Problem s Ati radeon 9550

Všetko o problémoch a závadách grafický kariet...
Užívateľov profilový obrázok
Dei_Kiu
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 106
Dátum registrácie: Št 17. Feb, 2005, 20:00
Bydlisko: Košice

Problem s Ati radeon 9550

Príspevok od užívateľa Dei_Kiu » St 20. Apr, 2005, 10:20

Mam dost velky problem s mojou grafikou pri hrach mi robi graficke chyby neviem to presne popisat ale take ciarky cierne a farebne a robi to aj pri 3D marku ale iba niekedy. A dost casto mi mrzne aj vo wine aj v hrach. skusal som to na inom compe ale tam to nerobila tak fakt si neviem dat radu, lebo uplne nova grafika perfektne fici az na tie chyby. v com to moze byt ci to je maticnou procakom alebo Windowsom lebo mam Sp2 ale dnes dam iny tak neviem alebo by to nemohlo by nastavenim v biose lebo Nvidie mi idu v pohode a perfektne.
DFI Lanparty Ultra-D, Athlon64 4000+ box, Kingston HyperX cl2 2x512 Mb, Asus Radeon X1950 Pro, 80GB Hitachi SATAII, Fortron 400W Tuning: 2x UV neon dlhy(Speeze a Sunbeam), Chladenie EE-HD1 na disku, Speeze EE-LEDFan chladic- blue, na plexiskle, Case chladenie 2 x Speeze EE-LEDFan- blue.

Užívateľov profilový obrázok
sm_oOx^
king of the hill
king of the hill
Príspevky: 4527
Dátum registrácie: Ut 24. Aug, 2004, 14:00
Bydlisko: nitra

Príspevok od užívateľa sm_oOx^ » St 20. Apr, 2005, 10:40

1) moze byt pretaktovana nad ramec svojich moznosti :D
2) zle drivre
3) slaby zdroj

Užívateľov profilový obrázok
misog
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 424
Dátum registrácie: Po 20. Sep, 2004, 14:00
Bydlisko: Fi¾akovo, Kosice
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa misog » St 20. Apr, 2005, 13:32

este mozno zle vetrany case a prehrievanie pretaktovaneho jadra daj default a uvidis + preinstaluj win to pomaha
DELL LATITUDE E6400

Užívateľov profilový obrázok
velijura
Príspevky: 1600
Dátum registrácie: Po 26. Apr, 2004, 14:00
Bydlisko: BA (XXVIII)
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa velijura » St 20. Apr, 2005, 14:32

pokial viem, tak default frekvencie R9550 su 250/400...samozrejme ak to nie je verzia XT, co asi nie je...tam skus hladat chybu...

...tak sa nabuduce keD budes pretaktovavat trosku zamysli nad moznostami karty a skus si odpovedat sam... :roll:
CPU Intel P4 | MB Abit SD7-533 | RAM 1GB PC400 Apacer | VGA MSI GF FX 5900XT | HDD Hitachi 7k250 160GB | DVD LG GSA-4160B & Toshiba SD-R1312 | SOUND SB Audigy2 ZS | PSU Chill 510W | CONTROL MS Natural Multimedia Keyboard + MS IntelliMouse Explorer 4.0 + Steelpad QcK + MS Sidewinder 3D Pro | CASE Chenbro Gaming Bomb | COOLING Ertyho WB & IceRex S12 & SELTZ L20 | FANS 3x AC Arctic Fan Pro2L & 1x AC Arctic Fan3 & 1x TT SilentWheel + TT Hardcano12 | SCREEN Benq FP783 | PRINTER Canon PIXMA iP4200
PHOTO Panasonic Lumix DMC-FZ20 & PENTAX K100D + DA 18-55/50-200/Tamron 28-75 + Vosonic X-Drive VP3320 + Toshiba MK-8025GAS 80GB + Velbon Sherpa 750R

Užívateľov profilový obrázok
sweet
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 619
Dátum registrácie: Ut 14. Sep, 2004, 14:00
Bydlisko: Banská Bystrica
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa sweet » St 20. Apr, 2005, 16:06

precitajte si to lepsie a zistite ze na inom compe mu to nerobi takze s tym taktovanim to asi nebude.cez driver cleaner odinstaluj ovladace a daj tam catalyst alebo omegy
CPU: Intel C2D E8200 2,66@3GHz Cooling: Intel Box MB: ASUS P5G41T-M LX V2 HDD: WD 160GB 7200ot SATA RAM: Kingston HyperX Blue 4GB DDR3 VGA: ASUS GTX 280 1GB DVDRAM: Toshiba-Samsung SH-S202 SOUND: 5.1 LCD: Benq FP91G+ PSU: Fortron BS II 500W

Užívateľov profilový obrázok
SurrendeR
VIP
VIP
Príspevky: 3648
Dátum registrácie: Ut 28. Sep, 2004, 14:00
Bydlisko: Stará Turá - BA
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa SurrendeR » St 20. Apr, 2005, 16:11

no, leze ked da na iny komp, tak sa mu tam hodia def. frekvencie a pokial to na jeho kompe ma nataktovane, tak staci znizit frekvenciu a je to ;)
Ale pokial to na druhom kompe slape aj pri tych frekv. tak potom bude chyba asi v ovladacoch alebo chladeni ;)
Spoiler: ukázať
PC:Asus x99A-USB 3.1 || Intel i7 5820k 4.1GHz || Gainward GTX 970 4GB Phantom || 4x8 GB RAM || NVMe - 500GB Samsung EVO 970 || RAID0 - 2x120GB OCZ Agility 3 || RAID0 - 2x1TB Seagate Barracuda || Cooler Master Centurion Silencio 452 || Corsair RM750 || 24" EIZO EV2436WFS3-BK EcoView ||
FOTO: Canon EOS 5D MKII || Canon 50mm F1.8II || Tamron 24-70/F2.8 VC || Canon 70-200/F4L IS || Canon EX580 MKII
Mobil: Samsung Galaxy S7
Car: BMW E36 328i Tour

Užívateľov profilový obrázok
velijura
Príspevky: 1600
Dátum registrácie: Po 26. Apr, 2004, 14:00
Bydlisko: BA (XXVIII)
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa velijura » St 20. Apr, 2005, 16:30

sweet napísal:precitajte si to lepsie a zistite ze na inom compe mu to nerobi takze s tym taktovanim to asi nebude.cez driver cleaner odinstaluj ovladace a daj tam catalyst alebo omegy
...Pri takychto vysokych frekvenciach bude jedno ake ovladace tam strci...

...ako pisal SurrendeR, ak ju strci do druheho kompu, tak frekvencie sa same nastavia na default a nasledne vsetko ide tak ako ma...

...inak je aj dost pravdepodobne, ze to moze sposobovat aj vysoka teplota ako dosledok pretaktovania, takze najjednoduchsie bude, ak znizi tie frekvencie a uvidi sam, ze to prestane...
CPU Intel P4 | MB Abit SD7-533 | RAM 1GB PC400 Apacer | VGA MSI GF FX 5900XT | HDD Hitachi 7k250 160GB | DVD LG GSA-4160B & Toshiba SD-R1312 | SOUND SB Audigy2 ZS | PSU Chill 510W | CONTROL MS Natural Multimedia Keyboard + MS IntelliMouse Explorer 4.0 + Steelpad QcK + MS Sidewinder 3D Pro | CASE Chenbro Gaming Bomb | COOLING Ertyho WB & IceRex S12 & SELTZ L20 | FANS 3x AC Arctic Fan Pro2L & 1x AC Arctic Fan3 & 1x TT SilentWheel + TT Hardcano12 | SCREEN Benq FP783 | PRINTER Canon PIXMA iP4200
PHOTO Panasonic Lumix DMC-FZ20 & PENTAX K100D + DA 18-55/50-200/Tamron 28-75 + Vosonic X-Drive VP3320 + Toshiba MK-8025GAS 80GB + Velbon Sherpa 750R

Užívateľov profilový obrázok
sweet
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 619
Dátum registrácie: Ut 14. Sep, 2004, 14:00
Bydlisko: Banská Bystrica
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa sweet » St 20. Apr, 2005, 16:41

to SORRY ja som si nevsimol v podpise frekvencie.pardon
CPU: Intel C2D E8200 2,66@3GHz Cooling: Intel Box MB: ASUS P5G41T-M LX V2 HDD: WD 160GB 7200ot SATA RAM: Kingston HyperX Blue 4GB DDR3 VGA: ASUS GTX 280 1GB DVDRAM: Toshiba-Samsung SH-S202 SOUND: 5.1 LCD: Benq FP91G+ PSU: Fortron BS II 500W

Užívateľov profilový obrázok
koki
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 25
Dátum registrácie: Št 24. Feb, 2005, 20:00
Bydlisko: Nové Mesto nad Váhom

Príspevok od užívateľa koki » Št 28. Apr, 2005, 16:50

Pretaktovanim, pamate ti nestihaju a procesor taktiez.
Intel Mobile Core 2 Duo T5500@1,66GHz,micro Server Board MSI 945GT Speedster A4V, 2GB DDRII 667MHz , HDD WD 160GB/7200/8MB a WD80GB , DVD RW ND3540A, GK RX800/128MB.

NB- HP nx 6310

Užívateľov profilový obrázok
BlueAce
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 194
Dátum registrácie: Št 25. Mar, 2004, 14:00
Bydlisko: Brezno/Trnava
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa BlueAce » Št 28. Apr, 2005, 17:59

Zacni si tie pamate chladit, pokial tam nemas 2,5 ns pamate.

warptime

Re: Problem s Ati radeon 9550

Príspevok od užívateľa warptime » Pi 29. Apr, 2005, 00:18

no tak problem bude zrejme fakt pri tom pretaktovani, zniz takt na gpu a pamatiach...tiez mam ATI 9550 ale takty mam 450/262 a bezi mi normalne, bez artefaktov...ale kazdy kus je iny...cize ten tvoj asi nezvlada tolko...

Napísať odpoveď

Návrat na "Problémy a závady grafických kariet"