2DIN Android Autoradio (Cina)

Diskusie o automobiloch, dopravných predpisoch, motocykloch, a iných témach súvisiacich s dopravou.
Užívateľov profilový obrázok
yesper
Moderátor
Moderátor
Príspevky: 2984
Dátum registrácie: Ut 10. Jún, 2008, 20:41
Bydlisko: VT & BA
Kontaktovať užívateľa:

2DIN Android Autoradio (Cina)

Príspevok od užívateľa yesper » St 04. Jan, 2017, 21:17

Cavte,

Mozno tu niekto tiez premysla nad novym radiom, ako ja nejaku tu dobu:) a chcel by skusit cinu s androidom. Nasiel som niekolko fajn modelov, kde vo vacsine pripadoch ide o ten isty hardware a rozdiel len v nalepke. Nakoniec som sa rozhodol pre joying, kedze ma sklad v nemecku (ziadne clo, dph), rychle odpovede a dodanie tiez extremne, ved radio som objednal 20.12. a uz o tri dni bolo doma.

Kupil som model s 7" displejom (1024 x 600), Intel CPU, 2GB ram a 32GB EMMC, konkretne tento DE-JY-UL128N2. V case nakupu to bolo cca 290e. Zatial som ho nemal moznost namontovat, kedze cakam na kit pre hondu civic. System som updatol na poslednu dostupnu verziu (fajn je, ze tie updaty vydavaju kazdy mesiac). Sam som zvedavy ake to bude v aute, citatelnost, ovladanie a ci vobec rozbeham ovladanie z volantu. Do tyzdna by tu mal byt kit, tak uvidime.

niekto kto ma nieco podobne? dojmy?

Obrázok

Užívateľov profilový obrázok
wingo
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2445
Dátum registrácie: St 01. Sep, 2010, 20:36
Bydlisko: Podbrezová

Re: 2DIN Android Autoradio (Cina)

Príspevok od užívateľa wingo » Št 05. Jan, 2017, 09:35

Tiež som nad tým asi pred rokom-dvoma uvažoval, ale nakoniec som to zamietol keďže mi to pripadalo rovnako ako keby som si dal na palubovku tablet - a tablet je o dosť lacnejší. Malo by to zmysel kebyže do toho vrazím ešte ďalšie prachy na kamery vpredu vzadu, DVR atď. ale toľko sa mi do toho už nechcelo investovať. Jednoducho hľadal som pridanú hodnotu keďže to nestojí 50 ani 100€, tie lepšie kúsky šli vtedy cez 400€... a nejak ma to nepresvedčilo.

Daj vedieť dojmy a skúsenosti, možno boli moje dojmy mylné - hlavne využitie mimo navigácie (mám aj v mobile), prehrávania hudby (zvládne každé autorádio) a videa (nepotrebujem), netuším aké to má možnosti využiteľné v aute mimo spustenia Torque a zobrazovania niektorých info z riadiacej jednotky auta. Teraz som zase zbystril pozornosť kvôli tomuto inzerátu (https://elektro.bazos.sk/inzerat/676713 ... USB-BT.php), keďže tam tvrdí že to autorádio priamo spolupracuje s riadiacou jednotkou auta - otázka je do akej miery (či aj ovládanie alebo iba zobrazovanie niektorých info, či sa len stíši pri cúvaní alebo aj bude zobrazovať vzdialenosti zo senzorov atď.), bohužiaľ mi na mail neodpovedá. No a nie je to android a má slabý HW, čo však možno na WinCE nie je taký problém ako na androide.
STEAM: http://steamcommunity.com/id/X-w1n9/

i7 6700K, Noctua NH-D14, GIGABYTE GA-Z270 GAMING K3, 16GB DDR4 Corsair Vengeance 3200MHz, Gainward GTX 1080 Phoenix GS, Toshiba XG3 1TB M.2 NVMe, 1TB Samsung SpinPoint F3 3RZ + Silentmaxx HD-Silencer, Corsair TX650 + Enermax T.B. Silence UCTB12A, Fractal Design Define R3 (outtake: Noiseblocker NB-eLoop Fan B12-P, intake: Enermax T.B. Silence UCTB14B bottom), ASUS VG279Q, Logitech K200, Logitech G400, Hifiman HE-4xx + Topping NX4DSD

Užívateľov profilový obrázok
scream
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 3573
Dátum registrácie: Ut 04. Okt, 2005, 20:00
Bydlisko: Kosice
Kontaktovať užívateľa:

Re: 2DIN Android Autoradio (Cina)

Príspevok od užívateľa scream » Št 05. Jan, 2017, 09:52

ja bez kamery postradam zmysel takehoto hebeda s nepraktickym displayom v aute.
i5 750@ 3,7Ghz 1,35V+ scythe Kabuto, AUSS P7P55D-E LX, 8GB RAM, Asus GTX 560Ti TOP, SSD Crucial M4 128GB, Fortron Raider 750W

XBOX ONE X

Užívateľov profilový obrázok
Andrew007
Čierna listina bazáru
Čierna listina bazáru
Príspevky: 1755
Dátum registrácie: Ne 28. Dec, 2008, 20:14
Bydlisko: Senec

Re: 2DIN Android Autoradio (Cina)

Príspevok od užívateľa Andrew007 » Št 05. Jan, 2017, 10:26

Ja len pre info, pokiaľ kupuješ autorádio zisti si, či nepotrbeuješ nový gateway do auta, popr. len aktualizovať cez špec. software, alebo nakódovať nanovo aby Ti nevybíjal baterku a auto odpájalo od okruhu .
Spoiler: ukázať
ego si nehonim

Užívateľov profilový obrázok
Chris
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 4644
Dátum registrácie: Pi 13. Jan, 2006, 02:00
Bydlisko: Bratislava
Kontaktovať užívateľa:

Re: 2DIN Android Autoradio (Cina)

Príspevok od užívateľa Chris » Št 05. Jan, 2017, 10:48

tieto mi pridu trochu praktickejsie :)
https://www.carjoying.com/1-din-android ... t-pip.html

wingo: BT obd diagnostika a si citas ako na mobile :)
Master of PaloAlto NGFWs, Cisco ASAs

Užívateľov profilový obrázok
yesper
Moderátor
Moderátor
Príspevky: 2984
Dátum registrácie: Ut 10. Jún, 2008, 20:41
Bydlisko: VT & BA
Kontaktovať užívateľa:

Re: 2DIN Android Autoradio (Cina)

Príspevok od užívateľa yesper » Št 05. Jan, 2017, 11:03

Andrew
The new ones with Intel CPU do very well. Everything shuts off, but leaves RAM powered, CPU in standby. Power draw is negligible, and power UP is *instant*.
Chris ~370e stoji 8palcova verzia v rovnakom configu, 2/32GB, mne pre zaciatok postaci aj tato;)

Užívateľov profilový obrázok
DC9-32
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 237
Dátum registrácie: Po 25. Feb, 2013, 20:12
Bydlisko: NR

Re: 2DIN Android Autoradio (Cina)

Príspevok od užívateľa DC9-32 » Št 05. Jan, 2017, 11:07

Kamos si kupil do auta tiez taketo autoradio, priamo z ciny, problem bola colnica, tam sa priprav ze ak budeš mat smolu ti to zadrzia a je sanca ze neuvidis ani autoradio, ani €.

ale ak sa tymto prekusas, tak to autoradio ide bezproblemovo. Dokonca funguje aj dialkove ovladanie cez volant. GPS ma vacsina vyvedene vlastne teda si musis nacapit (dalšiu) antenu niekde na palubovku.

Ma ho už asi rok a pol a doposial ide uplne bez problemov a ma aj podporu na cuvaciu kameru. Ktora funguje.

Užívateľov profilový obrázok
yesper
Moderátor
Moderátor
Príspevky: 2984
Dátum registrácie: Ut 10. Jún, 2008, 20:41
Bydlisko: VT & BA
Kontaktovať užívateľa:

Re: 2DIN Android Autoradio (Cina)

Príspevok od užívateľa yesper » Št 05. Jan, 2017, 11:08

Ano, GPS antena bola v baleni, co sa tyka cla, dph ako som pisal, joying ma DE sklad, doslo mi to do 3dni.

LordKJ
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 7191
Dátum registrácie: Po 28. Feb, 2011, 11:49
Bydlisko: Bratislava/Kežmarok
Kontaktovať užívateľa:

Re: 2DIN Android Autoradio (Cina)

Príspevok od užívateľa LordKJ » Št 05. Jan, 2017, 11:09

ved pise, ze to kupil z nemeckeho skladu a dokonca som ho pochopil tak, ze to uz ma aj doma :D


ale nevidim dovod, ze by ti to zhabavali na colnici, jedine ak by to brali ako nejaky fejk inac zaplatis dph a ides dalej.
[......]

Užívateľov profilový obrázok
yesper
Moderátor
Moderátor
Príspevky: 2984
Dátum registrácie: Ut 10. Jún, 2008, 20:41
Bydlisko: VT & BA
Kontaktovať užívateľa:

Re: 2DIN Android Autoradio (Cina)

Príspevok od užívateľa yesper » Št 05. Jan, 2017, 11:10

ta fotka je u mna na stole;)

LordKJ
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 7191
Dátum registrácie: Po 28. Feb, 2011, 11:49
Bydlisko: Bratislava/Kežmarok
Kontaktovať užívateľa:

Re: 2DIN Android Autoradio (Cina)

Príspevok od užívateľa LordKJ » Št 05. Jan, 2017, 11:11

a planujes dokupit prednu/zadnu kamerku?
[......]

Užívateľov profilový obrázok
wingo
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2445
Dátum registrácie: St 01. Sep, 2010, 20:36
Bydlisko: Podbrezová

Re: 2DIN Android Autoradio (Cina)

Príspevok od užívateľa wingo » Št 05. Jan, 2017, 11:53

Chris napísal:tieto mi pridu trochu praktickejsie :)
https://www.carjoying.com/1-din-android ... t-pip.html

wingo: BT obd diagnostika a si citas ako na mobile :)
Však toho sa bojím že to bude úplne rovnako ako na mobile/tablete, dosť nepraktické pre vodiča a nedajbože za jazdy. Ideálny by bol taký čo bude fungovať ako infotainment od výrobcov - čo najjednoduchšie, čo najviac automaticky s prehľadnou grafikou a bez neustáleho ručného preklikávania sa cez menu a medzi aplikáciami hore-dole. Lebo Torque na mobile na diagnostiku je dobrý, ale neviem si ho predstaviť ako každodenný infotainment čo mi bude zobrazovať info počas jazdy a nebodaj cezeň aj niečo nastavovať (napr. tú digitálnu klímu, ak je také niečo vôbec možné).

Ale možno je to nejak poprepájané, ponastavované a funguje to všetko spolu bez problémov za jazdy automaticky a prehľadne - preto ma zaujímajú reálne skúsenosti :)
STEAM: http://steamcommunity.com/id/X-w1n9/

i7 6700K, Noctua NH-D14, GIGABYTE GA-Z270 GAMING K3, 16GB DDR4 Corsair Vengeance 3200MHz, Gainward GTX 1080 Phoenix GS, Toshiba XG3 1TB M.2 NVMe, 1TB Samsung SpinPoint F3 3RZ + Silentmaxx HD-Silencer, Corsair TX650 + Enermax T.B. Silence UCTB12A, Fractal Design Define R3 (outtake: Noiseblocker NB-eLoop Fan B12-P, intake: Enermax T.B. Silence UCTB14B bottom), ASUS VG279Q, Logitech K200, Logitech G400, Hifiman HE-4xx + Topping NX4DSD

Užívateľov profilový obrázok
Chris
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 4644
Dátum registrácie: Pi 13. Jan, 2006, 02:00
Bydlisko: Bratislava
Kontaktovať užívateľa:

Re: 2DIN Android Autoradio (Cina)

Príspevok od užívateľa Chris » Št 05. Jan, 2017, 12:08

to mas falosne domnenia.

Je to presne ako tablet, akurat mas vsetko integrovane, napajanie, zvuk, gps atd v jednom. Dokonca aj SWC, teda ovladanie z volantu.


RAcingmeter alebo torque by som si vedel predstavit daily, neviem co je na tom tazke neprehladne, kedze si mozes zostavit dashboard.


@yesper: ak mas doma USB zvukovku, mohol by si ju pls pripojit a vyskusat ci pojde cez to zvuk ?
Master of PaloAlto NGFWs, Cisco ASAs

Užívateľov profilový obrázok
Blackhawk
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2163
Dátum registrácie: St 07. Jan, 2009, 14:12
Bydlisko: Sereď

Re: 2DIN Android Autoradio (Cina)

Príspevok od užívateľa Blackhawk » Št 05. Jan, 2017, 12:29

Ja mam v aute z druhu verziu, prva bola s WinCE a teraz s Androidom. Zatial spokojnost, aj ked som sa zatial nedokopal k tomu rozchodit bluetooth OBD jednotku. Na co sa musite pripravit je, ze to radio bude mat trocha horsi prijem radia ako origo a taktiez na blbe cinske zmyslanie pri vyvijani vstavanych aplikacii (konkretne radio a prehravac hudby z USB).
CPU : Intel® i5-4670K , MB : ASROCK Z87 PRO3 , RAM : KINGSTON 2x4 DDR3 , GPU : MSI GTX760 TF 2GD5/OC , PSU : Corsair VX550W , CASE : Cooler Master Dominator 690 + 2xEvercool RS14 + 2xEnermax Magma + Noctua P12 + Noctua S12, DVD : SAMSUNG SH223F , HDD : Crucial M4 64GB, WD 640AAKS , KEYBOARD and MICE : A4TECH G800 + Mionix Castor

Užívateľov profilový obrázok
yesper
Moderátor
Moderátor
Príspevky: 2984
Dátum registrácie: Ut 10. Jún, 2008, 20:41
Bydlisko: VT & BA
Kontaktovať užívateľa:

Re: 2DIN Android Autoradio (Cina)

Príspevok od užívateľa yesper » Št 05. Jan, 2017, 13:28

LordKJ napísal:a planujes dokupit prednu/zadnu kamerku?
neuvazoval som zatial nad nou, vzadu mam senzory no idem pozriet :)

Chris, cez usb headset z toho nic nejde a ani 3g modem. Usb asi funguje len ako napajanie, ci mass storage. Mozno to je obmedzene verziou Androidu 5.1.1 a je nutna novsia, ci root.. neviem, len hadam nemam s androidom prilis skusenosti.

Napísať odpoveď

Návrat na "Automobily a dopravná diskusia"