Pokazeny imobilizer..... co s tym....

Diskusie o automobiloch, dopravných predpisoch, motocykloch, a iných témach súvisiacich s dopravou.
Užívateľov profilový obrázok
Toman
VIP
VIP
Príspevky: 9297
Dátum registrácie: St 06. Júl, 2005, 20:00
Bydlisko: Engerau/Dreamland (Bratislava/Senec) (22)

Pokazeny imobilizer..... co s tym....

Príspevok od užívateľa Toman » St 23. Apr, 2014, 20:11

- Mam doma jedno stare auto... (z nostalgie)
- Pezot 405, 1990
- dnes ma prvy X dakde nechalo....
- pokazil sa stary imobilizer
- je to taky "ticinka" , 3 piny, strka sa do pristrojovky, potom auto zacne 30 sekund pipat a pocas tej doby sa da nastartovat
- dnes som ho chcel odblokovat a nic sa nestalo, ziadne pipanie....
- po vlozeni kluca do prvej polohy je vsetko OK
- ked chcem startovat nestane sa NIC.....
- pini na ticinke som precistil, vyzeraju OK, adpojenie a pripojenia baterie nepomohlo
- bateria je cerstvo nabita

- CO S TYM?????
- auto mam 1km od domu na parkovisku pred piceriou.... (dnes som sa s nim chcel slavnostne previest......)

- imobilizer je "Auto Block", bol domontovany dakedy v 1994... je to nejaky anglicky vyrobok....
- dal som dole panel pod volantom, dostal som sa ku krabicke....
- z nej idu jrube cierne bable, tie sa nadpajaju na kable z poistnej skrinky a na jeden zvezok kablou v zadu pod pristrovkou

CO S TYM? mam to tam na drzofku ucvaknut a pripadne prerusenia v zveskoch spojit? moze tam bit nejaka zaludnost????

Foto:

Obrázok
Obrázok
Obrázok
Obrázok
Obrázok
Obrázok
Obrázok
PC1 Asus Z87 PLUS, Intel 4670K @4200/1.18V PC2: Asus Z77 Plus, Intel 3570k 3400@4600 max:4950Mhz/1.47V....
4x4Gb Ram Kingston 1333@1800
Intel HD4600

Užívateľov profilový obrázok
Nesqwik
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 509
Dátum registrácie: So 04. Mar, 2006, 02:00
Bydlisko: Trnava
Kontaktovať užívateľa:

Re: Pokazeny imobilizer..... co s tym....

Príspevok od užívateľa Nesqwik » Št 24. Apr, 2014, 18:35

moj odhad (pre lepsie posudenie by som to musel videt osobne)
ten imobilizer funguje tak ze odpaja rele na startery, takze by malo stacit uviest kable do povodneho stavu, co by pre celebritu tvojho rangu nemal byt problem.

Užívateľov profilový obrázok
Toman
VIP
VIP
Príspevky: 9297
Dátum registrácie: St 06. Júl, 2005, 20:00
Bydlisko: Engerau/Dreamland (Bratislava/Senec) (22)

Re: Pokazeny imobilizer..... co s tym....

Príspevok od užívateľa Toman » Št 24. Apr, 2014, 21:15

Nes: jo, z poistkovej skrine to je napajane a tie relatka z krabicky zrejme rozpajaju a spajaju prerusene kable s toho zvesku

- tak som to siel dneska podvecer vymontovat....

- a ako nahle som sadol do auta, z nicim so ani nepohol tak to zrazu zacalo fungovat........
- skusil som to snat 50X a funguje...
- tak neviem....
- osobne podozrievam tu ticinku co ho ma aktivovat...

T. :-)
Naposledy upravil/-a Toman v Št 24. Apr, 2014, 21:19, upravené celkom 1 krát.
PC1 Asus Z87 PLUS, Intel 4670K @4200/1.18V PC2: Asus Z77 Plus, Intel 3570k 3400@4600 max:4950Mhz/1.47V....
4x4Gb Ram Kingston 1333@1800
Intel HD4600

Užívateľov profilový obrázok
Heatman
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 711
Dátum registrácie: Št 23. Nov, 2006, 02:00
Bydlisko: Humenné okolie

Re: Pokazeny imobilizer..... co s tym....

Príspevok od užívateľa Heatman » Št 24. Apr, 2014, 21:18

Ako teplo bolo vonku popripade v aute ked to neslo a teraz ked to uz islo?
Spoiler: ukázať
PC-01:
CPU: Xeon X5460 @3.8 Ghz + Scythe NINJA 2
MB: ASUS P5Q-PRO + Xigmatek Porter CN881
RAM: Corsair XMS2 2x2048 DDR2 + Corsair XMS2 2x1024 DDR2
GPU: Gigabyte GTX 1050 Ti OC 4G + AC S1 + be quiet! Silent Wings2 120
SSD + HDD: Crucial M500 120GB + (WD10JPLX Black + Scythe QD 2.5)
DVDRW: Sony NEC AD-7200S
PSU: Super Flower - Golden Silent SF-500P14FG
Case: CoolerMaster HAF 912 Plus + Ich bin leise bigpack + FANs 2x in 2x out: be quiet! Silent Wings USC 120
FAN control: Scythe Kaze Q
Monitor: Dell U3011
Keyboard: Corsair K95 RGB MX Brown NA-layout
Mouse: Trust Laser Gamer Mouse Elite GM-4800

Audio: Audio-gd NFB-11 --> JBL LSR4326P + JBL LSR4312SP
                                                                    --> Beyerdynamic DT880 Edition 600Ω + Antlion ModMic 4.0

PC-02:
CPU: P4 HT 3.0 Ghz@ 3.75Ghz + Scythe Mugen
MB: MSI 875P Neo-LSR (MS-6758)
RAM: V-Data 2x1024 DDR
GPU: Leadtek WinFast A7600GT + custom cooler
HDD: 2x Maxtor 6V160E0 Raid 0
DVDRW: ASUS 1608P3S
PSU: Frontier 350W (customized)
Case: Cooltek CT-K II (customized)
FAN control: Home made

Monitor: NEC MultiSync EX231W
Keyboard: Logitech G11

NB-01:
Dell Latitude E6330
CPU: Core i5-3320m
RAM: 2x4096 DDR3
SSD + HDD: Crucial M500 240GB + (WD3200BEKT Black + optical bay caddy)

Užívateľov profilový obrázok
Toman
VIP
VIP
Príspevky: 9297
Dátum registrácie: St 06. Júl, 2005, 20:00
Bydlisko: Engerau/Dreamland (Bratislava/Senec) (22)

Re: Pokazeny imobilizer..... co s tym....

Príspevok od užívateľa Toman » Št 24. Apr, 2014, 21:22

- pocasie aj teplota bola rovnaka...
- ale ked sa teraz zamislam tak v picerii bola na stole rozliata voda... ci sa nedostala do tej ticinky, nezatiekla donej a nieco v nej neviskratovala a preto to nevedelo odomknut....
- ale niesom si isty ci kluce prisli do kontaktu s vodou...
- navise v minulosti bola ticinka urcite zmoknuta a fungovala
PC1 Asus Z87 PLUS, Intel 4670K @4200/1.18V PC2: Asus Z77 Plus, Intel 3570k 3400@4600 max:4950Mhz/1.47V....
4x4Gb Ram Kingston 1333@1800
Intel HD4600

Užívateľov profilový obrázok
newmi
Moderátor
Moderátor
Príspevky: 7572
Dátum registrácie: Ut 23. Jan, 2007, 08:00
Bydlisko: Trnava
Kontaktovať užívateľa:

Re: Pokazeny imobilizer..... co s tym....

Príspevok od užívateľa newmi » Pi 25. Apr, 2014, 11:47

presne hentaky imobilizer som mal na starom aute. Sranda bola ked sa mi dolamali kontakty a tycinka sa nemala ako dotknut (vytvorit spojenie) s tou primontovanou srandou, vyriesil to drotik a potom som to dal opravit :D a inak sa mi tiez par razy nevysvetlitelne nechcelo nastartovat a zrazu to slo potom.
myPC CPU:i5 3350P, MB:Gigabyte B75M D3H, RAM:8GB Kingston 1600MHz cl9, VGA:MSI R9 270 Gaming DVD-RW:LG H12NR, HDD:Toshiba 1TB, SSD:Toshiba HG2 256GB, LCD:LG W2220P-BF, Case: SilentiumPC Gladius M35,PSU:Seasonic M12II 520W, Router: Mikrotik hAP ac2 myPhone Xiaomi Mi A2 myStation Playstation 3 myHeadphones: JBL 450

Užívateľov profilový obrázok
Toman
VIP
VIP
Príspevky: 9297
Dátum registrácie: St 06. Júl, 2005, 20:00
Bydlisko: Engerau/Dreamland (Bratislava/Senec) (22)

Re: Pokazeny imobilizer..... co s tym....

Príspevok od užívateľa Toman » Pi 25. Apr, 2014, 12:00

- ale ajtak to cez vikend vymontujem..... autu co ma hodnotu 200E dohromavy nema zmisel volat autoelektrikara za 100E.....
- STK ma este rok....
- nechce niekto lacne auto???? (ma skoro nove brzdy)

T. :D
PC1 Asus Z87 PLUS, Intel 4670K @4200/1.18V PC2: Asus Z77 Plus, Intel 3570k 3400@4600 max:4950Mhz/1.47V....
4x4Gb Ram Kingston 1333@1800
Intel HD4600

Napísať odpoveď

Návrat na "Automobily a dopravná diskusia"