Problém grafických kariet AMD rady RX 5xx

Všetko o problémoch a závadách grafický kariet...
castelL
Čierna listina bazáru
Čierna listina bazáru
Príspevky: 3162
Dátum registrácie: Po 27. Jan, 2014, 21:38
Bydlisko: Košice

Problém grafických kariet AMD rady RX 5xx

Príspevok od užívateľa castelL » Ut 27. Nov, 2018, 01:12

Zdravím Vás..

mám taký dotaz. Posledné obdobie (tento rok) som narazil na viacero problémov s grafickými kartami od AMD, rady RX 560, 570 a 580. Problém spočíva v dvoch príčinách.

1) Zlá kompatibilita so starším typom monitorov a konektorom DVI. Výsledok je žiadny obraz. Popisoval som problém v tomto príspevku:
viewtopic.php?f=19&t=119597&p=1425105&h ... d#p1425105
.. momentálne som na to narazil posledne XY krát pri grafických kartách RX 560 od ASUS-u a MSI.

2) Zamŕzanie grafických kariet na starších socketoch ako LGA 1155, ktoré sa prejavuje náhodne, hneď na začiatku po vstupe do operačného systému, prípadne po hodine testovania, je to rôznorodé. V tomto prípade je internet toho plný, množstvo ľudí hlásilo podobné problémy už pri rade RX 4xx.

.. na druhú stranu musím potvrdiť, že s grafickými kartami od nVidie som do dnes nemal podobný problém alá RX a tam kde popisujem problém č. 1 a 2, tam grafické karty od nVidie fungujú bez jediného problému, v totožných zostavách či testovačkách. Má niekto podobnú skúsenosť, prípadne nejaký FIX na problém č. 2? Vždy aktualizujem BIOS na základnej doske na najnovší dostupný, ale zdá sa, že problém je už vek daných socketov a nekompatibilita.

Ivko
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 965
Dátum registrácie: Pi 18. Sep, 2015, 00:29

Re: Problém grafických kariet AMD rady RX 5xx

Príspevok od užívateľa Ivko » Ut 27. Nov, 2018, 07:21

Si myslím že záleží aj od WIN, jednoducho si pýtajú 10 a čo sa pripojenia týka tak ja už dlhodobo bežím na DP a to každému aj odporúčam keď kupuje lcd aby ho mal

Ja som mal problém rx580 rozbehať pod Win8.1, od rozbehnutia žiaden problém

Užívateľov profilový obrázok
kllr007
Čierna listina bazáru
Čierna listina bazáru
Príspevky: 3724
Dátum registrácie: So 21. Aug, 2010, 18:52
Bydlisko: Žilina - Lietavská Lúčka

Re: Problém grafických kariet AMD rady RX 5xx

Príspevok od užívateľa kllr007 » Ut 27. Nov, 2018, 09:44

Niekde podľa mňa robíš chybu
Mám tu PC kde je i7 2600 s rx580 od sapphire a normalne funguje.
MB: Gigabyte B450M S2H; CPU: AMD Ryzen 2600; RAM: 16GB GSkill DDR4 3000Mhz; GPU: Sapphire Pulse 5700 8GB; SSD: Crucial MX500 1TB; PSU: Be Quiet Pure Power 11 500W; CASE: Jonsbo UMX3; LCD: BenQ EW277HDR; MOUSE: Logitech MX Master + Razer Goliathus; KEYBOARD: RK61; Repro: Edifier R1280T; OS: Windows 10

castelL
Čierna listina bazáru
Čierna listina bazáru
Príspevky: 3162
Dátum registrácie: Po 27. Jan, 2014, 21:38
Bydlisko: Košice

Re: Problém grafických kariet AMD rady RX 5xx

Príspevok od užívateľa castelL » Ut 27. Nov, 2018, 10:39

Jedna vec je mať skúsenosť s pár kúskami a druhá so desiatkami, stovkami kariet, ťažko popísať kde je problém. Po pravde, pár dosiek LGA 1155 problém nemali, je to rôznorodé. Popri LGA 1150 a vyššie som na problém zatiaľ nenarazil. WIN všade testovaný 10tka, najnovšia verzia. Podotýkam veru, kde pichnem GTX 10xx tak problém nie je žiadny.

Užívateľov profilový obrázok
patro16
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2197
Dátum registrácie: Ne 12. Aug, 2007, 08:00
Bydlisko: Trenčín<okolie

Re: Problém grafických kariet AMD rady RX 5xx

Príspevok od užívateľa patro16 » Po 09. Mar, 2020, 21:06

chcem sa pripojit k teme, kupil som rx580 8gb nitro+ special editon a v idle nezhadzuje takty pamäti - stale drzi plne takty na oboch biosoch - silent 2000Mhz aj performance 2100Mhz, jadro sa podtaktuje bezproblemov, takisto ked manualne hybem s posuvnikom taktov pamäti tiez to funguje ale min. je 1950mhz, driver som tam nahodil najnovsi 20.2.2 ako odporucilo na stranke amd potom som skusil aj 20.1.3, 20.2.1, 19.12.2. dalej som skusal aoc monitor pripojeny cez dp prehodit aj na hdmi ale ziadna zmena a chova sa to stale rovnako, takisto som skusal vypnut freesync, nejake napady?

jop a uninstall prebehol cez DDU po predchadzajucej intel igpu takze to by malo byt ok.

edit:
tak zistil som ze ked manualne zmenim hz monitora na 60hz v nastaveni windows tak sa pamät podtaktuje na 300Mhz - wtf. to akoze na 75hz nedokaze v idle bezat s tou nizsou freq pamäti?

edit2:
tak podarilo sa mi tento problem vyriesit vdaka uzivatelom reddit-u a definitivne sa mi protvrdilo ze amd drivre stoja za :shit:
celkova tema je tu - https://www.reddit.com/r/Amd/comments/d ... z_problem/,
konkretne riesenie pre mna a ludi co maju ten aoc tu - https://www.reddit.com/r/Amd/comments/d ... m/fhdxte3/
Spoiler: ukázať
CPU: Intel Core i7-4790K@4,5Ghz
Cooler: Noctua NH-D15 chromax.black+NT-H1
MB: MSI Z97 PC Mate
RAM: Kingston HyperX Fury Black 1866Mhz CL10 16GB kit
GPU: Sapphire RX 580 8GB Nitro+ Special Edition
SSD: Samsung 850 EVO 250GB
HDD: Seagate SV35 1TB 64MB cache+Cooler: SCYTHE SQD-1000 QUIET DRIVE
DVD: Lite-On iHAS124 (xbox 360 XGD3 ready)
PSU: Enermax Platimax 500W
Case: Corsair Vengeance C70 Military Green
+outtake: Noctua NF-A15 PWM + NF-S12A PWM, intake: 2x Noctua NF-S12A PWM
Monitor: AOC Q3279VWFD8 & HP ZDisplay Z27i
Periferie: Microsoft Sidewinder X4 SK, A4tech XL-750BK
Printer: HP LaserJet 1018
NB: ACER TravelMate 5760G >CPU: Intel Core i5-2520M, RAM: 2x4GB 1600MHz, GPU: HD3000 + Nvidia Optimus GT520M, HDD: WD Scorpio Blue 750GB 5400rpm, SSD: Intel 520 180GB
Mobile: Samsung Galaxy S20
Car: M3 2007 Black

Napísať odpoveď

Návrat na "Problémy a závady grafických kariet"