Zly flash

Všetko o problémoch a závadách grafický kariet...
erik
Deaktivovaný
Deaktivovaný
Príspevky: 1442
Dátum registrácie: Po 07. Mar, 2005, 20:00

Zly flash

Príspevok od užívateľa erik » Št 24. Mar, 2005, 03:12

co poviete na toto? :
Predam ATI RADEON 9700pro 128MB po zlom flashi biosu.Obraz ma rozhadzane artefaty.Cena 2000sk
dalo by sa to nejako opravit? flashnut?

Dominik
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 639
Dátum registrácie: So 13. Nov, 2004, 14:00
Bydlisko: Bratislava
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Dominik » Št 24. Mar, 2005, 09:27

urob si bootovaciu disketu, ktora automaticky spusti flasher a flashne zakladny radeon 9700 pro bios.
potom to MUSI ist kedze bios nemoze hardwarovo poskodit kartu pokial jej tam neda 5voltov na GPU, cize karta urcite nie je poskodena.
skor by som neveril tomu cloveku, ze je to kvoli zlemu flashu. karta nedovoli flashnut nejaky uplne z cesty a nepasujuci BIOS,aspon pokial ja viem. skor by som povedal ze sa hral so srubovacikom (skrutkovacom :D ) a odbil tam nejaky maly komponent... tam ti uz ziadny re-flash nepomoze :roll:

Užívateľov profilový obrázok
SurrendeR
VIP
VIP
Príspevky: 3648
Dátum registrácie: Ut 28. Sep, 2004, 14:00
Bydlisko: Stará Turá - BA
Kontaktovať užívateľa:

Re: Zly flash

Príspevok od užívateľa SurrendeR » Št 24. Mar, 2005, 09:42

erik napísal:co poviete na toto? :
Predam ATI RADEON 9700pro 128MB po zlom flashi biosu.Obraz ma rozhadzane artefaty.Cena 2000sk
dalo by sa to nejako opravit? flashnut?
:D
supni to do bazaru, ja ju mozno kupim
:wink:
Spoiler: ukázať
PC:Asus x99A-USB 3.1 || Intel i7 5820k 4.1GHz || Gainward GTX 970 4GB Phantom || 4x8 GB RAM || NVMe - 500GB Samsung EVO 970 || RAID0 - 2x120GB OCZ Agility 3 || RAID0 - 2x1TB Seagate Barracuda || Cooler Master Centurion Silencio 452 || Corsair RM750 || 24" EIZO EV2436WFS3-BK EcoView ||
FOTO: Canon EOS 5D MKII || Canon 50mm F1.8II || Tamron 24-70/F2.8 VC || Canon 70-200/F4L IS || Canon EX580 MKII
Mobil: Samsung Galaxy S7
Car: BMW E36 328i Tour

Dominik
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 639
Dátum registrácie: So 13. Nov, 2004, 14:00
Bydlisko: Bratislava
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Dominik » Št 24. Mar, 2005, 10:32

SurrendeR si nepochopil, on ju nepredava, on vidi niekde taky inzerat a asi chce kupit.

Užívateľov profilový obrázok
SurrendeR
VIP
VIP
Príspevky: 3648
Dátum registrácie: Ut 28. Sep, 2004, 14:00
Bydlisko: Stará Turá - BA
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa SurrendeR » Št 24. Mar, 2005, 11:43

Dominik napísal:SurrendeR si nepochopil, on ju nepredava, on vidi niekde taky inzerat a asi chce kupit.
Ach taaaak :oops:

precital som to moc rychlo (musim sa nanieco vyhovorit :D )

no, takze ta karta by sa mala dat rozchodit na 99%
tak ako pisal Dominik....
Alebo potom pouzi PCI kartu a v biose nastav Init display first = PCI a potom z diskety naflashuj original bios pre tu danu grafiku...
inak je toho plne forum
Staci hladat....
Spoiler: ukázať
PC:Asus x99A-USB 3.1 || Intel i7 5820k 4.1GHz || Gainward GTX 970 4GB Phantom || 4x8 GB RAM || NVMe - 500GB Samsung EVO 970 || RAID0 - 2x120GB OCZ Agility 3 || RAID0 - 2x1TB Seagate Barracuda || Cooler Master Centurion Silencio 452 || Corsair RM750 || 24" EIZO EV2436WFS3-BK EcoView ||
FOTO: Canon EOS 5D MKII || Canon 50mm F1.8II || Tamron 24-70/F2.8 VC || Canon 70-200/F4L IS || Canon EX580 MKII
Mobil: Samsung Galaxy S7
Car: BMW E36 328i Tour

erik
Deaktivovaný
Deaktivovaný
Príspevky: 1442
Dátum registrácie: Po 07. Mar, 2005, 20:00

Príspevok od užívateľa erik » Št 24. Mar, 2005, 11:47

ale problem je v tom, ze tu kartu predava typek v KE, a ja neviem ci pise pravdu ze je zle naflashovana, alebo je poskodena :( xapes? len som sa xcel spytat, keby bola iba zle flashnuta, ci by sa to dalo spravit... lebo ja som v tomto amater ;)

Užívateľov profilový obrázok
SurrendeR
VIP
VIP
Príspevky: 3648
Dátum registrácie: Ut 28. Sep, 2004, 14:00
Bydlisko: Stará Turá - BA
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa SurrendeR » Št 24. Mar, 2005, 11:51

ja neviem, skus si dat zaslat foto ze co to robi... alebo ja neviem... jedine to vyskusat. Alebo nech to skusi on preflashovat ...
Spoiler: ukázať
PC:Asus x99A-USB 3.1 || Intel i7 5820k 4.1GHz || Gainward GTX 970 4GB Phantom || 4x8 GB RAM || NVMe - 500GB Samsung EVO 970 || RAID0 - 2x120GB OCZ Agility 3 || RAID0 - 2x1TB Seagate Barracuda || Cooler Master Centurion Silencio 452 || Corsair RM750 || 24" EIZO EV2436WFS3-BK EcoView ||
FOTO: Canon EOS 5D MKII || Canon 50mm F1.8II || Tamron 24-70/F2.8 VC || Canon 70-200/F4L IS || Canon EX580 MKII
Mobil: Samsung Galaxy S7
Car: BMW E36 328i Tour

erik
Deaktivovaný
Deaktivovaný
Príspevky: 1442
Dátum registrácie: Po 07. Mar, 2005, 20:00

Príspevok od užívateľa erik » Št 24. Mar, 2005, 12:04

keby to preflashol on tak by ta karta nemala cenu 2 litre ale viac :) inak ako je na to z vykonom? nieco medz 9600XT a 9800?

Užívateľov profilový obrázok
SurrendeR
VIP
VIP
Príspevky: 3648
Dátum registrácie: Ut 28. Sep, 2004, 14:00
Bydlisko: Stará Turá - BA
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa SurrendeR » Št 24. Mar, 2005, 12:15

erik napísal:keby to preflashol on tak by ta karta nemala cenu 2 litre ale viac :) inak ako je na to z vykonom? nieco medz 9600XT a 9800?
to je pravda ze nebude mat cenu 2k ale viac...
otom je to riziko...

Pokial je to orig. PRO tak to ma vykon ako R9800nonPRO
Spoiler: ukázať
PC:Asus x99A-USB 3.1 || Intel i7 5820k 4.1GHz || Gainward GTX 970 4GB Phantom || 4x8 GB RAM || NVMe - 500GB Samsung EVO 970 || RAID0 - 2x120GB OCZ Agility 3 || RAID0 - 2x1TB Seagate Barracuda || Cooler Master Centurion Silencio 452 || Corsair RM750 || 24" EIZO EV2436WFS3-BK EcoView ||
FOTO: Canon EOS 5D MKII || Canon 50mm F1.8II || Tamron 24-70/F2.8 VC || Canon 70-200/F4L IS || Canon EX580 MKII
Mobil: Samsung Galaxy S7
Car: BMW E36 328i Tour

Fero_Chorda
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 255
Dátum registrácie: Št 11. Nov, 2004, 14:00
Bydlisko: Bratislava

Príspevok od užívateľa Fero_Chorda » Št 24. Mar, 2005, 13:06

Fakt sa ospravedlnujem za vec totalne mimlo, ale vidim ze tu pise erik a neodpisuje na SS ani na thread v bazare, tak sa tam erik prosim kukni a odpovedz mi na SZ, potrebujem to nutne vediet! Fakt sa ospravedlnujem, do vecera to vymazte, diki!
MB: ASRock 890GX EXTREME3 CPU: AMD Phenom II X6 1055T + Gelid Tranquillo
RAM: 2 x Corsair XMS3 4GB (Kit 2x2GB) 1600MHz DDR3, CL9
VGA:
Gainward GT240 1024MB GDDR5 SSD: Intel X25-V 40GB HDD: Samsung SpinPoint F3 1TB
Zdroj: Seasonic S12II-520 Case: Antec 300 LCD: Samsung 2443BW

Užívateľov profilový obrázok
seep
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 648
Dátum registrácie: St 02. Feb, 2005, 20:00
Bydlisko: BA Ruzinov
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa seep » Št 24. Mar, 2005, 18:31

erik ja som z KE.Vyskusam ti tu kartu.ked xces. :D

erik
Deaktivovaný
Deaktivovaný
Príspevky: 1442
Dátum registrácie: Po 07. Mar, 2005, 20:00

Príspevok od užívateľa erik » Pi 25. Mar, 2005, 13:41

heeey ludia, neviem ci ju mam zobrat, vraj to spravi novy bios, ale nejak nefiem nefiem... ako zistim ci to je biosom ale ci to je mexanicky poskodene?

erik
Deaktivovaný
Deaktivovaný
Príspevky: 1442
Dátum registrácie: Po 07. Mar, 2005, 20:00

Príspevok od užívateľa erik » Pi 25. Mar, 2005, 14:03

vraj su tam artefakty, keby bola odpalena tak by nesla no nie? spravil by to new bios??? alebo spravil by mi to niekto? :)

Užívateľov profilový obrázok
dexterav
HW expert
HW expert
Príspevky: 20696
Dátum registrácie: Po 06. Máj, 2002, 02:00
Bydlisko: Sered´
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa dexterav » Pi 25. Mar, 2005, 14:09

lenze artefakty su aj pri poskodenej pamati. ak je dobra nech da org bios spat a musi ist. inak :cry:
Spoiler: ukázať
Intel Core i7 8700k@5GHz,Strix Z370 F, 2X16GB 3500, RTX2080Ti 2100/15800, H2O + Carbide 600Q,Leadtex Titanium 1kW, 6500GB SSD, HiFace2 + Sapphire + Schiit Magni 2U + Shure1540, AW3418DW, Dell G5 7590 + 2060RTXT + Audinst Hud-Mx2 + ATH-M50x ,Mate 20 Pro, HTPC
motto1:Mýliť sa je ľudské, ale zbabrať niečo dokonale na to treba počítač
motto2: Silný zdroj a veľký chladič to istí
motto3: Ten most prekročíme až k nemu prídeme, Jack O'Neill
motto4:Nikdy nič nieje ľahké, Zeddicus Zu'l Zorander

erik
Deaktivovaný
Deaktivovaný
Príspevky: 1442
Dátum registrácie: Po 07. Mar, 2005, 20:00

Príspevok od užívateľa erik » Pi 25. Mar, 2005, 14:27

no vraj skusal davat novy bios a potom to padlo ci co... a on to nefie naflashovat naspat, alebo co..neviem...

Napísať odpoveď

Návrat na "Problémy a závady grafických kariet"