nechce a nechce ist /Geforce6800/...

Všetko o problémoch a závadách grafický kariet...
Užívateľov profilový obrázok
fortuneman
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 30
Dátum registrácie: Po 29. Nov, 2004, 14:00
Bydlisko: BA
Kontaktovať užívateľa:

nechce a nechce ist /Geforce6800/...

Príspevok od užívateľa fortuneman » Po 29. Nov, 2004, 14:33

Rad by som vas poprosil o radu. Postavil som si prvy komp v zivote a hned je nieco veelmi zle. Po peripetiach s vymenou vadnej 6800LE som naskrabal este 1200Sk na Manli 6800 128 MB. Po prekonani problemu s fastwrites som zostal stat s niecim, co neviem nijako vyriesit. VSETKY 3D hry sekaju sposobom, ze z vysokych FPS klesnu na sekundu asi na 10 FPS vzdy ked otvorim dvere v hre, pozriem za roh, prejdem par metrov...
netusim, co to je a prakticky sa pri tom neda nic hrat :?
Pritom ale 3dmark 2k5 robim cez 3500 bodov. /???/
1.vyskusal som vsetky mozne ovladace, momentalne mam vsade tie najnovsie, ale ani ich rozne nastavenia to neriesia
2.hral som sa s BIOSom do zblbnutia - nepomohlo
3.skusal som kartu podtaktovat, nedala sa, ale s taktom by nemal byt problem, pretoze aj pri slusne velkom pretaktovani prebehol benchmark aj testy dlho bez akychkolvek problemov. Hry sa spravaju rovnako /t.j. sekaju/ a blbnu aj pri stock settings.
4. s teplom by problem nemal byt, kedze mam slusne odchladenu bednicku, vetracik na karte funguje ok /nvidia design/ a navyse som pokusne do bedne na kartu napeckoval FAKT VELKY ventilator /nepomohlo/.

Zisla mi na um jedina vec - zdroj. Noname 350W sunka, ale pokial viem, 350W na 6800 vanilla naozaj staci. Ak by vsak bol problem v zdroji, je mozne, ze by sa to prejavovalo prave takto /ma karta malo stavy ?/, alebo je definitivne zla karta ?
viem, ze manli nie je vyrobca roka :-P, ale na ine peniaze nebolo, uz aj tak som zadlzeny po usi a nakoniec ani nemam poriadne funkcny komp :-(
Prosim vas o radu, uz si naozaj neviem nijako pomoct.

moja zostava /MSI K8N plt, AMD64 3000+ na 2100Mhz, 1024MB Ram, manli 6800 128 mb, soundblaster 5.1 player, 120 GB HDD Maxtor SATA/
Naposledy upravil/-a fortuneman v Po 29. Nov, 2004, 21:02, upravené celkom 1 krát.

Užívateľov profilový obrázok
tulo
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 31
Dátum registrácie: Ne 31. Okt, 2004, 14:00
Bydlisko: KE
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa tulo » Po 29. Nov, 2004, 14:47

skus sa pohrat z RAMkou.AMD64 su na to citlive
mne to tiez mrzlo,pomohlo nastavie RAM :lol:

Užívateľov profilový obrázok
Diviak
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 118
Dátum registrácie: St 24. Nov, 2004, 14:00
Bydlisko: BB

Príspevok od užívateľa Diviak » Po 29. Nov, 2004, 15:22

Toto http://www.pctuning.cz/Default.aspx?Cat ... hapID=6056 asi neriesi tvoj problem ale mozno ti otvori oci. A je to fest stare. Nechapem preco si ludia este dnes kupuju karty s 128 MB :roll: .
Q9300 / 8GB / GTX 260

Užívateľov profilový obrázok
sm_oOx^
king of the hill
king of the hill
Príspevky: 4527
Dátum registrácie: Ut 24. Aug, 2004, 14:00
Bydlisko: nitra

Príspevok od užívateľa sm_oOx^ » Po 29. Nov, 2004, 15:27

Diviak napísal:Toto http://www.pctuning.cz/Default.aspx?Cat ... hapID=6056 asi neriesi tvoj problem ale mozno ti otvori oci. A je to fest stare. Nechapem preco si ludia este dnes kupuju karty s 128 MB :roll: .
...co tym chcel basnik povedat?

Užívateľov profilový obrázok
SurrendeR
VIP
VIP
Príspevky: 3648
Dátum registrácie: Ut 28. Sep, 2004, 14:00
Bydlisko: Stará Turá - BA
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa SurrendeR » Po 29. Nov, 2004, 15:35

Asi tolko ze mu nevie pomoct a to ze sa nedokaze vyrovnat ze ma niekto lepsiu GK ako on :lol:
Ale nie.
V tom Doom3 mne to na ultra ide uplne v pohode od 15 do 35fps
Aj to len koli RAM a CPU.

BTW: Skus si pozret nastavenia grafiky ci nahodou nemas nieco nastavene co ti znizuje vykon (FSAA...AF...)
Spoiler: ukázať
PC:Asus x99A-USB 3.1 || Intel i7 5820k 4.1GHz || Gainward GTX 970 4GB Phantom || 4x8 GB RAM || NVMe - 500GB Samsung EVO 970 || RAID0 - 2x120GB OCZ Agility 3 || RAID0 - 2x1TB Seagate Barracuda || Cooler Master Centurion Silencio 452 || Corsair RM750 || 24" EIZO EV2436WFS3-BK EcoView ||
FOTO: Canon EOS 5D MKII || Canon 50mm F1.8II || Tamron 24-70/F2.8 VC || Canon 70-200/F4L IS || Canon EX580 MKII
Mobil: Samsung Galaxy S7
Car: BMW E36 328i Tour

Užívateľov profilový obrázok
Diviak
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 118
Dátum registrácie: St 24. Nov, 2004, 14:00
Bydlisko: BB

Príspevok od užívateľa Diviak » Po 29. Nov, 2004, 17:59

mike napísal: ...co tym chcel basnik povedat?
No naslo by sa zopar prirovnani aby ste pochopili. Ale s tym sa trapit nebudem :D . Velakrat staci len citat. (Ved to ma nove!) :roll: Inac podla popisu mi to pripada ako keby mu nacitavalo nove textury do VGA RAM (a nevie kam s nimi). 8O 8O 8O. Aj ked na druhu stranu na tak vykonnej karte by to malo byt poznat len nepatrne.
Q9300 / 8GB / GTX 260

Užívateľov profilový obrázok
Mtex
VIP
VIP
Príspevky: 1557
Dátum registrácie: St 14. Apr, 2004, 14:00
Bydlisko: České Budějovice-CZ/Senica-SVK
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Mtex » Po 29. Nov, 2004, 18:33

Diviak napísal:Toto http://www.pctuning.cz/Default.aspx?Cat ... hapID=6056 asi neriesi tvoj problem ale mozno ti otvori oci. A je to fest stare. Nechapem preco si ludia este dnes kupuju karty s 128 MB :roll: .
128MB karta je na dnesne hry uplne dostacujuca, jedine ak chces hrat v 1600x1200 +AA+AF takze asi tak
Co sa tyka toho Dooma 3 tak mne ide v pohode na 1600x1200 High bez nejakeho cukania a ani pri vstupe do inej miestnosti sa nic nespomaluje.

to: fortuneman ...uprav si ten nazov threadu

Skus si vyladit tie pamate reinstaluj OS, alebo ak mas moznost skus kartu v inom PC ...
Spoiler: ukázať
PC1: Core i5 750@4Ghz+sNoctua NH-U12P SE2, Asus P7P55D Pro, 2×2GB DDR3 Corsair 1600Mhz CL9, MSI HD5970 2GB, System disk: WD Velociraptor 300GB, 1000rpm, 1TB Seagate Baracuda SATA II 32MB+320GB Hitachi 16MB ,DVD+RW Plextor 760A, SB Creative X-Fi Xtreme Music+Creative I-Trique 3200, Seasonic M12-600W, Case Chieftec LCX-01SL-SL-B, 22" EIZO S2231WE-BK (S-PVA),Mouse Logitech MX518, WinXP
PC2:NTB MSI GT660, Intel Core i5540M , 4GB DDR3, 500GB WS, nvidia 285M GTX 1GB, etc...

Užívateľov profilový obrázok
andynko
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 901
Dátum registrácie: St 31. Dec, 2003, 08:00
Bydlisko: Martin

hm

Príspevok od užívateľa andynko » Po 29. Nov, 2004, 18:49

Co sa tyka kariet ....

Pri vysokych rozliseniach je uplne zbytocne zapinat AF alebo AA nema to vyznam od vyssich ako je 1280x1024.

Užívateľov profilový obrázok
Mtex
VIP
VIP
Príspevky: 1557
Dátum registrácie: St 14. Apr, 2004, 14:00
Bydlisko: České Budějovice-CZ/Senica-SVK
Kontaktovať užívateľa:

Re: hm

Príspevok od užívateľa Mtex » Po 29. Nov, 2004, 18:55

andynko napísal:Co sa tyka kariet ....

Pri vysokych rozliseniach je uplne zbytocne zapinat AF alebo AA nema to vyznam od vyssich ako je 1280x1024.
AF urcite vyznam ma ( zaostri vzdialene textury) a AA nema vyznam snad az pri 1600x1200
Spoiler: ukázať
PC1: Core i5 750@4Ghz+sNoctua NH-U12P SE2, Asus P7P55D Pro, 2×2GB DDR3 Corsair 1600Mhz CL9, MSI HD5970 2GB, System disk: WD Velociraptor 300GB, 1000rpm, 1TB Seagate Baracuda SATA II 32MB+320GB Hitachi 16MB ,DVD+RW Plextor 760A, SB Creative X-Fi Xtreme Music+Creative I-Trique 3200, Seasonic M12-600W, Case Chieftec LCX-01SL-SL-B, 22" EIZO S2231WE-BK (S-PVA),Mouse Logitech MX518, WinXP
PC2:NTB MSI GT660, Intel Core i5540M , 4GB DDR3, 500GB WS, nvidia 285M GTX 1GB, etc...

Užívateľov profilový obrázok
fortuneman
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 30
Dátum registrácie: Po 29. Nov, 2004, 14:00
Bydlisko: BA
Kontaktovať užívateľa:

Graf. ovladace

Príspevok od užívateľa fortuneman » Po 29. Nov, 2004, 21:08

urcite to nie je AA ani AF. mam ich povypinane s nulovym vysledkom.
karta nerobi problemy iba v high-end grafickych orgiach ako Doom3, ale aj v starsich hrach a pri vsetkych rozliseniach, takze to nebude nedostatok vykonu. Po reinstalacii ovladacov som pouzil program na uplne vycistenie od starych ovladacov, takze tu problem nebude.

Mate niekto este tuto kartu ? /Mam ju z Agemu/ Funguje ?

Pamate mam v 1. a 2. Dimm slote, mam to skusit rozhodit inak ? tomu velmi nerozumiem.

Mysli si niekto, ze by to mohlo byt zdrojom ? je to moja skoro posledna nadej, ale nemam s tym ziadne skusenosti.

dik

Užívateľov profilový obrázok
Mtex
VIP
VIP
Príspevky: 1557
Dátum registrácie: St 14. Apr, 2004, 14:00
Bydlisko: České Budějovice-CZ/Senica-SVK
Kontaktovať užívateľa:

Re: Graf. ovladace

Príspevok od užívateľa Mtex » Po 29. Nov, 2004, 21:15

fortuneman napísal:Mysli si niekto, ze by to mohlo byt zdrojom ? je to moja skoro posledna nadej, ale nemam s tym ziadne skusenosti.

dik
Myslim ze zdrojom to nebude, mne sa slaby zdroj prejavoval artefaktmy a potom restartmi.
Ale neviem ako sa prejavuje G6800, mne to robil R9800.
Skus sa spytat Cluzoa na http://4um.ocguru.cz on ma Manli a aj podobnu zostavu
Spoiler: ukázať
PC1: Core i5 750@4Ghz+sNoctua NH-U12P SE2, Asus P7P55D Pro, 2×2GB DDR3 Corsair 1600Mhz CL9, MSI HD5970 2GB, System disk: WD Velociraptor 300GB, 1000rpm, 1TB Seagate Baracuda SATA II 32MB+320GB Hitachi 16MB ,DVD+RW Plextor 760A, SB Creative X-Fi Xtreme Music+Creative I-Trique 3200, Seasonic M12-600W, Case Chieftec LCX-01SL-SL-B, 22" EIZO S2231WE-BK (S-PVA),Mouse Logitech MX518, WinXP
PC2:NTB MSI GT660, Intel Core i5540M , 4GB DDR3, 500GB WS, nvidia 285M GTX 1GB, etc...

Užívateľov profilový obrázok
Diviak
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 118
Dátum registrácie: St 24. Nov, 2004, 14:00
Bydlisko: BB

Príspevok od užívateľa Diviak » Po 29. Nov, 2004, 21:21

Tak pohladaj nejakeho kamosa a vymente si na chvilu karty. Hned zistis odkial vietor fuka. :D
Q9300 / 8GB / GTX 260

Užívateľov profilový obrázok
Hrochy
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1253
Dátum registrácie: St 01. Sep, 2004, 14:00
Bydlisko: Modra

Príspevok od užívateľa Hrochy » Po 29. Nov, 2004, 22:19

Hmmm.... niekto pozeral DB 8) .
Podla mna skus nastavit drivery, potom RAM, neskor preinsalovat drivery, a nakoniec OS, ak nic, vymienaj usilovne vsetko co mas v kopme :wink: .

Ale pokial ma moj mozog neklame, tak som to videl u niekoho a on to odstranil nastavenim BIOSU a inymi drivermi 8-[
Spoiler: ukázať
PC: C2D E8400@4.3GHz, Asus P5K + Freezer 13, 4x2GB Corsair 800MHz 4-4-4-12, GTX 660, 2 TB Hitachi, Samsung 850 PRO 256GB, 2 TB HDD WD Green, LCD DELL U2515H.
Notebooky:
DELL 110L - 1,7GHz PentiumM, 1,25GB RAM, 80GB HDD, 15" 1024x768
Macbook Pro retina 13 - i5 4258U @2.4GHz, 8GB RAM, 256GB SSD, 13" 2560x1600
HP Elitebook 8440p - i5 580M, 6GB RAM, Samsung 840 EVO 250 GB, 14,1" 1366x768
HP Elitebook 2540p - i5 540M, 8GB RAM, Samsung 850 EVO 250 GB, 12,1" 1280x800
Lenovo G570 - i3, 8GB RAM, Samsung 850 PRO 256 GB, 15,6" 1366x768

Užívateľov profilový obrázok
miseno
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2018
Dátum registrácie: Št 22. Apr, 2004, 14:00
Bydlisko: Brno/Blawa

Príspevok od užívateľa miseno » Po 29. Nov, 2004, 22:48

neviem co to znamena ze mas najnovsie drivre lebo viem ze tie co boli pred tymito co su teraz(asi tyzden stare 67.02) tak mali pekelne problemy snimi a hrezne zpomalovali hry a niektore ani nesli. ale skor by som to tiez videl na pohranie sa s biosom a ovladacmi kedze to robi aj v inych gameskach.
dell noťas

Užívateľov profilový obrázok
fortuneman
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 30
Dátum registrácie: Po 29. Nov, 2004, 14:00
Bydlisko: BA
Kontaktovať užívateľa:

dik za rady

Príspevok od užívateľa fortuneman » Po 29. Nov, 2004, 23:24

DB forever 8)
Ovladace momentelne 70.20 beta, predtym nejake 67.nieco, predtym 67.volaco ine, predtym 66.81...
skusal som vsetky, aj WHQL, aj bety... tie aktualne maju najviac bodov v 3Dmarku, ale problem neriesia.
problem s BIOSOM 6800 naozaj maju, je treba vypnut fastwrites, ale cez to som sa uz dostal :-)
v piatok mi kamos pozicia nabuseny 500W zdroj a skusime u mna jeho 6800, ktora tiez blbne, ale inak :P
este skusim aj tie cachre s pamatami a ak ANI POTOM nebudem uspesny, zaregistrujem sa na japonske forum, co si tam dohoduju tie kolektivne samvrazdy :lol:

dakujem za rady, ak by ste nahodou este bezali okolo podobnej kauzy, dajte vediet. ja sem napisem, ako som dopadol, az nejako dopadnem.

Napísať odpoveď

Návrat na "Problémy a závady grafických kariet"