Všeobecná diskusia

Diskusie o automobiloch, dopravných predpisoch, motocykloch, a iných témach súvisiacich s dopravou.

Objektívna zodpovednosť je...

pozitívny krok k bezpečnosti cestnej premávky.
68
41%
hlúposť.
96
59%
 
Celkom hlasov: 164

Užívateľov profilový obrázok
Zuzu
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 375
Dátum registrácie: Št 08. Mar, 2007, 08:00
Bydlisko: Bratislava 5

Re: zvysenie otacok motora

Príspevok od užívateľa Zuzu » Pi 20. Mar, 2009, 18:05

Ahoj, skus pozriet vsetky hadice v motore, hlavne tiem ktore idu z krytu ventilov do sacieho potrubia. Potom vycisti tu skrtiacu klapku, je to uplne jednoduche, staci ti na to len skrukovac a handra. Tie hadice skontroluj ci nie su pretrhnute a ci su vsetky zapojene. Daewoo myslim ze nema vahu vzduchu tak tam by problem nemal byt.
Athlon 5000+BE(3120mhz, 1,35V), Foxconn 590SLI, A-DATA 800+ 1040Mhz 2,1V, Radeon HD3870 512 mb, Corsair HX520W, HDD 74G Raptor,320G Seagate.

Užívateľov profilový obrázok
Shade
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 232
Dátum registrácie: Ut 10. Jan, 2006, 02:00
Bydlisko: Liptovský Mikuláš
Kontaktovať užívateľa:

Re: zvysenie otacok motora

Príspevok od užívateľa Shade » So 21. Mar, 2009, 00:32

nam na felde ku koncu hrabalo otackomeru... tak kazdych 15 min si pobehal po celej skale a potom zasa robil to co mal.... mozno mas len daky studeny spoj na otackomeri...
PC : E5200 + 4gb ram + 1950pro512 agp + zalman FS-V7 5V + 320gb hitachi + wd green 1,5tb + Acer AL1751b + Seasonic SS-500ET
NB : acer tm 5730g p8400, 4gb ram, ati 3470,hdd 500bevt

Užívateľov profilový obrázok
Matusak
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1346
Dátum registrácie: Pi 29. Feb, 2008, 14:00
Bydlisko: Bratislava

Re: zvysenie otacok motora

Príspevok od užívateľa Matusak » So 21. Mar, 2009, 01:01

nie otackomer je v pohode... pocujem aj ako motor huci
Maticna : Asus Striker II Formula | Procesor : Intel Core2Duo E6850 @ 3.3GHz | Chladic CPU : Thermalright Ultra 120 eXtreme + Noctua NF-P12-1300 | Graficka : 2* MSI GeForce NX8800GTS T2D512E OC PCX | Chladic VGA : 2* ZALMAN Z-Machine GV 1000 | Ram : CORSAIR DDR2 2x2048MB 800MHz TWIN2X C5DHX Techn. | Hdd : Hitachi 320GB 7200rpm 16MB Sata2, Hitachi 500GB 7200rpm 16MB Sata2, Samsung SpinPoint F1 640GB 7200rpm 16MB Sata2, Samsung SpinPoint F1 1000GB 7200rpm 32MB Sata2 | Zdroj : Fortron 600W Epsilon FX600-80 | Case : NZXT ZERO Tower Crafted Series | LCD : LG 22" LCD L225WT-BF 5ms 5000:1 DVI

Užívateľov profilový obrázok
Broslowski
Moderátor
Moderátor
Príspevky: 11074
Dátum registrácie: Ut 24. Máj, 2005, 20:00
Bydlisko: Topoľčany (27)

Re: zvysenie otacok motora

Príspevok od užívateľa Broslowski » St 25. Mar, 2009, 13:41

Lamda sonda ti reguluje volnobeh otacky,,,, skus aj srtiacu pozret ale budfe to LAMBDA sondou na 99%

Užívateľov profilový obrázok
Metiu
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1547
Dátum registrácie: St 20. Apr, 2005, 20:00
Bydlisko: Prešov (17)
Kontaktovať užívateľa:

Re: zvysenie otacok motora

Príspevok od užívateľa Metiu » St 25. Mar, 2009, 17:06

nic proti, ale lambda ma na starosti cosi trochu ine

Pokial viem, tak lambda vlastne sluzi na snimanie mnozstva kyslika vo vyfukovych zvodoch a naslednym kontrolovanim cez riadiacu jednotku sa "doladi" mnozstvo paliva, ktore je vstrekovane do motora.
S regulaciou otacok to nema nic spolocne.

Pozriet skrtiacu klapku, alebo snimac otacok.
V servise ti tu skrtiacu klapku tak maximalne vyresetuju do zakladneho nastavenia. Ale pokial je spinava, nepomoze to.

Mozno sa mylim, mozno nie. Moje vedomosti vyplyvaju len z toho, co som sa naucil okolo felicie.
NB : Fujitsu-Siemens D9500 C2D T5250 3GB 120GB X3100 15.4" @ Xubuntu
Other :
LG KU990 Viewty , Sandisk SANSA CLIP@Porta pro
Sien † slavy : 462 - Duron 800@1100@2v (spitfire) ; Athlon 1200@1864@2.3v (thunderbird) ; #1 Abit NF-7 rev. 2.0 CPU Vmod ~2.4v
Now : 462 - Duron 750@967@2.25v (spitfire) ; Duron 950@1457@2.33v (spitfire) ; Duron 1100@1470@2.21v (morgan) ; A1333 (thunderbird) ; A XP 1500+ 1333@1488@1.8v (palomino) ; EPOX 8K3A CPU Vmod ~2.33v ; #2 Abit NF7 rev.2.0 Vmod ~2.4v

Užívateľov profilový obrázok
Broslowski
Moderátor
Moderátor
Príspevky: 11074
Dátum registrácie: Ut 24. Máj, 2005, 20:00
Bydlisko: Topoľčany (27)

Re: zvysenie otacok motora

Príspevok od užívateľa Broslowski » Št 26. Mar, 2009, 00:36

Mas pravdu ale ma to aj hodne spolocne s riadenim volnobehu.... a lamda sluzi na analizovanie kyslika pred a za katalizatorom....ked si vezmes ze dokedy neni katalizator zohriaty tak nefunguje tak lamda dava zauimave hodnoty...preto je pred a za katalizatorom a jej spravna reguacia zacina az na zohriatom motore(katalizatore) :-)Labda ti zabezpecuje pomer palivo/vzduch na hodnote 1kg paliva na 14,7kg vzduchu=hodnote lamda 1, cize pri roznych zatazeniach motora reguluje vstrek a tym aj bohatost zmesi...staci ked ti to raz zblbne uz to bude blbnut stale...

Mas 2 snimace na riadenie otacok volnobehu a to snimac teploty chladiacej kvapaliny a lamda sondu popripade moze byt este snimac klepania motora....
Dalej mas snimac polohy skrtiacej klapky, aj tam moze byt chyba, avsak to by sa prejavovalo v celom rozsahu otacok motora,,
Je vsak mozne ze ti len zblbla riadiaca... Co neni nic moc...

Vsetko z tychto snimacov ide do RJ a ta ti nastavuje podla signalu hodnotu volnobehu,,, :-)

CO sa skrtiacej tyka... jedine ze by sa zasekavala....inak fakt neviem lebo si neviem predstavit ze by si tam mal volakych skriatkov co by ti tahali za ocelovy drot a otvarali ju ;)

Ja viem som svina ale mam na to skolu :-)

Užívateľov profilový obrázok
Zuzu
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 375
Dátum registrácie: Št 08. Mar, 2007, 08:00
Bydlisko: Bratislava 5

Re: zvysenie otacok motora

Príspevok od užívateľa Zuzu » Št 26. Mar, 2009, 07:38

S tou lambdou to nie je celkom pravda. Daewoo asi nema dve , sa mi zda ze ma len jednu ktora je hned vo zvodoch. Aj ja mam na aute len jednu, a tych snimacov tam moze byt trochu viac. Ale ty korejci dost setrili na tych motoroch takze tam je to dost jednoducho urobene. Kludne moze byt problem aj vo svieckach alebo v svieckovych kabloch. A este tie podtlakove hadice su tam strasne urobene, takze staci ze mu jedna netesni a moze to tak blbnut. Otec ma tiez daewoo a minule ked som videl ten motor tak som nechapal ze co to je , taka hracka , sa cudujem ze to vobec jazdi.
Athlon 5000+BE(3120mhz, 1,35V), Foxconn 590SLI, A-DATA 800+ 1040Mhz 2,1V, Radeon HD3870 512 mb, Corsair HX520W, HDD 74G Raptor,320G Seagate.

Užívateľov profilový obrázok
Metiu
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1547
Dátum registrácie: St 20. Apr, 2005, 20:00
Bydlisko: Prešov (17)
Kontaktovať užívateľa:

Re: zvysenie otacok motora

Príspevok od užívateľa Metiu » Št 26. Mar, 2009, 20:39

ja osobne som motor s dvoma lambda sondami nevidel :)

motor ti bude fungovat aj s odpojenou lambdou
bude sice zrat ako tank, ale bude fungovat

na skrtiacej klapke moze byt chybna napriklad odporova draha potenciometra, ktory snima uhol jej otvorenia, pripadne volnobezny motorcek, ktory otvara klapku podla potreby, aby udrzal volnobeh..


lamba dava "zaujimave" hodnoty pred zohriatim z toho dovodu, ze aj sama o sebe ma vlastny vyhrev
NB : Fujitsu-Siemens D9500 C2D T5250 3GB 120GB X3100 15.4" @ Xubuntu
Other :
LG KU990 Viewty , Sandisk SANSA CLIP@Porta pro
Sien † slavy : 462 - Duron 800@1100@2v (spitfire) ; Athlon 1200@1864@2.3v (thunderbird) ; #1 Abit NF-7 rev. 2.0 CPU Vmod ~2.4v
Now : 462 - Duron 750@967@2.25v (spitfire) ; Duron 950@1457@2.33v (spitfire) ; Duron 1100@1470@2.21v (morgan) ; A1333 (thunderbird) ; A XP 1500+ 1333@1488@1.8v (palomino) ; EPOX 8K3A CPU Vmod ~2.33v ; #2 Abit NF7 rev.2.0 Vmod ~2.4v

Užívateľov profilový obrázok
Broslowski
Moderátor
Moderátor
Príspevky: 11074
Dátum registrácie: Ut 24. Máj, 2005, 20:00
Bydlisko: Topoľčany (27)

Re: zvysenie otacok motora

Príspevok od užívateľa Broslowski » Ne 29. Mar, 2009, 01:27

Ako myslite pani.....

Napisal by som ze ide o chybu odporovehio snimaca polohy otvorenia skrtiacej klapky ale kedze sa mu to prejavuje len na volnobeznych otackach tak nevim neviem....

Lamda moze ale nemusi mat vlastny ohrev.... ;) ale naco sa hadat kazdy vieme svoje ze :-) ked chce niekto poradit, poradim rad, ak viem poradit...

Užívateľov profilový obrázok
Matusak
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1346
Dátum registrácie: Pi 29. Feb, 2008, 14:00
Bydlisko: Bratislava

Re: zvysenie otacok motora

Príspevok od užívateľa Matusak » Ne 29. Mar, 2009, 12:08

no takto... vycistit to ja sam asi nedokazem, lebo nemam sajnu kde najdem tu skrtiacu klapku ktoru mam vycistit... do motorov sa absolutne nevyznam...

zabudol som napisat, ze aj ked mam zaradene rychlosti, tak to auto pridava same len do urcitych otacok... napriklad ked idem 40 a mam zaradeny 4. prevodovy stupen, tak auto si udrzuje rychlost tesne nad 40 (niesom si tym isty, dlhsie som nejazdil, je mozne ze som mal 3.p.st ) a to mam nohu z plynu prec...

auto teraz stoji, co tiez nieje dobre bohuzial :( ale nechcem riskovat ze mi spojka odide volakde v meste, uz by mohla dojst ta spojka do jedneho servisu, lebo nechcem aby sa tam este nieco viacej pokazilo ked auto stoji :E
Maticna : Asus Striker II Formula | Procesor : Intel Core2Duo E6850 @ 3.3GHz | Chladic CPU : Thermalright Ultra 120 eXtreme + Noctua NF-P12-1300 | Graficka : 2* MSI GeForce NX8800GTS T2D512E OC PCX | Chladic VGA : 2* ZALMAN Z-Machine GV 1000 | Ram : CORSAIR DDR2 2x2048MB 800MHz TWIN2X C5DHX Techn. | Hdd : Hitachi 320GB 7200rpm 16MB Sata2, Hitachi 500GB 7200rpm 16MB Sata2, Samsung SpinPoint F1 640GB 7200rpm 16MB Sata2, Samsung SpinPoint F1 1000GB 7200rpm 32MB Sata2 | Zdroj : Fortron 600W Epsilon FX600-80 | Case : NZXT ZERO Tower Crafted Series | LCD : LG 22" LCD L225WT-BF 5ms 5000:1 DVI

Užívateľov profilový obrázok
Broslowski
Moderátor
Moderátor
Príspevky: 11074
Dátum registrácie: Ut 24. Máj, 2005, 20:00
Bydlisko: Topoľčany (27)

Re: zvysenie otacok motora

Príspevok od užívateľa Broslowski » Ne 29. Mar, 2009, 13:48

Snimac je odporovy.. na krtiacej klapke.. pojde z neho nejaky vodic.....Je mozne ze bude skonstruovany ako obycajny bezec na odporovej dekade ale to pochybujem.. to by stacilo len precistit niecim...

Daj vedet jak si dopadol...

Užívateľov profilový obrázok
bmw_case
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1034
Dátum registrácie: Po 09. Jan, 2006, 02:00
Bydlisko: Bratislava 5trzalca

Re: zvysenie otacok motora

Príspevok od užívateľa bmw_case » Št 02. Apr, 2009, 13:57

Ludia ludia ludia...

Este by som skusil toto:
..na japoncoch niekedy pomaha "vypalit" lambda sondu bo sa zanasa...
Cize rozhriaty motor dlhsie drzat vo vysokych otackach za jazdy samozrejme, mne to robilo na sluzobnej vectre verte ci ne pomohlo to ..

Skus a napis ci pomohlo.. .na vlstne riziko osvem..
PC1: TOSHIBA QOSMIO F50 10M (8400,4gbDDR2,9600GT 512MB DDR3,500GB,15,4",1440x900)
PC2:CPU: Core2Duo E6750 / Gemini II+2*120mm fan / MB: Gigabyte P35 DS4 / RAM: 2x1024MB Geil Ultra 800Mhz CL4 / GPU:NVIDIA QUADRO FX1500 /
HDD: WD 500GB AAKS / Mechanika: LG GSA-H30N,SATA / Audio: GEMINi sound woofer 7.1 / Case: Gigabyte Aurora3D / Zdroj: Enermax Infinity 720W

Repro:Logitech Z-5500 digital / Logitech MX Revolution / Logitech MOMO racing / Logitech Alto / Logitech LX7

Užívateľov profilový obrázok
Per
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 12433
Dátum registrácie: Pi 13. Jún, 2008, 20:01
Bydlisko: Banská Bystrica

Re: Ake mate auto?

Príspevok od užívateľa Per » Ne 14. Jún, 2009, 12:11

nikdy som nechcel auto..teraz som bol okolnostami donuteny..tak som kupil take starsie,malo ojazdene

VW Golf 2 1,6L Diesel
Obrázok

Natalqa
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 68
Dátum registrácie: So 02. Máj, 2009, 18:45
Bydlisko: Bratislava
Kontaktovať užívateľa:

Re: Ake mate auto?

Príspevok od užívateľa Natalqa » Pi 19. Jún, 2009, 20:55

ja mám Ford Mondeo 2.0 Tdi, som spoko :)

Užívateľov profilový obrázok
NemesiS
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2251
Dátum registrácie: So 27. Jan, 2007, 08:00
Bydlisko: Sobrance (23)

Re: Ake mate auto?

Príspevok od užívateľa NemesiS » Pi 19. Jún, 2009, 22:02

Seat Leon starý model 1.4 benzín 55kw
Seat Leon nový model 1.4 TSI 92kw/123k červená metalíza Emoción.
Powered by Lenovo R500; Sound by E-MU 0204|USB => Little Dot MK III => Beyerdynamic DT 880 600Ω

Napísať odpoveď

Návrat na "Automobily a dopravná diskusia"