Aku mate spotrebu?

Diskusie o automobiloch, dopravných predpisoch, motocykloch, a iných témach súvisiacich s dopravou.
Užívateľov profilový obrázok
Papek
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 6826
Dátum registrácie: St 05. Dec, 2007, 08:00
Bydlisko: BA
Kontaktovať užívateľa:

Re: Aku mate spotrebu?

Príspevok od užívateľa Papek » Št 30. Okt, 2014, 01:02

Tak tak, dobre pises. Ak by som z toho chcel econo vozenie, tak tam supnem plyn s 60l toroidom za 1500€ a so spotrebou 14l to mam spat za 25-30k km. Kebyže ma netlaci hypo, tak si už vyvazam prdelku v SXTcku, alebo staršej 300C fplnke fkozi a fhemi.
flylo... you gotta help me man.

metamor
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 169
Dátum registrácie: Ne 11. Sep, 2011, 11:26
Bydlisko: Bratislava II

Re: Aku mate spotrebu?

Príspevok od užívateľa metamor » Št 30. Okt, 2014, 07:42

si polepi spary na tej koktosi predhreje motor v garazi ze vypeckuje kurenie na 60 :D a to sa nejak podda to pude :D

Užívateľov profilový obrázok
landrower
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 7187
Dátum registrácie: Pi 16. Okt, 2009, 16:45
Bydlisko: Bratislava II
Kontaktovať užívateľa:

Re: Aku mate spotrebu?

Príspevok od užívateľa landrower » Št 30. Okt, 2014, 10:39

aj felicia 1,3mpi v meste za 7 :P (leto)
len ja jazdim jak chudak na astre 1.4 16V za 8-9 po meste :D (to auto casto dlhsie stoji, kedze cez tyzden som vecsinou v praci a to jazdim firemnym, ktore jazdi zadarmo a to sa oplati :D . a potom s nim prejdem 3km trasu tam a nazad. preto taka spotreba. inak v normalnej prevadzke sa da aj menej :) )

takto priemerka od kupy auta vyzera:
Obrázok Spotřeba OPEL ASTRA G 1,4 16V 66 kW / 90 HP
Warface nick: landrower | Steam: michalsveto
Spoiler: ukázať
CPU Intel Core i5 4670K + CM Seidon 120XL +2x Corsair Quiet SP120
MB MSI Z87M-G43
RAM Corsair XMS3 2x4GB DDR3
VGA Gigabyte N660OC-2GD GTX660 + Accelero Mono Plus
HDDs Crucial MX200 250GB 7mm, Seagate Brracuda ST1000DM003 1TB
CASE Bitfenix Prodigy M
PSU Single sleeved Corsair HX650 + Corsair AF120 LED blue Fan
External HDDs Samsung 750GB + Fantec fanbox FB-35US2 black, Seagate Expansion Desktop 2TB
FANs Corsair AF120 Blue LED
RPM regulation Scythe Kaze Master PRO 5,25" panel
Peripheral
Display iiyama ProLite X2377HDS (IPS), Philips 226 21,5" (TN)
Audio Behringer MS16
Headphones Denon AH-D301
Keyboard Logitech G105
Mouse Razer Copperhead (ASUS ROG verzia)
Mouse pad CONNECT IT CI-236 Biohazard Pad
Notebook Lenovo IdeaPad B5400 (i3 4000M @2.4GHz, HD graphics 4600, 8GB RAM, 15.6")
Phone HTC One Mini

Užívateľov profilový obrázok
Papek
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 6826
Dátum registrácie: St 05. Dec, 2007, 08:00
Bydlisko: BA
Kontaktovať užívateľa:

Re: Aku mate spotrebu?

Príspevok od užívateľa Papek » Št 30. Okt, 2014, 10:56

Aj tak dost. Kedysi sme mali takuto Astru a robili sa 3-5 km trasy so spotrebou do 7 litrov. 8-9 je vela.
flylo... you gotta help me man.

Užívateľov profilový obrázok
landrower
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 7187
Dátum registrácie: Pi 16. Okt, 2009, 16:45
Bydlisko: Bratislava II
Kontaktovať užívateľa:

Re: Aku mate spotrebu?

Príspevok od užívateľa landrower » Št 30. Okt, 2014, 11:10

9 mi to zralo jednu dobu, to som potom porobil nejake veci a odtedy je to tak ustalene na 8

//podla tankovani mi to vychadza ze odkedy som vymenil baterku, hmmmm, to nedava uplne zmysel, ale mozno si nieco nepamatam co som este robil :D
Warface nick: landrower | Steam: michalsveto
Spoiler: ukázať
CPU Intel Core i5 4670K + CM Seidon 120XL +2x Corsair Quiet SP120
MB MSI Z87M-G43
RAM Corsair XMS3 2x4GB DDR3
VGA Gigabyte N660OC-2GD GTX660 + Accelero Mono Plus
HDDs Crucial MX200 250GB 7mm, Seagate Brracuda ST1000DM003 1TB
CASE Bitfenix Prodigy M
PSU Single sleeved Corsair HX650 + Corsair AF120 LED blue Fan
External HDDs Samsung 750GB + Fantec fanbox FB-35US2 black, Seagate Expansion Desktop 2TB
FANs Corsair AF120 Blue LED
RPM regulation Scythe Kaze Master PRO 5,25" panel
Peripheral
Display iiyama ProLite X2377HDS (IPS), Philips 226 21,5" (TN)
Audio Behringer MS16
Headphones Denon AH-D301
Keyboard Logitech G105
Mouse Razer Copperhead (ASUS ROG verzia)
Mouse pad CONNECT IT CI-236 Biohazard Pad
Notebook Lenovo IdeaPad B5400 (i3 4000M @2.4GHz, HD graphics 4600, 8GB RAM, 15.6")
Phone HTC One Mini

LordKJ
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 7366
Dátum registrácie: Po 28. Feb, 2011, 11:49
Bydlisko: Bratislava/Kežmarok
Kontaktovať užívateľa:

Re: Aku mate spotrebu?

Príspevok od užívateľa LordKJ » Št 30. Okt, 2014, 11:12

sused ma astru97 1.6 16v a na tu jeho 'dynamickejsiu' jazdu mu to zerie cca 7-7.5, a tych pollitra pripisuje tej 'dynamickejsej' jazde kedze skusal jazdit normalne kludne a fakt mal toho pol litra menej :D

Užívateľov profilový obrázok
lacika
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 4376
Dátum registrácie: Pi 11. Jan, 2008, 14:00
Bydlisko: KE

Re: Aku mate spotrebu?

Príspevok od užívateľa lacika » Št 30. Okt, 2014, 16:19

aj nasa astra G 1.4 16V je nejaka nenazrana.. 8-9l/100km
skusal uz aj oco a pod 7.5 to nedal.. co na nezabehanom 3jkovom megane 1.6 16V ma 6.8l.
zoberme v uvahu odchylku palubaku + potaz, ze nezabehany motor zozerie nieco viac, tak nie je ta estra 2x ekonomicka a to uz ma 120K natocene, cize sa uz mohla uskromnit. Ma nove sviecky, bola odservisovana a furt si rada chlipne. :-/
Moze mat na kryte motora napisane aj ECOTEC^2
Naposledy upravil/-a lacika v Št 30. Okt, 2014, 16:23, upravené celkom 1 krát.
PC1: Intel i5-4690k 4.4GHz@1.25v, Gelid tranquillo rev.2, ASRock Z87-Extreme4, 12GB RAM,
SAPPHIRE RX 570 8G 1400@1.1v/2150MHz@1.1v, Patriot Blast 240GB + 1TB HDD WD Blue, XFX TS 430,
Zalman Z1, Asus Xonar U1 + RR one moon, LG IPS235P
NB1: Dell M2800, Intel Core i7-4810MQ, 16GB RAM, SSD 256GB, AMD FirePro M4170 2GB DDR5
NB2: Dell Latitude 14-5401, Intel Core i7-9850H, 32GB RAM, SSD 1024GB, Intel UHD 630
Samsung A50
Xbox ONE S

Užívateľov profilový obrázok
landrower
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 7187
Dátum registrácie: Pi 16. Okt, 2009, 16:45
Bydlisko: Bratislava II
Kontaktovať užívateľa:

Re: Aku mate spotrebu?

Príspevok od užívateľa landrower » Št 30. Okt, 2014, 16:22

ono, ten motor mozno treba viac do otacok hnat, lebo v nizkych sa asi dost trapi - oziva tak pri 3500 kde ja uz preradujem...
Warface nick: landrower | Steam: michalsveto
Spoiler: ukázať
CPU Intel Core i5 4670K + CM Seidon 120XL +2x Corsair Quiet SP120
MB MSI Z87M-G43
RAM Corsair XMS3 2x4GB DDR3
VGA Gigabyte N660OC-2GD GTX660 + Accelero Mono Plus
HDDs Crucial MX200 250GB 7mm, Seagate Brracuda ST1000DM003 1TB
CASE Bitfenix Prodigy M
PSU Single sleeved Corsair HX650 + Corsair AF120 LED blue Fan
External HDDs Samsung 750GB + Fantec fanbox FB-35US2 black, Seagate Expansion Desktop 2TB
FANs Corsair AF120 Blue LED
RPM regulation Scythe Kaze Master PRO 5,25" panel
Peripheral
Display iiyama ProLite X2377HDS (IPS), Philips 226 21,5" (TN)
Audio Behringer MS16
Headphones Denon AH-D301
Keyboard Logitech G105
Mouse Razer Copperhead (ASUS ROG verzia)
Mouse pad CONNECT IT CI-236 Biohazard Pad
Notebook Lenovo IdeaPad B5400 (i3 4000M @2.4GHz, HD graphics 4600, 8GB RAM, 15.6")
Phone HTC One Mini

Užívateľov profilový obrázok
Xeigen
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1861
Dátum registrácie: Št 13. Dec, 2012, 12:47
Bydlisko: Trávnica

Re: Aku mate spotrebu?

Príspevok od užívateľa Xeigen » Št 30. Okt, 2014, 16:29

Mne to žralo okolo 8,5 keď bolo niečo s lambda sondou... po výmene, klop-klop, je to okolo 7 jak som písal vyššie.
Spoiler: ukázať
i5-3570K@4,6GHz-DELID● NOCTUA-NH-D15 ● ASUS-P8Z77-V-LE-PLUS ● GIGABYTE-N970-G1-GAMING-4GD ● CORSAIR-VENGEANCE-LP-16GB-DDR3-1600-MHz ● SEASONIC-M12II-620 ● CORSAIR-OBSIDIAN-550D ● 4xNOCTUA-NF-S12A ● CRUCIAL-M500-240GB ● WD-RED-1TB ● WD-BLUE-1TB ● WD-Purple-2TB ●LG-27"-M2732D-PZ ● ASUS-XONAR-DX ● CREATIVE-INSPIRE-A520 ● SUPERLUX-HD681 ● A4-TECH-V3 ● RAZER-GOLIATHUS-M ● RAZER-ISKU-FXIPAD-MINI-RETINA-WIFI-16GB-WHITE ● Xiaomi-mi-9t-pro-128GB-Carbon-black

Užívateľov profilový obrázok
landrower
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 7187
Dátum registrácie: Pi 16. Okt, 2009, 16:45
Bydlisko: Bratislava II
Kontaktovať užívateľa:

Re: Aku mate spotrebu?

Príspevok od užívateľa landrower » Št 30. Okt, 2014, 16:32

tak, ono moze to robit aj kopa inych veci, ako aj MAP senzor a pod.
ked niekedy objavim chybu v diagnostike, bude sa riesit, ale osobne ma spotreba az tak netrapi kym to nieje dvojciferne cislo (pri tomto aute)
inak, ked pozeram aj felicia mala dlhodoby priemer okolo 8 co som mal predtym, mne proste vsetko zere ~8/100 :D
Warface nick: landrower | Steam: michalsveto
Spoiler: ukázať
CPU Intel Core i5 4670K + CM Seidon 120XL +2x Corsair Quiet SP120
MB MSI Z87M-G43
RAM Corsair XMS3 2x4GB DDR3
VGA Gigabyte N660OC-2GD GTX660 + Accelero Mono Plus
HDDs Crucial MX200 250GB 7mm, Seagate Brracuda ST1000DM003 1TB
CASE Bitfenix Prodigy M
PSU Single sleeved Corsair HX650 + Corsair AF120 LED blue Fan
External HDDs Samsung 750GB + Fantec fanbox FB-35US2 black, Seagate Expansion Desktop 2TB
FANs Corsair AF120 Blue LED
RPM regulation Scythe Kaze Master PRO 5,25" panel
Peripheral
Display iiyama ProLite X2377HDS (IPS), Philips 226 21,5" (TN)
Audio Behringer MS16
Headphones Denon AH-D301
Keyboard Logitech G105
Mouse Razer Copperhead (ASUS ROG verzia)
Mouse pad CONNECT IT CI-236 Biohazard Pad
Notebook Lenovo IdeaPad B5400 (i3 4000M @2.4GHz, HD graphics 4600, 8GB RAM, 15.6")
Phone HTC One Mini

Užívateľov profilový obrázok
hawkeye
Redaktor
Redaktor
Príspevky: 7019
Dátum registrácie: Ut 06. Jan, 2009, 19:12
Bydlisko: Trnava

Re: Aku mate spotrebu?

Príspevok od užívateľa hawkeye » So 08. Nov, 2014, 12:17

vcera lancer 1.8: TT-BA, 14st na zimnych za 6.8l (TT mesto, dialnica od TT po zelenec 130km/k...nasledne 110-115 tachometrovych, z pristavneho dole cez mesto az na nivy)
Spoiler: ukázať
i5-6600k@4600Mhz + asus sabertooth z170 Mark1, 16GB RAM, Sapphire Nitro R9 390 Fury, Seasonic SnowSilent 750W Platinum all in Silverstone Fortress FT02

Užívateľov profilový obrázok
Ajri
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 958
Dátum registrácie: So 12. Sep, 2009, 12:28
Bydlisko: Hájske

Re: Aku mate spotrebu?

Príspevok od užívateľa Ajri » Št 27. Nov, 2014, 13:02

mp3turbo napísal:na felicii vymenit lambda sondy, su to svinski zlodeji paliva plus skontrolovat priepustnost katalyzatora a eventualne pomoct dlhou zeleznou tycou.

Na tie lambdy sialene bacha. Po 15 rokoch maju narok byt zdochnute. Ak mas velky rozdiel spotreby v lete a zime teda povedzme v lete 7 litrov a v zime 10, su nabeton zdochnute aj ked to diagnostika nepise (ano, aj felicia mala diagnostiku).
Dnes som bol tankovat a pocital som si spotrebu (12.02L/100km :red: ), tak som si spomenul na tvoj prispevok. Cele sa mi to prestalo pacit ked mi pri najazdenych 440km od posledneho tankovania zasvietila rezerva. Aby som vylucil "pokazeny stojan" na cerpacke kde som naposledy tankoval, tak som dnes siel natankovat na inu cerpacku a ak bude spotreba nadalej vysoka, tak poriesim lambda sondy a kat. Cez leto som mal spotrebu od 7.2L do 8.5L/100km, 12 je uz dost vela a to ani nie je poriadna zima.

mp3turbo
Čierna listina bazáru
Čierna listina bazáru
Príspevky: 6531
Dátum registrácie: St 27. Apr, 2011, 11:16
Bydlisko: Spišská Nová Vec

Re: Aku mate spotrebu?

Príspevok od užívateľa mp3turbo » Št 27. Nov, 2014, 20:08

spravne hovoris. Inak s tymi stojanmi to neries, tie su cajchovane takze v ziadnom pripade nemoze dojst k situacii "na tejto pumpe a tomto stojane natankujem 60.05 litra do 20 litrovej bandasky a na hentej pumpe cez cestu do tej istej bandasky dam 36.28 litra".

Take neexistuje. Velmi jednoducho moze dojst k zmene spotreby tvojho vozu (napriklad upadnuty kablik vyhrievania lambda sondy ktory ma/nema/ma/nema kontakt) ale k zmene mnozstva natankovaneho paliva nie.
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.

Užívateľov profilový obrázok
landrower
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 7187
Dátum registrácie: Pi 16. Okt, 2009, 16:45
Bydlisko: Bratislava II
Kontaktovať užívateľa:

Re: Aku mate spotrebu?

Príspevok od užívateľa landrower » Št 27. Nov, 2014, 21:41

stojan ti mozno spravi nejake to deci rozdiel, mozno lebo by to malo byt vsetko normovane,
ale veci ako lambda su svine, a zvlast na felicii.... ale lambda ked totalne odide tak to robi daleko vacsi bordel ako len spotrebu tusim
Warface nick: landrower | Steam: michalsveto
Spoiler: ukázať
CPU Intel Core i5 4670K + CM Seidon 120XL +2x Corsair Quiet SP120
MB MSI Z87M-G43
RAM Corsair XMS3 2x4GB DDR3
VGA Gigabyte N660OC-2GD GTX660 + Accelero Mono Plus
HDDs Crucial MX200 250GB 7mm, Seagate Brracuda ST1000DM003 1TB
CASE Bitfenix Prodigy M
PSU Single sleeved Corsair HX650 + Corsair AF120 LED blue Fan
External HDDs Samsung 750GB + Fantec fanbox FB-35US2 black, Seagate Expansion Desktop 2TB
FANs Corsair AF120 Blue LED
RPM regulation Scythe Kaze Master PRO 5,25" panel
Peripheral
Display iiyama ProLite X2377HDS (IPS), Philips 226 21,5" (TN)
Audio Behringer MS16
Headphones Denon AH-D301
Keyboard Logitech G105
Mouse Razer Copperhead (ASUS ROG verzia)
Mouse pad CONNECT IT CI-236 Biohazard Pad
Notebook Lenovo IdeaPad B5400 (i3 4000M @2.4GHz, HD graphics 4600, 8GB RAM, 15.6")
Phone HTC One Mini

Užívateľov profilový obrázok
lacika
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 4376
Dátum registrácie: Pi 11. Jan, 2008, 14:00
Bydlisko: KE

Re: Aku mate spotrebu?

Príspevok od užívateľa lacika » Št 27. Nov, 2014, 22:32

Ano, auto zacne stracat vykon. Zacne sa prepinat do dojazdoveho rezimu, ako keby siel na 3 valce.
Najhorsie, kym je motor studeny.
PC1: Intel i5-4690k 4.4GHz@1.25v, Gelid tranquillo rev.2, ASRock Z87-Extreme4, 12GB RAM,
SAPPHIRE RX 570 8G 1400@1.1v/2150MHz@1.1v, Patriot Blast 240GB + 1TB HDD WD Blue, XFX TS 430,
Zalman Z1, Asus Xonar U1 + RR one moon, LG IPS235P
NB1: Dell M2800, Intel Core i7-4810MQ, 16GB RAM, SSD 256GB, AMD FirePro M4170 2GB DDR5
NB2: Dell Latitude 14-5401, Intel Core i7-9850H, 32GB RAM, SSD 1024GB, Intel UHD 630
Samsung A50
Xbox ONE S

Napísať odpoveď

Návrat na "Automobily a dopravná diskusia"