Motul - kompletná škála produktov

Diskusie o automobiloch, dopravných predpisoch, motocykloch, a iných témach súvisiacich s dopravou.
Užívateľov profilový obrázok
stevo891
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 854
Dátum registrácie: St 14. Jan, 2009, 02:54
Bydlisko: TN

Re: Oleje Motul

Príspevok od užívateľa stevo891 » Št 12. Nov, 2015, 08:15

Ahoj. Co z motulu odporucas na opel astra h gtc 1.8 103kw? Prave rozmyslam ze zmenim castrol(5w30) na Motul alebo Liqui Moly. Olej menim zasadne do 15k km.

// jazdim ako clovek (zriedka agresivne) vacsinou mesto a kratke trasy.
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics. Even if you win, you're still retarded.
Spoiler: ukázať
MB: ASUS SABERTOOTH Z97 MARK 2 | CPU:Intel Core i7-4790K @ 4600 MHz | COOLING: Raijintek Ereboss, 2x Noctua NF-P12-1300 | RAM: Kingston DDR3 12GB 1333MHz CL9 HyperX (2x4GB, 2x2GB) @ 1800MHz | VGA: ASUS STRIX-GTX970-DC2OC-4GD5| SSD: Kingston 240GB SSD HyperX SATA3, 2.5 | HDD: Seagate Barracuda 7200.12 SATA 3Gb/s 1TB | MONITOR: LCD Benq G2420HDBL | CASE: Fractal Design Define R2 Black Pearl, 3x Noctua NF-S12B FLX| FAN CONTROLLER:NZXT Sentry Mesh | PSU: Seasonic M12II-620

Užívateľov profilový obrázok
Bird
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2037
Dátum registrácie: So 15. Aug, 2009, 22:39
Bydlisko: TO

Re: Oleje Motul

Príspevok od užívateľa Bird » Št 12. Nov, 2015, 17:39

ja som chcel do Astry od zorana Motul specific Dexos, ten je priamo určený pre GM motory, ale nemal na sklade tak som zobreal X-clean FE 5w30, aj ten plní GM normy. uprimne neviem aky je rozdiel v zložení, ale keď plnia rovnakú normu tak asi nebude veľký rozdiel
MacBook Pro 13 (2016) + iPhone 7

Užívateľov profilový obrázok
Reinok
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1569
Dátum registrácie: Št 20. Mar, 2008, 14:00
Bydlisko: Senec

Re: Oleje Motul

Príspevok od užívateľa Reinok » Št 12. Nov, 2015, 18:02

mp3, ja sa nehádam, len sa čudujem že zo 10W40 na 5W30, tú 5ku na zimu plne chápem, ráno krásne počujem jak sa motor bije s tým s prvým pretočením, to by pomohlo určite. Ale tá 30, nemôže to uškodiť, pre vyššich rýchlostiach. predsa len mám to sprevodované na mestskú prevádzku, ja na 20ke radím 4ku...keď idem 120 tak motor točííííí hučííí :D
PC: ASUS P7P55 LX --- Intel i5 750 2,6Ghz --- 8GB DDR3 Kingston --- AMD 5770 VaporX 1GB --- SSD 120GB SAMSUNG 850 PRO + 500GB 2,5" Seagate + 320GB 2,5" Seagate --- Corsair HX450 --- Thermaltake Tsunami Dream --- 22" Samsung T220

NB
: Acer Aspire One 756 1007Ckk --- Intel Celeron DC 1,5Ghz --- 4GB DDR3 Kingston RAM --- 120GB Samsung 840 PRO --- 11,6"

undertaker007
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1209
Dátum registrácie: Po 27. Sep, 2010, 19:31
Bydlisko: Žilina - Vlčince II
Kontaktovať užívateľa:

Re: Oleje Motul

Príspevok od užívateľa undertaker007 » Št 12. Nov, 2015, 19:07

Reinok napísal:na 20ke radím 4ku
:OO= :? :OO=
U mňa 20km/h = zaradená dvojka, uvoľnená spojka, pustený plyn. (cca 650 rpm)

mp3turbo
Čierna listina bazáru
Čierna listina bazáru
Príspevky: 6531
Dátum registrácie: St 27. Apr, 2011, 11:16
Bydlisko: Spišská Nová Vec

Re: Oleje Motul

Príspevok od užívateľa mp3turbo » Št 12. Nov, 2015, 20:27

>> ja na 20ke radím 4ku...

by mi prislo zlahka blbe jazdit v meste na traktore ale u nas na dedine tiez radim stvorku pri dvadsiatke : Zetor 4950, paradna masina orie jak bejk. Oleje tam pouzivam Šel.
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.

Užívateľov profilový obrázok
Reinok
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1569
Dátum registrácie: Št 20. Mar, 2008, 14:00
Bydlisko: Senec

Re: Oleje Motul

Príspevok od užívateľa Reinok » Št 12. Nov, 2015, 20:57

Ja mam 1100 otacok :) Jednotka je nic, dvojka na chvilku, trojka a stvorka je tam. Pokial si nejazdil na takom tak nepochopis...ja som tiez neveril....u mna 1-2 su len na uvedenie do pohybu....;)
PC: ASUS P7P55 LX --- Intel i5 750 2,6Ghz --- 8GB DDR3 Kingston --- AMD 5770 VaporX 1GB --- SSD 120GB SAMSUNG 850 PRO + 500GB 2,5" Seagate + 320GB 2,5" Seagate --- Corsair HX450 --- Thermaltake Tsunami Dream --- 22" Samsung T220

NB
: Acer Aspire One 756 1007Ckk --- Intel Celeron DC 1,5Ghz --- 4GB DDR3 Kingston RAM --- 120GB Samsung 840 PRO --- 11,6"

Užívateľov profilový obrázok
Kyselinka
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 7032
Dátum registrácie: St 02. Feb, 2011, 12:33
Bydlisko: Bratislava a okolie

Re: Oleje Motul

Príspevok od užívateľa Kyselinka » Št 12. Nov, 2015, 21:21

Aj ked je to SDI, tak by som po tebe auto teda nakupil :D
Work: Alienware m15 - Epic Silver | Intel Core i7-8750H | 2x16GB RAM| 256GB + 1TB M.2 SSD | GeForce RTX 2080 Max-Q | 15" Full HD 144Hz | Asus VG279Q
NAS: Intel Pentium G3258 @1,5Ghz | Asrock B85M Pro4 | Kingston 2x4GB 1333Mhz | Crucial M4 128GB | 2xWD Red 3TB | Seasonic G-360 | BitFenix ProdigyM White | XPEnology
HTPC: Asrock J3455M | Kingston 2x4GB 1600Mhz | Intel 520 120GB | Corsair AX750 | Asus Xonar DX | Cooltek G3 - Silver | Libreelec
Media: TX-55AS640E | HK 3490 | JBL ES90 Black | HK SoundSticks Wireless | HK BT Headphones

mp3turbo
Čierna listina bazáru
Čierna listina bazáru
Príspevky: 6531
Dátum registrácie: St 27. Apr, 2011, 11:16
Bydlisko: Spišská Nová Vec

Re: Oleje Motul

Príspevok od užívateľa mp3turbo » Pi 13. Nov, 2015, 00:01

>> Ja mam 1100 otacok

aj ked to sem nepatri, sorry Zoran, aj tak mi to odfot. Stvorka ? 20km/h a 1100 otacok ? To by znamenalo ze na maximalnych otackach teda 4400rpm taha ta stvorka LEN 80km/h. To je cista megablbost.

20km/h == 1100rpm
40km/h == 2200rpm
60km/h == 3300rpm
80km/h == 4400rpm

nie, neexistuje. Jazdil som velmi kratko na 1.9sdi Felicii, co je plusminus rovnake ako toto tvoje. Jazdil som na 1.9sdi pickupe. Nechyrovali 20km/h na stvrtom prevode.

Daj fotku. A houno, fotku spravim aj ja taku aby to sedelo (volnobeh, plyn stekleny, vsetko sedi akurat s vytlacenou spojkou) - daj video ako sa to hybe. Podla tohoto videa :

https://www.youtube.com/watch?v=491W7twkdBo

tam mas 3300rpm pri 110km/h cize na 1100rpm mas 36km/h. No ukaz tu tvoju dvacku.
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.

Užívateľov profilový obrázok
Reinok
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1569
Dátum registrácie: Št 20. Mar, 2008, 14:00
Bydlisko: Senec

Re: Oleje Motul

Príspevok od užívateľa Reinok » Pi 13. Nov, 2015, 09:16

....video ti poslem do spravy, nebudem mu to tu zasierať...kedze vidim ze tu na fore je to sami expert na auta...;) nie fabia nieje to iste, ani pickup (kedze pickup nieje znacka co to bolo, jak ty zvyknes pisat, moze to byt hocijaky pickup)....aj vo firemnou tolede mame sdi, a má to uplne ine sprevodovanie...;)
PC: ASUS P7P55 LX --- Intel i5 750 2,6Ghz --- 8GB DDR3 Kingston --- AMD 5770 VaporX 1GB --- SSD 120GB SAMSUNG 850 PRO + 500GB 2,5" Seagate + 320GB 2,5" Seagate --- Corsair HX450 --- Thermaltake Tsunami Dream --- 22" Samsung T220

NB
: Acer Aspire One 756 1007Ckk --- Intel Celeron DC 1,5Ghz --- 4GB DDR3 Kingston RAM --- 120GB Samsung 840 PRO --- 11,6"

Užívateľov profilový obrázok
ZoranICS
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2426
Dátum registrácie: St 18. Jún, 2008, 18:51
Bydlisko: Kosice

Re: Oleje Motul

Príspevok od užívateľa ZoranICS » Pi 13. Nov, 2015, 11:42

Vidim ze je tu zabava :D

Pekne po poriadku.

Reinok, ano, 5w30. Dizle, hlavne tie vyrobene po 1996 zriedka vyzaduju vyssiu triedu ako 30... olej splna poziadavky urcene vyrobcom a poskytuje potrebnu ochranu v celom rozsahu otacok. Samozrejme ak by si s tym chcel pretekat, tak by sme sa bavili o inom oleji :)

Ja mam 5w30 v riu a pri dialnicnych rychlostiach mam 4-5000 rpm aj 150+ km v jednom kuse. Navyse, je to benzin, ktory pracuje na vyssich teplotach ako dizel.

K OT o otackach... to ze mas 1100 pri 20km neznamena ze budes mat 4400 pri 80... ;)

Do tej astry bud X-clean FE 5w30, pripadne ak mu nakladas nadpriemerne tak X-Clean 5w40. Oba splnaju Dexos2.

Viem dodat aj Specific Dexos2, ale kedze to dokopy nik nekupuje (vyssie uvedene oleje su lacnejsie a splnaju normu... ;)) tak sa na to caka dlhsie lebo to musi prist priamo z vyroby z francuzska...

Edit: Bird, norma stanovuje fyzikalne a chemicke vlastnosti, resp. ich rozsah... do rovnakeho rozsahu vlastnosti moze spadat niekolko noriem stanovenych niekolkymi vyrobcami :). Univezalnejsie oleje su vzdy lacnejsie, kboli vacsiemu obratu/kratsej dobe potrebneho skladovania ;)

Z

mp3turbo
Čierna listina bazáru
Čierna listina bazáru
Príspevky: 6531
Dátum registrácie: St 27. Apr, 2011, 11:16
Bydlisko: Spišská Nová Vec

Re: Oleje Motul

Príspevok od užívateľa mp3turbo » Pi 13. Nov, 2015, 13:29

>> K OT o otackach... to ze mas 1100 pri 20km neznamena ze budes mat 4400 pri 80...

ale jasna vec ze to znamena pretoze prevody su linearne, pevne dane a nemenia sa. Je nepodstatne ci mas manualnu prevodovku alebo automat, proste je to tak. NEPLATI PRE VARIATORY, MULTITRONICY, LEBO TAM KLASICKE "PEVNE" PREVODY NEEXISTUJU. Plati pre KAZDU manualnu prevodovku bez vynimky.

Stvornasobne otacky na akomkolvek prevode sa VZDY rovna stvornasobna rychlost na tom istom prevode, samozrejme ak je autiak schopny tu rychlost dosiahnut. Dvojnasobne otacky su vzdy dvojnasobna rychlost, zase sa bavime ze na tom istom prevode. Je nepodstatne ci je to dvojka, trojka alebo desina.

Pozri si to na akomkolvek aute, uvidis. Akykolvek prevod. Samozrejme ze piaty/siesty prevod nie su schopne pretocit motor na maxima, ale povedzme ked mas 1500rpm na patke 60km/h tak na 3000rpm budes mat 120km/h a z toho sa proste neda utiect. Ked mas na akomkolvek prevode 1100rpm pri 20km/h, MUSIS mat 4400rpm pri 80km/h na tom istom prevode.


Aby to nebolo uplne mimo : kamarat chce longlife do Pasattu 2.0tdi, 240.000km, rocnik 2009. Hod mi prosim sukromnu spravu na typ oleja a cenu (sudruh nie je tu na fore), stretnutie osobne v Bratislave.
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.

Užívateľov profilový obrázok
ZoranICS
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2426
Dátum registrácie: St 18. Jún, 2008, 18:51
Bydlisko: Kosice

Re: Oleje Motul

Príspevok od užívateľa ZoranICS » Pi 13. Nov, 2015, 14:23

Tak ako do vsetkych TDI, aj do tohto jedine specific 504 507. Cena v OP.

Užívateľov profilový obrázok
Easa
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 751
Dátum registrácie: Po 25. Apr, 2011, 00:04
Bydlisko: Slovakia, Liptovsky Mikulas

Re: Oleje Motul

Príspevok od užívateľa Easa » So 14. Nov, 2015, 00:06

Dneska som si vyzdvihol oleje priamo v BA , ako vzdy super jednanie, dakujem este raz aj skrz pc.sk ;)
HP Elitebook WS 8570W | i7 3820QM | 16GB DDR3 | Quadro K1000M | M550 256GB mSATA | HGST 5k1000 1TB |

Užívateľov profilový obrázok
Chris
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 4884
Dátum registrácie: Pi 13. Jan, 2006, 02:00
Bydlisko: Bratislava
Kontaktovať užívateľa:

Re: Oleje Motul

Príspevok od užívateľa Chris » Št 19. Nov, 2015, 21:30

Zoran pisal som ti na viber :)
Master of PaloAlto NGFWs, Cisco ASAs

Užívateľov profilový obrázok
ZoranICS
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2426
Dátum registrácie: St 18. Jún, 2008, 18:51
Bydlisko: Kosice

Re: Oleje Motul

Príspevok od užívateľa ZoranICS » So 05. Dec, 2015, 01:09

Koncorocne cistenie skladu, A.K.A. vianocna nadielka :)
5% zlava na skladovu zasobu.
Vianocna akcia Motul.png
Plati do 30.12.2015, alebo vypredania zasob.
Na prezeranie priložených súborov nemáte dostatočné oprávnenia.

Napísať odpoveď

Návrat na "Automobily a dopravná diskusia"