Aku mate spotrebu?

Diskusie o automobiloch, dopravných predpisoch, motocykloch, a iných témach súvisiacich s dopravou.
Užívateľov profilový obrázok
lepermessiah
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1759
Dátum registrácie: Št 30. Dec, 2010, 02:41
Bydlisko: ZV / BJ

Re: Aku mate spotrebu?

Príspevok od užívateľa lepermessiah » Pi 25. Máj, 2018, 16:19

@SLAFi no s tou "opravou" klapiek si tiez akurat tak vylepsis spotrebu, hlavne v zime .. otec na E60 530xd daval tiez zaslepit, lebo ze ved to robia vsetci a odporucil mu to dobry mechanik, tak sa nechal nahovorit a odvtedy spotreba namiesto jeho povodnych 7.1 sa ustalila na 7.4 (pred chipom 7.7)
Spoiler: ukázať
CPU: Intel Core i5 - 4590
MB: ASUS H97M-Plus
RAM: 2x8GB Crucial Ballistix Elite 1866 CL9 1.5V @ 1600 CL9 CR1
HDD: Samsung 960 Pro 512GB, WD RED 2TB R.1, WD MyBook3 Studio 1.5TB
GPU: GB 7950 3GB OC
Sound: ASUS Xonar Essence ST
PSU: Seasonic X-660
CASE: BitFenix Phenom M
WATER: XSPC EX240 + 2xNoctuaP12, HWLabs Nemesis GTX140 + NoctuaA14PWM, EK Acetal + EN CPU & GPU, ACool VPP655 + EK-D5 X-RES 140
LCD: Dell UltraSharp U2913WM + blink(1) + ambiledHD
Peripherals: Gigaworks T20 r.1, Superlux HD-662B, Logitech G810 + G403 Wireless, MS LifeCam Studio, 1TB mSATA USB-C Samsung 840EVO
+ laptop: Lenovo X220 + Samsung SM841 128GB SSD + Hitachi 1.5TB HDD + Win10 Insider

shajek
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 4007
Dátum registrácie: Ut 12. Aug, 2008, 12:16
Bydlisko: Pravenec
Kontaktovať užívateľa:

Re: Aku mate spotrebu?

Príspevok od užívateľa shajek » Pi 25. Máj, 2018, 16:28

hej hej , najlepsi znak dobreho motora je ze si preventivne menim klapky , preventivne loziska .. a nie, pomaly to nerobis na kazdom motore :D rozhodne nie na mercedesackych , alebo len posratych 1.9vinach ... dochladovanie nedochladovanie, proste na tych autach je to turbo castejsie ako by chcelo, narozdiel od konkurencie .. len to ma nakoplo ....
. a to vsetko uz v 2001 kedy ostatne znacky nic podobne nespravili.
a nezabudni na predochodcu kde este pridali VP44 ... smutne, ze to co povazujete za skvely motor od bmvvv, je u inych vyrobcoch tej doby len priemerny (alebo pod?)
tento hnusny chod a zvuk :D


a kazdopadne aby som nebol OFF topic. Zratal som Lanciu Kappu 2.4JTD a vychadza tam priemerka 6,8l ... vacsinou kratke studene trasy do 12km tam a 12km spat
CPU: AMD Phenom X3 720 BE 2,8 GHz @ 3,9 GHz 1,45V @@@ Phenom x4 3,6Ghz 1,375V (batch no. 0905 FPMW)CPU Cooler: Gelid Tranquillo rev.2 MB: Gigabyte 790XTA-UD4 RAM: 2x4GB ADATA Xtreme Series 2000 Mhz 8-7-6-15 tRC 11 CR 1T GPU: Asus EAH5850 DirectCU (985@5200MHz(1300MHz)) Monitory: 2x 24" LCD shit CRT HDD: WD 10EALS, ST Barracuda ST1000DM003 PSU:Seasonic M12II 620W 80Plus OS: Windows 7 Ultimate SP1 x64, Myš: nejaká Canyon Klávesnica : Microsoft Natural Elite, 3DMark Vantage : P16326 3DMark 06 : 21345

Užívateľov profilový obrázok
scream
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 3256
Dátum registrácie: Ut 04. Okt, 2005, 20:00
Bydlisko: Kosice
Kontaktovať užívateľa:

Re: Aku mate spotrebu?

Príspevok od užívateľa scream » Po 28. Máj, 2018, 19:56

320D v e90 (120kW) bez DPF bol slusny motor. Kulturny zatah a dialnice predpisovo sa dalo jazdit pod 6 litrov. Kombo mesto + okresky vedelo hodit pekne cislo ale konkretne si uz nepamatam. Jeden kus s 200k+ km ( ale ma to na budiku prvy krat) poznam, menilo sa len to co je v prirucke na predpisany interval.

No swift sport pol hodka na ringu + 5 koleciek na babe a nejaky transport medzi tym na 100oktane 11,3l/100km :D
i5 750@ 3,7Ghz 1,35V+ scythe Kabuto, AUSS P7P55D-E LX, 8GB RAM, Asus GTX 560Ti TOP, SSD Crucial M4 128GB, Fortron Raider 750W

XBOX ONE X

Užívateľov profilový obrázok
SurrendeR
VIP
VIP
Príspevky: 3613
Dátum registrácie: Ut 28. Sep, 2004, 14:00
Bydlisko: Stará Turá - BA
Kontaktovať užívateľa:

Re: Aku mate spotrebu?

Príspevok od užívateľa SurrendeR » Ut 29. Máj, 2018, 00:08

nechapem tu zmienku o vp44 .. uplne iny motor ako ten o ktorom hovorim :facepalm:

ano, 2.2cdi z 2001 je jediny konkurent.. aj vykon, aj spotreba, aj vydrz..
z tdi je dobry asi fakt len 81kw rotacka.. ten prezije hadam uplne vsetko..
co sa tyka turba, tak kamos menil turbo po 385tis .. a o lozisku ani neviem ze by nejake bolo treba.
klapky v sani, ved naco by to niekto menil, ked to moze vyberat, ze jo..

a kultivovanost dizloveho radoveho 4 valcu? yahooo :music: to slovne spojenie mi nejde dokopy :laugh: :laugh:

nech niesom ani ja OT, tak dlhodobo (5r) jazdene vacsinou v BA 9.3l/100, 328i z '96.
Spoiler: ukázať
PC:Asus x99A-USB 3.1 || Intel i7 5820k 4.1GHz || Gainward GTX 970 4GB Phantom || 4x8 GB RAM || RAID0 - 2x120GB OCZ Agility 3 || RAID0 - 2x1TB Seagate Barracuda || DVDRW Samsung SH-S183L || Cooler Master Centurion Silencio 452 || Corsair RM750 || 24" EIZO EV2436WFS3-BK EcoView ||
FOTO: Canon EOS 5D MKII || Canon 50mm F1.8II || Tamron 24-70/F2.8 VC || Canon 70-200/F4L IS || Canon EX580 MKII
Mobil: Samsung Galaxy S3
Car: BMW E36 328i Tour

Užívateľov profilový obrázok
HaDeS
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 317
Dátum registrácie: Št 07. Apr, 2005, 20:00
Bydlisko: Bratislava/#overclocking/Topolcany

Re: Aku mate spotrebu?

Príspevok od užívateľa HaDeS » Ut 05. Jún, 2018, 11:26

Tak tyzden som si vyskusal Volvo V60 D2 84kW @5.6/100, Nadrz nie a nie vyjazdit :hysterical:, az som mal pocit ze mi tam niekto na tajnasa furt tankuje. Tak ci onak ostanem ja pri svojich benzinoch.
Workstation: 3930k@4.95GHz GTX 2xTitan,
Slave 1-9:i7 5820k@4.2-4.45GHz
Slave 10-15:i7 920@4GHz,i7 920@3.9GHz, i7 920@3.6GHz, i7 930@3.9GHz,i7 930@3.8GHz, i7 930@3.6GHz,
Slave 16-17:
Phenom II X6 1055T@3.7GHz, Phenom II X6 1055T@3.85GHz
Slave 18-22:
Ryzen 1700@3.7-3.9GHz,

stefan222
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 4318
Dátum registrácie: Po 01. Sep, 2008, 18:59
Bydlisko: Prešov(32)

Re: Aku mate spotrebu?

Príspevok od užívateľa stefan222 » Pi 15. Jún, 2018, 20:33

Zatial len dve plne nadrze cca 45l a dal som 750km.karoq 1,5tsi. Dsg.
hry- one a ps4
doma-packardbell dot sc

Užívateľov profilový obrázok
Broslowski
Moderátor
Moderátor
Príspevky: 10488
Dátum registrácie: Ut 24. Máj, 2005, 20:00
Bydlisko: Topoľčany (27)

Re: Aku mate spotrebu?

Príspevok od užívateľa Broslowski » St 20. Jún, 2018, 12:06

pistik kolko ti to teda papa ta jednapatka?

Užívateľov profilový obrázok
mirjak
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1869
Dátum registrácie: Št 16. Nov, 2006, 02:00
Bydlisko: Banska Bystrica

Re: Aku mate spotrebu?

Príspevok od užívateľa mirjak » St 20. Jún, 2018, 12:27

2x45l / 750km = 12 litrov na 100km :D

Užívateľov profilový obrázok
Broslowski
Moderátor
Moderátor
Príspevky: 10488
Dátum registrácie: Ut 24. Máj, 2005, 20:00
Bydlisko: Topoľčany (27)

Re: Aku mate spotrebu?

Príspevok od užívateľa Broslowski » St 20. Jún, 2018, 12:34

ved toto ze to mi nejak nevychadza :D ved tolko ti tam nepustia ani vstreky :D

maniak
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 593
Dátum registrácie: So 31. Jan, 2009, 00:41
Bydlisko: Kittsee, Rakusko

Re: Aku mate spotrebu?

Príspevok od užívateľa maniak » St 20. Jún, 2018, 13:04

Pista, to ma iba 45l nadrz?

Užívateľov profilový obrázok
lacika
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 4263
Dátum registrácie: Pi 11. Jan, 2008, 14:00
Bydlisko: KE

Re: Aku mate spotrebu?

Príspevok od užívateľa lacika » St 20. Jún, 2018, 14:36

50l nadrz to ma..
PC1: Intel Pentium G3258 @4.4GHz, Gelid tranquillo rev.2, ASRock Z87-Extreme4, 12GB RAM, Asus GTX 560Ti DC 1gd5 @950/2150MHz, Patriot Blast 240GB + 1TB HDD WD Blue, XFX TS 430, Zalman Z1, Asus Xonar U1 + Samson SR 850 RR one moon, LG IPS235P
Other: Lenovo MOTO G5 3GB

stefan222
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 4318
Dátum registrácie: Po 01. Sep, 2008, 18:59
Bydlisko: Prešov(32)

Re: Aku mate spotrebu?

Príspevok od užívateľa stefan222 » St 20. Jún, 2018, 17:44

Na kazdu nadrz som dal 750l. Nulujem merac km stale ked pipne rezerva a stale tankujem plnu nadrz.najviac ma.pustilo 45l. Siel.som po-ba skoro vsade 140 na dialnici a fukal vietor jak svina tak som mal rovne 7l spotrebu na konci.. S klimou 3dosp a dieta.
Ked dochadzam do prace alebo okresky tak mam rovne 6l. Gumy mam.bridgestobe 215/55 r17. Ale to dsg tam vsade trepe 7stupen a podtaca jak cvok a to jazdim.normal mode. Su este eco, sport a individual.
hry- one a ps4
doma-packardbell dot sc

Užívateľov profilový obrázok
mirjak
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1869
Dátum registrácie: Št 16. Nov, 2006, 02:00
Bydlisko: Banska Bystrica

Re: Aku mate spotrebu?

Príspevok od užívateľa mirjak » St 20. Jún, 2018, 20:25

pre info, kolko Ti ukazuje odhadovany dojazd, ked “pipne rezerva”?

stanley159
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 74
Dátum registrácie: Ut 09. Jún, 2015, 13:44

Re: Aku mate spotrebu?

Príspevok od užívateľa stanley159 » St 20. Jún, 2018, 20:35

ked tankujes vzdy po plnu, prepocital si aku ma palubny odchylku?
nasa suzuka sx4 ma 4-5 deci, samozrejme palubny je optimistickejsi
Audio: Fiio E10K/ Microlab B77/ Akg K514/ HyperX Cloud

stefan222
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 4318
Dátum registrácie: Po 01. Sep, 2008, 18:59
Bydlisko: Prešov(32)

Re: Aku mate spotrebu?

Príspevok od užívateľa stefan222 » Št 21. Jún, 2018, 20:17

Ta ked pipne ukazuje 75-80km dojazd ale celkovo ten palubak mi pride divny. Inac je velky rozdiel ak idem 120/140km/h. Minimalne o liter benzinu. Zatim mam asi 1400km len za 3ryzdne .nejazdim s nim vela teraz
hry- one a ps4
doma-packardbell dot sc

Napísať odpoveď

Návrat na "Automobily a dopravná diskusia"