Aku mate spotrebu?

Diskusie o automobiloch, dopravných predpisoch, motocykloch, a iných témach súvisiacich s dopravou.
eX.
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 100
Dátum registrácie: So 19. Júl, 2008, 20:37
Bydlisko: Bratislava/Považská Bystrica

Re: Aku mate spotrebu?

Príspevok od užívateľa eX. » Ne 28. Feb, 2016, 01:02

Mňa zas baví to TDIčko, je to krásne agilné ako nafúkne to turbo, a naopak hladký benzín ma nudil už dosť (jediné čo mi chýba je to, že to bola zadokolka), a aj pocitovo na benzíne potrebuješ väčší výkon ako keď máš čipnutý diesel, aby to pocitovo ťahalo rovnako, ale neni som zástanca ani jedného ani druhého proste len moj názor. Ja teraz ani nad benzínom nerozmýšlam, skôr niečo ako 3.0TDI alebo 530D a zase to remapnúť, ale hovorím si tak, že na čo? Radšej za tie ušetrené prachy na servise pojdem v lete na dalšiu dovolenku alebo tak. Škoda meniť auto ktoré mi plne vyhovuje, nemá ani jednu vec čo by mi chýbala, za nejakú potencionálnu pokladnicu len pre to že bude novšia, lepšie vyzerať a silnejšia. Tá V6tka mi takýmito jazdami btw brala okolo 12l, to keď som potreboval behať po BA hore dole som mal normálne výčitky svedomia, že viac preveziem ako zarobím :D Doteraz pamätám na tie depresívne pocity ked som bol večne v kolonach.

Užívateľov profilový obrázok
Shatterhand
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 3143
Dátum registrácie: Št 26. Mar, 2009, 16:45
Bydlisko: Bratislava

Re: Aku mate spotrebu?

Príspevok od užívateľa Shatterhand » Po 07. Mar, 2016, 15:55

Na benzíne treba vyšší výkon ako na diesli...tak určite. Čo takto porovnávať turbo-turbo a atmosféra-atmosféra, potom sa môžme baviť.
"Mind always fails first". "The darkest places in hell are reserved for those who maintain their neutrality in times of moral crises." "Tvrdiť, že vám nezáleží na práve na súkromie, lebo nemáte čo skrývať...je to isté...ako keď poviete, že vám nezáleží na slobode prejavu, lebo nemáte čo povedať."
Spoiler: ukázať
#1 PC: CPU Intel Core i7 920 rev. D0@2.93GHz MB ASUS P6T Deluxe V2 GPU Sapphire Radeon HD5850 Toxic RAM 3x4GB kit 1333Mhz HDD Seagate Barracuda 7200.12 1TB PSU Enermax Liberty ELT 500W 80+ CASE Thermaltake Swing
#2 PC: CPU Intel Xeon L5639@2.4GHz MB MSI Eclipse SLI GPU AMD Radeon HD7970 GHz Ed. W3X RAM 3x4GB Kingston KHX 1600MHz CL9 @1333Mhz HDD#1 Crucial MX100 250GB @SATAII PSU Enermax Revolution 950W 80+ Silver CASE Enermax iVektor black Chladenie CM Seidon 120V-FAN Enermax Magma @CPU; 3x Noctua NF S12B FLX - 3x top push

Užívateľov profilový obrázok
Easa
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 751
Dátum registrácie: Po 25. Apr, 2011, 00:04
Bydlisko: Slovakia, Liptovsky Mikulas

Re: Aku mate spotrebu?

Príspevok od užívateľa Easa » Po 07. Mar, 2016, 16:12

E38 740i M62B44 4.4 V8

Diaľnica, okresky: 9

Kombinovaná: 13.5 - 14.2

Mesto: 16 - 19
HP Elitebook WS 8570W | i7 3820QM | 16GB DDR3 | Quadro K1000M | M550 256GB mSATA | HGST 5k1000 1TB |

eX.
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 100
Dátum registrácie: So 19. Júl, 2008, 20:37
Bydlisko: Bratislava/Považská Bystrica

Re: Aku mate spotrebu?

Príspevok od užívateľa eX. » Ne 27. Mar, 2016, 17:31

Tak nakoniec som ostal pri diesli (nie preto, že by som nejak moc chcel, ale kvôli chabej ponuke na trhu).

E65 730D klasika 6HP26 automat 218PS

Nabehal som zatial na tom pár tisíc, taký mix, mimo mesta, dosť aj dialnice nepredpisovo, mesto, a takým štýlom no asi ako ked si kúpite nové auto, takže žiadna eko jazda, a priemer 8,6l, na to že to má 1950kg tak celkom dobre si myslím, a na ten štýl jazdy. Včera som šiel tak kludnejšie do ČR 300km a trip spotreba 7,2l.

Ten automat je výborný, pri 120kmh to točí 1750ot, išiel som minule dlhšiu trasu po dialnici tempomat 170 a spotreba 7,8l, to Passat žral tak o liter viac pri takej rýchlosti, nehovoriac o tom aerodynamickom hluku a dunení motora. V sedmičke ticho pekne.

Užívateľov profilový obrázok
ZoranICS
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2423
Dátum registrácie: St 18. Jún, 2008, 18:51
Bydlisko: Kosice

Re: Aku mate spotrebu?

Príspevok od užívateľa ZoranICS » Ut 26. Apr, 2016, 21:51

Corolla E12
4ZZ-FE, 1.4l benzin

Kombinovana ~7.4l/100 (prevazne mesto/dialnica)
Mimo mesto niekde okolo 6-6,5l

Užívateľov profilový obrázok
Papek
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 6749
Dátum registrácie: St 05. Dec, 2007, 08:00
Bydlisko: BA
Kontaktovať užívateľa:

Re: Aku mate spotrebu?

Príspevok od užívateľa Papek » Ut 26. Apr, 2016, 23:02

tuto Corollku som mal v hladaciku ked som este pradavno kupoval Civic, ale bola uz nad rozpocet :)
flylo... you gotta help me man.

Užívateľov profilový obrázok
ZoranICS
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2423
Dátum registrácie: St 18. Jún, 2008, 18:51
Bydlisko: Kosice

Re: Aku mate spotrebu?

Príspevok od užívateľa ZoranICS » Ut 26. Apr, 2016, 23:34

uprimne... radsej civic ;)

Užívateľov profilový obrázok
Per
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 12810
Dátum registrácie: Pi 13. Jún, 2008, 20:01
Bydlisko: Banská Bystrica

Re: Aku mate spotrebu?

Príspevok od užívateľa Per » St 31. Aug, 2016, 09:22

Octavia ll Combi
MR2013 1,6 Tdi CR

BB-RV-BB..zapnuta klima ,4,6l/100km

Užívateľov profilový obrázok
Snake
Administrátor
Administrátor
Príspevky: 13860
Dátum registrácie: Ne 23. Júl, 2006, 02:00
Bydlisko: Bratislava/Galanta
Kontaktovať užívateľa:

Re: Aku mate spotrebu?

Príspevok od užívateľa Snake » St 31. Aug, 2016, 15:07

jasne :D
#rollerman

Užívateľov profilový obrázok
pepkopav
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 3469
Dátum registrácie: Ne 19. Feb, 2012, 19:05
Bydlisko: Lovinobaňa LC

Re: Aku mate spotrebu?

Príspevok od užívateľa pepkopav » St 31. Aug, 2016, 15:26

minuly tyzden,uplne novy, este nezabehnuty (1800km) Ford Fiesta 1,6TDCi econetic Lucenec - Vieden a nazad 3,8l ..som zvedavy ci sa po zabehu dostane aspon na priemer 3,6l ked ma udavanu 3,2l...
Dell Latitude E7440 14" 1920x1080 IPS,Intel i7 4600u 2,10GHz,8Gb DDR3 RAM 1600MHz,Intel HD4400,512Gb mSATA SSD,WiFi,Bluetooth,WWAN 3G,Windows 10 Pro 64bit

Užívateľov profilový obrázok
quicky
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 10703
Dátum registrácie: Št 12. Máj, 2005, 20:00
Bydlisko: Nitra

Re: Aku mate spotrebu?

Príspevok od užívateľa quicky » St 31. Aug, 2016, 18:14

ty kokso to uz zadarmo jazdi ? :O
King is back from VACation :D

Užívateľov profilový obrázok
Andre
Audio expert
Audio expert
Príspevky: 10020
Dátum registrácie: St 09. Jan, 2008, 14:00
Bydlisko: Žilina

Re: Aku mate spotrebu?

Príspevok od užívateľa Andre » St 31. Aug, 2016, 18:20

Per - real mozno 5,5
pepkopav - pod 5 neda ani keby si velmi chcel

uz to tu niekto linkoval, ale tak pre Vas znova
http://autobild.cas.sk/clanok/211657/te ... diel-az-60
i7-4790K 4,5GHz 1,1V delid| Noctua D15S + 2x Noctua P12 | MSI Z97 GAMING 3 | 16GB DDR3 | RX 570 | Samsung 850 EVO 500GB | Seasonic Focus Plus 650 Gold | NZXT S340 Elite + 2x out Noctua S12A
Corsair Scimitar Pro + Roccat Hiro | Fnatic Gear Rush MX Red + CM wrist rest | Dell P2414H
Topping DX3 Pro + Focal Alpha 65 / Beyerdynamic DT 150 + Brainwavz pads

Užívateľov profilový obrázok
pepkopav
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 3469
Dátum registrácie: Ne 19. Feb, 2012, 19:05
Bydlisko: Lovinobaňa LC

Re: Aku mate spotrebu?

Príspevok od užívateľa pepkopav » St 31. Aug, 2016, 18:51

pepkopav - pod 5 neda ani keby si velmi chcel
tak to sa velmi mylis...doma este mame dcerinu fiestu mk7 1,4 tdci,ktora ma pisanu spotrebo 4,0l a realne podla palubneho pc je spotreba 4,6l ...mesto a mimo mesta 50:50...kludne odfotim aby si veril...na Ford clube.sk s takou jazdi chlapik za dokazatelnych 4,1l...to nieje vycucane z prsta ale realita...cisto mesto sa da za 5l....

toto je model econetic ,ktory je na tom podstatne lepsie so spotrebou...jazdi sa s nou LC - BB od pondelka do piatku...ziadne velke tulanie po meste...
Dell Latitude E7440 14" 1920x1080 IPS,Intel i7 4600u 2,10GHz,8Gb DDR3 RAM 1600MHz,Intel HD4400,512Gb mSATA SSD,WiFi,Bluetooth,WWAN 3G,Windows 10 Pro 64bit

mp3turbo
Čierna listina bazáru
Čierna listina bazáru
Príspevky: 6531
Dátum registrácie: St 27. Apr, 2011, 11:16
Bydlisko: Spišská Nová Vec

Re: Aku mate spotrebu?

Príspevok od užívateľa mp3turbo » St 31. Aug, 2016, 19:20

20 rokov dozadu jazdili Citrojeny AX s motorcekmi 1.4d hllllboko pod styri litre... REAL. Nie pocitac. Dnes Fijesta zerie viac, upchavaju sa jej dpfka, sprajcovali sa turba kvoli zakarbonovanym mazacim traktom, no to mi je progress.

Dnes sa da s Ocktaviou 1.6tdci-hdi (sorry ze to tak volam) pod 5 litrov. V roku 1996 bola vymyslena Ocktavia 66kW a jej sestricka 81kW o par rokov neskor, ktore takisto vedeli jazdit pod 5 litrov. V realnej premavke. Moj foter ma napriklad dodnes 66ku z roku 2001 a fakt to jazdi pod 5 litrov, v meste lahucko nad, mimo mesta ked nejdes 150 to ide za styri cela kolko si povies. Fakt nemusis chodit 72 na dialnici aby si dosiahol 4.x


Trojlitrove BMV5 e60/e61 z roku 2005 a prehodis ho na plyn, bude ti takisto vonku z mesta PRI PODOBNEJ RYCHLOSTI AKO MALA TATO FIJESTA A OCKTAVIA JAZDIT ZA 8 LITROV PLYNU - ak nie sedem - co je priamy ekvivalent 4 litrov nafty na peniaze.

Natocim Voyadžera - a to je uz teda ake auticko v porovnani s Fijestou !!! - a spravim necelych 5.5 litra spotrebu ked idem 105-107km/h bez klimy tak preco by prepana hrackarske auticko v style Fijesta nemalo chodit pod 5 litrov... Bratislava-Vieden-Salzburg-Mnichov a naspak hajde domov Bratislava a aj po meste bez tankovania : styria / piati chlapi s kufrikmi vnutri (nalozme do Fijesty 350kg, porozpravame sa znovu], v Bratislave naladujem 64 litrov paliva. Motor ? 2.5 litrovy. 540km trasa google, 541km tachometer jednym smerom. Blatisravu ale davam za 8 az 8.5 pretoze furt rozbiehat a hamovat hentu gulajucu sa skrinu - fyziku neotrtkabatim.

Jasneze moze Fijesta krmit pod 5... ked si to porovnam tak Fijesta mala jazdit za dva a to este aj s privesom :)
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.

stefan222
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 4768
Dátum registrácie: Po 01. Sep, 2008, 18:59
Bydlisko: Prešov(34)

Re: Aku mate spotrebu?

Príspevok od užívateľa stefan222 » St 31. Aug, 2016, 19:21

Tu si nieco a niekomu dokazovat nikdy nema zmysel. Treba tankovat plnu, vynulovat merac km a pri rezerve zase plnu tankovat a po cca 5plnych sadnut k blockom a ukaze sa spotreba. Mne na punte ukazuje 5rovnych a platim za 4,6.na lanceri 5,9 a platim za 5,7. Ide o to co clovek zaplati, nieco mu ukaze pc
hry- one a ps4
doma-packardbell dot sc

Napísať odpoveď

Návrat na "Automobily a dopravná diskusia"