoiler: ukázať
CPU: Intel Core i5 3570K with Gelid Tranquillo rev.2 MB: Asus P8Z77-M Pro RAM: 2x 4GB Corsair 1600 Mhz DDR3 GPU: Sapphire Pulse Radeon RX580 8 GB HDD: Samsung EVO850 500GB, Western Digital WD7501AALS 750GB; Seagate Barracuda Green 2000DL003 2TB PSU: Seasonic S12-II 520W Bronze Case: Fractal Arc Mini Monitor: Dell U2711 OS: Win 10 64-bit + ArchLinux 64-bit with KDE/Cinnamon

matuskorv
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 169
Dátum registrácie: Po 16. Júl, 2012, 17:19
Bydlisko: Rožňava

Re: SWAN - TO.doma (skusenosti)

Príspevok od užívateľa matuskorv » Ut 24. Apr, 2018, 19:48

kolegyni som sa pýtal na swan... zatiaľ to celkom chváli.. pingy okolo 35 ms ..výpadky žiadne, počasie neovplyvnilo vôbec internet.. majú ho asi pol roka... povedala že lepšie ako adslko ale na ulici si mohli dať max 8 mbit aj ten im blbol.. rýchlosti majú od 17 mbit do 24 mbit...

CageJ
Redaktor
Redaktor
Príspevky: 6280
Dátum registrácie: Ne 02. Jan, 2011, 01:43
Bydlisko: Brno, Prešov

Re: SWAN - TO.doma (skusenosti)

Príspevok od užívateľa CageJ » Št 26. Apr, 2018, 22:24

s tými pingami to teda na LTE nie je moc presvedčivé

Užívateľov profilový obrázok
Kaper
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 362
Dátum registrácie: Po 09. Nov, 2015, 15:31
Bydlisko: Kysuce/Žilina

Re: SWAN - TO.doma (skusenosti)

Príspevok od užívateľa Kaper » Pi 27. Apr, 2018, 09:10

Prečo? Záleží aj od lokality. Ale priemer je od 20-35ms úplne bežných. Kedysi sme mohli o takej odozve pri takých rýchlostiach "cez vzduch" len snívať
Spoiler: ukázať
CPU: Intel Core i5-7600k @ 4,8GHz with Spartan 3 PRO
MB: MSI Tomahawk Z270
RAM: DDR4 2x8GB Corsair Vengeance RED LED @ 3000MHz
GPU: RX 480 MSI Gaming X 4G @ 1300MHz / 7000MHz
PSU: EVGA 430W
Case: Corsair 100R
Monitor: BENQ 23" GW2320 (1920x1080)
OS: Win 10 64-bit

matuskorv
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 169
Dátum registrácie: Po 16. Júl, 2012, 17:19
Bydlisko: Rožňava

Re: SWAN - TO.doma (skusenosti)

Príspevok od užívateľa matuskorv » Pi 27. Apr, 2018, 10:42

ono to lte je síce pekné ale ja to vidím tak, že budú aj lokality kde to pôjde čisto vzduchom ku vykrývaču (hlavne vykrývače v lese) a tam ten prenos na užívateľov nebude stíhať... nároky na rýchlosť sú čoraz vyššie... ale každopádne lepšie ako wifi.. ale tie frekvencie majú tiež nejaký limit...ale ten ping nie je taký tragický.. ale ja každopádne by som ostal pri adslku (do 2 rokov oni rozšíria aj ostatné ulice... stačí ak dostanú len echo, že tam plánuje dakto ťahať optiku alebo pod.)... a mám taký dojem, že telekom chystá niečo väčšieho.. technik povedal, že všetky stĺpy sa menia postupne podľa technického stavu a aj káble v zemi kde je zlý stav alebo nepostačujúci tak menia a postupne sa vytvárajú menšie ústredne v každej dedine... a ja som zástanca, že kábel je kábel neviem ako vy ostatní...

filipec12
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 180
Dátum registrácie: Št 21. Júl, 2016, 23:37

Re: SWAN - TO.doma (skusenosti)

Príspevok od užívateľa filipec12 » Pi 27. Apr, 2018, 14:28

nuz ma Telekom ako majoritny spravca kablov v zemi do roku 2020 co robit ked che mat vo vacsine miest/obci aspon VDSL...my tu u nas nemame ani ustrednu, ta je 1,2 km odomna v susednej dedine, kvoli tomu musim trpet iba ADSL

Užívateľov profilový obrázok
Kaper
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 362
Dátum registrácie: Po 09. Nov, 2015, 15:31
Bydlisko: Kysuce/Žilina

Re: SWAN - TO.doma (skusenosti)

Príspevok od užívateľa Kaper » Pi 27. Apr, 2018, 17:49

Ja mam ustrednu "iba" 4km vzdušnou čiarou... cestou to je presne 5,5km. 7 Mbit max a dovidenia a to ešte štastie že sú hrubšie vodiče.

Neviem, či tým rečiam čo niekto povie sa dá veriť, nakoľko ak by bolo v ich záujme rozširovať sieť, už je optika všade. Otázne je v čom je problém.
Spoiler: ukázať
CPU: Intel Core i5-7600k @ 4,8GHz with Spartan 3 PRO
MB: MSI Tomahawk Z270
RAM: DDR4 2x8GB Corsair Vengeance RED LED @ 3000MHz
GPU: RX 480 MSI Gaming X 4G @ 1300MHz / 7000MHz
PSU: EVGA 430W
Case: Corsair 100R
Monitor: BENQ 23" GW2320 (1920x1080)
OS: Win 10 64-bit

Užívateľov profilový obrázok
Matej.T
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1380
Dátum registrácie: Pi 11. Mar, 2011, 22:09
Bydlisko: Piešťany/Brno

Re: SWAN - TO.doma (skusenosti)

Príspevok od užívateľa Matej.T » Pi 27. Apr, 2018, 17:51

Rentabilite návratnosti...
 Macbook Pro 2.4/8/256 (Late 2013) + Samsung Galaxy S7
Gaming: Intel i5 8600k + Barrow CPU block | EVGA GTX 1080 SC + EKWB nickel plated block | ASRock Z370 Extreme4 | Corsair Dominator 16GB DDR4 3200Mhz | Corsair RM650i | Fractal Design Define R6 TG | Samsung EVO 850 250GB | Soft tubing + EKWB PE 360 + EKWB XE 240
HTPC: Intel i3 4160 | MSI H87I | Crucial 8GB | Fractal Node 304 | Seasonic G Series 360

Užívateľov profilový obrázok
Kaper
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 362
Dátum registrácie: Po 09. Nov, 2015, 15:31
Bydlisko: Kysuce/Žilina

Re: SWAN - TO.doma (skusenosti)

Príspevok od užívateľa Kaper » Pi 27. Apr, 2018, 18:19

Jasné tomu rozumiem, ale aký ma zmysel ponúkať málo domácnosťiam vysoké rýchlosti 300+Mbit za 10€ a chudáci mimo mesta sú radi za 5Mbit za 15€? Nejako mi uniká zmysel tohto celého, veď ten connect xyGbitov treba tiež platiť, veď sa neplatí €/Mbit . Ak by to tak bolo, rozumel by som tomu.
Okej, nebudem sa stále len sťažovať, ale serie ma to... Pár km od optického uzlu a nie len ja, ale aj ostatní trpia na zakopaných metalických kábloch ešte z doby kamennej, keď vtedy to musela stáť takáto infraštruktúra určite viac, ako keby mali teraz položiť jeden optický kábel do zeme, prípadne na stĺp alebo akokoľvek...
Spoiler: ukázať
CPU: Intel Core i5-7600k @ 4,8GHz with Spartan 3 PRO
MB: MSI Tomahawk Z270
RAM: DDR4 2x8GB Corsair Vengeance RED LED @ 3000MHz
GPU: RX 480 MSI Gaming X 4G @ 1300MHz / 7000MHz
PSU: EVGA 430W
Case: Corsair 100R
Monitor: BENQ 23" GW2320 (1920x1080)
OS: Win 10 64-bit

Napísať odpoveď

Návrat na "Siete"