Všeobecná diskusia

Diskusie o automobiloch, dopravných predpisoch, motocykloch, a iných témach súvisiacich s dopravou.

Objektívna zodpovednosť je...

pozitívny krok k bezpečnosti cestnej premávky.
69
42%
hlúposť.
96
58%
 
Celkom hlasov: 165

Užívateľov profilový obrázok
Toman
VIP
VIP
Príspevky: 9297
Dátum registrácie: St 06. Júl, 2005, 20:00
Bydlisko: Engerau/Dreamland (Bratislava/Senec) (22)

Re: Problém s brzdami (kotúče) na aute

Príspevok od užívateľa Toman » So 11. Júl, 2009, 20:21

- co napada.. tak som ich skusil zmerat "odchylkomerom" (na kolese, popripade kotuc lzozit a upnut na sustruch a zmerat tam)... nech vies ci je kotuc zase zvlneny alebo je problem niekde mimo kotuca

T. :-)
PC1 Asus Z87 PLUS, Intel 4670K @4200/1.18V PC2: Asus Z77 Plus, Intel 3570k 3400@4600 max:4950Mhz/1.47V....
4x4Gb Ram Kingston 1333@1800
Intel HD4600

Užívateľov profilový obrázok
Matusak
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1346
Dátum registrácie: Pi 29. Feb, 2008, 14:00
Bydlisko: Bratislava

Re: Problém s brzdami (kotúče) na aute

Príspevok od užívateľa Matusak » So 11. Júl, 2009, 20:46

menil si aj brzdove platnicky ?? popripade nedupol si niekde prudko na brzdu zeby sa to troska ohlo ?? zabehal si tie kotuce ?? (mne bolo povedane ze ich treba setrit takych 500km, a teda nedupnut nejako silnejsie zeby sa mohli ohnut...) popripade ak bol horuci letny den, zeby si brzdil z kopca alebo teda nemuselo byt z kopca zrovna, ale z velkej rychlosti na nizku.., a potom zeby si dupol na brzdu ?? ... to len teraz z fleku ma napadlo...
Maticna : Asus Striker II Formula | Procesor : Intel Core2Duo E6850 @ 3.3GHz | Chladic CPU : Thermalright Ultra 120 eXtreme + Noctua NF-P12-1300 | Graficka : 2* MSI GeForce NX8800GTS T2D512E OC PCX | Chladic VGA : 2* ZALMAN Z-Machine GV 1000 | Ram : CORSAIR DDR2 2x2048MB 800MHz TWIN2X C5DHX Techn. | Hdd : Hitachi 320GB 7200rpm 16MB Sata2, Hitachi 500GB 7200rpm 16MB Sata2, Samsung SpinPoint F1 640GB 7200rpm 16MB Sata2, Samsung SpinPoint F1 1000GB 7200rpm 32MB Sata2 | Zdroj : Fortron 600W Epsilon FX600-80 | Case : NZXT ZERO Tower Crafted Series | LCD : LG 22" LCD L225WT-BF 5ms 5000:1 DVI

Užívateľov profilový obrázok
GABO
Administrátor
Administrátor
Príspevky: 11027
Dátum registrácie: Ut 15. Júl, 2003, 08:00
Bydlisko: Košice
Kontaktovať užívateľa:

Re: Problém s brzdami (kotúče) na aute

Príspevok od užívateľa GABO » So 11. Júl, 2009, 21:38

Nie nedupol :) ani neboli kotúče horúce z roboty mám dole kopec cca max ani nie 1km. Samozrejme brzdy sa zabehli mierne najprv nebrzdia až tak zo začiatku a keď ich zabehneš mierne - teda že sadnú tak cítiš, že proste brzdia. Nevošiel som ani do žiadnej mláky a pod. Ono to fakt cítiť len mierne ale bojím sa, že to dopadne rovnako ako s predchádzajúcimi.

Platničky samozrejme kvalitné Ferodo..
PC1 Intel Core i7-4960X@4,8GHz . ASRock X79 Extreme 11 . 32GB Corsair Dominator 2133MHz DDR3 . Zotac GTX 1080Ti . Samsung 850 PRO 256GB . Samsung 840 1TB . SF Leadex 750W . AOC Q3279VWFD8 . Noctua
PC2 i5-2500K . Noctua NH-U12 . ASUS P8Z68-V PRO . 16GB G.Skill Ripjaws X . EVGA GTX 1070 SC . Intel 530 240GB . Samsung 850 PRO 2TB . COUGAR GX-600W . Lian Li PC-V1010A - Silver . ASUS Xonar Essence STX + HD555

Užívateľov profilový obrázok
Matusak
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1346
Dátum registrácie: Pi 29. Feb, 2008, 14:00
Bydlisko: Bratislava

Re: Problém s brzdami (kotúče) na aute

Príspevok od užívateľa Matusak » So 11. Júl, 2009, 22:34

a nevsugeroval si si to ze to klepe aj ked to klepat nemusi ?? teda nemyslim tym ze si sa zcvokol... ale tak skus to auto dat niekomu nech si na tom spravi kolecko okolo baraku a ze ci mu to bude klepat....

skus napisat sem : http://www.daewooclub.com/ tam ti asi skorej poradia ako tu ;)
Maticna : Asus Striker II Formula | Procesor : Intel Core2Duo E6850 @ 3.3GHz | Chladic CPU : Thermalright Ultra 120 eXtreme + Noctua NF-P12-1300 | Graficka : 2* MSI GeForce NX8800GTS T2D512E OC PCX | Chladic VGA : 2* ZALMAN Z-Machine GV 1000 | Ram : CORSAIR DDR2 2x2048MB 800MHz TWIN2X C5DHX Techn. | Hdd : Hitachi 320GB 7200rpm 16MB Sata2, Hitachi 500GB 7200rpm 16MB Sata2, Samsung SpinPoint F1 640GB 7200rpm 16MB Sata2, Samsung SpinPoint F1 1000GB 7200rpm 32MB Sata2 | Zdroj : Fortron 600W Epsilon FX600-80 | Case : NZXT ZERO Tower Crafted Series | LCD : LG 22" LCD L225WT-BF 5ms 5000:1 DVI

Attilka
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2248
Dátum registrácie: Ut 21. Sep, 2004, 14:00
Bydlisko: Komárno

Re: Problém s brzdami (kotúče) na aute

Príspevok od užívateľa Attilka » Ne 12. Júl, 2009, 07:22

hladaj problem pri tlmicoch,celkom urcite je problem tam,mal som ten problem aj ja,a bolo to lozisko v silentbloku na hornej casti teleskopu,bol to baworak,urcite to ma aj daewoo
http://bmwfans.info/parts/catalog/E28/S ... ing_parts/
u mna to nola ta 1-ka na obrazku,take nieco hladaj ja ty !
NB_1 OMEN by HP 17-an111nc Shadow Black
NB_2 Acer Aspire ES1-512-C2WN
MT Samsung Galaxy S9+

Užívateľov profilový obrázok
GABO
Administrátor
Administrátor
Príspevky: 11027
Dátum registrácie: Ut 15. Júl, 2003, 08:00
Bydlisko: Košice
Kontaktovať užívateľa:

Re: Problém s brzdami (kotúče) na aute

Príspevok od užívateľa GABO » Ne 12. Júl, 2009, 12:34

Tak som popozeral aj to fórum Daewoo a veru, že to vyzerá na tlmič a jeho uloženie ( to čo spomínal Attilka). Dám to pozrieť známemu a uvidíme. Dnes som najazdil vcelku asi 50km a som si to všimol len ojedinele aj to nie naisto...teda to robí hlavne dole kopcom...verím, že to bude tými tlmičmi. Aj na daewoo fóre to tam niekto takto vyriešil...vďaka všetkým :).
PC1 Intel Core i7-4960X@4,8GHz . ASRock X79 Extreme 11 . 32GB Corsair Dominator 2133MHz DDR3 . Zotac GTX 1080Ti . Samsung 850 PRO 256GB . Samsung 840 1TB . SF Leadex 750W . AOC Q3279VWFD8 . Noctua
PC2 i5-2500K . Noctua NH-U12 . ASUS P8Z68-V PRO . 16GB G.Skill Ripjaws X . EVGA GTX 1070 SC . Intel 530 240GB . Samsung 850 PRO 2TB . COUGAR GX-600W . Lian Li PC-V1010A - Silver . ASUS Xonar Essence STX + HD555

Užívateľov profilový obrázok
Zuzu
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 375
Dátum registrácie: Št 08. Mar, 2007, 08:00
Bydlisko: Bratislava 5

Re: Problém s brzdami (kotúče) na aute

Príspevok od užívateľa Zuzu » Ne 12. Júl, 2009, 13:48

Tier horne ulozenia su dost haklive, aj ked vacsina ludi vravi ze ak je zle horne ulozenie, tak by malo triast aj pri akceleracii, nie len pri brzdeni.
Athlon 5000+BE(3120mhz, 1,35V), Foxconn 590SLI, A-DATA 800+ 1040Mhz 2,1V, Radeon HD3870 512 mb, Corsair HX520W, HDD 74G Raptor,320G Seagate.

Užívateľov profilový obrázok
GABO
Administrátor
Administrátor
Príspevky: 11027
Dátum registrácie: Ut 15. Júl, 2003, 08:00
Bydlisko: Košice
Kontaktovať užívateľa:

Re: Problém s brzdami (kotúče) na aute

Príspevok od užívateľa GABO » Ne 12. Júl, 2009, 13:59

Tlmiče sa komplet menili na 120 000 km, teraz to ma 178000 ... mali by byť ešte OK. Každopádne už čakám čo mi v pondelok zistí známy a za týždeň sa to rozoberá a pozrie.
PC1 Intel Core i7-4960X@4,8GHz . ASRock X79 Extreme 11 . 32GB Corsair Dominator 2133MHz DDR3 . Zotac GTX 1080Ti . Samsung 850 PRO 256GB . Samsung 840 1TB . SF Leadex 750W . AOC Q3279VWFD8 . Noctua
PC2 i5-2500K . Noctua NH-U12 . ASUS P8Z68-V PRO . 16GB G.Skill Ripjaws X . EVGA GTX 1070 SC . Intel 530 240GB . Samsung 850 PRO 2TB . COUGAR GX-600W . Lian Li PC-V1010A - Silver . ASUS Xonar Essence STX + HD555

Užívateľov profilový obrázok
belani
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 78
Dátum registrácie: Ut 07. Nov, 2006, 02:00
Bydlisko: Partizáske
Kontaktovať užívateľa:

Re: Ake mate auto?

Príspevok od užívateľa belani » Ne 12. Júl, 2009, 16:06

Rodičovska FELDDA COMBI 1.9 D 47KW auto nizka spotreba :-D vykon ziadny :-D lacne diely aspon neni hrdzava :cool:

Užívateľov profilový obrázok
Zuzu
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 375
Dátum registrácie: Št 08. Mar, 2007, 08:00
Bydlisko: Bratislava 5

Re: Problém s brzdami (kotúče) na aute

Príspevok od užívateľa Zuzu » Ne 12. Júl, 2009, 16:33

Ono, malokto meni aj horne ulozenia, vacsinou iba vymeni tlmice , totizto tie ulozenia su dost drahe. Pritelka ma fiestu a tiez s tym ma problem, tak jej to budem menit.
Athlon 5000+BE(3120mhz, 1,35V), Foxconn 590SLI, A-DATA 800+ 1040Mhz 2,1V, Radeon HD3870 512 mb, Corsair HX520W, HDD 74G Raptor,320G Seagate.

Užívateľov profilový obrázok
GABO
Administrátor
Administrátor
Príspevky: 11027
Dátum registrácie: Ut 15. Júl, 2003, 08:00
Bydlisko: Košice
Kontaktovať užívateľa:

Re: Problém s brzdami (kotúče) na aute

Príspevok od užívateľa GABO » Ne 12. Júl, 2009, 18:38

Uvidíme no, radšej vymením uloženia než celé auto, motoricky je fajn nemá problém :)...no dám vedieť ako som dopadol.
PC1 Intel Core i7-4960X@4,8GHz . ASRock X79 Extreme 11 . 32GB Corsair Dominator 2133MHz DDR3 . Zotac GTX 1080Ti . Samsung 850 PRO 256GB . Samsung 840 1TB . SF Leadex 750W . AOC Q3279VWFD8 . Noctua
PC2 i5-2500K . Noctua NH-U12 . ASUS P8Z68-V PRO . 16GB G.Skill Ripjaws X . EVGA GTX 1070 SC . Intel 530 240GB . Samsung 850 PRO 2TB . COUGAR GX-600W . Lian Li PC-V1010A - Silver . ASUS Xonar Essence STX + HD555

Attilka
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2248
Dátum registrácie: Ut 21. Sep, 2004, 14:00
Bydlisko: Komárno

Re: Problém s brzdami (kotúče) na aute

Príspevok od užívateľa Attilka » Ne 12. Júl, 2009, 20:09

Otcov Escort mal to iste,bratova 735i tiez,aj moja 520i,asi tak ;)
NB_1 OMEN by HP 17-an111nc Shadow Black
NB_2 Acer Aspire ES1-512-C2WN
MT Samsung Galaxy S9+

Užívateľov profilový obrázok
lezgy
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 4591
Dátum registrácie: Ne 20. Feb, 2005, 20:00
Bydlisko: Trebišov... mesto kde nik nepracuje a všetci sa maju dobre
Kontaktovať užívateľa:

Re: Problém s brzdami (kotúče) na aute

Príspevok od užívateľa lezgy » Ut 14. Júl, 2009, 22:20

takze princip fungovania brzdovej sustavy ako ju mam ja
sice mam forda V6 je to asi najviac haklive auto na brzdove casti

cize princip brz alebo co sa ti asi stalo
mal si tam originalky z vyroby
ked ti odisli nahodil si tam ine a nie originalky
ibaze cela brzdova sustava je jeden blok
teda brzdy su dimenzovane na urcity material
teraz ked si na povodne brzdove boxy zavesil nove kotuce alebo aj dosticky nemuseli sa zladit
aj ked tam das brembo ktory vyzera rovnako ako napr ATE alebo FERODO resp ine smetie skruti sa ti lebo...

je neznackovy a dejvo pouziva iny brzdovy system cize cela konstrukcia je stavana na orginal material, ktory si tam ty nedal


vec druha

nabehane to malo tolko km kolko si pisal
ked si daval dole kotuce moho sa stat ze brzdovy valcek sa pohol alebo sa tam mohol dostat odpad alebo jednoducho nieco tam mas co brani valceku sa zaradit uplne na povodne miesto

cize ked je to tak co si myslim ze je povodna pricina tak sa stalo to ze sa ti valcek nevrati na povodne miesto
cize tlaci stale na kotuc
kotuc sa stale zahrieva drie namaha sa a tym dochadza k ohybu a zvlneniu kotuca

problem je ten ze ak je to tak tak ti nepomoze ani kompelt brembo kotuc ani nic ine len dat brzdove oblozenie dole na zverak a rozbehat valcek na nom
inak ti bude stale zadierat a vlnit sa kazdy jeden
mozes to dat na vybrus ale sanca ze si mal vadny kus je velmi nizka

cize moje odporucanie skotroluj si ci mas valcek po odbrzdeni namieste tam kde ma byt
lebo horsie to bdues mat v zime ked sa tam dostane sneh a potom ti kotuc aj praskne a od koho budeme kupovat chladenie ? :)

ja si myslim ze sa stalo presne toto
ze ti nesadli nove kotuce alebo sa ti nevracia valcek namiesto a dre

pisem z vlastnej skusenosti
daj vediet
1, Intel® NUC Kit 6i3SYH

2, HP 4330s

Užívateľov profilový obrázok
GABO
Administrátor
Administrátor
Príspevky: 11027
Dátum registrácie: Ut 15. Júl, 2003, 08:00
Bydlisko: Košice
Kontaktovať užívateľa:

Re: Problém s brzdami (kotúče) na aute

Príspevok od užívateľa GABO » St 15. Júl, 2009, 11:11

No ja som si to sam nerobil a neboj ten čo mi to robí to kontroloval ako prvé, to si dávam robiť čistenie a pozeranie či nezostal visieť tak 4x ročne, nevisí naozaj nič a pekne vracia späť. Ono práveže prvé pokrútilo práve kvôli tomu lebo to bolo smätie, druhé sa premerali teraz a sú v poriadku rovné, to mierne hádzanie teda bude predpokladam v tom hornom uložení tlmičov, ako som spomínal aj na tom daewoo fóre mali niektorí presne rovnaký problém.
PC1 Intel Core i7-4960X@4,8GHz . ASRock X79 Extreme 11 . 32GB Corsair Dominator 2133MHz DDR3 . Zotac GTX 1080Ti . Samsung 850 PRO 256GB . Samsung 840 1TB . SF Leadex 750W . AOC Q3279VWFD8 . Noctua
PC2 i5-2500K . Noctua NH-U12 . ASUS P8Z68-V PRO . 16GB G.Skill Ripjaws X . EVGA GTX 1070 SC . Intel 530 240GB . Samsung 850 PRO 2TB . COUGAR GX-600W . Lian Li PC-V1010A - Silver . ASUS Xonar Essence STX + HD555

Attilka
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2248
Dátum registrácie: Ut 21. Sep, 2004, 14:00
Bydlisko: Komárno

Re: Problém s brzdami (kotúče) na aute

Príspevok od užívateľa Attilka » St 15. Júl, 2009, 20:06

No a ako ?Prezerali ti to uz ?Pisal si ,ze v pondelok sa na to kuknu.
PE ES KO : Asi budem mat pravdu v tom hornom ulozeni tlmicov ? zeby ?
NB_1 OMEN by HP 17-an111nc Shadow Black
NB_2 Acer Aspire ES1-512-C2WN
MT Samsung Galaxy S9+

Napísať odpoveď

Návrat na "Automobily a dopravná diskusia"