Strana 1 z 2

Problem s Direct3D!

Napísané: Št 30. Dec, 2004, 00:07
od užívateľa Fero_Chorda
Asi pred mesiacom som otcovi skladal comp a pred par dnami ked som tam vsetko instaloval som narazil na taky "mensi" problem! Vsetky mozne 3D aplikacie a hry, skratka vsetko co vyuziva Direct3D robi taku vec ze cela obrazovka ( v niektorych hrach su vrchne 2cm obrazovky normalne) vyzera ako z urcitej casti rozmazana po celej obrazovke textura, cize neni nic vidno! Ked dam test Direct3D v dxdiag tak testy 7interfaces a 8interfaces prebehnu normalne ale 9intefaces robi to ze je cela obrazovka cierna, to je asi tym ze akokeby rozmaze tu ciernu cast kedze je vacsina cierna! Este som si vsimol ze vzdy ked ten test alebo nejaku tu hru vypnem vzdy sa to pred zavretim asi na pol sekundy zobrazi normalne! Vobec tomu nechapem, skusal som to aj vo Win 98, inak ->

Napísané: Št 30. Dec, 2004, 00:15
od užívateľa Fero_Chorda
-> Win XP a robi to to iste! Skusal som aj povypinat vsetky mozne funkcie graf. karty aj ine ovladace a aj s povodnym Win XP DirectX a stale to iste! Inak zostava je: MSI K8N Neo2 Platinium,
Hitachi 120 GB 7200rpm SATA, AMD AThlon 64 3000+ 90nm Winchester BOX, ABIT Radeon 9550 128CTD, 2x Apacer 400Mhz 512MB CL2,5 , LCD Samsung 193P !
Fakt ma uz nenepada co s tym moze byt! Este chcem vyskusat tu grafiku u mna v pocitaci ale momentalne ho otec nema doma takze az v nedelu!
Budem vam vdacny za kazdu radu!

BTW: Nemoze to mat nieco s tym monitorom, lebo do LCD sa moc nevyznam :lol: ???

Napísané: Št 30. Dec, 2004, 00:41
od užívateľa velijura
to je problem tej grafiky a nie monitora...
...vyskusaj preinstalovat ovladace, pripadne skusit rozne verzie ovladacov a skus preinstalovat directx a nainstalovat si VIA 4in1 ovladace...
...ak to nepomoze a bude to robit aj na inom pocitaci, skus ju reklamovat...

Napísané: Št 30. Dec, 2004, 09:30
od užívateľa Fero_Chorda
Zatial som skusal dvoje ovladace, skusim este ine ked ho budem mat doma, via 4 in 1 mam nainstalovane od zaciatku a DirectX som preinstalovaval uz vela krat! Ale skusim to este ked ho budem mat doma!

Este som zabudol dodat ze hry pod OpenGL idu uplne normalne!
Inak nejdu mi ani 3D screensavery ale ked ich dam na urcite male rozlisenie tak idu normalne, aj ked vypnem hardwareovu axeleraciu! Potom skusim ci na malych rozliseniach pojdu aj hry, ale myslim ze hej!
Mozno to je naozaj kartou ale nejak sa mi to nezda, to by bolo divne ze OpenGL ide!

Zatial Dakujem!

Napísané: Št 30. Dec, 2004, 13:52
od užívateľa siki
aka to je karta, a aky DirecX tam instalujes?

Napísané: Št 30. Dec, 2004, 15:13
od užívateľa SurrendeR
:idea: ABIT Radeon 9550 128CTD :idea:
Staci citat >> ma to v druhom prispevku

Zakial tu kartu nevyskusa v inom PC alebo v tom PC nevyskusa inu kartu, tak nanic neprideme (mozno).. :wink:

Napísané: Št 30. Dec, 2004, 16:25
od užívateľa Fero_Chorda
Mne je jasne ze to musim vyskusat ale musim pockat do nedele!
Inak instalujem tam DirectX 9.0c!
Co su vlastne v tych testoch tie 7,8,9 interfaces???
Kazdopadne musim vyskusat tu kartu inde, ale fakt podla toho co to robi si nemyslim ze problem je tam!
Najviac ma se... ze sa to na chvilu pred ukoncenim programu zobrazi normalne, to fakt neviem preco!
V nedelu tam skusim hodit Omega drivers a uvidime!
Mimochodom s Radeonom robim prvy krat, takze aj tu moze byt problem :oops: :roll: !

Napísané: Št 30. Dec, 2004, 17:18
od užívateľa velijura
tie 7,8,9 interfaces je podpora karty pre directx 7,8,9...
...tak to vyzera tak, ze karta ma nejaky problem s DX9...

Napísané: Št 30. Dec, 2004, 18:17
od užívateľa robour
Ja som mal kedysi problem ,vsetko slo a ako som pustil nieco s podporou DirectX , tak o chvilu modra smrt . Vsetko vypadalo na vadnu grafiku nakoniec to bolo zakladnou doskou . Najrozumnejsie by bolo prehodit tu grafiku inde a tak skusit. Mozno nakoniec bude vsetko vporiadku ,moze to byt aj nekompatibilitou .

Napísané: Št 30. Dec, 2004, 18:21
od užívateľa Fero_Chorda
Lenze potom ked mi idu vsetky tie interfaces testy okrem 9, by ked nainstalujem DirectX 8 malo byt vsetko v pohode! Da sa nejak odinstalovat directx z windowsu? Nechce sa mi preinstalovavat win!
Sak ked ho budem mat doma snad to nejako vyriesime!

Napísané: Št 30. Dec, 2004, 18:53
od užívateľa a_WerOOn

Napísané: Št 30. Dec, 2004, 19:04
od užívateľa siki
Tak tam hod DX9b alebo len DX9

Napísané: Št 30. Dec, 2004, 19:28
od užívateľa Fero_Chorda
Diki pekne taky program sa zide!
Hned v nedelu to vyskusam a mozno to pojde v pohode!
Inak ked odinstalujem directx 9 vo win xp tak tam ten windowsacky directx ostane?

Napísané: Št 30. Dec, 2004, 19:36
od užívateľa velijura
nie, lebo novsia verzia prepise starsiu...

Napísané: Ne 02. Jan, 2005, 16:56
od užívateľa Fero_Chorda
Takze zatial nic!
Stiahol som ten dxuninstaller, najnovsie omega drivers, najnovsie VIA 4in1, directx 9.0 a catalyst uninstaller, preinstaloval som 4in1, odinstaloval som catalysty aj directx, restartol, ninstaloval DX 9.0, restartol a nainstaloval omega drivers a stale to iste!!!
Neviem ci to ma nieco spolocne, ale vo win 98 vobec nemozem poriadne nainstalovat catalyst! Ked instalujem catalysty alebo omega tak mi to pri instalacii vyhodi ze nevie najs zariadenie alebo INF, ci co! Ide to iba z originalneho cd, a aj tam ked dam intalovat catalysty tak to ide iba po instalaciu ovladacov a ta sa ani nezacne, proste sa nic nedeje! Ked dam instalovat samotne ovladace, nie cele catalysty, tak to ide v pohode ale po retstarte to vo win po par sekundach zamrzne! Tak som to urobil normalne cez spravca zariadeni a dal som update driver a z dikety a dal som to z cd a tak to ide v pohode, ale cele je to potom nejake posahane (directx,ati control panel)!
Idem este skusit dat do win xp iba directx 8 ale neviem ci pojdu catalysty, lebo ti potrebuju dx 9! Uvidime!