problem s ati

Všetko o problémoch a závadách grafický kariet...
Užívateľov profilový obrázok
misog
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 424
Dátum registrácie: Po 20. Sep, 2004, 14:00
Bydlisko: Fi¾akovo, Kosice
Kontaktovať užívateľa:

problem s ati

Príspevok od užívateľa misog » Pi 13. Máj, 2005, 00:23

mam nasledovny problem ked hram hry vypiseme ati spravila xybu a mam kontakotvat vyrobcu asi to bude detonatorom vyskusal som omegy, dna, originale co boli ku grafickej aj tak mi to robi skusal som preinstalovat pc nic nepomohlo co to moze byt?
DELL LATITUDE E6400

Užívateľov profilový obrázok
velijura
Príspevky: 1600
Dátum registrácie: Po 26. Apr, 2004, 14:00
Bydlisko: BA (XXVIII)
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa velijura » Pi 13. Máj, 2005, 06:06

...ono to chyby robi vacsinou vtedy, keD je nieco nestabilne, hlavne koli pretaktovaniu...zniz takty a uvidis ci to bude robit naDalej...
CPU Intel P4 | MB Abit SD7-533 | RAM 1GB PC400 Apacer | VGA MSI GF FX 5900XT | HDD Hitachi 7k250 160GB | DVD LG GSA-4160B & Toshiba SD-R1312 | SOUND SB Audigy2 ZS | PSU Chill 510W | CONTROL MS Natural Multimedia Keyboard + MS IntelliMouse Explorer 4.0 + Steelpad QcK + MS Sidewinder 3D Pro | CASE Chenbro Gaming Bomb | COOLING Ertyho WB & IceRex S12 & SELTZ L20 | FANS 3x AC Arctic Fan Pro2L & 1x AC Arctic Fan3 & 1x TT SilentWheel + TT Hardcano12 | SCREEN Benq FP783 | PRINTER Canon PIXMA iP4200
PHOTO Panasonic Lumix DMC-FZ20 & PENTAX K100D + DA 18-55/50-200/Tamron 28-75 + Vosonic X-Drive VP3320 + Toshiba MK-8025GAS 80GB + Velbon Sherpa 750R

Užívateľov profilový obrázok
SurrendeR
VIP
VIP
Príspevky: 3648
Dátum registrácie: Ut 28. Sep, 2004, 14:00
Bydlisko: Stará Turá - BA
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa SurrendeR » Pi 13. Máj, 2005, 07:50

Mne toto este robievalo, ked som mal R9800 a 300W zdroj. Ten mal pri 3D velke poklesy a graficka sa restartovavala....
Ale R9600 zas tak vela nezere....
Takze skus tie takty znizit ;)
Spoiler: ukázať
PC:Asus x99A-USB 3.1 || Intel i7 5820k 4.1GHz || Gainward GTX 970 4GB Phantom || 4x8 GB RAM || NVMe - 500GB Samsung EVO 970 || RAID0 - 2x120GB OCZ Agility 3 || RAID0 - 2x1TB Seagate Barracuda || Cooler Master Centurion Silencio 452 || Corsair RM750 || 24" EIZO EV2436WFS3-BK EcoView ||
FOTO: Canon EOS 5D MKII || Canon 50mm F1.8II || Tamron 24-70/F2.8 VC || Canon 70-200/F4L IS || Canon EX580 MKII
Mobil: Samsung Galaxy S7
Car: BMW E36 328i Tour

Užívateľov profilový obrázok
misog
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 424
Dátum registrácie: Po 20. Sep, 2004, 14:00
Bydlisko: Fi¾akovo, Kosice
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa misog » Pi 13. Máj, 2005, 08:22

to som vyskusal a este som zabudol ze cely obraz sa rozpadne ale festovo aj ked ju nemam pretaktovanu a mam 350w zdroj
DELL LATITUDE E6400

Užívateľov profilový obrázok
romang
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 98
Dátum registrácie: So 05. Mar, 2005, 20:00
Bydlisko: Bratislava

Príspevok od užívateľa romang » Pi 13. Máj, 2005, 08:29

misog napísal:to som vyskusal a este som zabudol ze cely obraz sa rozpadne ale festovo aj ked ju nemam pretaktovanu a mam 350w zdroj

Tak potom ti poradim, vyskusaj tu kartu u znameho a skus simulovat podmienky, pri kt. sa ti rozpadne ten obraz u teba. Ked to bude robit aj unho, mozno bude nieco s kartou. Kazdopadne vyskusaj a potom uvidis.

Užívateľov profilový obrázok
misog
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 424
Dátum registrácie: Po 20. Sep, 2004, 14:00
Bydlisko: Fi¾akovo, Kosice
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa misog » Pi 13. Máj, 2005, 08:37

este aby som pridal ze ked ktomu pride win vida taky cudny zvuk vies ale nic nevihodi ako tabulku hmm kurnik co to moze byt
DELL LATITUDE E6400

Užívateľov profilový obrázok
romang
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 98
Dátum registrácie: So 05. Mar, 2005, 20:00
Bydlisko: Bratislava

Príspevok od užívateľa romang » Pi 13. Máj, 2005, 10:59

misog napísal:este aby som pridal ze ked ktomu pride win vida taky cudny zvuk vies ale nic nevihodi ako tabulku hmm kurnik co to moze byt

Tazko povedat, keby si vedel specifikovat odkial ten zvuk vysiel, keby si pozorne pocuval (i ked to nieje jednoduche urcit, ked v case je vsetko pohromade, ale...).
No a neviem ci som pochopil spravne co si napisal, ako ked pride k tomu win vyda to zvuk, ked nabieha windows alebo ked to freezne tak vtedy?

Mne kedysi ked som moc pretaktil grafiku a freezlo mi to, tak monitor tak divne zapistal, ale.. toto asi nebude ten pripad, ale.. to len tak ako postreh (stary Relysis, nech mu je zem lahka ;o))

Užívateľov profilový obrázok
SurrendeR
VIP
VIP
Príspevky: 3648
Dátum registrácie: Ut 28. Sep, 2004, 14:00
Bydlisko: Stará Turá - BA
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa SurrendeR » Pi 13. Máj, 2005, 11:14

romang napísal:
misog napísal:este aby som pridal ze ked ktomu pride win vida taky cudny zvuk vies ale nic nevihodi ako tabulku hmm kurnik co to moze byt

Tazko povedat, keby si vedel specifikovat odkial ten zvuk vysiel, keby si pozorne pocuval (i ked to nieje jednoduche urcit, ked v case je vsetko pohromade, ale...).
No a neviem ci som pochopil spravne co si napisal, ako ked pride k tomu win vyda to zvuk, ked nabieha windows alebo ked to freezne tak vtedy?

Mne kedysi ked som moc pretaktil grafiku a freezlo mi to, tak monitor tak divne zapistal, ale.. toto asi nebude ten pripad, ale.. to len tak ako postreh (stary Relysis, nech mu je zem lahka ;o))
Ale on myslel zvuk z repro, proste akokeby mu vyhodilo nejaku chybu/tabulku, ale nic. Proste iba nejaky vystrazny zvuk.
Mne to robi tiez ale tak po 1minute pusteneho winu. Nic mi to nerobi, proste len tak z nicoho nic nejaky zvuk (hviezdicka) a nic sa nedeje.. Ale v tvojom pripade to moze byt nieco zle nakonfigurovane alebo neviem.
Mas vypaty fastwrite? Skus si dat bios nastavenia na "Fail safe defaults" mozno to pomoze ;)
Spoiler: ukázať
PC:Asus x99A-USB 3.1 || Intel i7 5820k 4.1GHz || Gainward GTX 970 4GB Phantom || 4x8 GB RAM || NVMe - 500GB Samsung EVO 970 || RAID0 - 2x120GB OCZ Agility 3 || RAID0 - 2x1TB Seagate Barracuda || Cooler Master Centurion Silencio 452 || Corsair RM750 || 24" EIZO EV2436WFS3-BK EcoView ||
FOTO: Canon EOS 5D MKII || Canon 50mm F1.8II || Tamron 24-70/F2.8 VC || Canon 70-200/F4L IS || Canon EX580 MKII
Mobil: Samsung Galaxy S7
Car: BMW E36 328i Tour

Užívateľov profilový obrázok
misog
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 424
Dátum registrácie: Po 20. Sep, 2004, 14:00
Bydlisko: Fi¾akovo, Kosice
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa misog » Pi 13. Máj, 2005, 11:40

no xlapy toto mi vyhodi vam to napisem ok?

VPU recover has reset your graphics accelerator as it was no longer responding to graphics driver commnads

the generated error repost contains only system infromation such as driverv ersion AGP settings graphics frame buffer size etc. that will be used to analyze the problem this report will be treated as confidential and anonymus.

no co nato povite a urobi mi to pri 4 roznych detonatoroch nebudem tu cely vikend poradte mi prosim co stymm mam urobit dakujem a dakujem za veskere rady
DELL LATITUDE E6400

Užívateľov profilový obrázok
SurrendeR
VIP
VIP
Príspevky: 3648
Dátum registrácie: Ut 28. Sep, 2004, 14:00
Bydlisko: Stará Turá - BA
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa SurrendeR » Pi 13. Máj, 2005, 11:51

Presne mi toto robilo, ked som mal ten 300W zdroj, ale nim to nebolo, ale zda sa mi, ze to bolo v doske. (v inej to slapalo na 100%)
Moze to este byt nekompatibilita KT600 vs R9600.
Vypni Fast Vrite, nastav AGP4, VGA Bios cacheable >> disabled, proste si nastav bios na co najvecsiu stabilitu.

Inak dufam, ze mas nastavenu grafiku na def. frekv.
Spoiler: ukázať
PC:Asus x99A-USB 3.1 || Intel i7 5820k 4.1GHz || Gainward GTX 970 4GB Phantom || 4x8 GB RAM || NVMe - 500GB Samsung EVO 970 || RAID0 - 2x120GB OCZ Agility 3 || RAID0 - 2x1TB Seagate Barracuda || Cooler Master Centurion Silencio 452 || Corsair RM750 || 24" EIZO EV2436WFS3-BK EcoView ||
FOTO: Canon EOS 5D MKII || Canon 50mm F1.8II || Tamron 24-70/F2.8 VC || Canon 70-200/F4L IS || Canon EX580 MKII
Mobil: Samsung Galaxy S7
Car: BMW E36 328i Tour

Užívateľov profilový obrázok
romang
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 98
Dátum registrácie: So 05. Mar, 2005, 20:00
Bydlisko: Bratislava

Príspevok od užívateľa romang » Pi 13. Máj, 2005, 12:03

Tak ako pise SurrendeR, zniz AGP na 4 povypinaj vsetky mozne featury a grafiku predpokladam ze mas na def. frekvenciach.
Urcite vypni fast writes, KT600ky tam maju este nejake Master command READ a WRITE alebo take nieco, to tiez vypni (myslim ze def. su ale vypnute) nastav velkost agp aperture size na 64 (ak mas 128) a
ked tam je taky nejaky save mod ako pisal SurrendeR, tak zapni aj to.
Good luck :idea:

Užívateľov profilový obrázok
dexterav
HW expert
HW expert
Príspevky: 20690
Dátum registrácie: Po 06. Máj, 2002, 02:00
Bydlisko: Sered´
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa dexterav » Pi 13. Máj, 2005, 20:15

je dobre skusit vypnut aj samotny VPU recover, mne to na nf2 s tym recoverom vobec neslo (r9600pro), ten recover je totiz velmi fajnovy
Spoiler: ukázať
Intel Core i7 8700k@5GHz,Strix Z370 F, 2X16GB 3500, RTX2080Ti 2100/15800, H2O + Carbide 600Q,Leadtex Titanium 1kW, 6500GB SSD, HiFace2 + Sapphire + Schiit Magni 2U + Shure1540, AW3418DW, Dell G5 7590 + 2060RTXT + Audinst Hud-Mx2 + ATH-M50x ,Mate 20 Pro, HTPC
motto1:Mýliť sa je ľudské, ale zbabrať niečo dokonale na to treba počítač
motto2: Silný zdroj a veľký chladič to istí
motto3: Ten most prekročíme až k nemu prídeme, Jack O'Neill
motto4:Nikdy nič nieje ľahké, Zeddicus Zu'l Zorander

Užívateľov profilový obrázok
misog
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 424
Dátum registrácie: Po 20. Sep, 2004, 14:00
Bydlisko: Fi¾akovo, Kosice
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa misog » Po 16. Máj, 2005, 08:38

cafa tak mi odporucate kupit novu mb?
DELL LATITUDE E6400

Užívateľov profilový obrázok
SurrendeR
VIP
VIP
Príspevky: 3648
Dátum registrácie: Ut 28. Sep, 2004, 14:00
Bydlisko: Stará Turá - BA
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa SurrendeR » Po 16. Máj, 2005, 08:47

racej by som kupil graficku a konkretne MSI NX6200. Ale otom uz v nakupnej poradni ;)
Spoiler: ukázať
PC:Asus x99A-USB 3.1 || Intel i7 5820k 4.1GHz || Gainward GTX 970 4GB Phantom || 4x8 GB RAM || NVMe - 500GB Samsung EVO 970 || RAID0 - 2x120GB OCZ Agility 3 || RAID0 - 2x1TB Seagate Barracuda || Cooler Master Centurion Silencio 452 || Corsair RM750 || 24" EIZO EV2436WFS3-BK EcoView ||
FOTO: Canon EOS 5D MKII || Canon 50mm F1.8II || Tamron 24-70/F2.8 VC || Canon 70-200/F4L IS || Canon EX580 MKII
Mobil: Samsung Galaxy S7
Car: BMW E36 328i Tour

Užívateľov profilový obrázok
misog
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 424
Dátum registrácie: Po 20. Sep, 2004, 14:00
Bydlisko: Fi¾akovo, Kosice
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa misog » Po 16. Máj, 2005, 08:50

nee toto je dobra grafika ved teraz som ju kupoval a to co si napisal v biose som nenasiel hmmm

a ked uz tak asus alebo leadteak hmmm :o
DELL LATITUDE E6400

Napísať odpoveď

Návrat na "Problémy a závady grafických kariet"