T-Com DSL - info, novinky,...

Všetko o sieťach, nastaveniach, problémoch ...
filipec12
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 187
Dátum registrácie: Št 21. Júl, 2016, 23:37

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Príspevok od užívateľa filipec12 » Po 05. Mar, 2018, 15:49

pri sledovani SD programu si magio berie z rychlosti 3 Mbity ak sledujes HD tak je to 6 Mbit + ta rychlost sa este znizuje ked sledujes a zaroven nahravas..toto plati pre jednu TV.. na ADSL/VDSL sieti to ma obmedzenie ze nemozes na dvoch boxoch sucasne pozerat HD kanal

Viem ze pri L kovom profile ak mas net aj magio sa nstavuje profil linky na 42000 Kbps+

Užívateľov profilový obrázok
Per
Autor FAQ
Autor FAQ
Príspevky: 12017
Dátum registrácie: Pi 13. Jún, 2008, 20:01
Bydlisko: Banská Bystrica

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Príspevok od užívateľa Per » Po 05. Mar, 2018, 16:08

stiv napísal:
Ne 04. Mar, 2018, 21:42
Per napísal:
Ne 04. Mar, 2018, 20:01
ked som ale skusal pokracovat,je tam pre tu adresu max 15/ 1 mbit za cenu 20€ za mesiac..co je riadny zart
To nieje zart, ale realita v oblastiach kde nemas nic ine. Aspon je to stabilne, bez vypadkov a ping staly.
momentlane mam toto
je to ok..len ked je naval ludi,tak to nie je ok..co vacsinou byva okolo 8...hlavne cez vikend

no a davat 2x tolko € za nieco co je na uploade 20x pomalsie davat nebudem

Obrázok

Užívateľov profilový obrázok
Kaper
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 408
Dátum registrácie: Po 09. Nov, 2015, 15:31
Bydlisko: Kysuce/Žilina

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Príspevok od užívateľa Kaper » Po 05. Mar, 2018, 17:48

Bože môj 1100x to isté dookol sa tu rieši :D. Veď buď chceš jedno alebo druhé. Buď sa chceš hrať, daj si DSL, ak chceš mať "rýchly" net, nechaj si wajfai, kde je agregácia taká aká je.

Sám musíš vedieť čo chceš. Ja platím 15€ za 7Mbit a??? Som rád...
Spoiler: ukázať
CPU: Intel Core i5-7600k @ 4,8GHz with Spartan 3 PRO
MB: MSI Tomahawk Z270
RAM: DDR4 2x8GB Corsair Vengeance RED LED @ 3000MHz
GPU: RX 480 MSI Gaming X 4G @ 1300MHz / 7000MHz
PSU: EVGA 430W
Case: Corsair 100R
Monitor: BENQ 23" GW2320 (1920x1080)
OS: Win 10 64-bit

Užívateľov profilový obrázok
Leon
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 4950
Dátum registrácie: St 05. Dec, 2007, 08:00
Bydlisko: Košice

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Príspevok od užívateľa Leon » Po 05. Mar, 2018, 18:24

tak tak,..ako písal stiv, čo myslíš, že mali ľudia na dedine donedávna? tiež som mal za 21 eur 11 mbit.
[rejp]Ale teraz mám za 15 eur 300 mbit :P[/rejp]
.

Užívateľov profilový obrázok
mirjak
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1879
Dátum registrácie: Št 16. Nov, 2006, 02:00
Bydlisko: Banska Bystrica

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Príspevok od užívateľa mirjak » Ut 06. Mar, 2018, 22:51


Užívateľov profilový obrázok
Leon
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 4950
Dátum registrácie: St 05. Dec, 2007, 08:00
Bydlisko: Košice

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Príspevok od užívateľa Leon » Ut 06. Mar, 2018, 22:52

:laugh:
.

Sanzi
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 79
Dátum registrácie: Ut 19. Aug, 2008, 08:25
Bydlisko: Doma

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Príspevok od užívateľa Sanzi » Ut 13. Mar, 2018, 20:05

Telekom chce zrýchliť VDSL. Na 250 Mbit/s

https://www.zive.sk/clanok/130963/telek ... 50-mbit-s/
MB: MSI Z77A-GD65 | CPU: Intel i7 3770k + Noctua NH-D14 | RAM: Corsair 16GB @ 1600MHz |VGA: MSI GTX 1070 GAMING
SSD: Intel 520 - 120GB| SSD: Crucial MX100 - 256GB| CASE: FRACTAL Define R4 | PSU: Corsair TX 750W | Monitor: ASUS MX279H

Užívateľov profilový obrázok
Laracroix
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 45
Dátum registrácie: Ut 25. Okt, 2016, 09:28

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Príspevok od užívateľa Laracroix » St 14. Mar, 2018, 12:52

a z tých 250 Mbit/s koľko bude reálnych ? :D
CASE: Zalman Z9 Neo Black, PSU: Corsair TX 650 ,MB: ASUS Z170 PRO GAMING ,CPU: Intel i7-6700k@4 GHz + NOCTUA NH-U9S ,GPU: ASUS ROG STRIX Gaming GTX1080, RAM: Corsair 16GB KIT DDR4 SDRAM 2666MHz CL16 Vengeance, SSD1: OCZ Vertex3 120gb, SSD2: Samsung 850 PRO 1TB, HDD: WD Black 1TB, HDD2: Seagate Barracuda 3TB, Myš: Razer Lachesis, Klávesnica: Razer DeathStalker Chroma US

Užívateľov profilový obrázok
patro16
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1368
Dátum registrácie: Ne 12. Aug, 2007, 08:00
Bydlisko: Trenčín<okolie

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Príspevok od užívateľa patro16 » Št 15. Mar, 2018, 08:34

skor by som sa opytal v akej vzdialenosti to budu schopny poskytovat od tych "malych" ustredni a ci to znamena ze ich budu rozsirovat alebo zasa len vyzmikaju co sa da z tych povodnych.
Spoiler: ukázať
CPU: Intel Core i7-4790K@4,5Ghz+Cooler: Scythe Mugen 4 PCGH Edition+AC MX2+Noctua NF-F12 PWM
MB: MSI Z97 PC Mate
RAM: Kingston HyperX Fury Black 1866Mhz CL10 16GB kit
GPU: Gainward GTX 1060 6GB + NF-P12 PWM
SSD: Samsung 850 EVO 250GB
HDD: Seagate SV35 1TB 64MB cache+Cooler: SCYTHE SQD-1000 QUIET DRIVE
DVD: Lite-On iHAS124 (xbox 360 XGD3 ready)
PSU: Enermax Platimax 500W
Case: Corsair Vengeance C70 Military Green
+outtake: Noctua NF-A15 PWM + NF-S12A PWM, intake: 2x Noctua NF-S12A PWM
Monitor: HP ZDisplay Z27i
Periferie: Microsoft Sidewinder X4 SK, A4tech XL-750BK
Printer: HP LaserJet 1018
NB: ACER TravelMate 5760G
Mobile: Samsung Galaxy A3 White
Car: M3 2007 Black

Užívateľov profilový obrázok
Kaper
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 408
Dátum registrácie: Po 09. Nov, 2015, 15:31
Bydlisko: Kysuce/Žilina

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Príspevok od užívateľa Kaper » Št 15. Mar, 2018, 09:44

Jedna vec je vzdialenosť, tipujem pár stoviek metrov. 200-400m? Smutné je, že z tohot bude "profitovať" pár desiatok / stoviek ľudí v okolí DSLAMU a ostatný môžu tíško slintať a závidieť.

Skôr keby rozširovali DSLAM-y do odlahlejších lokalít a pokrývali aj iné miesta, kde je max 2 - 5 Mbit aDSL2+. Ľudia by tak mohli mať aspoň 15-30Mbit do 2-3km od DSLAMU...

Najvtipnejšie sú tie ich reklamy, najlepšia, najrýchlejšia sieť (mobilná) ale načo ti je rýchlosť ak máš FUP, resp. máš platiť za smiešny 1GB/6€ atp? Veď to je výsmech...

Osobne som zato, aby sa rozšírovalo pokrytie aDSL, aspoň aby domácnosti mali 30Mbit, to je taká hranica, ktorá musí postačovať "takmer každému". samozrejme všetko nad by som uvítal tiež, ale nepotrebujem 300/300, aj keď keby som mal takú možnosť, určite by mi to nevadilo.
Spoiler: ukázať
CPU: Intel Core i5-7600k @ 4,8GHz with Spartan 3 PRO
MB: MSI Tomahawk Z270
RAM: DDR4 2x8GB Corsair Vengeance RED LED @ 3000MHz
GPU: RX 480 MSI Gaming X 4G @ 1300MHz / 7000MHz
PSU: EVGA 430W
Case: Corsair 100R
Monitor: BENQ 23" GW2320 (1920x1080)
OS: Win 10 64-bit

Užívateľov profilový obrázok
kllr007
Čierna listina bazáru
Čierna listina bazáru
Príspevky: 1679
Dátum registrácie: So 21. Aug, 2010, 18:52
Bydlisko: Žilina - Lietavská Lúčka

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Príspevok od užívateľa kllr007 » Št 15. Mar, 2018, 10:25

Bežné cez mesiac stiahnem 300-400GB a teda FUP som ešte nezaregistroval. Jeden rekordný mesiac (reinstall PC a ťahanie cez Steam množstvo GB) som mal cez 450GB, FUP som nemal. (Aj keď k faktúre mi pribalili nejaký informačný list o Tom ako je zakázané ďalšie distribuovanie siete - asi mali podozrenie že z tej prípojky napájam celú ulicu :D)

Ale hej mali by to trošku rozširovať, stále sú tu miesta kde ani DSL není a ľudia musia fungovať na LTE s 2GB limitom.
MB: Asus Prime Z370-P; CPU: Intel Core i7 8700K; CPU FAN: Noctua NH-D15; GPU: EVGA GTX 1070 SC; RAM: 16GB Corsair LPX 3000; SSD: Crucial BX300 480GB + Samsung EVO850 1TB; PSU: EVGA SuperNova G2 750W; Case: Fractal Design Define C; LCD: BenQ EW277HDR; MOUSE: Logitech MX Master + Razer Goliathus; KEYBOARD: Logitech G710+; Repro: MicroLab Solo6C; OS: Windows 10
NB: Lenovo IdeaPad 720 (i5-7200U+RX560)
Phone: Samsung Galaxy S8

CageJ
Redaktor
Redaktor
Príspevky: 6481
Dátum registrácie: Ne 02. Jan, 2011, 01:43
Bydlisko: Brno, Prešov

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Príspevok od užívateľa CageJ » Št 15. Mar, 2018, 10:53

Pozrite si špecifikácie pre ten SupeVectoring a 35MHz, pri dobrých vedeniach to vie ťahať aj na diaľku pekne.

Užívateľov profilový obrázok
Broslowski
Moderátor
Moderátor
Príspevky: 10596
Dátum registrácie: Ut 24. Máj, 2005, 20:00
Bydlisko: Topoľčany (27)

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Príspevok od užívateľa Broslowski » Po 26. Mar, 2018, 12:38

Je tu niekto, kto využíva službu Magio Internet XL - ADSL?
Konkrétne

Rýchlosť sťahovania dát: 15 Mb/s

Rýchlosť odosielania dát: 1 Mb/s

Objem dát v mesačnom poplatku: Neobmedzený

Vyzerá to, že nič iné v novom byte nezoženieme a tak by som sa rád informoval dopredu, či má niekto skúsenosť s týmto konkrétnym programom? Hľadám stabilné pripojenie počas celého dňa, výpadky sú neakceptovateľné, bude k tomu aj TV - tu sa obávam či bude možno používať net keď sa bude pozerať telka ...

Diki za prípadné info.

Užívateľov profilový obrázok
Kaper
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 408
Dátum registrácie: Po 09. Nov, 2015, 15:31
Bydlisko: Kysuce/Žilina

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Príspevok od užívateľa Kaper » Po 26. Mar, 2018, 12:55

Všeobencne DSL je celkom spoľahlivé.

je jedno na aký profil sa pýtaš, záleží to len a len od linky. Mám doma 2 linky, každá je v DSLAME zapojená v inej Karte (Broadcom / lantiq) a správajú sa odlišne. Broadcom drží linku krásne bez výpadku. A na lantiqu sa domnievam že majú nejaký SW/HW problém a niekedy raz za 3-4 mesiace proste linka vypadne kde tá druhá linka na Broadcome drží a musí to technik fyzicky na DSLAME opäť resetnúť.

Ale ak nemáš nič iné, tak všeboecne ADSL 15/1 je fajn. Čo by som ja zato dal :D ja mám 2x linky po 7 Mbit.

Ak chceš to ich Máágio IPTV, tak počítaj s tým že ti to bude brať z tých 15Mbit minimálne 3-5 Mbit, neviem aký bitrate presne používajú ale ja by som si IPTV nedal... Jedine ak by ti to vedeli spraviť tak že 15Mbit vyhradených pre dáta Internetu a 4-8Mbit pre IPTV, to znamená linka by ti musela dávať nejakých 23Mbit.

Ak chceš TV, kúp si Tanier a box, a za 5€ mesačne máš celý Skylink :).

Ak pôjdeš do DSLka, určite nepodceň výber Routeru, resp. modem - routeru. Ale ak si blízko DSLAMU nehrá to až takú rolu. Ja som skončíl po xy pokusoch rôznych routeroch od 20 - 70€ pri 25€ Asuse DSL-N10 c1. Asusy majú nastavenie offsetu pre SNR, čo sa výborne hodí pre doladenie linky na stabilitu/rýchlosť. Iné modem-routery toto nemajú.
Spoiler: ukázať
CPU: Intel Core i5-7600k @ 4,8GHz with Spartan 3 PRO
MB: MSI Tomahawk Z270
RAM: DDR4 2x8GB Corsair Vengeance RED LED @ 3000MHz
GPU: RX 480 MSI Gaming X 4G @ 1300MHz / 7000MHz
PSU: EVGA 430W
Case: Corsair 100R
Monitor: BENQ 23" GW2320 (1920x1080)
OS: Win 10 64-bit

Užívateľov profilový obrázok
Leon
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 4950
Dátum registrácie: St 05. Dec, 2007, 08:00
Bydlisko: Košice

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Príspevok od užívateľa Leon » Po 26. Mar, 2018, 13:20

Broslowski napísal:
Po 26. Mar, 2018, 12:38
či má niekto skúsenosť s týmto konkrétnym programom?
Pred optikou sme mali asi 5 rokov. Nejaké extrémne výpadky sme nemali. Stávalo sa možno 2x do mesiaca, že okolo polnoci vypadol net na 15-30 minút - nezisťoval som ale tipujem, že asi niečo nastavovali a reštartovali celú linku alebo čo. Telku cez anténu mať nebudeš, nie? Takže vypadávanie obrazu nehrozí,... to spomínam len preto, že napr pri hustých sneženiach alebo silnej búrke obraz hrozne konckuje. Cez kábel si telka berie nejakých 3-4 mbit.
.

Napísať odpoveď

Návrat na "Siete"