Problem s Direct3D!

Všetko o problémoch a závadách grafický kariet...
Fero_Chorda
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 255
Dátum registrácie: Št 11. Nov, 2004, 14:00
Bydlisko: Bratislava

Problem s Direct3D!

Príspevok od užívateľa Fero_Chorda » Št 30. Dec, 2004, 00:07

Asi pred mesiacom som otcovi skladal comp a pred par dnami ked som tam vsetko instaloval som narazil na taky "mensi" problem! Vsetky mozne 3D aplikacie a hry, skratka vsetko co vyuziva Direct3D robi taku vec ze cela obrazovka ( v niektorych hrach su vrchne 2cm obrazovky normalne) vyzera ako z urcitej casti rozmazana po celej obrazovke textura, cize neni nic vidno! Ked dam test Direct3D v dxdiag tak testy 7interfaces a 8interfaces prebehnu normalne ale 9intefaces robi to ze je cela obrazovka cierna, to je asi tym ze akokeby rozmaze tu ciernu cast kedze je vacsina cierna! Este som si vsimol ze vzdy ked ten test alebo nejaku tu hru vypnem vzdy sa to pred zavretim asi na pol sekundy zobrazi normalne! Vobec tomu nechapem, skusal som to aj vo Win 98, inak ->
MB: ASRock 890GX EXTREME3 CPU: AMD Phenom II X6 1055T + Gelid Tranquillo
RAM: 2 x Corsair XMS3 4GB (Kit 2x2GB) 1600MHz DDR3, CL9
VGA:
Gainward GT240 1024MB GDDR5 SSD: Intel X25-V 40GB HDD: Samsung SpinPoint F3 1TB
Zdroj: Seasonic S12II-520 Case: Antec 300 LCD: Samsung 2443BW

Fero_Chorda
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 255
Dátum registrácie: Št 11. Nov, 2004, 14:00
Bydlisko: Bratislava

Príspevok od užívateľa Fero_Chorda » Št 30. Dec, 2004, 00:15

-> Win XP a robi to to iste! Skusal som aj povypinat vsetky mozne funkcie graf. karty aj ine ovladace a aj s povodnym Win XP DirectX a stale to iste! Inak zostava je: MSI K8N Neo2 Platinium,
Hitachi 120 GB 7200rpm SATA, AMD AThlon 64 3000+ 90nm Winchester BOX, ABIT Radeon 9550 128CTD, 2x Apacer 400Mhz 512MB CL2,5 , LCD Samsung 193P !
Fakt ma uz nenepada co s tym moze byt! Este chcem vyskusat tu grafiku u mna v pocitaci ale momentalne ho otec nema doma takze az v nedelu!
Budem vam vdacny za kazdu radu!

BTW: Nemoze to mat nieco s tym monitorom, lebo do LCD sa moc nevyznam :lol: ???
MB: ASRock 890GX EXTREME3 CPU: AMD Phenom II X6 1055T + Gelid Tranquillo
RAM: 2 x Corsair XMS3 4GB (Kit 2x2GB) 1600MHz DDR3, CL9
VGA:
Gainward GT240 1024MB GDDR5 SSD: Intel X25-V 40GB HDD: Samsung SpinPoint F3 1TB
Zdroj: Seasonic S12II-520 Case: Antec 300 LCD: Samsung 2443BW

Užívateľov profilový obrázok
velijura
Príspevky: 1600
Dátum registrácie: Po 26. Apr, 2004, 14:00
Bydlisko: BA (XXVIII)
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa velijura » Št 30. Dec, 2004, 00:41

to je problem tej grafiky a nie monitora...
...vyskusaj preinstalovat ovladace, pripadne skusit rozne verzie ovladacov a skus preinstalovat directx a nainstalovat si VIA 4in1 ovladace...
...ak to nepomoze a bude to robit aj na inom pocitaci, skus ju reklamovat...
CPU Intel P4 | MB Abit SD7-533 | RAM 1GB PC400 Apacer | VGA MSI GF FX 5900XT | HDD Hitachi 7k250 160GB | DVD LG GSA-4160B & Toshiba SD-R1312 | SOUND SB Audigy2 ZS | PSU Chill 510W | CONTROL MS Natural Multimedia Keyboard + MS IntelliMouse Explorer 4.0 + Steelpad QcK + MS Sidewinder 3D Pro | CASE Chenbro Gaming Bomb | COOLING Ertyho WB & IceRex S12 & SELTZ L20 | FANS 3x AC Arctic Fan Pro2L & 1x AC Arctic Fan3 & 1x TT SilentWheel + TT Hardcano12 | SCREEN Benq FP783 | PRINTER Canon PIXMA iP4200
PHOTO Panasonic Lumix DMC-FZ20 & PENTAX K100D + DA 18-55/50-200/Tamron 28-75 + Vosonic X-Drive VP3320 + Toshiba MK-8025GAS 80GB + Velbon Sherpa 750R

Fero_Chorda
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 255
Dátum registrácie: Št 11. Nov, 2004, 14:00
Bydlisko: Bratislava

Príspevok od užívateľa Fero_Chorda » Št 30. Dec, 2004, 09:30

Zatial som skusal dvoje ovladace, skusim este ine ked ho budem mat doma, via 4 in 1 mam nainstalovane od zaciatku a DirectX som preinstalovaval uz vela krat! Ale skusim to este ked ho budem mat doma!

Este som zabudol dodat ze hry pod OpenGL idu uplne normalne!
Inak nejdu mi ani 3D screensavery ale ked ich dam na urcite male rozlisenie tak idu normalne, aj ked vypnem hardwareovu axeleraciu! Potom skusim ci na malych rozliseniach pojdu aj hry, ale myslim ze hej!
Mozno to je naozaj kartou ale nejak sa mi to nezda, to by bolo divne ze OpenGL ide!

Zatial Dakujem!
MB: ASRock 890GX EXTREME3 CPU: AMD Phenom II X6 1055T + Gelid Tranquillo
RAM: 2 x Corsair XMS3 4GB (Kit 2x2GB) 1600MHz DDR3, CL9
VGA:
Gainward GT240 1024MB GDDR5 SSD: Intel X25-V 40GB HDD: Samsung SpinPoint F3 1TB
Zdroj: Seasonic S12II-520 Case: Antec 300 LCD: Samsung 2443BW

Užívateľov profilový obrázok
siki
Príspevky: 859
Dátum registrácie: So 01. Nov, 2003, 08:00
Bydlisko: Bratislava
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa siki » Št 30. Dec, 2004, 13:52

aka to je karta, a aky DirecX tam instalujes?
Sempron64 2800+|MSI K8n Neo 3|Giga-byte Radeon 9000pro @320/300|Seagate 30GB|WD 120GB SATA|CD-RW Lite-On|DVD-RW Lite-On|RAM 384MB Twinmos 266mhz|

Užívateľov profilový obrázok
SurrendeR
VIP
VIP
Príspevky: 3648
Dátum registrácie: Ut 28. Sep, 2004, 14:00
Bydlisko: Stará Turá - BA
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa SurrendeR » Št 30. Dec, 2004, 15:13

:idea: ABIT Radeon 9550 128CTD :idea:
Staci citat >> ma to v druhom prispevku

Zakial tu kartu nevyskusa v inom PC alebo v tom PC nevyskusa inu kartu, tak nanic neprideme (mozno).. :wink:
Spoiler: ukázať
PC:Asus x99A-USB 3.1 || Intel i7 5820k 4.1GHz || Gainward GTX 970 4GB Phantom || 4x8 GB RAM || NVMe - 500GB Samsung EVO 970 || RAID0 - 2x120GB OCZ Agility 3 || RAID0 - 2x1TB Seagate Barracuda || Cooler Master Centurion Silencio 452 || Corsair RM750 || 24" EIZO EV2436WFS3-BK EcoView ||
FOTO: Canon EOS 5D MKII || Canon 50mm F1.8II || Tamron 24-70/F2.8 VC || Canon 70-200/F4L IS || Canon EX580 MKII
Mobil: Samsung Galaxy S7
Car: BMW E36 328i Tour

Fero_Chorda
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 255
Dátum registrácie: Št 11. Nov, 2004, 14:00
Bydlisko: Bratislava

Príspevok od užívateľa Fero_Chorda » Št 30. Dec, 2004, 16:25

Mne je jasne ze to musim vyskusat ale musim pockat do nedele!
Inak instalujem tam DirectX 9.0c!
Co su vlastne v tych testoch tie 7,8,9 interfaces???
Kazdopadne musim vyskusat tu kartu inde, ale fakt podla toho co to robi si nemyslim ze problem je tam!
Najviac ma se... ze sa to na chvilu pred ukoncenim programu zobrazi normalne, to fakt neviem preco!
V nedelu tam skusim hodit Omega drivers a uvidime!
Mimochodom s Radeonom robim prvy krat, takze aj tu moze byt problem :oops: :roll: !
MB: ASRock 890GX EXTREME3 CPU: AMD Phenom II X6 1055T + Gelid Tranquillo
RAM: 2 x Corsair XMS3 4GB (Kit 2x2GB) 1600MHz DDR3, CL9
VGA:
Gainward GT240 1024MB GDDR5 SSD: Intel X25-V 40GB HDD: Samsung SpinPoint F3 1TB
Zdroj: Seasonic S12II-520 Case: Antec 300 LCD: Samsung 2443BW

Užívateľov profilový obrázok
velijura
Príspevky: 1600
Dátum registrácie: Po 26. Apr, 2004, 14:00
Bydlisko: BA (XXVIII)
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa velijura » Št 30. Dec, 2004, 17:18

tie 7,8,9 interfaces je podpora karty pre directx 7,8,9...
...tak to vyzera tak, ze karta ma nejaky problem s DX9...
CPU Intel P4 | MB Abit SD7-533 | RAM 1GB PC400 Apacer | VGA MSI GF FX 5900XT | HDD Hitachi 7k250 160GB | DVD LG GSA-4160B & Toshiba SD-R1312 | SOUND SB Audigy2 ZS | PSU Chill 510W | CONTROL MS Natural Multimedia Keyboard + MS IntelliMouse Explorer 4.0 + Steelpad QcK + MS Sidewinder 3D Pro | CASE Chenbro Gaming Bomb | COOLING Ertyho WB & IceRex S12 & SELTZ L20 | FANS 3x AC Arctic Fan Pro2L & 1x AC Arctic Fan3 & 1x TT SilentWheel + TT Hardcano12 | SCREEN Benq FP783 | PRINTER Canon PIXMA iP4200
PHOTO Panasonic Lumix DMC-FZ20 & PENTAX K100D + DA 18-55/50-200/Tamron 28-75 + Vosonic X-Drive VP3320 + Toshiba MK-8025GAS 80GB + Velbon Sherpa 750R

Užívateľov profilový obrázok
robour
VIP
VIP
Príspevky: 2679
Dátum registrácie: So 26. Jún, 2004, 14:00
Bydlisko: Trstená (40)
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa robour » Št 30. Dec, 2004, 18:17

Ja som mal kedysi problem ,vsetko slo a ako som pustil nieco s podporou DirectX , tak o chvilu modra smrt . Vsetko vypadalo na vadnu grafiku nakoniec to bolo zakladnou doskou . Najrozumnejsie by bolo prehodit tu grafiku inde a tak skusit. Mozno nakoniec bude vsetko vporiadku ,moze to byt aj nekompatibilitou .
CPU Athlon64 X4 (@3450Mhz), 2x 2Gb Adata DDR2 800/ Gigabyte MA790X-UD4 (AM2+) / HDD Samsung 1TB / Radeon 5770 + Accelero S1 /430W Seasonic. /DVDRW LG GSA H55N, /DVDRW Samsung S183L, Case Avance C001,12cm fan Noctua,Eizo FlexScan S1961

Fero_Chorda
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 255
Dátum registrácie: Št 11. Nov, 2004, 14:00
Bydlisko: Bratislava

Príspevok od užívateľa Fero_Chorda » Št 30. Dec, 2004, 18:21

Lenze potom ked mi idu vsetky tie interfaces testy okrem 9, by ked nainstalujem DirectX 8 malo byt vsetko v pohode! Da sa nejak odinstalovat directx z windowsu? Nechce sa mi preinstalovavat win!
Sak ked ho budem mat doma snad to nejako vyriesime!
MB: ASRock 890GX EXTREME3 CPU: AMD Phenom II X6 1055T + Gelid Tranquillo
RAM: 2 x Corsair XMS3 4GB (Kit 2x2GB) 1600MHz DDR3, CL9
VGA:
Gainward GT240 1024MB GDDR5 SSD: Intel X25-V 40GB HDD: Samsung SpinPoint F3 1TB
Zdroj: Seasonic S12II-520 Case: Antec 300 LCD: Samsung 2443BW

a_WerOOn
VIP
VIP
Príspevky: 210
Dátum registrácie: Po 22. Sep, 2003, 08:00
Bydlisko: Jihlavsko
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa a_WerOOn » Št 30. Dec, 2004, 18:53


| NTB - Acer ASPIRE +1652 LMi
| CANON A510 | Nokia N70+512 MB

Užívateľov profilový obrázok
siki
Príspevky: 859
Dátum registrácie: So 01. Nov, 2003, 08:00
Bydlisko: Bratislava
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa siki » Št 30. Dec, 2004, 19:04

Tak tam hod DX9b alebo len DX9
Sempron64 2800+|MSI K8n Neo 3|Giga-byte Radeon 9000pro @320/300|Seagate 30GB|WD 120GB SATA|CD-RW Lite-On|DVD-RW Lite-On|RAM 384MB Twinmos 266mhz|

Fero_Chorda
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 255
Dátum registrácie: Št 11. Nov, 2004, 14:00
Bydlisko: Bratislava

Príspevok od užívateľa Fero_Chorda » Št 30. Dec, 2004, 19:28

Diki pekne taky program sa zide!
Hned v nedelu to vyskusam a mozno to pojde v pohode!
Inak ked odinstalujem directx 9 vo win xp tak tam ten windowsacky directx ostane?
MB: ASRock 890GX EXTREME3 CPU: AMD Phenom II X6 1055T + Gelid Tranquillo
RAM: 2 x Corsair XMS3 4GB (Kit 2x2GB) 1600MHz DDR3, CL9
VGA:
Gainward GT240 1024MB GDDR5 SSD: Intel X25-V 40GB HDD: Samsung SpinPoint F3 1TB
Zdroj: Seasonic S12II-520 Case: Antec 300 LCD: Samsung 2443BW

Užívateľov profilový obrázok
velijura
Príspevky: 1600
Dátum registrácie: Po 26. Apr, 2004, 14:00
Bydlisko: BA (XXVIII)
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa velijura » Št 30. Dec, 2004, 19:36

nie, lebo novsia verzia prepise starsiu...
CPU Intel P4 | MB Abit SD7-533 | RAM 1GB PC400 Apacer | VGA MSI GF FX 5900XT | HDD Hitachi 7k250 160GB | DVD LG GSA-4160B & Toshiba SD-R1312 | SOUND SB Audigy2 ZS | PSU Chill 510W | CONTROL MS Natural Multimedia Keyboard + MS IntelliMouse Explorer 4.0 + Steelpad QcK + MS Sidewinder 3D Pro | CASE Chenbro Gaming Bomb | COOLING Ertyho WB & IceRex S12 & SELTZ L20 | FANS 3x AC Arctic Fan Pro2L & 1x AC Arctic Fan3 & 1x TT SilentWheel + TT Hardcano12 | SCREEN Benq FP783 | PRINTER Canon PIXMA iP4200
PHOTO Panasonic Lumix DMC-FZ20 & PENTAX K100D + DA 18-55/50-200/Tamron 28-75 + Vosonic X-Drive VP3320 + Toshiba MK-8025GAS 80GB + Velbon Sherpa 750R

Fero_Chorda
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 255
Dátum registrácie: Št 11. Nov, 2004, 14:00
Bydlisko: Bratislava

Príspevok od užívateľa Fero_Chorda » Ne 02. Jan, 2005, 16:56

Takze zatial nic!
Stiahol som ten dxuninstaller, najnovsie omega drivers, najnovsie VIA 4in1, directx 9.0 a catalyst uninstaller, preinstaloval som 4in1, odinstaloval som catalysty aj directx, restartol, ninstaloval DX 9.0, restartol a nainstaloval omega drivers a stale to iste!!!
Neviem ci to ma nieco spolocne, ale vo win 98 vobec nemozem poriadne nainstalovat catalyst! Ked instalujem catalysty alebo omega tak mi to pri instalacii vyhodi ze nevie najs zariadenie alebo INF, ci co! Ide to iba z originalneho cd, a aj tam ked dam intalovat catalysty tak to ide iba po instalaciu ovladacov a ta sa ani nezacne, proste sa nic nedeje! Ked dam instalovat samotne ovladace, nie cele catalysty, tak to ide v pohode ale po retstarte to vo win po par sekundach zamrzne! Tak som to urobil normalne cez spravca zariadeni a dal som update driver a z dikety a dal som to z cd a tak to ide v pohode, ale cele je to potom nejake posahane (directx,ati control panel)!
Idem este skusit dat do win xp iba directx 8 ale neviem ci pojdu catalysty, lebo ti potrebuju dx 9! Uvidime!
MB: ASRock 890GX EXTREME3 CPU: AMD Phenom II X6 1055T + Gelid Tranquillo
RAM: 2 x Corsair XMS3 4GB (Kit 2x2GB) 1600MHz DDR3, CL9
VGA:
Gainward GT240 1024MB GDDR5 SSD: Intel X25-V 40GB HDD: Samsung SpinPoint F3 1TB
Zdroj: Seasonic S12II-520 Case: Antec 300 LCD: Samsung 2443BW

Napísať odpoveď

Návrat na "Problémy a závady grafických kariet"