Sapphire HD 7990 problém

Všetko o problémoch a závadách grafický kariet...
Shooty
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 4
Dátum registrácie: Št 13. Jún, 2013, 23:06
Bydlisko: Šurany

Sapphire HD 7990 problém

Príspevok od užívateľa Shooty » Ut 19. Nov, 2013, 21:37

Zdravím páni, mám problém s GK Sapphire HD 7990. Karta mi prišla len včera, šupol som ju do PC, nainštaloval ovládače, no po kontrole v GPU-Z mi jedno jadro beží na 100% stále. Dnes som preinštaloval win, vyskúšal oficiálne ovládače (13.9) aj beta ovládače, no stále jedno jadro na 100%. Čo s tým? :wallbash:

Užívateľov profilový obrázok
dexterav
HW expert
HW expert
Príspevky: 20045
Dátum registrácie: Po 06. Máj, 2002, 02:00
Bydlisko: Sered´
Kontaktovať užívateľa:

Re: Sapphire HD 7990 problém

Príspevok od užívateľa dexterav » Ut 19. Nov, 2013, 21:46

pozri či to nebeží na pozadí miner
Spoiler: ukázať
Intel Core i7 8700k@5GHz,Strix Z370 F, 4X8GB 3200, EVGA 1080Ti FE 2075/12100, H2O + Carbide 600Q,Leadtex Titanium 1kW, Samsung 960Pro 2TB, WD20EFRX, ST2000DX001, SUV 400 240, HiFace2 + Sapphire + Schiit Magni 2U + Shure1540, EIZO 3237, Inspiron 7577 + Audinst Hud-Mx2 + Shure940 ,Xperia X Compact, Nvidia Shield, HTPC
motto1:Mýliť sa je ľudské, ale zbabrať niečo dokonale na to treba počítač
motto2: Silný zdroj a veľký chladič to istí
motto3: Ten most prekročíme až k nemu prídeme, Jack O'Neill
motto4:Nikdy nič nieje ľahké, Zeddicus Zu'l Zorander

Užívateľov profilový obrázok
stiv
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 5554
Dátum registrácie: Pi 16. Nov, 2012, 21:30
Bydlisko: Košice

Re: Sapphire HD 7990 problém

Príspevok od užívateľa stiv » Ut 19. Nov, 2013, 21:52

ak áno, zbavíš sa ho týmto: http://www.malwarebytes.org/

Shooty
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 4
Dátum registrácie: Št 13. Jún, 2013, 23:06
Bydlisko: Šurany

Re: Sapphire HD 7990 problém

Príspevok od užívateľa Shooty » Ut 19. Nov, 2013, 22:14

Díky za tial borci, miner ma tiež napadol, ale pri čerstvom reinstalle win? Task manager mi nič zvláštne neukázal, idem skúsiť ten program.

Shooty
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 4
Dátum registrácie: Št 13. Jún, 2013, 23:06
Bydlisko: Šurany

Re: Sapphire HD 7990 problém

Príspevok od užívateľa Shooty » Ut 19. Nov, 2013, 22:39

Malwarebytes našiel jednu hrozbu, odstránil som a jadro stále 100%. Teraz som si všimol, že keď spustím GPU-Z senzory, alebo ASUS GPU-Tweak, teploty a činnosť karty stúpajú pri spustení nejakého monitorvacieho programu. Pokiaľ program beží, ide jadro (iba jedno) na 100% a teploty stúpajú. Vypnem PGU-Tweak a znovu spustím asi o 10 minút, tak znova to začne stúpať, no keď nezapnem monitorovací program, nemám ako zistiť reálne zaťaženie jadier... :furious2:

Užívateľov profilový obrázok
Kyselinka
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 6882
Dátum registrácie: St 02. Feb, 2011, 12:33
Bydlisko: Bratislava a okolie

Re: Sapphire HD 7990 problém

Príspevok od užívateľa Kyselinka » Ut 19. Nov, 2013, 23:29

Ktore jadro to robi, prve ci druhe? Takty su ako na tom?
V com to monitorujes? Co vsetko ti bezi na pozadi?
Work: DELL Latitude E7450 | Intel Core i7-5600U | 2x8GB DDR3L@1600Mhz | SC300 512GB SK hynix | HD 5500 + GeForce GTX 840M | 14" Full HD + Philips Brilliance 288P 4K
NAS: Intel Pentium G3258 @1,5Ghz | Asrock B85M Pro4 | Kingston 2x4GB 1333Mhz | Crucial M4 128GB | 2xWD Red 3TB | Seasonic G-360 | BitFenix ProdigyM White | XPEnology
HTPC: Asrock J3455M | Kingston 2x4GB 1600Mhz | Intel 520 120GB | Corsair AX750 | Asus Xonar DX | Cooltek G3 - Silver | Libreelec
Media: TX-55AS640E | RPi 3 & PiFi Digi+ | HK 3490 | JBL ES90 Black | HK SoundSticks Wireless | HK BT Headphones

Užívateľov profilový obrázok
stevo_k1
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 173
Dátum registrácie: Po 05. Aug, 2013, 11:29
Bydlisko: Susany, Slovensko

Re: Sapphire HD 7990 problém

Príspevok od užívateľa stevo_k1 » Ut 19. Nov, 2013, 23:41

tiez mam hd7990 od MSI a sprava sa mi to s GPU-Z tak isto. Ked pustim len Catalyst control center v AMD overdrive vidim na prvom jadre activity od jedna az po 15, GPU aj Memory clock podtaktovane na minimum. Jadro c.2 vsetko na nule. Akonahle pustim zaroven gpu-z, tak druhe jadro ma activity 99 percent a frekvencie na defaultnych hodnotach. Vypnem GPU-z a vypne sa aj druhe jadro.

Shooty
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 4
Dátum registrácie: Št 13. Jún, 2013, 23:06
Bydlisko: Šurany

Re: Sapphire HD 7990 problém

Príspevok od užívateľa Shooty » St 20. Nov, 2013, 11:29

Kyselinka napísal:Ktore jadro to robi, prve ci druhe? Takty su ako na tom?
V com to monitorujes? Co vsetko ti bezi na pozadi?
Tiež je to druhé jadro. Na pozadí nebeží fakt nič (čo by stálo za zmienku). Takty prvého jadra v norme podtaktované v IDLE druhé pri spustení monitoru (GPU-Z, ASUS GPU Tweak) 1000 jadro 6000 pamäte.

stevko_k1, odinštaloval som ovládače, nainštaloval pôvodný ovládač zo stránky Sapphire (13.4) a môžem spustiť akýkolvek monitor a ob jadrá su OK. Spustím GPU-Z - OK, spustím ASUS GPU Tweak, všetko OK, podtaktované IDLEujú jak vyšité. Problém - ovládače. Na 13.4 karta nemá taký výkon ako na nových, takisto problémy s kartou (microstuttering... odstránený až ovlaádačmi 13.8) ale aspoň neblbne...

Napísať odpoveď

Návrat na "Problémy a závady grafických kariet"