Zapojenie a kúpa autorádia

Diskusie o automobiloch, dopravných predpisoch, motocykloch, a iných témach súvisiacich s dopravou.
Užívateľov profilový obrázok
Purejoke
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 316
Dátum registrácie: Po 30. Sep, 2013, 11:22
Bydlisko: BN

Zapojenie a kúpa autorádia

Príspevok od užívateľa Purejoke » St 23. Apr, 2014, 15:08

Zdravím chcel by som si kúpiť autorádio do 50€ +/- 10€. Netreba žiadny luxus len aby to prehrávalo mp3 z usb. Problém je ale v tom, že auto je dosť staré (ročník 89) teda by som sa chcel opýtať akú redukciu kúpiť a či je vôbec možné tam také rádio zapojiť.

Odfotil som aj káble čo sa nachádzali v rádio skrinke a veru vôbec sa im nerozumiem. :D
http://imagizer.imageshack.us/a/img842/1309/skur.jpg
http://imageshack.com/a/img845/755/otf3.jpg
CPU: i7-9700k MB: GIGABYTE AORUS Z390 PRO GPU: Gainward GeForce® GTX 1080 Ti Phoenix RAM: G.SKILL Aegis 16GB KIT DDR4 3000MHz PSU: Corsair RM650W SSD: Crucial MX500 500GB Case: NZXT H700 Monitor: Asus PG278Q

Užívateľov profilový obrázok
Le_Frog
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1113
Dátum registrácie: Po 18. Okt, 2010, 17:23
Bydlisko: Pezinok

Re: Zapojenie a kúpa autorádia

Príspevok od užívateľa Le_Frog » St 23. Apr, 2014, 18:16

Ak ma oci neklamu, to velke v strede na druhom obrazku je ISO konektor, univerzalny konektor na radio (ci ako sa tomu nadava). Nove radia ho maju, cize staci len skontrolovat zapojenie kablov na nom a zapojit. Nejaky zrucnejsi clovek to ma za 30min hotove :good: .

Ak to neni on, treba na neho spravit redukciu a je to...
(pouzijes ten velky konektor co tam mas, kupis ISO protikus v elektre a precvakas)

Užívateľov profilový obrázok
Nesqwik
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 509
Dátum registrácie: So 04. Mar, 2006, 02:00
Bydlisko: Trnava
Kontaktovať užívateľa:

Re: Zapojenie a kúpa autorádia

Príspevok od užívateľa Nesqwik » St 23. Apr, 2014, 19:06

- ja tam ISO nevidim
- ake radio tam bolo doteraz
- ale planujes kupit ak nieco standartne tak ako je napisane nadomnou robota pre autoelektrikara na 30min
- uz som daval aj original radio z Forda do Mercedesu, da sa to ale je to bejkovina a zabere to vela casu
- potom este existuju minimalne 2 varianty zapojenia,
1) radio ide iba aj je otocene klucikom - to znamena ze ak odchadzas z auta tak nemusis ho vypinat
2) radio ide stale - da sa zapnut kedykolvek ale treba ho vypnut tlacidlom ked ides z auta

Užívateľov profilový obrázok
Purejoke
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 316
Dátum registrácie: Po 30. Sep, 2013, 11:22
Bydlisko: BN

Re: Zapojenie a kúpa autorádia

Príspevok od užívateľa Purejoke » St 23. Apr, 2014, 21:52

No doteraz tam rádio nebolo nikdy teda neviem ako to mal predchádzajúci majiteľ ale v každom prípade teda treba zohnať autoelektrikára alebo takého čo už to robil ak správne chápem.
CPU: i7-9700k MB: GIGABYTE AORUS Z390 PRO GPU: Gainward GeForce® GTX 1080 Ti Phoenix RAM: G.SKILL Aegis 16GB KIT DDR4 3000MHz PSU: Corsair RM650W SSD: Crucial MX500 500GB Case: NZXT H700 Monitor: Asus PG278Q

Užívateľov profilový obrázok
Toman
VIP
VIP
Príspevky: 9297
Dátum registrácie: St 06. Júl, 2005, 20:00
Bydlisko: Engerau/Dreamland (Bratislava/Senec) (22)

Re: Zapojenie a kúpa autorádia

Príspevok od užívateľa Toman » Št 24. Apr, 2014, 00:04

- ak tam nieje euro konektor tak si ho kup v elektroshope za 80centou..
- pripojenie je trivialne....Zem/12V(ign)/12V pernament, modra je antena... + 4x repro co je snat jasne......

https://www.google.sk/search?q=euro+kon ... 0&ie=UTF-8
PC1 Asus Z87 PLUS, Intel 4670K @4200/1.18V PC2: Asus Z77 Plus, Intel 3570k 3400@4600 max:4950Mhz/1.47V....
4x4Gb Ram Kingston 1333@1800
Intel HD4600

Užívateľov profilový obrázok
verzo
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 463
Dátum registrácie: Po 22. Feb, 2010, 21:01
Bydlisko: Levoča

Re: Zapojenie a kúpa autorádia

Príspevok od užívateľa verzo » Št 24. Apr, 2014, 00:31

cau tie cierne su DIN konektory pre repro... uz som to dlho nevidel a ani neviem ze by sa to moc pouzivalo..
http://www.saunika.sk/auto-hifi-prislus ... din---674/


skus to rozpojit kukni na ten biely konektor a podla auta a konektoru mozno najdes aj redukciu a EURO (ISO) koncovku.
Galaxy S9+

Užívateľov profilový obrázok
Chris
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 4630
Dátum registrácie: Pi 13. Jan, 2006, 02:00
Bydlisko: Bratislava
Kontaktovať užívateľa:

Re: Zapojenie a kúpa autorádia

Príspevok od užívateľa Chris » Št 24. Apr, 2014, 09:16

lol, tak to vyzera, ked to zliepaju hocijaky garazmajstri :hysterical:

Kup prosim ta novy ISO konektor, stoji tusim do 2e a napoj. Na kazdom kably mas napisane ze co je (repro) a potom cierny na kostru, zlty a cerveny na 12V, z toho jeden je na spinacku ak chces, aby sa ti zapinalo radio po vlozeni kluca.
Master of PaloAlto NGFWs, Cisco ASAs

Užívateľov profilový obrázok
Purejoke
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 316
Dátum registrácie: Po 30. Sep, 2013, 11:22
Bydlisko: BN

Re: Zapojenie a kúpa autorádia

Príspevok od užívateľa Purejoke » Št 24. Apr, 2014, 10:49

Túto sobotu sa nato idem pozrieť tak uvidím ako to celé dopadne. :D Ale aj tak ďakujem všetkým za rady. A viete teda odporučiť aj nejaké to rádio alebo aspoň značku ? Videl som nejaké JVC, Pioneer, Alpine ale neviem čo je lepšie.
CPU: i7-9700k MB: GIGABYTE AORUS Z390 PRO GPU: Gainward GeForce® GTX 1080 Ti Phoenix RAM: G.SKILL Aegis 16GB KIT DDR4 3000MHz PSU: Corsair RM650W SSD: Crucial MX500 500GB Case: NZXT H700 Monitor: Asus PG278Q

Užívateľov profilový obrázok
Toman
VIP
VIP
Príspevky: 9297
Dátum registrácie: St 06. Júl, 2005, 20:00
Bydlisko: Engerau/Dreamland (Bratislava/Senec) (22)

Re: Zapojenie a kúpa autorádia

Príspevok od užívateľa Toman » Št 24. Apr, 2014, 11:11

preferujem JVC, vysie triedy su dobre, v cene do 50E je to asi jedno.... len aby to nebol nejaky cinsky noname - tie maju fakt hnusne zosilovace...
PC1 Asus Z87 PLUS, Intel 4670K @4200/1.18V PC2: Asus Z77 Plus, Intel 3570k 3400@4600 max:4950Mhz/1.47V....
4x4Gb Ram Kingston 1333@1800
Intel HD4600

Užívateľov profilový obrázok
verzo
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 463
Dátum registrácie: Po 22. Feb, 2010, 21:01
Bydlisko: Levoča

Re: Zapojenie a kúpa autorádia

Príspevok od užívateľa verzo » Št 24. Apr, 2014, 13:16

Mal som JVC asi po 8 rokoch mi zacal blbnut panel kontaky alebo nieco ine v panely ...mam ho odlozene ,,, teraz som dal Clarion co som kupil niekedy 2005 alebo 2006 ...ma super zvuk ...ale by som povedal ze horsie chyta signal ako JVC .... na znacke moc nezalezi (Sony, Pioneer, Alpine, JVC alebo nieco podobne)
Galaxy S9+

Užívateľov profilový obrázok
Chris
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 4630
Dátum registrácie: Pi 13. Jan, 2006, 02:00
Bydlisko: Bratislava
Kontaktovať užívateľa:

Re: Zapojenie a kúpa autorádia

Príspevok od užívateľa Chris » Št 24. Apr, 2014, 13:21

praveze zalezi :D
Sony a JVC malo stare modely so super zvukom, kde sa dal pripojit cez opticky vystup procesor atd.

Teraz kraluje Alpine, Pioneer a Clarion, ale to sa bavime o high-end a cene niekolko stovak nie do 50e.

Do 50e kupis s USB tusim Kenwood a Pioneer sem tam v akcii, ak sa bavime o novych. O jazdenych aj alpine.
Master of PaloAlto NGFWs, Cisco ASAs

Užívateľov profilový obrázok
Krutibrko
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 3771
Dátum registrácie: Ne 02. Mar, 2008, 14:00
Bydlisko: Poprad, Brno
Kontaktovať užívateľa:

Re: Zapojenie a kúpa autorádia

Príspevok od užívateľa Krutibrko » Št 24. Apr, 2014, 17:40

ja som pred cca 2 týždňami kúpil http://www.alza.sk/pioneer-mvh-160ui-d485907.htm

vrelo odporúčam, fakt som spokojný :)

Napísať odpoveď

Návrat na "Automobily a dopravná diskusia"