Aku mate spotrebu?

Diskusie o automobiloch, dopravných predpisoch, motocykloch, a iných témach súvisiacich s dopravou.
mp3turbo
Čierna listina bazáru
Čierna listina bazáru
Príspevky: 6531
Dátum registrácie: St 27. Apr, 2011, 11:16
Bydlisko: Spišská Nová Vec

Re: Aku mate spotrebu?

Príspevok od užívateľa mp3turbo » Po 23. Nov, 2015, 10:10

>> podla mna ak to doteraz nespravili, tak to nespravia ani od teraz. imho ostane 12V stale standard a
>> zariadenia ktore potrebuju viac proste budu mat svoje power regulatory aby fungovali spravne.

to je komplikovanejsie ako tu narychlo vieme obsiahnut. Ked chcem vyhrievat zadne okno, je mi prd platne ze dozadu vozu taham hruby kabel aby som mal pol metra pred oknom nejaky transformator z 12V na 2000V. Niekto moze namietnut ze preco by som toto robil, ved si spravim transformator niekde napriklad v motore kde typicky je bateria a potom to potiahnem dozadu uz rovno na 2000V. Ano, iste, akurat ze potrebujes dalsi kabel - dozadu ti pojde 12V pretoze svetla, smerovky atd, a dalsi drat s 2000V aby si mal okno. Neprilis dobre z hladiska nakladov a celkoveho technickeho riesenia.

Uz davno sa riesia lokalne riadiace jednotky napriklad zadnych svetiel aby si dozadu nemusel tahat vela kablov. A my teraz ideme vymyslat ze kvoli oknam dozadu potiahneme 2000V, kvoli hentomu 48V, kvoli tamtomu 128V, to sa proste neda.

Uvidime ako to dopadne.



Predohrev : ze kolko stoji predohrev ? Ak myslis nezavisle kurenie ktore ti predohreje motor pred startom, tak pre dieslove odporucam riesenia zo Sharanu : pouzite kupis radovo za 200 ; benzinove su velmi zriedkave a doporucujem poobzerat sa po rieseniach z BMW E39 z titulu jednoduchosti zapojenia.
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.

Užívateľov profilový obrázok
Ajri
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 954
Dátum registrácie: So 12. Sep, 2009, 12:28
Bydlisko: Hájske

Re: Aku mate spotrebu?

Príspevok od užívateľa Ajri » Ne 14. Feb, 2016, 22:27

Konečne zaujímavejšia spotreba, keďže som začal chodiť trasu ke-nr. 5.3l/100km pri rýchlostiach do 90-110 km/h, octavia 1.6i 75kw 5q. :)

Užívateľov profilový obrázok
marfan
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1627
Dátum registrácie: So 05. Jan, 2008, 14:00
Bydlisko: Veselé pri Pieš
Kontaktovať užívateľa:

Re: Aku mate spotrebu?

Príspevok od užívateľa marfan » Ne 14. Feb, 2016, 23:07

To je velmi zaujimave, pretoze doma mame octaviu 1.6 74kw rv 99 a tam je priemer okolo 7-7.5l
Spoiler: ukázať
MB:Acrock Z77 Extreme 4, CPU:Core i7 3770k 3,5GHz, RAM:2x4GB Kingston HyperX Black 1600MHz@1833MHz,CLADIC:Thermalte NiC C4,CASE:NZXT BETA EVO PSU:Corsair VX-450W,
GPU:AMD/ATi HD5770 1GB MSI, SSD: Kingston V200 128GB HDD:WD 1TB RED SATA,Samsung 1TB, Samsung 750GB, Samsung 250GBLCD:DELL U2412M,

Užívateľov profilový obrázok
lacika
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 4349
Dátum registrácie: Pi 11. Jan, 2008, 14:00
Bydlisko: KE

Re: Aku mate spotrebu?

Príspevok od užívateľa lacika » Ne 14. Feb, 2016, 23:30

tak to sa mozes 1.9 Pumpe-duse vysmievat :D
PC1: Intel Pentium G3258 @4.4GHz, Gelid tranquillo rev.2, ASRock Z87-Extreme4, 12GB RAM, Asus GTX 560Ti DC 1gd5 @950/2150MHz, Patriot Blast 240GB + 1TB HDD WD Blue, XFX TS 430, Zalman Z1, Asus Xonar U1 + Samson SR 850 RR one moon, LG IPS235P
Other: Lenovo MOTO G5 3GB

mp3turbo
Čierna listina bazáru
Čierna listina bazáru
Príspevky: 6531
Dátum registrácie: St 27. Apr, 2011, 11:16
Bydlisko: Spišská Nová Vec

Re: Aku mate spotrebu?

Príspevok od užívateľa mp3turbo » Po 15. Feb, 2016, 00:35

>> To je velmi zaujimave, pretoze doma mame octaviu 1.6 74kw rv 99 a tam je priemer okolo 7-7.5l

ale nejazdis 90 az 105km/h [!!!!!!] a mas chytenu lambda sondu. Okrem toho aj prevodovky sa v priebehu casu menili, schvalne si porovnajte kto ma vacsi.

Myslim prevod. Len tak zo srandy obidvaja napiste ake mate otacky na poslednom prevode pri 90km/h a 110km/h. Ja mam 85kW sharan a tocim 2250rpm pri 130km/h ; foter ma 96kW sharan a mydli 2550rpm pri tej istej rychlosti, obidvaja mame 6 rychlostne prevodovky ale zjavne hodne odlisne poskladane prevody. Ani nemusis hadat komu to viacej zozerie, aj podla palubaka aj podla diagnostiky aj podla realneho tankovania.
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.

Užívateľov profilový obrázok
marfan
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1627
Dátum registrácie: So 05. Jan, 2008, 14:00
Bydlisko: Veselé pri Pieš
Kontaktovať užívateľa:

Re: Aku mate spotrebu?

Príspevok od užívateľa marfan » Po 15. Feb, 2016, 08:05

Mne to točí pri pri 90ke 2650 a pri 110ine 3250. Môj ujo má tiež sharan 85kw a točí mu to tak isto ako tebe.
Spoiler: ukázať
MB:Acrock Z77 Extreme 4, CPU:Core i7 3770k 3,5GHz, RAM:2x4GB Kingston HyperX Black 1600MHz@1833MHz,CLADIC:Thermalte NiC C4,CASE:NZXT BETA EVO PSU:Corsair VX-450W,
GPU:AMD/ATi HD5770 1GB MSI, SSD: Kingston V200 128GB HDD:WD 1TB RED SATA,Samsung 1TB, Samsung 750GB, Samsung 250GBLCD:DELL U2412M,

undertaker007
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1203
Dátum registrácie: Po 27. Sep, 2010, 19:31
Bydlisko: Žilina - Vlčince II
Kontaktovať užívateľa:

Re: Aku mate spotrebu?

Príspevok od užívateľa undertaker007 » Po 15. Feb, 2016, 17:40

Ja ešte keď som mal Daewoo Lanos 1.6l 77.80kW, tak som tiež trasy mimo mesto vedel dať do šiestich litrov.
Pri 100km/h som mal na otáčkomeri presne 3000 rpm.
(do šiestich litrov = že to ešte bolo v časoch, keď som vedel, že pôjdem ďalej, tak som predtým aj potom dočapoval doplna a vypočítal spotrebu, aby som mohol po*onkávať... :hysterical: )

Užívateľov profilový obrázok
stanomx
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 3004
Dátum registrácie: Št 19. Okt, 2006, 02:00
Bydlisko: Košice

Re: Aku mate spotrebu?

Príspevok od užívateľa stanomx » So 20. Feb, 2016, 17:28

lacika napísal:tak to sa mozes 1.9 Pumpe-duse vysmievat :D
no myslim ze to by sa dalo nanej za 4,5 urcite ak to da on na benzine za 5,3... palubneho pocitaca urcite :D
ja mam tiez dost pojazdene na 1,6ke oktavke kombi, je pravda ze pri 100ke sa da ist na 5,5 podla PC... ale ci je to aj v skutocnosti neviem, najviac som dal na nadrz na 1,6ke 720km 55L pri tankovani
RAMMSTEIN

Užívateľov profilový obrázok
Andrew007
Čierna listina bazáru
Čierna listina bazáru
Príspevky: 1755
Dátum registrácie: Ne 28. Dec, 2008, 20:14
Bydlisko: Senec

Re: Aku mate spotrebu?

Príspevok od užívateľa Andrew007 » So 20. Feb, 2016, 18:26

Golf V 1.9TDI chip zim. pneu dlhodoba spotreba 5,3l - dojazd cca 900km na plnu nadrz + VIFko. Denna jazda D1 SC BA 120/140kmh, 6 stup. prevodovka .
Spoiler: ukázať
ego si nehonim

mp3turbo
Čierna listina bazáru
Čierna listina bazáru
Príspevky: 6531
Dátum registrácie: St 27. Apr, 2011, 11:16
Bydlisko: Spišská Nová Vec

Re: Aku mate spotrebu?

Príspevok od užívateľa mp3turbo » So 20. Feb, 2016, 20:39

>> pri 100ke sa da ist na 5,5 podla PC... ale ci je to aj v skutocnosti neviem, najviac som dal na nadrz na 1,6ke 720km 55L pri tankovani

sorry ale toto je asi tak daleko od 5.5l/100km pri 100km/h rychlosti ako vsetky tie "kvalifikovane odhady palubnych pocitacov WV"... jasne, nepises ze si celu tu nadrz isiel touto superekonomickou rychlostou. Ze ale naschval odrbavaju palubaky WV o pol litra len tak zahuci, to vsetci hadam vedia a kto si to nepriznava tak okrada nas krasnz cerveny socialisticky štát.

PS: moj Sharan 2001 [!!!!! kdeze je to od superpodvodov 2008+ !!!!! ] ukazuje na teplomeri 90 stupnov aj ked diagnostika hlasi 84... 82... 80... 77... padne to zhruba az do 71 ked je vonku -20... Robia to naschval, palis po dialnici 89 stupnov, zastanes v zime a teplota ide dole, ten motor nevygeneruje na volnobehu tolko tepla aby sa udrzal (nie, samozrejme nemam zly termostat a ano, je to odsledovane na viacerych vozoch). Teplota na diagnostike pada dole, budik drzi rucicku ako hluchy.

Povedzme ze toto bola snaha vyrobcu aby mu zakaznici nereklamovali taku drobnost ako je kolisajuca teplota v chlade ale mam pre to aj daleko ukrutne inaksie pomenovania. A to zdoraznujem sa pisal rok 1999 ked tento soft robili. Co dokazali odvtedy vyrobit ine, to uz vieme. A kolko veci este nevieme...
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.

Užívateľov profilový obrázok
stanomx
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 3004
Dátum registrácie: Št 19. Okt, 2006, 02:00
Bydlisko: Košice

Re: Aku mate spotrebu?

Príspevok od užívateľa stanomx » Ne 21. Feb, 2016, 02:01

Ja nevravím, že čo píše palubnýPC je 100% pravda bez odchylky - veď to aj tak píšem. A je to tam aj napísané asi viackrát :cool:
hovorím, že som tiež šiel na 1,6ke mimo mesto v priemere 100kou nie viac a dal som to na podľa PC 5,5l na 100km (nie aktualnu dpc) - do poľska do Krakowa
Ďalej píšem, že som ajtak neprešiel viac ako 720km na nádrž (tankovane nepametám presne 50l možno...) tzn, že najlepšiu spotrebu reálnu som mal na tomto aute ajtak 7litrov
zasa na mojom PDčku som už spravil na 48litrov aj 930km a nie nešiel som 80 na šestke ... tj. 5,2l/100km
Keby som šiel maximálne 100km/h pri 1800ot/6q tak dám aj 4,5litra ale ja tak chodiť nebudem, lebo mi to neprospieva "viete"
mimochodom tá istá trasa KE-Krakow
Mne píše palubný PC náhodou VIAC ako je reál, a to preto že tu sviňu nepodtáčam a chodím 60 na trojke (inak hodily by sa mi nové poloosi) dlhodobú momentálne za 4tis km (od výmeny rozvodov) mám 7litere, pričom reálne podĺa tankiléren 6 až 6,6 poďla mrazov a iných paranormálnych akcelerácii a to s tym chodim do obchodu 1km v sobotu v nečase
_______
S teplotou mám to isté, nemám to presne odsledované VAGom a samozrejme ten motor sa sám nevie zahriať na voľnobehu tiež, dávam webasto v lete
RAMMSTEIN

undertaker007
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1203
Dátum registrácie: Po 27. Sep, 2010, 19:31
Bydlisko: Žilina - Vlčince II
Kontaktovať užívateľa:

Re: Aku mate spotrebu?

Príspevok od užívateľa undertaker007 » Ne 21. Feb, 2016, 10:24

stanomx napísal:Mne píše palubný PC náhodou VIAC ako je reál
Tatkovi Fiat Idea 1.3MultiJet r.v.: 2006 tiež palubák píše o až zhruba 0.5l/100km viac, aká vychádza spotreba (dlhodobo) v skutočnosti prepočtom podľa tankovaní...
Možno je to aj tým, že ten palubák nikdy neukáže spotrebu nižšiu, ako 2.0l/100km. Jednoducho nikdy, nižšie číslo odhadu okamžitej spotreby nedokáže zobraziť a to aj pri jazde na volnobeh, pri státi na volnobehu, pri jazde z kopca so zaradenou rýchlosťou a podobne...
Zasa na druhú stranu - kto by v tom aute riešil spotrebu, keď tankujú +/- raz za 3 mesiace... ...a za tých smiešnych 36€ za čo natankovali naposledy sa zasa budú voziť 3 mesiace a prejdú kúsoček cez tisíc kilometrov...

A teraz príde mp3turbo s jeho prepočtami a CapsLockovým písmom a ukameňuje ma, že to nie je možné... ...turbo, ušetrím ťa, neobťažuj sa - jednoducho to tak je, vezmi to ako fakt, to tatkove auto naozaj žerie tak málo...

eX.
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 100
Dátum registrácie: So 19. Júl, 2008, 20:37
Bydlisko: Bratislava/Považská Bystrica

Re: Aku mate spotrebu?

Príspevok od užívateľa eX. » So 27. Feb, 2016, 17:39

Ja chodím s Passatom 1.9TDI PD denne cca 6km trasa cez BA(pár semaforov a vačšina obchvat) a teplý vzduch fúka už tak po 3km, a keď dojdem tak už je vždy ručička na 90 (neriešim kolko má reálne). Takže nechápem nejako tie reči, že TDI potrebuje 20km aby sa zohrialo a podobne. Behám s tým teraz len po meste po BA, a vôbec necítim že by sa to nejako dlho zohrievalo, predtým som mal V6 benzín a zohrievalo sa to možno o polovicu rýchlejšie, ale neni to nič hrozné pár minút hore dole.

Mám soft na 180 koní, a čisto BA mi bere 7,5l nafty (kolesá 17" 225/45). Inak čo sa týka diskusie o PP, tak mne meria absolútne presne, aj pred čipom aj po čipe, tolko kolko ukáže palubák vždy namerám aj podla kalkulačky (tankujem nádrž len do plna, a vždy si to zrátam po každom tankovaní).

Som s tým autom aj motorom maximálne spokojný. Ide to ako utrhnuté, dá sa s tým ísť aj do 6l, servisné náklady takmer nulové za 20t km som menil termostat (nejak do 10e), a preventívne som dal teraz vymeniť tesnenia pod vstrekmi (cca 60?) a to už má natočené 280t km a origo turbo aj spojka. Na nádrž spravím na dlhú trasu hravo cez 1000km, netreba stále tankovať. Mám nejaké prachy už pomimo na novšie a lepšie, ale nejako sa mi to ani nechce predávať lebo len jazdím a neriešim, výborne sa s tým obieha, mám tam všetko čo treba ako tempomat, auto klíma, vyhrievané sedačky, dažďový senzor atd. a je to ešte k tomu aj 5 kvalt takže netreba sa báť vysypanej prevodovky a netreba stále radiť.

Užívateľov profilový obrázok
SurrendeR
VIP
VIP
Príspevky: 3648
Dátum registrácie: Ut 28. Sep, 2004, 14:00
Bydlisko: Stará Turá - BA
Kontaktovať užívateľa:

Re: Aku mate spotrebu?

Príspevok od užívateľa SurrendeR » So 27. Feb, 2016, 20:35

presne tak nejak som si predstavoval ze by som si kupil dalsie auto.. nejaku 1.9tdi trosku ju postuchnut o par ponikov.. a len tak po meste to dojit.. koli spotrebe..
ale ked kua to auto (octavia/passat/a4) ma vobec nebavi soferovat.. aj tak by som furt sadal do tej dva osmicky.. a za cenu toho druheho auta racej kupim benzin :laugh:
Spoiler: ukázať
PC:Asus x99A-USB 3.1 || Intel i7 5820k 4.1GHz || Gainward GTX 970 4GB Phantom || 4x8 GB RAM || NVMe - 500GB Samsung EVO 970 || RAID0 - 2x120GB OCZ Agility 3 || RAID0 - 2x1TB Seagate Barracuda || Cooler Master Centurion Silencio 452 || Corsair RM750 || 24" EIZO EV2436WFS3-BK EcoView ||
FOTO: Canon EOS 5D MKII || Canon 50mm F1.8II || Tamron 24-70/F2.8 VC || Canon 70-200/F4L IS || Canon EX580 MKII
Mobil: Samsung Galaxy S7
Car: BMW E36 328i Tour

Užívateľov profilový obrázok
lacika
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 4349
Dátum registrácie: Pi 11. Jan, 2008, 14:00
Bydlisko: KE

Re: Aku mate spotrebu?

Príspevok od užívateľa lacika » So 27. Feb, 2016, 20:46

1.9 sa oplati kupit.. to este takych 10 rokov podrzi cenu :D
PC1: Intel Pentium G3258 @4.4GHz, Gelid tranquillo rev.2, ASRock Z87-Extreme4, 12GB RAM, Asus GTX 560Ti DC 1gd5 @950/2150MHz, Patriot Blast 240GB + 1TB HDD WD Blue, XFX TS 430, Zalman Z1, Asus Xonar U1 + Samson SR 850 RR one moon, LG IPS235P
Other: Lenovo MOTO G5 3GB

Napísať odpoveď

Návrat na "Automobily a dopravná diskusia"