Všeobecná diskusia

Diskusie o automobiloch, dopravných predpisoch, motocykloch, a iných témach súvisiacich s dopravou.

Objektívna zodpovednosť je...

pozitívny krok k bezpečnosti cestnej premávky.
69
42%
hlúposť.
96
58%
 
Celkom hlasov: 165

Užívateľov profilový obrázok
GABO
Administrátor
Administrátor
Príspevky: 11027
Dátum registrácie: Ut 15. Júl, 2003, 08:00
Bydlisko: Košice
Kontaktovať užívateľa:

Re: Problém s brzdami (kotúče) na aute

Príspevok od užívateľa GABO » St 15. Júl, 2009, 22:41

Idem zajtra preč ono to fakt cítiť len dolu z kopca na rovnej ceste to vôbec nebadať ... evidentne tieto kotúče pokrivené nie sú a asi pri zaťažení prednej nápravy sa práve zaťažia riadne aj tlmiče a to horné uloženie je v prdeli. Predvčerom som nahodil nové pneu Good Year (snad to dobre píšem :D) Excelence 16" 205/55 a všetko OK akurát si včera dosadli a pri 90km to hádzalo potom už nie. Dnes bolo preváženie a OK perfektné.

Idem zajtra teda preč a v pondelok to začnem riešiť a dám vedieť.
PC1 Intel Core i7-4960X@4,8GHz . ASRock X79 Extreme 11 . 32GB Corsair Dominator 2133MHz DDR3 . Zotac GTX 1080Ti . Samsung 850 PRO 256GB . Samsung 840 1TB . SF Leadex 750W . AOC Q3279VWFD8 . Noctua
PC2 i5-2500K . Noctua NH-U12 . ASUS P8Z68-V PRO . 16GB G.Skill Ripjaws X . EVGA GTX 1070 SC . Intel 530 240GB . Samsung 850 PRO 2TB . COUGAR GX-600W . Lian Li PC-V1010A - Silver . ASUS Xonar Essence STX + HD555

Užívateľov profilový obrázok
Matusak
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1346
Dátum registrácie: Pi 29. Feb, 2008, 14:00
Bydlisko: Bratislava

GPS a rychlost auta

Príspevok od užívateľa Matusak » Pi 17. Júl, 2009, 19:27

chcem sa spytat ked pouzivam GPS, tak mi ukazuje aktualnu rychlost auta,ze ? je mozne zeby to bolo presnejsie nez co mi ukazuje tachometer v aute ???

ked mi ukazuje na tachometri 50 tak kamaratovi za mnou na fabke ukazovalo 47km/h
na aute mam 16" disky, je mozne ze ked su kolesa vacsie/mensie co i len o par mm, ci to ma nejaky vplyv na tachometer ?(ze ukazuje menej/viac)

dnes som siel s GPS, GPS ukazovalo 50km/h a rucicka na tachometri bola pod 60, zhruba asi 55km/h, tak preto sa pytam ze ci GPS ukazuje realnu rychlost...

este by som sa chcel spytat ci sa ten GPS modul (na obrazku dole), neuprazi na slnku ??? na baterii som sa docital ze maximalna teplota kde sa moze pouzivat je 60°C, a myslim si ze v aute sa to da docielit velmi lahko... bateria sa da vybrat a pouzivat to za pomoci zapalovaca, ale aj ked tam neni ta bateria, je nejake riziko zeby sa ten prijimac prehrial a usmazil sa??? (nenasiel som nikde kde by pisali maximalnu pracovnu teplotu)

Obrázok
Dakujem :)


PS: nepiste mi tu nech si dam napravit tachometer, nebudem do toho vrazat ani 1c ;)
PS2: GPS soft je Sygic McGuider, mobil je Xperia, GPS modul je externy s BT (pozri obrazok vyssie, ten mi ostal po P1i)
Maticna : Asus Striker II Formula | Procesor : Intel Core2Duo E6850 @ 3.3GHz | Chladic CPU : Thermalright Ultra 120 eXtreme + Noctua NF-P12-1300 | Graficka : 2* MSI GeForce NX8800GTS T2D512E OC PCX | Chladic VGA : 2* ZALMAN Z-Machine GV 1000 | Ram : CORSAIR DDR2 2x2048MB 800MHz TWIN2X C5DHX Techn. | Hdd : Hitachi 320GB 7200rpm 16MB Sata2, Hitachi 500GB 7200rpm 16MB Sata2, Samsung SpinPoint F1 640GB 7200rpm 16MB Sata2, Samsung SpinPoint F1 1000GB 7200rpm 32MB Sata2 | Zdroj : Fortron 600W Epsilon FX600-80 | Case : NZXT ZERO Tower Crafted Series | LCD : LG 22" LCD L225WT-BF 5ms 5000:1 DVI

Užívateľov profilový obrázok
NemesiS
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2251
Dátum registrácie: So 27. Jan, 2007, 08:00
Bydlisko: Sobrance (23)

Re: GPS a rychlost auta

Príspevok od užívateľa NemesiS » Pi 17. Júl, 2009, 19:38

je to normálka. mne to isté robilo pri n95 8gb ..rýchlsoť nižšia zhruba o 3-5km/h.
nič netreba opravovať, môžeš byť len rád, je to kôli tvojej bezpečnosti.
Powered by Lenovo R500; Sound by E-MU 0204|USB => Little Dot MK III => Beyerdynamic DT 880 600Ω

Užívateľov profilový obrázok
Wizik
VIP
VIP
Príspevky: 5644
Dátum registrácie: Št 06. Okt, 2005, 20:00
Bydlisko: Bratislava-Nové Mesto (23)
Kontaktovať užívateľa:

Re: GPS a rychlost auta

Príspevok od užívateľa Wizik » Pi 17. Júl, 2009, 19:56

Tak tak, dnes som sa vrátil z Čiech, GPS som používal celou cestou a tachometer ukazuje + - o 5% viac ako v skutočnosti ideš.
Notebook : Macbook Pro Retina 15" i7 2Ghz, 8GB RAM, 256GB SSD, Iris Pro, OS X Mavericks
Phone : iPhone 6 64GB space gray + HTC One M8
SONY RX100 - kompaktny bokeh
I MUSIC !

Užívateľov profilový obrázok
Blackhawk
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2143
Dátum registrácie: St 07. Jan, 2009, 14:12
Bydlisko: Sereď

Re: GPS a rychlost auta

Príspevok od užívateľa Blackhawk » Pi 17. Júl, 2009, 20:05

Vo vsetkych autach su tachometre nastavovane aby ukazovali viac, uz si nepametam o aku hodnotu, ale je to tak u kazdeho auta. Mozes si to vsimnut aj na tych radarovych ukazovacoch(tie tabule co ukzuju tvoju rychlost).
CPU : Intel® i5-4670K , MB : ASROCK Z87 PRO3 , RAM : KINGSTON 2x4 DDR3 , GPU : MSI GTX760 TF 2GD5/OC , PSU : Corsair VX550W , CASE : Cooler Master Dominator 690 + 2xEvercool RS14 + 2xEnermax Magma + Noctua P12 + Noctua S12, DVD : SAMSUNG SH223F , HDD : Crucial M4 64GB, WD 640AAKS , KEYBOARD and MICE : A4TECH G800 + Mionix Castor

Užívateľov profilový obrázok
Genyus
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 740
Dátum registrácie: Po 18. Feb, 2008, 14:00
Bydlisko: Banská Bystrica

Re: GPS a rychlost auta

Príspevok od užívateľa Genyus » Pi 17. Júl, 2009, 21:16

v podsate súhlasím s blackhawkom ale nieje to spravené naschvál ale ako to už bolo napísané, koleso môže mať iný rozmer aj o niekoľko milimetrov a rýchlosť je už iná (spôsobené to môže byť napr. opotrebovaním pneumatík) a podruhé to je "nepresným" tachometrom, ktorý nieje dokonale ciachovaný a takisto pokiaľ je v aute analógový tachometer nemôžeš presne určiť či ideš 50 alebo 49 km/h. Je zaujímavé, keď som niekde pred rokom čítal v auto-magazíne kde testovali presne toto na rôznych autách pri tachometrových 130 km/h tak najväčší rozdiel bol vyše 13 km/h a to na Dacii Logan...inak pokiaľ idete maximálnou rýchlosťou podľa GPS tak vtedy idete naozaj tou rýchlosťou, tachometer vždy menej ukazuje.

Užívateľov profilový obrázok
Matusak
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1346
Dátum registrácie: Pi 29. Feb, 2008, 14:00
Bydlisko: Bratislava

Re: GPS a rychlost auta

Príspevok od užívateľa Matusak » Pi 17. Júl, 2009, 21:39

dakujem vsetkym, cize mozem verit GPS rychlosti na 100%???

mne sa jedna o to, aby som zbytocne nezdrzoval ked je niekde usek 30, alebo 40,atd... a teda hlavne aby som dodrzoval tu 50tku v meste ;)



edit: a este co sa tyka toho prehrievania? je tam nejaka moznost ze to tie obvody nevydrzia a prepalia sa??
Maticna : Asus Striker II Formula | Procesor : Intel Core2Duo E6850 @ 3.3GHz | Chladic CPU : Thermalright Ultra 120 eXtreme + Noctua NF-P12-1300 | Graficka : 2* MSI GeForce NX8800GTS T2D512E OC PCX | Chladic VGA : 2* ZALMAN Z-Machine GV 1000 | Ram : CORSAIR DDR2 2x2048MB 800MHz TWIN2X C5DHX Techn. | Hdd : Hitachi 320GB 7200rpm 16MB Sata2, Hitachi 500GB 7200rpm 16MB Sata2, Samsung SpinPoint F1 640GB 7200rpm 16MB Sata2, Samsung SpinPoint F1 1000GB 7200rpm 32MB Sata2 | Zdroj : Fortron 600W Epsilon FX600-80 | Case : NZXT ZERO Tower Crafted Series | LCD : LG 22" LCD L225WT-BF 5ms 5000:1 DVI

Užívateľov profilový obrázok
NemesiS
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2251
Dátum registrácie: So 27. Jan, 2007, 08:00
Bydlisko: Sobrance (23)

Re: GPS a rychlost auta

Príspevok od užívateľa NemesiS » So 18. Júl, 2009, 07:16

kamarát pochop, že ty sa máš prispôsobiť premávke nie ona tebe.
tam kde je 40tka a ty pôjdeš reálnych 40, pôjdeš možno 45....na tachometri
pochop, že všetci majú také tachometre....a tak sa dodržiava rýchlosť, ktorú ukazuje tachometer nie GPS
nerobil by som to.
už x-krát ma zachránilo od pokut to, že tam kde je 50tka a ja som šiel 60, tak reálne som išiel 55..čiže no problem.
Powered by Lenovo R500; Sound by E-MU 0204|USB => Little Dot MK III => Beyerdynamic DT 880 600Ω

Užívateľov profilový obrázok
Zuzu
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 375
Dátum registrácie: Št 08. Mar, 2007, 08:00
Bydlisko: Bratislava 5

Re: GPS a rychlost auta

Príspevok od užívateľa Zuzu » So 18. Júl, 2009, 09:09

Ja som mal chvilu obute pneu namiesto 195-55, 195-50 a tachometer mi ukazoval o 15km viac. Kamaratovi na peugeote uazuje tacho o trosku menej ako GPS.
Athlon 5000+BE(3120mhz, 1,35V), Foxconn 590SLI, A-DATA 800+ 1040Mhz 2,1V, Radeon HD3870 512 mb, Corsair HX520W, HDD 74G Raptor,320G Seagate.

Užívateľov profilový obrázok
scpeter1
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1742
Dátum registrácie: Ne 13. Aug, 2006, 02:00
Bydlisko: Trnava,Lincianska

Re: Problém s brzdami (kotúče) na aute

Príspevok od užívateľa scpeter1 » Ne 19. Júl, 2009, 13:18

ak je zle horne(vybite horne gumenne osadenie) uchytenie,mali by ti tlmice aj buchat ked ides po jamach.
Lenovo IdeaPad y560,120GB Samsung 840 SSD,VU+Uno 4K SE,Samsung Galaxy Note 4,root,UPC Fiber Power 130/10

Užívateľov profilový obrázok
hermarian
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 415
Dátum registrácie: Št 04. Sep, 2008, 07:46
Bydlisko: Lučenec/Basingstoke, UK

Vozidlá N1

Príspevok od užívateľa hermarian » Ne 26. Júl, 2009, 22:27

Zdravím
Chceli by sme si obstarať nové auto s možnosťou odpočtu DPH bez dialiacej mriežky, lne nikde neviem nájsť ktoré značky to umožňujú prípadne poraďte ako to je vlastne. :-)
Díki.
Spoiler: ukázať
Powered by: AMD Phenom II x955 BE 3,5GHz, Gigabyte HD7850 975/4800 GIgabyte MA790X-DS4, Samsung 2243BW, WD 500GB + Intel 330 180 GB SSD, 4GB DDR2 800Mhz, Seasonic SS-500ET-T3, TSSTcorp. SH-223Q
NTB Asus G750JX

Užívateľov profilový obrázok
Fullesh
Moderátor
Moderátor
Príspevky: 5261
Dátum registrácie: So 05. Apr, 2008, 14:00
Bydlisko: Nitra

Re: Vozidlá N1

Príspevok od užívateľa Fullesh » Ne 26. Júl, 2009, 22:42

Mame OPEL, vraj mal byt bez tej deliatej mrezi, no je tam. V technicaku je na 13riadkov onej popisane :D
Takze OPEL nie.
|MB| Gigabyte B450 I Aorus PRO |CPU| AMD Ryzen 1600X |CPU's Cooler| Noctua NH-L12S
|RAM| Kingston 2x8GB DDR4 2133MHz HyperX Fury |GPU| nVidia GTX1060 6GB GamingX
|SSD| Samsung EVO 850 240GB M.2 |HDD| WD Green 2TB EZRX |PSU| Fortron 200W |Case| Fractal Node 202
|LCD| BenQ BL3200PT |Mouse| Logitech G403 |Pad| Razer Goliathus Speed |OS| Microsoft Windows 10 Pro x64 SK
|OC| Celeron D 330 E0 / Pentium E2160 M0 / Pentium E5200 M0 / Pentium E5200 R0 / Phenom II X3 720 C2 / Core i5 2500K / Core i5 6600K

Užívateľov profilový obrázok
lezgy
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 4591
Dátum registrácie: Ne 20. Feb, 2005, 20:00
Bydlisko: Trebišov... mesto kde nik nepracuje a všetci sa maju dobre
Kontaktovať užívateľa:

Re: Vozidlá N1

Príspevok od užívateľa lezgy » Po 27. Júl, 2009, 00:32

myslim ze sa v blizkej buducosti alebo ak sa uz neschvalil zakon ktory uz na novych autach mriezku mat nemusi ale moze a bude sa nan dat odpisat
niekto ti uz len ten navrh hodi linkom hadam

to mi zakazdym priponie tuna v okoli...ale isto aj inde miestnych samionov na suv s mriezkou :)
tito sa tomu potesia, kedze zle sa vysvetluje nechapavej 16stke, ze ako taky bohaty maco na otcovom SUV ma tu mrezu :D
ale uz som asi offtopic :)
1, Intel® NUC Kit 6i3SYH

2, HP 4330s

Užívateľov profilový obrázok
NemesiS
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2251
Dátum registrácie: So 27. Jan, 2007, 08:00
Bydlisko: Sobrance (23)

Re: Vozidlá N1

Príspevok od užívateľa NemesiS » Po 27. Júl, 2009, 07:59

nie že?
akurát to tam zavadzia :D:D
musia sa potom zmestiť po tú mrežu...a nedajbože aby si búcchali o ňu hlavu :D:D
ale aj u nás sú "frajeri", peugeot 4007 a vzadu mreža... :laugh:
Powered by Lenovo R500; Sound by E-MU 0204|USB => Little Dot MK III => Beyerdynamic DT 880 600Ω

Užívateľov profilový obrázok
mirjak
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1941
Dátum registrácie: Št 16. Nov, 2006, 02:00
Bydlisko: Banska Bystrica

Re: Vozidlá N1

Príspevok od užívateľa mirjak » Po 27. Júl, 2009, 10:37

...momentalne len Skodovky, napr. Octavia Combi

Napísať odpoveď

Návrat na "Automobily a dopravná diskusia"