displayport vypadava obraz

Všetko o problémoch a závadách grafický kariet...
Užívateľov profilový obrázok
PROMETHEUS
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2184
Dátum registrácie: Ne 23. Jan, 2005, 20:00
Bydlisko: Banska Bystrica

displayport vypadava obraz

Príspevok od užívateľa PROMETHEUS » Po 10. Feb, 2020, 19:28

stava sa mi ze vypadava obraz ked mam monitor pripojeny cez displayport. proste vsetko ide len obraz je cierny, nevypne monitor ani nepise ze nema signal iba je cierny obraz. doteraz to nerobilo zacalo to robit len nedavno a teraz to nejde uz skoro vobec stale len cierny obraz, jedine riesenie je pripojit monitor cez hdmi co mi ale znizi refresh rate na max 100hz. neviete kde moze byt problem? je to len zly kabel alebo je chyba niekde inde? tak ci onak idem objednat novy kabel aby som vedel naisto ci je to kablom, poradite aky mam kupit? vdaka
MB: Gigabyte Aorus B450 I PRO WIFI CPU: AMD Ryzen 7 3700X RAM: BL2K8G36C16U4BL 2x8GB 3600MHz 16-18-18-35 GPU: Vega 64 1650MHz 1.1V core 1100MHz HBM Monitor: LG Ultragear 27GL83A-B SSD: WD Black SN750 500GB, 250GB EVO 840, 1TB EVO 850, 1TB EVO 860 CASE: Lian Li O11 Dynamic XL PSU: EVGA 850W G2 Klavesnica, mys: Razer BlackWidow Ultimate + Mamba Chroma Wireless

Užívateľov profilový obrázok
Trubka
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 162
Dátum registrácie: Št 27. Dec, 2007, 08:00
Bydlisko: BA-Rusovce

Re: displayport vypadava obraz

Príspevok od užívateľa Trubka » Ut 11. Feb, 2020, 12:36

Ahoj, riesenie nemam. Mam myslim si rovnaky problem a to aj s notebookom v doku a aj s PC (skusane s roznymi GPU, rozne kable, rozne displeje) takze si nemyslim ze vymena kabla pomoze. Cez DP obraz raz za cas vypadne, pripadne sa displej nespusti pri zapnuti PC alebo prebudeni zo spanku. Akonahle zapojim hdmi tak to funguje ako ma ale presne ako pises, obmedzi to obnovovaciu frekvenciu kvoli priepustnosti hdmi.
Spoiler: ukázať
Asus P5E3,E8400, HD4850, 4x1GB Kingston 1066MHz, CM realpower 520W, vodnik v oprave

dancenatic
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 61
Dátum registrácie: Po 12. Mar, 2012, 20:58

Re: displayport vypadava obraz

Príspevok od užívateľa dancenatic » Ut 11. Feb, 2020, 13:26

Na HDMI by mohol pomôct vypnút HDMI Link Assurance v ovládačoch na karte monitor.

Užívateľov profilový obrázok
mino_85
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 6096
Dátum registrácie: St 29. Feb, 2012, 20:29
Bydlisko: Prešov

Re: displayport vypadava obraz

Príspevok od užívateľa mino_85 » Ut 11. Feb, 2020, 16:52

Nenahadzoval si nové drivery? Či to nie je bug v ovládačoch. Podobné blbosti zvykol robil na niektorých moňasoch aj freesync, ale ak to predtým bežalo OK...
Spoiler: ukázať
WS/GAMING MB: ASUS Strix X99 Gaming CPU: INTEL Core i7-5820K @ 4,3 GHz/1,15V CPU cooler: CRYORIG R1 Ultimate RAM: 32 GB DDR4 Crucial Ballistix Sport Red 2400 MHz VGA: ASUS GTX1080Ti Strix @ 2000/12000 MHz + Raijintek Morpheus II Core edition + 2x Noiseblocker Multiframe M12-2 + custom VRM heatsink PSU: Seasonic Prime Ultra 650W Titanium System SSD: Samsung 960 PRO 512GB + EKWB M.2 Heatsink Storage SSD: 2x Samsung 860 QVO 2TB Case: Fractal Design Define R4 Black Pearl Window Case fans: Intake: front - 2x Noiseblocker BlackSilent PRO PK-1 semipassive, bottom - 1x Noiseblocker BlackSilent PRO PK-2; Outtake: back - 1x Noiseblocker BlackSilent PRO PK-2, top - 2x Noiseblocker BlackSilent PRO PK-1 semipassive Fan Regualtor: Aqua Computer Aquaero 5 LT LCD: LG 34UC88 Keyboard: Microsoft SideWinder X4 SK Mouse: SteelSeries Rival 310 Mouse pad: Zowie Gear P-TF X Audio: Creative GigaWorks T20 Series II Joystick: Thrustmaster TCA Sidestick Airbus edition Gamepad: Logitech F710 Wheel: - - -

HTPC MB: MSI B150I GAMING PRO AC CPU: INTEL Pentium G4560 CPU cooler: Noctua NH-L12 + Noiseblocker eLoop B12-2 RAM: Crucial 8 GB DDR4 VGA: GT1030 PSU: MiniBox picoPSU-120 System SSD: Kingston UV400 120 GB Data HDD: WD Purple 6TB Case: Silverstone ML05 Milo Case fans: 2x Noctua NF-A8 ULN Remote control: Logitech K400 Plus

Užívateľov profilový obrázok
PROMETHEUS
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2184
Dátum registrácie: Ne 23. Jan, 2005, 20:00
Bydlisko: Banska Bystrica

Re: displayport vypadava obraz

Príspevok od užívateľa PROMETHEUS » St 12. Feb, 2020, 19:55

kupil som dnes novy kabel, zobral som radsej trochu drahsi co mal na obale napisane DP1.4 8k :D
zatial mi este nevypadol obraz tak dufam ze to vydrzi a bol iba nahovno kabel.
ovladace mam stale tie iste ale asi by som mohol aj nove nainstalovat uz mi to tam vyskakuje par mesiacov ze mam updatnut ale sa mi nechcelo
MB: Gigabyte Aorus B450 I PRO WIFI CPU: AMD Ryzen 7 3700X RAM: BL2K8G36C16U4BL 2x8GB 3600MHz 16-18-18-35 GPU: Vega 64 1650MHz 1.1V core 1100MHz HBM Monitor: LG Ultragear 27GL83A-B SSD: WD Black SN750 500GB, 250GB EVO 840, 1TB EVO 850, 1TB EVO 860 CASE: Lian Li O11 Dynamic XL PSU: EVGA 850W G2 Klavesnica, mys: Razer BlackWidow Ultimate + Mamba Chroma Wireless

Užívateľov profilový obrázok
JurajSlovakID
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 533
Dátum registrácie: Po 13. Apr, 2015, 09:35

Re: displayport vypadava obraz

Príspevok od užívateľa JurajSlovakID » Pi 14. Feb, 2020, 11:26

pomozem: jasne je to kablom takto som to mal na FUlHD Plazma Pioneer telke s HDMI, ibaze ja som kupil drahy kabel a ten sa pokazil potom to opravil priemer.
PC: CPU: RYZEN 3900X @ 4350 1.28V @ 24vlakien, Chladic Kraken X72, RAM: G.SKill Tritent Z NEO 3800 CL14 RGB CR 2T, GFX: 2X AMD Vega64, MB:asus hero VII X470, M.2 SSD Samsung 970 PRO 500GB

Užívateľov profilový obrázok
Pronto
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1401
Dátum registrácie: Po 26. Nov, 2007, 08:00
Bydlisko: Bratislava/Zvolen
Kontaktovať užívateľa:

Re: displayport vypadava obraz

Príspevok od užívateľa Pronto » Pi 14. Feb, 2020, 11:40

Potvrdzujem problem s lacnymi DP kablami, absolutne sa neoplati na nich setrit. Rovnaky problem som mal s DELL monitormi, teda s kablami ktore balia k monitorom - akonahle som dal kvalitny DP kabel, monitor siel bez problemov.
Spoiler: ukázať
First: Gigabyte UD3R, Xeon x5675@4,3GHz, Asrock RX 5700, 4x4GB DDR3 1800MHz, Crucial MX500, 3TB HDD, EVGA 550 B3, W10Pro + AOC Q3279VWF
Second: Asus Rampage III, Xeon x5670@4,5GHz, Gigabyte RX 390x WindForce, 8GB DDR3 1833MHz, 1TB SSD Patriot, 650W Gold PSU

AUDIO
Headphones - Sennheiser GSP 300
Micro System - Panasonic SC-PMX82EG-K DAB+

Užívateľov profilový obrázok
Trubka
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 162
Dátum registrácie: Št 27. Dec, 2007, 08:00
Bydlisko: BA-Rusovce

Re: displayport vypadava obraz

Príspevok od užívateľa Trubka » Pi 14. Feb, 2020, 11:48

Problemy mam so samsung monitormi 2560*1440@60 a 3840*1080@144 a este nejaky super sirokouhly. Skusim teda vymenit kable za lepsie ako tie co boli pribalene. Dakujem za radu.
Spoiler: ukázať
Asus P5E3,E8400, HD4850, 4x1GB Kingston 1066MHz, CM realpower 520W, vodnik v oprave

Napísať odpoveď

Návrat na "Problémy a závady grafických kariet"